Unde am gresit???

Unde am gresit??? | Autor: adlemi

Link direct la acest mesaj

Am ajuns la capatul puterilor.Sau cum spune Emil Cioran "pe culmile disperarii".Povestea mea...nu e chiar o poveste!Macar de-ar fi poveste s-ar termina odata si odata...
Parintii mei s-au hotarat sa divorteze!Foarte bine.dar ma baga la mijloc intre ei,ca intotdeauna.Si nu vreau asta.Vreau sa ma lase in pace,cu familia mea,cu copilul meu minunat...
Mama meae alcoolica.Demult!Aveam 8 ani cand am vazut-o in coma alcoolica.Am ascuns-o mult.Credeam ca intr-o buna zi se va trezi si va redeveni iar mama.Ziua asta nu mai vine.Si nu va veni niciodata!Mama mea mi-a vorbit cum nu mi-a vorbit nimeni in viata asta..."Ma p.. in gura ta,ma c... in gura ta,ma f.. in gura ta".Era beata!Asa cum era si cand m-a batut!Mare fiind am mancat bataie de la mama mea pt ca era beata!Eram insarcinata in 5 luni si m-a batut pe strada.Era sa-mi pierd copilul din cauza ei!Niciodata,dar absolut niciodata nu si-a cerut macar scuze pt ceea ce mi-a facut.Cand am nascut era beata,era scandal,se bateau si mi-a dat telefon sa vin sa-i despart.Cat am stat in spital,doua saptamani,a venit o singura data sa ma vada si atunci era ametita.Mi-a vazut copilul la trei saptamani dupa ce l-am adus acasa-si atunci cu mari rugaminti din partea mea si cu conditii din partea ei.Cand a avut sotul meu accident de masina(destul de grav de altfel)ea se imbatase.Suferea,vezi doamne!Cand nu-i convine ceva ma da dracului si pe mine si pe copilul meu.Copilul meu,care este singuraul ei nepot...Si pentru ca niciodata nu a recunoscut ca greseste,nici acum nu o face.Vezi doamne,din cauza mea dau ei divort.Ca eu am vrut asta...
A venit beata la usa mea si pt ca n-am vrut sa-i dau drumul in casa s-a apucat sa dea cu picioarele in usa,sa scuipe si sa injure.Si eu eram doar cu bb in casa.
O urasc...De ce trebuie sa se poarte asa cu mine?Nimic nu fac bine,nu am ajutat-o cu nimic,nu am facut nimic bun...Pana si mancare ii fac.Eu,cu copil mic,ii fac ei mancare!Si tot eu sunt a dracu'!
Cu ce am gresit?De ce primesc eu toate astea?
Multumesc ca m-ati ascultat.Eram la capatul puterilor si nu era nimeni alaturi!Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu ai gresit nicaieri, esti chiar prea toleranta cu ea!
Uite si tu ce poate face alcoolul din om! Trebuie neaparat convinsa sa se interneze intr-o clinica de dezalcolizare sau sa renunte de buna voie la bautura. In starea in care este acum nu vad nici o speranta, si, dupa divort, frustrata fiind, s-ar putea sa se comporte si mai rau ca inainte. E inadmisibil sa te terorizeze psihic! Nu-i suficient ca iti este mama, trebuie sa mai fie si om! Judecand la rece, daca nu se schimba, singura solutie ar fi sa te indepartezi de ea, sa rupi relatiile! Gandeste-te la copil, merita asa o bunica?! Nu mai bine fara? Sotul tau ce spune?

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaM spune:

Buna,
imi pare rau de ceea ce traiesti; mie nu-mi suna deloc a relatie mama-fica!!!
Nu poti sa nu mai ai de-a face cu ea? Sau pur si simplu sa o ignori? Banuiesc ca etapa in care ai incercat sa o ajuti, a trecut fara nici un rezultat...
P.S. Nu cred ca trebuie sa-i permiti cuiva sa-ti injure copilul sau pe tine! Eu una as face urit!!!
De ce esti tu de vina pt gresile ei? Nu esti cu nimic de vina!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Trist si imi pare rau ca se intampla asa ceva intre o mama si fiica, dar gandeste-te ca nu mai e ea, alcoolul din ea o face sa reactioneze asa. Ea nu mai gandeste lucid, asta e clar, stii ca alcoolul distruge celulele din creier si ca rezultat nu mai judeci corect. Ceeace poti face e s-o internezi intr-o clinica de dezintoxicare si sa o lasi in pace. Nu-i mai da voie sa vina la voi sa va terorizeze copilul, fa-o pentru el macar, ce vina are el si tu? Tu nu ai nici o vina, nu ai de ce sa ai, daca te acuza de divortul ei, e treaba ei, tu nu esti vinovata, nu ai avea cum. Nu-i mai permite sa vina la tine, cine stie ce-i face copilului, Doamne fereste, daca zici ca te-a batutu pe tine insarcinata? Nici nu am auzit de asa ceva din partea unei mame... offff. Imi pare rau pentru tine, iti doresc multa liniste sufleteasca si duceti-o la spital cat mai repede. Alta solutie nu cred ca ai, e dependenta si nu se poate lasa singura. Succes!!

