Probleme de viata

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loredanaiascu spune:

Oz idem si la fel si pentru mine a fost un soc sa observ aceleasi chestii. Adica un borcananel de mancare pentru copii si nu de la Hipp, nu imi mai amintesc bine firma costa 56 de mii lei, asta inseamna 1 euro si vreo 40 de centi si gramajul fiind la jumatate fata de borcanul de la Hipp ce il cumperi aici cu 1,20 - 1,30 ... ma refer la borcanele c fructe. Servetelele umede, la fel... nu stiu ce se va intampla cand va intra Ro in Eu, poate ca dupa vreo 10 ani de Eu va fi si in Ro mai bine, dar cu siguranta ca la inceput va fi rau si mai rau decat este acum. Uitativa la ungurii care isi fac cumparaturile din Ro? Noi unde ne vom face cumparaturiile atunci ? La rusi? :))

http://community.webshots.com/user/lisa_mica28
http://community.webshots.com/user/loredanaiascu83

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Ce vom face?Ce am facut si pana acum!Vom inghitii toate ,izeriile guvernului si vom tacea chitic!
Si eu am prieteni in strainatate care-mi spun ca preturile la alimente sunt mai mari aici!
Guvernul i-si motiveaza scumpirile prin expresia;"trebuie sa ne aliniem la preturile din UE"
Poate odata intrati,avand preturile direct aliniate va urma alinierea salariilor!Logic asa ar fii,nu?
Ce sa zic asa cum Spania a ajuns plina de romani care muncesc in constructii probabil asa vom ajunge si noi un mic rai al vreunei natii mai sarace ca noi.Probabil vor da moldovenii navala la noi sa munceasca!Sa speram doar ca vom avea bani sa construim!
Cei care vor suferii cel mai mult vor fii cei care si asa sufera acum.Sa spuna cine ce o vrea dar nu cred ca poti traii cum traiesc bunicii nostrii cu 1.500.000-2.000.000 lei in cazurile bune!
Le mai da si praf in ochi ca le mareste pensiile cu 10%.
nu putem decat sa ne rugam ca va fii bine dar nu prea cred!
Vor creste preturile si la apartamente,case si terenuri!
Stiati ca romania are cel mai scump curent electric?Cum va explicati asta mai ales ca o mare parte e produs chiar la noi in tara!
Voi mai revenii pe parcurs!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikomiko spune:

Din Revista Presei: http://www.revistapresei.ro/articol.php?a=5219&s=-1&ss=-1

_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Eu nu stiu daca si cand or sa se alinieze salariile la standardele UE, dar ma intreb cum supravietuieste patura milocie a societatii romane cu un salariu mediu de 150 euro si preturile produselor de consum sau serviciilor.... Mie mi s-au parut ft scumpe raportat la venitul meu ... aproape totul este mult mai scump decat aici si in multe cazuri calitatea inferioara... Eu zic ca Vatasescu are mare dreptate sa se ingrijoreze.
Fetele din diaspora au dreptate ca peste tot e greu... dar situatia de acasa se claseaza pt multi din conationalii nostri la categoria "imposibil". Nu stiu daca sunt statistici up to date, dar din presa cel putin, constat ca in ultimii ani criminalitatea si rata depresiilor (de cele mai multe ori cu deznodamant fatal) au crescut considerabil ... si pare sa nu alarmeze pe cineva...

Dzeu sa ajute!

Denisa si bebica din burtica - 29 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Clar este ca aderarea la UE nu aduce caini cu covrigei in coada ,
problemele deja existente se vor amplifica sunt convinsa ...
Cine stie poate nu ne primesc...

