Mamici de ianuarie-februarie 2005(32)
Raspunsuri - Pagina 11

Ubi spune:
Cami, nu stiu amanunte despre eco dar stiu ca eu eram programata pe 1.09 la CMU Enescu si m-au sunat sa-mi zica ca trebuie sa ma duc in Unirii. Da, parca cel din Unirii e mai performant.
Eu m-am linistit cu greutatea stiind ca bebeta e cu 3 zile mai mica decat "teoreticul". Eu pe 1 sept faceam 20 de saptamani dar de fapt eram in 19 sapt si 4 zile. Ma linistesc si eu cum pot ca altfel ajung la balamuc de griji si ganduri (si-mi dau seama ca sunt lucruri mult mai grave pe lumea asta). Tu ai carcei cand te intinzi sau si asa, ocazional.
Hai pupici,
Cristinica si bebetushca ~ 21 sapt

Witchie spune:
Buna ziua, doamnelor.
O informatie pretioasa despre sarea in bucate:
Gasiti in supermarket-uri (in special Mega Image) un inlocuitor care contine doar 1,3 % sare dar pastreaza gustul de care ne e greu sa ne lipsim. Se cheama Kalas si de obicei se vinde in sticle de plastic cu dop maro. Costa sub 50.000 si face toti banii.
Omagiile mele Mariilor:)
Anda

cam33 spune:
Uraaa Lalisor nu m-a uitat. Sa fii sanatoasa Maria,muuulte bucurii si petrecere frumoasa in fam. impreuna cu licurici.
Ubi-Cristinica inseamna ca au avut dreptate cu ap. Monitorul este nou, ecran plat, ca la Diagnosis era cam invechit? Eu ma trezeam noaptea cu carcei la picioare. Foarte bine ca te-ai gandit sa nu-ti mai faci griji. Odata ce ti-au si ca e bine insemna ca e bine. Altii chiar au probl (asa ca mine). Incerc sa gandesc optimist si sa nu ma gandesc la rau (de felul sunt meu sunt tare pesimista
) Ingerasul meu
avea la eco niste chistulete pe capsor
, dar ecografa spunea ca e ceva normal si dispare in sapt24-25, dar totusi treb. refacuta eco in sapt.24. Sper sa fie OK. N-am nici un chef de munca, trag chiulul cat pot
.
Camitzu 21+

Ubi spune:
Camitzu, e randul meu sa te sustin. Daca ti-a spus ca dispar, e clar ca vor disparea. Prea mult calciu?
Mie mi-a scris pe eco, la placenta: calcifieri. Si am sarit in sus ca arsa. Iosup mi-a zis sa stau linistita, asa imbatraneste placenta (eu il tot suspectez ca vrea sa ma linisteasca).
Mai am si un mic fibrom care a aparut odata cu sarcina si Badiu zice ca va disparea asa cum a aparut, ca din senin.
Chef de munca? Vaaaai sa vezi ce e aici. Mai pun capul pe birou caci ma ia un soooomn........
Pupici

ingerasu spune:
Camitzu eu cand am fost la Orhideea nu aveau decat prostii, mai multe am gasit in Carrefour Militari. Dar poti sa incerc sa vezi si vezi atunci.
Cocolino caruciorul acela il am si eu doar ca nu mi-am luat cu cos dintr-acela pt auto. Sa ai grija ca acel cosulet poate fi folosit doar pana ce copilul are 9 luni apoi trebuie sa-i iei altul gen fotoliu. Din considerentul acela eu mi-am luat doar carucior si separat scaun auto gen fotoliu. Vad ca noi doua suntem adeptele firmei Graco, ar trebui sa ne dea astia un bonus ca cumparam de la ei si pat si carucior. Iar cu patutul sunt si eu de acord cu ceea ce i-ai explicat lui Lali. Mie mi se par produsle de la Chicco mai scumpe decat cele de la Graco si nu asa de bune. Graco stiu ca este o firma foarte buna, americana dar multa lume din Europa este cu Chicco. Eu am comparat si patuturile si carucioarele intre cele 2 firme si mai bune si mai solide mi s-au parut cele de la Graco.
In alta ordine de idei, am reusit azi sa ma vad cu dr Ion, dragut ca de obicei, si stau bine. Eu ma cam speriasem ca am avut contractii mai dureroase saptamana trecuta dar la control am colul lung si inchis. Mi-a dat insa sa iau Tardyferon (am o usoara anemie) si in rest nimic. Doar mai am sa-mi determin anticorpii Rh, deh, cred ca singura mea problema din sarcina. In rest, stau superbine la toate capitolele.
Mirela dar bubulina ta este mai marisoara, a crescut ca in poveste. Cand ti-a pus DPN-ul ca sa il trec la lista. Dar de ce ti-a dat calciu, ca eu stiu ca nu se da decat dupa sapt 28 pt ca poate provoca contractii. Ia ai tu grija si intreab-o si pe docotra ta.
Si eu urez LA MULTI ANI tuturor Mariilor si Anelor. Eu stiam ca maine este ziua femeilor gravide si cu copii (Sintii Parinti Ioachim si Ana care au dat nastere Fecioarei Maria).
"ingerasele" 23+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

