Mamici de septembrie-octombrie 2004 (31)
Raspunsuri - Pagina 8

CRISMIR spune:
Buna fetele!
RAISA,felicitari si sa creasca mare si frumos Rares!...saracuta de tine prin ce ai trecut!!!!...nenorociti de doctori,eu pe astia i-as impusca fara regrete,cine ii pune sa se faca medici daca nu le place ,dar de,banii sunt buni
!
DAVINA,TIMEA SI MINA,nasteri usoare si sa auzim numai de bine!
ALINA,DANIELA,MEL,va multumesc pt intelegere si sfaturi,buna chestia cu pizza,dar eu fac si figuri la mancare,adica nu pot papa orice
...dar vedem noi,acum stau cumintica,si fac doar cate putin ce pot...tati azi a facut curatenie in casa si eu am stat cu picioarele in sus in pat
,nu ca l-ar dernja pe el,dar pe mine ma distreaza...dar asta e,sper sa treaca totul cu bine ...LORENA,draga mea nu vreau sa ti-o iau inainte,te las pe tine prima sa ne povestesti cum a fost,ca parca acum ma apuca frica si mai bine il tin pe bebe mai mult
!
CYBIP,sa sti ca nu e nici o problema daca curge sange din nas,si eu am de la inceputul sarcinii sangerari,si este normal,asa reactioneaza organismul din cauza ca nu mai elimini sangele...nu iti fa probleme!
ANDREEA,imi pare rau dar nu am citit PM,nu ma pot login,face fite de vreo 2 saptamani...sper sa isi revina saptamana asta!
Azi m-am simtit parca mai bine,si evident ca m-am apucat sa calc din lucrusoarele la bebe ,ca am intrat in panica,daca nasc si nu sunt pregatita!...dar nu am mai stat in picioare,ca de obicei,ci pe pat si masa in fata mea,(parca Daniela,asa calci si tu,nu?...buna ideea!
)si deci merge foarte bine!
Gata,va pupicesc si sa auzim de bine maine!
Mirela si bebele,33 sapt.
http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian

danyce spune:
Salut, fetelor,
Merci pentru sfaturi vis-a-vis de picioarele mele umflate. Sa stiti ca respect tot ce se poate pt. a preveni umflarea lor, adica nu mai mananc atata sare, mi-am pus de ceva vreme perna sub saltea, la picioare, astfel incat sa dorm mereu cu picioarele ridicate. Ei, dimineata ma trezesc eu cu picioarele cat de cat normale, dar pe parcursul zilei se umfla de zici ca-s ale unui elefant.Asta e. Dupa cum ziceam, tensiunea mea e normala, 12/6,5 (120/65), asa ca nu am de ce sa-mi fac griji. Atata doar ca nu e prea confortabil.
A propos de cantitatea de apa care trebuie bauta in sarcina, eu stiu ca e recomandat sa se bea foarte multa, indiferent ca ai sau nu picioarele umflate.
Raisa, felicitari pentru bebe Rares! Sa creasca mare si sanatos si sa va bucure o viata intreaga!Tie iti urez recuperare rapida si tot binele din lume. Ce pacat ca aceste clipe minunate au fost umbrite de intamplarile din maternitatea judeteana. Doamne, cum de au avut loc decese la cezariana?
Davina, Mina, nasteri usoare si sa auzim numai de bine despre voi!
Timea , mai ai rabdare, ca e in regula sa stea bebelusa pana la saptmana 42. Doar dupa aceea trebuie indusa nasterea.
Georgiana, si eu mi-am adus ceai de fenicul din Romania la recomandarea unei prietene care are un bebe mic si a zis ca pe ea a ajutat-o foarte mult. Fetitei tale ii urez multa sanatate si curaj. Cred ca e o idee foarte buna sa fie operata cat mai repede, atat pt. sanatatea ei, cat si pt. ca fratiorul ei care nu o sa mai intarzie prea mult.
Crismir , imi pare bine ca ai grija de tine.Da, eu calc stand jos in ultimul timp.
Lorena , nici eu nu tricotasem de tare mult timp, mai bine zis de pe vremea cand faceam lucru manual la scoala.Dar, intr-o zi am gasit ceva materiale foarte faine si ustensilele necesare la oferta speciala si asa mi-a venit ideea, mai ales ca atunci ma gandeam sa practic ceva hobby ca sa nu ma plictisesc daca tot nu pot depune munci istovitoare.Si imi place acum asa de mult sa fabric eu insami hainute in miniatura ca as tricota non-stop.Am uitat sa spun ca am o revista din care ma inspir, acolo avand o multime de modele de hainute.
Bebelusa mea e inca foarte activa si eu ma intreb unde mai are loc. Ma distreaza cand pun mana pe burtica si ii prind cate o labuta.
O sa incerc sa adorm, desi tare cred ca nu o sa reusesc prea curand. O sa ma asez totusi in pat sa mi se mai dezumfle picioarele astea.
Pupici tuturor mamicilor si burticilor,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