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

Imi pare sincer rau pentru ce ti se intampla.
Fii puternica pentru copilul tau si incearca sa iei o decizie in aceasta privinta.Spune-i sotului tau ce te framanta si sunt sigura ca-ti va fii alaturi in decizia pe care o iei.Ai viata ta acum,ea ar fii trebuit sa-ti fie sprijin.Tu nu ai gresit cu absolut nimic,acoolul a schimbat-o atat de mult incat nu mai judeca clar lucrurile.
De ce nu incerci tu si fratii tai sau rudele tale sa o puneti intr-o clinica de dezintoxicare,chiar cu forta daca nu o sa vrea.Poate asta o sa o schimbe si o s-o faca sa-si dea seama cat de mult a gresit,si ca de fapt tu ii esti cea mai buna prietena,nu dusman,cum probabil crede ea.
Sau incearaca tu sa vorbesti cu ea,cand este treaza,convinge-o sa numai bea, re acum un nepotel,de ce vrea sa-si distruga viata sa se omoare singura,ea nu vrea sa-si vada nepotelul crescand??!!Sau altele..poate poate.
Sper ca totul va fii bine.Te pupic si incearca sa fii puternica pentru tine si pentru bebele tau mic.

Elena&baby girl(DPN 24oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Imi pare sincer rau pentru tine si pentru puiul tau. Nu ar trebui sa te simti vinovata, dar asta nu se comanda... Viata ei si-o traieste cum vrea, iar tu ai dreptul sa-ti traiesti viata linistita fara griji si fara frica. Ar trebui sa reusesti , intr-un moment de lucidate, sa-i explici ca tu nu poti tolera asemenea comportament nici fata de tine, nici fata de copii tai. Ca daca are intentia sa se schimbe, sa faca eforturi reale o s-o ajuti cu toate puterile. Daca nu vrea sa inteleaga, cred ca nu-ti ramane decatsa speri ca intr-o zi se va schimba si sa intrerupi orice forma de asistenta. E adevarat ca alcoolul face multe rele, dar nu e o scuza pentru orice.
Tatal meu a fost si el alcoolic dar n-a fost niciodata violent, bea si doarme. A fost alcoolic timp de 15 ani, dar n-a recunoscut niciodata ca bea. Am inercat si noi (mama si cu mine) sa-l facem sa renunte cu vorba buna, cu propuneri de activitati ca sa nu se mai gandeasca la asta... etc N-am reusit niciodata. Nici macar sa-l hotaram sa nu bea prea mult la diverse ocazii in public unde devenea jignitor fata de invitati. Nu injura, dar nu era departe. este adevarat ca alcoolul este devina, dar cat timp nu s-a hotarat el singur sa nu mai bea nu am putut face nimic. Acum il putem ajuta (de exemplu ajutandu-l sa refuze un pahar de vin la o masa cand gazda insista si se simte jignita daca nu-i "onoreaza" sticla).
Mult curaj si incearca sa fii ferma desi trebuie sa fie extrem de greu sa renunti la mama. Eu nu am reusit sa renunt la tata, dar situatia era mult mai buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

intrebi unde ai gresit?
daca ar fi fost vorba de sotul tau ti-as fi putut raspunde"poate ai ales gresit"
Dar cum parintii nu ni-i alegem nu pot sa-ti spun ca ai gresit in alegere.
Nu-i vina ta,ca ea este asa.
sunt convinsa ca te doare ca mama ta este asa cum este.Sunt sigura ca ai fi vrut sa o simti prezenta in viata ta in alt mod decat ai simtit-o.
Lasa-o in pace,din pacate prea putin poti sa o ajuti.
Ai grija de familia ta.
Tu in sfarsit ai o familie,nu lasa sa ti-o ciobeasca.
indeparteaza-o din viata ta.
Incearca asa cum au zis fetele sa o internezi la dezintoxicare.Daca nu reusesti si-ti mai face scandal ameninta-o cu Politia,dar nu lasa ca puiul tau sa apuce sa vada si sa auda ororile ce le provoaca bunica lui.
Dar daca odata va avea nevoie disperata de tine,intinde-i o mana de ajutor.
Dar ai grija cum cantaresti daca e intr-o situatie disperata.Sa nu se repete prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Mai puiule, stiu ce inseamna sa stai langa un parinte care are impresia ca nu este betiv, ca se poate opri oricand dar de fapt continua sa bea si sa-i puna pe ceilalti in situatii neplacute.Incearca sa-ti vezi de viata ta, intelege-l si pe tatal tau, nu-si poate duce crucea asta pana la moarte, are si el dreptul la o viata.
Exista 2 posibilitati : dupa divort mama ta sa ramana singura , eventual ocoleste-o si tu o perioada si poate asa va descoperi ca a gresit si in al 13 lea ceas va incerca macarsa-si limiteze portia zilnica ( daca deja e dependenta stii ca pur si simplu are nevoie zilnic de alcool )sau va bea pana va muri ca "si asa e singura si n-are nimeni grija de ea"-astea ar putea fi gandurile ei.Ar fi nemaipomenit daca ar accepta sa se interneze si sa urmeze un tratament .Iti doresc multa putere sa treci peste toate astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Imi pare tare rau pt tine si cred ca ar trebui sa te indepartezi de ea,macar de dragul copilului,nu o lasa sa-ti afecteze familia.

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Eu spun altceva!
Incearca s-o ajuti! Incearca s-a internezi si sa faca o cura de dezalcolizare! Nu te lasa orbita de alcoolul din capul ei...nu e ea! Daca maine moare si tu nu ai facut nimic pentru ea...o sa ai constiinta incarcata!

Putere si compasiune sa ai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Adlemi, imi pare foarte rau de ceea ce se intimpla. Sterge-ti ochii si respira adanc. Imi pot inchipui cit esti de mihnita si trebuie sa stii ca nu esti vinovata cu nimic.

Mi se pare ca o poti ajuta totusi dar pentru asta iti trebuie energie, poate chiar forta fizica, forta de caracter si rabdare. O solutie care mi se pare accesibila est cura de dezintoxicare (dezalcoolizare) si o supraveghere foarte apropiata dupa.

Mult curaj.

Mik.

Mergi la inceput