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Loredana, OZ, felicitari pentru corectitudine
Foarte rara am vazut persoane care locuiesc "dincolo" sa observe diferentele astea.... Putem face o lista, chiar!
In Romania se traieste foarte greu. Daca consideri, simplu, ca in Ro salariul e de 200 euro si un apartament 20.000 si compari ca in Canada, de ex un salariu e 2.000 si o casa 200.000, faci o mare greseala. Ce ar fi sa se considere ca in Ro un salariu, de fapt, e 150 eur si o casa... tot 200.000??? Cum e?
Pe mine ma inspaimanta ca AZI, fara sa fim in nici un EU, multe preturi sunt mai mari decat in Occident sau SUA. Nu toate, e adevarat, dar CELE CHEIE!
Nu este relevant cand se da exemplu o chirie de x sute de dolari, fata de Romania, pentru ca si in Romania, pretul ar fi FIX acelasi la o casa similara. Si in Occident sunt locuinte cu chirie mica, la confort mai mic.
Eu am un exemplu in familie, si compar mereu.
Fratele meu (traieste in Spania):
- plateste mai putin decat mine la factura de mobil, si vorbeste si internaitonal. Eu FAC ECONOMIE!
- el plateste pe 10 oua MAI PUTIN decat mine;
- el plateste chirie LA FEL ca si prietena mea, in Tineretului;
- el plateste un kg de banane MAI PUTIN decat mine;
- el plateste o pereche de pantofi CA SI MINE;
- el plateste hainute de copil CA SI MINE;
- el plateste o bere MAI IEFTIN ca mine;
El are un zero in coada la salariu. Noroc cu fratele meu, ca imi trimite hainute grozave pentru fata. Noroc cu fratele meu ca ne-a ajutat sa avem un acoperis desupra capului. Noroc cu fratele meu ca mi-a trimis bani de cate ori am intrat in impas.
Lista poate continua.
Exemplul ilustreaza o realitate: nicaieri nu umbla caini cu covrigi in coada, si in prea putine locuri banii se castiga usor. Nu "pila" este realitatea, ci faptul ca se moare de foame, deci, va rog mult, nu mai comparati viata de aici cu cea din Occident. Multi uita de unde au plecat.
Sa ma ierte anticipat oricine se va simti jignit. Eu nu vorbesc de mine, ci de bunicii care abia o duc, de parintii care se lupta cu facturile, de parintii cu venituri mici, care aproape ca n-au ce pune copiilor pe masa... Ei sunt marea majoritate, din pacate.
Cand vom intra in EU, va fi vai si amar de noi! SUNT SIGURA!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Productivitatea si competenta in Ro este egala cu 0. Munca unui om in UE este facuta de 5-10 oameni in Ro. Nu este greu de inteles ca de aici vin si salariile mici. In plus se munceste la negru si statul nu incaseaza bani...aici bugetarii si pensionarii pierd...si implicit toti prin sistemul medicaL mizerabil.
Pare amuzant sa auzi cum unii cer alinierea salariilor cu cele din EU si medicii cu cele din US ca deh..sint mai mari.
Ro are o crestere economica de 5% pe an asa ca puteti sa calculati ziua si anul cind se vor alinia planetele si salariile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by loredanaiascu

Oz idem si la fel si pentru mine a fost un soc sa observ aceleasi chestii. Adica un borcananel de mancare pentru copii si nu de la Hipp, nu imi mai amintesc bine firma costa 56 de mii lei, asta inseamna 1 euro si vreo 40 de centi si gramajul fiind la jumatate fata de borcanul de la Hipp ce il cumperi aici cu 1,20 - 1,30 ... ma refer la borcanele c fructe. Servetelele umede, la fel... nu stiu ce se va intampla cand va intra Ro in Eu, poate ca dupa vreo 10 ani de Eu va fi si in Ro mai bine, dar cu siguranta ca la inceput va fi rau si mai rau decat este acum. Uitativa la ungurii care isi fac cumparaturile din Ro? Noi unde ne vom face cumparaturiile atunci ? La rusi? :))

http://community.webshots.com/user/lisa_mica28
http://community.webshots.com/user/loredanaiascu83

Loredana, exact la asta m-am gandit si eu. Ca o sa ne facem cumparaturile la rusi si moldoveni!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Nu vad de unde atita mirare....in Ro se vind 3 borcane Hipp pe an iar in Spania se vind 10 milioane. Normal ca in Spania Hipp este mai ieftin. La o ferma de 1 milion gaini in Spania sint 2 muncitori iar in Ro sint 100. Deci oul romanesc este mai scump. La fel este si cu telefonia...cu cit se consuma cu atit scade pretul...la fel cu curentul electric care se fura in draci....apa...si tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Eu am o teorie care ma face sa fiu ceva mai optimist vis-a-vis de cresterea preturilor in momentul aderarii.
Foarte putine produse de pe piata romaneasca sunt produse in Romania. Majoritatea sunt de import si, prin urmare, sunt deja scumpe iar cele care sunt produse aici sunt produse cu ingrediente din import si iarasi sunt scumpe ...
Din cate stiu eu, ungurii nu vin sa cumpere decat cateva produse de la noi (ulei, zahar, apa minerala). Poate ca cei din vestul tarii ne pot da mai multe amanunte
Ce ziceti ?

vlad - analistu' lu' peste

Mergi la inceput