cybip spune:
Buna dimineata mamici!
Raisa felicitari din toata inima, sa-ti traiasca bebita Rares, sa fiti sanatosi si fericiti cu totii. Doamne Dumnezeule prin ce ai trecut...Doctorii astia nu mai suflet..Ma bucur ca tu si bebe sunteti bine, iti doresc refacere rapida si sa vii cat mai repede acasa.
Davina se pare ca este randul tau. Multa, multa bafta, sa ai parte de nastere usoara!
Timea, la fel iti zic si eu, putintica rabdare, fii calma, totul se va rezolva cu bine, bebe iese el pana la urma, nu se poate altfel...Nastere usoara si tie.
Georgiana iti doresc bafta sa ai cu fetita, nu te stresa prea tare, nu va fi atat de greu, insa imi dau seama prin ce treci, sunt alaturi de tine.Sanatate multa.
Elena_oona, aici unde locuiesc eu, este aceeasi moda ca si la tine, daca nasterea decurge normal, fara complicatii, dupa doua zile te trimite acasa, nu stau la discutie. Eu ma ingrozesc cand ma gandesc cat o sa coste nasterea, fiind spital privat, o sa ajunga pe la 1800 $, deci cu cat mai putine zile state cu atat mai ieftin .In legatura cu colul, daca nu-l intrebi , nu-ti zice, doctorii astia de pe aici sunt obisnuiti cu paciente care nu sunt informate ca si noi, femeilede pe aici nu sunt interesatte de ce li se intampla, ele doar vin la consult pt ca asa li s-a spus. Deci nu te ingrijora, daca era sa fie ceva ciudat cu colul tau sigur iti zicea tie sau sotului tau.La mine cand doctorul a observat ca bebita are capul prea mic i-a spus sotului in araba, ca eu sa nu ma ingrijorez. Deci stai linistita.
Aseara n-am mai rezistat si m-am dus la alt doctor, chiar daca programarea o aveam pe 18 septembrie. Bebita mea este cu capul in jos, de aceea ma inteapa pe mine rau de tot in zona cu pricina...Ca si greutate are 1.798 kg pentru saptamana 33, doctorul spune ca nu sunt probleme,ca bebe este ok,dar ca va fi cam slabuta la nastere, iar cu sangele care tot curge din nas, la fel ca si voi, mi-a spus ca e normal...
Va sarut pe toate, nasteri usoare si bebici sanatosi va doresc!
Monica si bebe de 33 de saptamani.

lorena_andreianu spune:
Raisa, sa creasca mare bebe Rares, sa fie sanatos, cuminte si mancacios. Asteptam povestioara si poze.
Vita, ca orice vita s-a purtat... Imi pare tare rau sa aud ca se mai intampla inca chestii din astea in tara... oofff
Georgiana, ii tinem pumnii micutei
Davina, bafta multa!
Mirela, stai cumintica ca tot nu te las inainte!
Monica (Cybip), ce ti-a mai zis dr de capul fetitei? A mai crescut? Cand ma gandesc ca abia pe 20 ma duc si eu la eco...
Cat despre hainute nu stiu nici eu daca am prea multe sau prea putine. Vorbeam cu Cristina (Blue77) si zicea ca deja cel mic a crescut si nu-l mai incap hainutele din primele zile... si mi-am pus si eu problema. Eu nu am decat vreo 6 bodyuri mici (talie 50), apoi caciulite, pijamalute, sosetele, niste bluzici, pantalonasi; dar de diverse marimi ca cu bebeii nu stii niciodata. Poate ne sfatuiesc mamicile.
Eu am dormit asa si asa. Bebe a avut iar program de joaca... of Mi-e tare drag de el cand se misca tot timpul, dar sunt franta!
Trebuie sa calc si eu, dar nu am deloc tragere de inima... si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

cybip spune:
Lorena,aseara doctorul mi-a spus ca bebe este ok, insa e cam micuta, referitor la cap, este normal in raport cu corpul, si este alimentat bine cu sange , deci nu sunt probleme. De la ultima vizita,caputul a crescut normal in raport cu corpul, asta este ceea ce conteaza, sa creasca proportional. Placenta este sus, colul este inchis, pana acum, multumesc lui Dumnezeu, totul e bine, m-am mai linistit intr-un fel. Sa stii ca am fost super stresata. Sfatul meu sincer este sa te duci sa mai faci si tu o ecografie, pana pe 20 mai e cale lunga, sincer, te inteleg prin ce treci.Si intreaba-l care este diametrul capului si care sunt limitele pentru saptamana in care tu esti insarcinata. Iti doresc sa fii sanatoasa si tu si bebe.In cazul meu , daca nu apar probleme, ma duc la o noua ecografie pe 22 sept.Bafta!

