Clubul celor care S-AU LASAT de FUMAT

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mihaela R spune:

Dena, uite cum e la mine: cind fumam pe stomacul gol - ce placut e scriu la trecut, desi au trecut doar trei zile, parca e o eternitate - mi se facea rau. Eu nu am fumat niciodata o tigara dimineata pe stomacul gol, intii mincam si pe urma . Asa se intimpla si in cursul zilei, daca eram flaminda nu puteam trage nici un fum, ca imi era rau de muream. Asa ca mincam bine, ca sa mearga tigara.La serviciu, daca imi era foame, trebuia neaparat sa rontai ceva, ca altfel nu puteam fuma. Pina acum nu am avut probleme cu silueta, dar de jumatate de an incoace. DE cind nu mai fumez, nu imi trebuie nci mincare prea multa, si asa tin si cura de slabire. In loc de tigare, am, linga birou, paharul cu apa. Cind simt nevoia, iau un "git" de apa.
Si nu am tras nici un fum, vreau sa imi treaca gustul acela de tabac, parca tot il am. Dar ma tenteaza..... Va spun daca cedez, ca sa ma certati si sa ma sustineti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

MihaelaR esti demna de invidiat!! Ce bine ca iti era rau!! :)) Suna aiurea, dar asa este... Nu e deloc sanatos sa fumezi pe stomacul gol... E bine ca ai inlocuit fumatul si mancatul cu apa... tine-o asa!
Nu uita!!! Fugi de tigari si de fumatori... primele doua saptamani e mai greu. Ai sa reusesti... gandeste-te ca cinva aici are mare incredere in tine...

Succes!!

Denisa si bebica din burtica - 29 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oprietena spune:

Mihaela R iti ofer pt ca te tii departe de tutun si mancare. iar cand te tenteaza si cedezi... la...tau. asa cum merit eu, sambata la terasa, la un icetea am tras cateva fumuri. imi venea sa mor de ciuda dupa dar...cedasem.

Mirela si Bubulina 24+

Mergi la inceput

Bine va regasesc fetelor!!! Ce mai faceti??? Ce ati facut, mai bine zis, zilele astea fara suport DC?? :) Ati rezistat tentatiilor??
oprietena iti apreciem sinceritatea.... hai ca te iertam ca nu e capat de lume, dar de acum incolo pune si mai multa energie in lupta cu vitziul si premiaza-te la fiecare sfarsit de saptamana cu ceva ce tie iti place mult drept recompensa ca ai incheiat sapt fara "fumuri" :) Iar daca nu ai reusit... trage-ti o pedeapsa...Tu stii ce nu iti place tie sa faci ... Ai sa vezi ca sistemul functioneaza (daca nu trisezi cu tine insati) si lucreaza si mai bine daca impartasesti cu noi si victoriile si infrangerile...
Oricum e un inceput pt care meriti multi pupici...