cam33 spune:
ubi-Cristinica multam de incurajari. Ce sa facem si noi, ne incurajam reciproc . Pe sotior l-am inebunit deja cu vaicarelile mele. Ultima eco am facut-o la Chitescu, caci l-am intrebat pe dr unde e ap mai bun la Iosup sau la ea. Dar nu mi-a placut de ea ca persoana asa ca o merg la urmat. la eco la vestitul , aici pe site, dr Poiana sa mai vad si alte ap. si pareri. Daca nu-mi place ma reantorc la Iosup dar la CMU, nu mai fac la Diagnosis (parca e cam vechi ap). Mi-a placut de Iosup dar am vrut sa incerc si alt eco. Am mai avut exper. neplacute mergand cu ochii inchisi la un singur medic. Si eu am auzit ca placenta imbatraneste dar nu stiu cat si cand. NU stiu de la ce sunt chistuletele, spunea ca asa apar uneori si la copilasi. Astept sa vad ce zice si dr.
Ingeras cred ca ai dreptate. Cand am fost la Orhideea mai demult parca nu am vazut prea multe de bebe. De unde stii de anemie, ti-a dat alte analize, ce anume?
Camitzu 21+

andrutza spune:
Fetele, daca tot nu m-ati bagat in seama cu A+D2, puteti sa imi spuneti macar daca voi stiti daca va mai fi vreo ecografie morfologica obligatorie pana la sfarsitul sarcinii? Ca sotul meu m-a intrebat foarte serios, ca altfel la cat costa nu mai cumparam patut decat cand se face fetita mare.
Voi aveti deja dureri de mijloc? Ca eu mi-am luat ieri pantofi fara toc, ca ma omorau cei cu toc, nu ma mai puteam apleca de frica sa nu raman intepenita Au crescut si fetita si burtica acum.
Andrutza si bebelusa
21+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias
DPN 13-15 ian. 2005

ingerasu spune:
Camitzu nu va mai speriati cu punctele de calcifiere ale placentei pentru ca se mai intampla. Eu am avut o colega de birou careia i-a zis Iosup la eco morfo de la 22 sapt ca avea acele puncte de calcifiere, adica placenta era mai maturata - ca asta inseamna. Este adevarat ca o placenta mai matura inseamna o nastere mai inainte de termen dar sa stiti ca aceasta colega a nascut pana la urma la termen fara nici o problema pt ca a avut atunci ea o perioada de maturare mai rapida. Ceea ce este important este sa nu se matureze in continuare daca are perioade cand stagneaza in maturare si o sa fie normala atunci nu-i nici un bai.
Legat de anemie aceasta se determina prina analiza fierului. Tie nu ti-a dat medicul sa-ti faci analizele de trim II? Daca nu este bine sa-i ceri tu sa ti le dea sa le faci si acolo o sa vezi daca esti anemica sau nu. Dar sa nu te sperii ca in sarcina toate gravidele sunt anemice si cam de prin sapt 24 trebuie sa incepi sa iei fier+acid folic, acidul folic fixand fierul mai bine. Si eu am avut la inceput de sarcina fierul 26 (valorile normale fiind intre 6.6-26) deci la limita maxima dar, desi mananc si lactate si fructe multe si deci am de unde sa imi iau fierul, totusi acum aveam doar 9.6umol/l. Este normal sa iti scada pt ca il papa bebelusul. Asa ca mergi sa-ti dea sa faci analizele.
Dr. Ion Ionut - Giulesti

oana cretu spune:
La multi ani, Mariilor! Si azi este Marie mica, Coca, cea mare a fost pe 15 august.
La multi ani, Lali, tot ce doresti sa ti se indeplineasca. Pe una dintre surorile mele o cheama Laura-Maria.:)
Coca, m-ai facut sa ma tenteze si pe mine patutul acela cu de toate de la Graco, am zis ca pana pleaca sora mea, ma uit pe aici sa vad ce gasesc in banii astia, si daca nu gasesc, ii dau bani ei sa-mi faca comanda de pe net si sa mi-l aduca mama innainte sa nasc, ca vine la noi. 14 kg este greutatea patutului sau maxima la copil? Ca daca e prea greu, si trebuie sa plateasca si la autocar diferenta de kg, nu merita.
Tardyferon mi-a dat si mie, Camitzu, fara sa fac analize, mi-a spus ca e normal ca o gravida sa ia in ultimele 2 trimestre asa ceva, in cazul unei anemii, care apare des.
Mi-am luat de pe net o paturica care se face hainuta de dormit, bleu, din aceea moale, finuta si un prospop cu gluga care se foloseste cand il scot de la baita.
Va pup!
oana si bebitza din burtica (23s)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

ingerasu spune:
Andrutza, ce-i cu A+D2? Eu stiu ca singura vitamina contraindicata in sarcina este vit A in rest nu stiu la ce te referi. Iar D2-ul stiu ca fixeaza vit A si este pt oase. Ce, trebuie sa iei?
Cu eco morfo eu stiu ca se mai face una dupa 30 de sapt, parca prin saptmanile 32-35 dar nu stiu sigur daca morfo sau nu, stiu doar ca "una mai complexa". Poate mai stiu si fetele alte amanunte legate de eco si de vit A+D2.
Eu o sa cosmetizez putin lista, sper sa nu va suparati si sa imi spuneti apoi daca va place.
Dr. Ion Ionut - Giulesti