Sus... in Scandinavia (8)
Raspunsuri - Pagina 2
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by lilandaquote:
Originally posted by Adela99
"sist men inte minst" (asta ca sa invete si danejii suedeza - ca lilanda deja o rupe pe suedeza la fel de bine ca Niels pe romaneste ) multumiri frantuzoaicei pentru organizare, ca era necesara
Adicatelea, vrei sa zici, ceva de genul "in sfirsit, dar nu ultimul (lucru)"??? Asaaa, bagati-mi in cap suedeza, ca s-asa am primit observatii de la daneji ca am un "accent execrabil de parac-as vorbi suedeza"
M-ai dat gata si cand ai mai bagat-o si pe aia cu creme fraiche ... da' ideea e buna (sa vina ziua de vineri mai repede ca altfel o sa avem o liiiistaaa
ma abtin de la comentarii in privinta accentului suedez ... ca oricum cam stii ce gandesc
narancea spune:
pai catalina, numai paru a mai ramas de mine, hahaha da din asta am din belsug...............
adelino m-am lasat de iubit ma, nu ca fac discriminare la ardelence. si stii de ce ? m-am luat dupa carmen serban !ca ea invatza la bine, e desteapta , nu ca noi, umbla in mertzan........
jur ca n-am sa mai iubesc
pentru mine am sa traiesc
caci cine oare ar merita
sa-i dau sufletu si inima .......
aaaaaaaaiiii dolari fara numar de la leo barosanu
Adela99 spune:
despre limba daneza
http://tea.fernuni-hagen.de/Iglo/Install/kurs/text_without_exercises_55788.htm
textul e pe suedeza
mic rezumat:
Nu se poate spune ca daneza e cea mai frumoasa limba din lume. Multi straini o considera amuzanta. Strainii descriu limba daneza ca monotona si taraganata si spun ca danezii vorbesc de parca ar avea un cartof firebinte in gura. Danezii in schimb considera ca limba lor e fermecatoare si sunt constienti ca e greu de invatat. De aceea se distreaza testand strainii cu expresia “Rødgrød med fløde”. (ma opresc aici)
V-a testat careva?
lilanda spune:
Da!!! Asta e expresia lor preferata..suna de paraca ai inghiti ce zice Niels la curbe Au facut si o reclama cu expresia respectiva la nu stiu ce indulcitor, ca rødgrød med fløde e un desert!!!
pozulici
narancea spune:
e desert pe dracu.....ai mincat tu
in teorie ar fi, dar e un joc de cuvinte
nu te mai chinuii atit lalanida fa ca mine vorbeste-le italiana si au sa te intzeleaga !
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Da!!! Asta e expresia lor preferata..suna de paraca ai inghiti ce zice Niels la curbe Au facut si o reclama cu expresia respectiva la nu stiu ce indulcitor, ca rødgrød med fløde e un desert!!!
pozulici
deci nu de cartof fierbinte era vorba .... ci de ...
Adela99 spune:
daca ai fi participat la conferinta, ai fii stiut
(esti dislectic? ai scris gresit o litera )
narancea spune:
adelinskaya aaaaaaaa ma ti in reprosuri si critici ?
ba ca sint dislectic, ba ca scriu litere, ba ca nu vin la conferintze.......
da e ceva ce fac si eu bine ? o vorba buna ai cumva si pentru un emigrant amarit ca mine
daca era mama rayu acilea avea ea grije de mine