lorena_andreianu spune:
Monica, merci de raspuns. Ma bucur sa aud ca e bine bebita ta.
Sincer, m-as duce in fiecare zi sa fac eco, insa nu pot sa-mi fac programare de pe o zi pe alta... tocmai aici e problema! Cabinetele particulare sunt full mereu, iar la spital au putini ecografisti si destule gravide... Sunt stresata, e cert, insa nu am ce face... asa ca pana pe 20 nu am decat sa strang pumnii si sa ma incurajez ca totul va fi OK.
De fapt ceea ce mi-a zis e ca pentru saptamana 32 (cat aveam cand am facut eco) bebe se situa in graficele de bebe mediu; mai precis ca abdomenul si femurul erau de sapt. 31, iar capusorul de sapt. 30... Avea 1900 g...
Merci de incurajari si sper sa va dau vesti bune in vreo 2 saptamani.
Pupici. si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

mel_g spune:
Raisa felicitari pt bb Rares!!!!!!!!!!!
Ce doctorita tampita nu pot crede asa ceva - te-a urmarit toata sarcina si nu a venit la nastere? VITA este putin spus!
Fetelor eu am fost ieri la dr si mi-a spus ca am colul inchis asa ca ma mai asteapta pe 17 sept la alt control. Dar eu nu mai am rabdare! Vreau sa nasc mai repede!
Pupici
Mel 37 sapt si 4 zile

elyanne spune:
Felicitari Raisa! Sa-ti traiasca bebe Rares, sa fie sanatos si mancacios... iar tie iti urez refacere rapida, sa veniti repede acasa!
Fetelor care urmeaza sa nasteti, va doresc nasteri cat mai usoare!!!
Am reusit sa citesc si eu tot ce ati scris, ca nu am mai intrat pe forum de luni... Noi nu prea avem cu ce ne lauda! Azi am fost la doctora de familie pentru analize si saptamana viitoare merg si la doctor pentru controlul de rutina!
Eliana si Elena, DPN 28 octombrie
Dr. Ciulcu Alexandru, Spitalul Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/elianacalin

iulyp spune:
Raisa multesi b.b rares sa fie sanatos si mancacios sa-si bucure parintii.
Bine ca cel putin asistenta si infirmiera au fost de treaba daca vita a fost asa. Ce, credea ca nu mai cotizezi la ea sau ce? Chiar nu-i inteleg comportamentul. Oricum bine ca s-a terminat cu bine si b.b si tu sunteti bine.
Davina sa inteleg ca tu ai inceput sa pierzi din dopul gelatinos? Multa bafta si nastere usoara fara peripetii iti urez si tie si fetelor care mai tb. sa nasca zilele astea.
Noi in mare suntem bine. Avem mari probleme cu durerile de solduri in timpul noptii cd. pur si simplu ne fuge somnul din cauza durerii, pe langa care se adauga mersul la baie si micul dejun de la 3 si 5-6 dimineata.
Geo multa bafta cu Ioana, sa fie totul ok. Eu zic ca e mai bine ca face op. acum cd. e mica. Oricum multa sanatate. In leg. cu colicii am auzit si eu ca ceaiul de fenicul e f. bun, unde mai pui ca stimuleaza si lactatia.
Hai ca vadulce si sa ne auzim cu bine.

frosa spune:
Buna fetelor,
Raisa FELICITARI, hai ca mi/a placut ce apelativ i/ai gasit / VITA. Bine ca s/a terminat cu bine.
Ce vroiam sa va zic ..... pentru fetele care fac cezariana sa va cumparati chiloti mari pentru dupa operatie, adica sa aiba elasticul deasupra buricului, nu o sa suportati nimic pe linga operatie 2 saaptamini. Eu mi/am cumparat 2 perechi care mi s/au parut IMENSI dar sunt perfecti..... Mi/e si jena sa/i pun la uscat ....
Sa va intreb si eu ceva, ce ati folosit pentru hemoroizi (daca a fost cazul) in afara de Hemorzom? Eu am inceput sa am probleme si ma cam enerveaza....
Va pup, Monica 38 saptamini si 3 zile
A..... miine dimineata ma duc la dr. sper sa/mi spuna exact data cezarienei pt sapt viitoare.