Denisa si bebica din burtica - 29 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Fetelor, desi nu fumez, ma inscriu si eu aici, daca nu in club macar la "sustinatori".
Am pufait si eu in facultate, stateam in camera cu trei fumatoare si cum nu avea rost sa incerc sa le conving sa se lase de fumat mi se parea mai suportabil fumul de la tigara mea decit de la colege. Nu pot sa spun ca mi-a placut, si de aceea dupa ce am terminat facultatea nu am mai pus tigara in gura (poate o data sau de doua ori, "in joaca").
Am citit ca sotul Fabyei s-a lasat de fumat prin hipnoza, si o cred. Mi-ar placea si mie sa stiu cum a fost, pina atunci sa va spun despre experienta sefei mele.
Mi-a povestit si mie sefa mea (sa-i spunem Mrs.D.) de aici din Canada ca asa s-a lasat si ea de fumat. Nu am intrat in mod deosebit in amanunte, insa ce-mi aduc aminte ca mi-a povestit e ca tipul la care a fost este psiholog, si ca terapia prin hipnoza este acoperita partial de OHIP (cel putin daca vrei sa te lasi de fumat). De asemenea mi-a spus ca sedinta a fost filmata, probabil pentru a preintimpina vreo forma sau alta de abuz. In timpul sedintei de hipnoza a fost constienta tot timpul, si-a adus aminte tot ce s-a intimplat, adica nu e ce vezi prin unele filme, oameni cu privirea pierduta, sau adormiti, sau ce iti inchipui ca e hipnoza... Pentru ca terapeutul a vazut ca Mrs.D. e cam neincrezatoare, ca i se parea ca se simte "normal", adica nu simte ca hipnoza actioneaza in vreun fel asupra ei, i-a spus la un moment dat sa ridice un brat si ca nu va putea sa-l lase in jos pina nu o sa-i spuna el. Asa a si fost! Nu se putea misca! Era... hipnotizata!!! Mrs.D. mi-a mai spus ca tipul nu i-a povestit despre efectele negative ale fumatului, sau ce o sa i se intimple daca nu se lasa, ci despre ce bine o sa se simta dupa ce se lasa de fumat. A fost la citeva sedinte, desi s-a lasat de fumat chiar dupa prima sedinta.
La recomandarea lui Mrs.D. o alta colega de-a noastra s-a lasat de fumat in acelasi mod.
Dena, daca te intereseaza o sun pe sefa sa-mi dea numarul de telefon al tipului.
Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

fetelor,
Povestea mea suna cam asa: m-am apucat de fumat tarziu ( la 22 de ani ) deoarece atat sotul meu cat si soacra fumau si m-am gandit ca as suporta mai usor fumul de tigara ... daca ar fi de la mine! Am fumat 9 ani, de la o tigara - doua pe saptamana am ajuns la peste un pachet pe zi. Am incercat la un moment dat sa ma las ( 3 luni ), m-am ingrasat brusc 10 kg, dupa care ... m-am reapucat de fumat, in ideea ca voi reveni la greutatea initiala ( 52-53 de kg ). Nu am mai revenit, intre timp am mai luat usor in greutate ( in urma diferitelor tratamente si operatii pentru infertilitate ) si am ajuns in prezent la 68 - 70 kg!
M-am lasat brusc, pe 12 noiembrie 2001 ( o zi fara o semnificatie anume ), intrucat de la inceputul anului nu am reusit niciodata si in plus atunci mi-am dorit cu adevarat sa renunt!
Mi-a fost usor ( culmea ), dupa primele 2 saptamani nu mai simteam nevoia, iar in prezent nici nu-mi amintesc ca am fumat vreodata! Totul depinde de vointa! Eu m-am lasat intr-un moment in care am vrut sa ma las, de aceea mi-a fost usor!
Sotul meu, insa, s-a lasat la 10 luni dupa mine, in urma unei sperieturi teribile : a aflat ca avea cancer testicular la 34 de ani! Din fericire, a fost forma cea mai usoara ( seminom ) care este vindecabila in 97 - 98 % din cazuri si in prezent este bine, multumesc lui Dumnezeu!
Tatal meu a murit anul trecut, la doua luni dupa ce a aflat ca avea cancer la plamani!
Toate aceste intamplari nefericite m-au facut sa nici nu ma mai gandesc vreodata la tigara!
Nu pot sa nu ma gandesc ca fumatul a contribuit si la infertilitatea ambilor, cat si la boala sotului sau a tatalui meu!
Felicitari tuturor celor care au reusit sa se lase si nu uitati: " daca vrei ... poti"!

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela R spune:

Fetelor, la mine "boala" a recididivat. Offf, am atit de multe sa va spun!
In primul rind, dupa aceste zile urite fara DC, primul topic pe care l-am accesat, pe "nerasuflate", a fost acesta. Mi-a fost atit de RUSINE sa citesc laudele voastre la adresa mea! M-am simtit ca un om care nu se poate tine de cuvint, de o promisiune.
Am cedat simbata seara, cind au venit in vizita prieteni fumatori. Incepusem sa ma simt foarte bine fara tigara, si ma simteam mult mai odihnita. Incepusem sa nu ma mai gindesc la tigara...Am crezut ca mai fac doar o "escapada" mica, si a fost o greseala foarte mare. Primele doua tigari nu mi-au facut bine deloc. Dar am fost perseverenta..Si am fumat mai multe. Nu cit fumam inainte - un pachet si ceva pe zi, ci doar 5-7. Si escapada a continuat si duminica, si luni, si marti, cu acelasi numar de tigari.
Dar nu e bine! Acum trebuie sa o iau de la inceput, pentru ca daca fumez chiar si o tigara pe zi, nu-mi voi putea scoate in veci viciul acesta din cap. Cura de slabire am tinut-o in continuare - de fumat am fumat numai seara, dupa ce mincam, in prealabil, pe la 6. Am slabit deja 2 kg.

Imi este atit ciuda ca am cedat!, de nu va puteti inchipui. Cel mai tare ma deranjeaza sentimentul de dependenta, nu pot sa imi dau seama cum psihicul meu poate fi atit de "subjugat" de acest viciu. E ca si cum ceva sau cineva mi-ar controla mintea.
Nici nu vreau sa ma gindesc la ce veti scrie voi, oricum, am promis ca daca cedez va spun, si iata!
Ma pregatesc sufleteste sa primesc rosii, le merit, si de azi o iau de la capat cu lupta antitabac.
Oricum, am nevoie de sprijinul vostru
, daca ma mai primiti printre voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Mihaela, nu meriti rosii ci mult suport
Tu esti foarte curajoasa ca vrei sa te apuci de amandoua, de renuntarea la tigari si de dieta dar parerea mea e ca poate ar fi mai bine sa le iei pe rand. Tu iti supui organismul si psihicul la prea mult chin si mi-e teama ca-ti faci mai mult rau decat bine.
Iti spun cum am facut eu. Am inceput cu tigarile. Am rontait in draci la bomboane pe bat si mancam mai mult. Nu mi-a pasat ca ma ingras. Obiectivul meu era sa scap de nenorocitele de tigari. Tendinta la cei ce incearca sa renunte la fumat e ca inlocuiesc un obicei cu altul. Am fost constienta de asta si am incercat pe cat posibil cu mancare sanatoasa dar mai dadeam si rateuri aveam nevoie de comfort food, mancare ce-mi facea placere. M-am ingrasat 10 pounds (asta in kile ar veni fo' 5) si din cauza ca mancam intr-una si din cauza ca nu mai erau tigarile care sa arda caloriile.
Asta e parerea mea, sa incepi cu lasatul de tigari si dupa ce o scapi de reflexul ca trebuie sa faci ceva cu mainile poti sa incepi si o dieta contra kilogramelor. Hm? Ce zici, poate ti-ar fi mai usor.
Mult succes in continuare orice cale alegi

Oana_B

Mergi la inceput

Bravo OanaBsubscriu intru totul...
da MihaelaR!!!!
Nu e usor!! Nu te condamna. De aia ai Clubul alaturi de tine... citeste, analizeaza si vezi ce i-a ajutat pe cei care au reusit... si nu te lasa... caci vorba ceea "ai reusit! Continua! N-ai reusit?? Continua!!!" Asta e cheia succesului.... Totul este sa crezi... sa fii convinsa ca vrei sa te lasi de fumat...
Pai nu am spus eu mai fetelor: tineti-va departe!!! fara suparare!!! Prieteni , prieteni...da' mai prietena sunt cu mine decat cu prietenii fumatori... MihaelaR, scumpa... eu nici acum dupa 5 ani nu as avea curaj sa petrec un week-end...ma rog fie si numai o sambata seara cu prieteni fumatori... serios!!!
Sa nu intelegi Doamne fereste , ca vreau sa te despart de prietenii tai.
Ai sa reusesti! Asta e singurul lucru pe care trebuie sa ti-l repeti si in care sa crezi!!!
Succes!!! Si nu uita ca suntem aici!!!

Denisa si bebica din burtica - 30 sapt.

Mergi la inceput

Adi_Edi multumesc pt detaliile legate de sedinta de hipnoza.

Denisa si bebica din burtica - 30 sapt.

Mergi la inceput