Probleme de viata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Fabricile germane se muta deja cu productia in China...asa ca pina sa vina romanii sunt deja nemtii care sunt someri. Cel putin in Germania de est e de jale. Si intr-adevar 1000 euro in Germania sunt cam 250 in Romania. Ca platim 433 euro intr-un oras fara pretentii numai chiria rece, ne costa in plus incalzirea, lumina, apa, gunoiul (si aici apa si gunoiul costa nu gluma), telefonul, etc.etc. Asa ca tot nu reusesc sa pun ceva deoparte. Ca imbracamintea e de asemenea scumpa, un tricou obisnuit il iei cu 10 euro pe putin, daca ai servici cu pretentii la imbracaminte e de rau :). Daca as putea sa investesc banii de aici in tara ar fi ceva, dar asa sunt tot la pragul de unde imi fac griji pt viitor (mai ales ca acu sunt somera fara ajutor de 4 luni). Daca e meserie cautata se cistiga intr-adevar bine, dar cu studiile mele ma indoiesc ca voi cistiga cine stie ce ( deocamdata sunt multi someri in domeniul meu).
Ue a adus si aici in Germania numai probleme pt omul simplu, toate preturile s-au dublat... asa ca nu sper nici pt Romania raiul pe pamint cind va intra in UE.

"Binecuvintat sa fie deci/ ca traiesc si ca ma duc spre moarte" Esenin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Oameni buni, de peste mari si tari, ideea subiectului era ca Romania se aliniaza cu preturile (alea care nu s-au aliniat deja) dar salariile (de cateva ori mai mici decat cele din UE)raman pe loc.
De aici eu inteleg ca, daca pentru voi e greu, pentru noi va fi de cateva ori mai greu.
Gresesc ?

vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikomiko spune:

quote:
Originally posted by oake

Singurul lucru bun care-l vad eu la faza asta, dar doar pt. romani nu si pt. ceilalti europeni, e ca majoritatea vor pleca sa lucreze prin alte tari ca vor putea sa o faca legal... deja o fac la negru, daca mai intram si in UE.. tine-te nineaca...
Si partea rea.. e ca s-ar putea ca cei din tarile deja membre UE sa prefere la un moment dat romanii in fata "bastinasilor", pt. ca romanii vor munci pe bani mai putini

Despre partea cu lucrul la negru... prefer sa nu ma bag. Dar daca e vorba de lucru legal, ar trebui sa stiti ca exista o lege (cel putin in Austria) care spune ca firmele nu au voie sa angajeze straini pe care sa-i plateasca mai putin decat pe bastinasi. Daca angajezi un strain, trebuie sa-i dai acelasi salar, corespunzator cu calificarea lui (exista niste bareme pt. fiecare specializare). Si inafara de asta, mai trebuie sa-ti faca si acte de munca, in caz ca nu ai... deci in nici un caz aici nu-s de preferat strainii (in cazul nostru romanii).

_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikomiko spune:

quote:
Originally posted by tata lu Toma

Oameni buni, de peste mari si tari, ideea subiectului era ca Romania se aliniaza cu preturile (alea care nu s-au aliniat deja) dar salariile (de cateva ori mai mici decat cele din UE)raman pe loc.
De aici eu inteleg ca, daca pentru voi e greu, pentru noi va fi de cateva ori mai greu.
Gresesc ?

vlad

Din cate am auzit eu, la unguri nu s-au prea modificat salariile dupa ce au intrat in UE, chiar daca preturile s-au modificat.
Si categoric nu cred ca o sa ne fie mai bine peste noapte odata ce am intrat in UE.
Partea buna e ca or sa ne fie impuse niste standarde, care chiar daca sunt scumpe, sunt ft. bune as zice eu.
Si atunci (revin la problema mea), o sa ne gandim de 2 ori inainte de a da spaga, stiind ca banii care ii bagam la unul altul in buzunar ar fi trebuit sa se duca la stat, astfel incat atunci cand vine randul nostru sa zicem "Statule, salarul meu e prea mic, n-am bani de mers la medic, etc.", statul sa nu ne zica inapoi "nu-s bani!".
Bani sunt destui in Romani... problema e ca cei mai multi sunt inca negri. Si la chestia asta toata lumea contribuie mai mult sau mai putin.

_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

O sa fie, din pacate foarte rau, pentru ca, atata timp cat salariile stagneaza ( caci marire cu 2,5-10% egal cu zero), realitatea este ca, atunci se va muri cu adevarat de foame. Noua, care suntem deja in UE si salarille sunt mai mari, traim decent, dar la limita, ganditi-va doar un pic cum este sa traiesti in Romania cu salariile de mizerie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Sa va spun ca vom fi fericiti sa avem un salar??!!! Nu uitati ca UE inseamna standarde de calitate, standarde pe care foarte putine firme din Romania le pot indeplini! Pentru a le indeplini tre' sa faca investitii masive ...si-atunci putinii bani ai companiilor nu se vor mai duce in salarii sau pentru mentinerea unui nivel acceptabil de salarizare se vor face concedieri! Cresteri salariale??? Nici vorba! Romania nu e pregatita sa intre in UE. As milita chiar sa ne luam un ragaz...sa nu fim atat de grabiti! Noi suntem cei ce vom suporta costurile- sub toate formele lor de manifestare - ale aderarii. Cine lucreaza in companii multinationale sa faca tot ce pot sa ramana acolo...e un loc mai ferit!
Noi avem un fel de elan haotic fara a analiza atent ce inseamna UE...sa nu ne imaginam ca vor pompa ei bani in Ro!!!! Nici vorba! tarile din UE au si ele problemele lor...
Eu am analizat ce-ar insemna pentru mine asta...si am concluzionat ca e bine sa am cat mai multa competenta in domeniul meu! Si-atunci serviciile mele pot fi cautate si rasplatite ...altfel e de rau!
Sa avem putere sa trecem peste toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franqois spune:

Apropos de salarii, o ruda este medic in Germania de vest si are un salariu de 6000 euro!!!! Ce parere aveti? Eu cred ca atata timp cat noi avem salariile mizerabile pe care le avem nu ne putem compara la greutati. Asa ca pentru cine e mai greu si pentru cine sunt probleme intr-adevar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Cred ca intrarea in UE va aduce la inceput numai avantaje politice si numai dupa ani buni va aduce avantaje economice. Dupa cum am scris deja pina si la tarile dezvoltate intrarea in EU nu a adus cine stie cita bucurie la oamenii de rind, nici aici nu au crescut salariile desi preturile s-au dublat. Asa ca deocamdata vad cam catastrofica situatia pt romani. Desigur unii o vor duce mai bine, dar majoritatea vor fi total loviti. Tarile vestice sunt destul de lovite economic ca sa mai acorde ajutor si Romaniei.

Glumesc acu, dar probabil o solutie va fi ca romanii sa isi ia cetatenie moldoveneasca, ca saracii au si mai mult de asteptat ca noi pina sa intre in EU.

"Binecuvintat sa fie deci/ ca traiesc si ca ma duc spre moarte" Esenin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Ca sa-l citez pe tata lu' Toma .. oameni buni de peste mari si tari, eu stiu ca la voi chiriile sunt mai mari decat la noi, benzina e mai scumpa, lumina la fel, si cand din 1000-2000 de euro va apucati sa platiti toate astea ramaneti cu mai nimic desi munciti toata luna pentru un trai decent.
Problema e ca la noi chiriile vor ajunge tot cat la voi, benzina deja e pe "drumul cel bun", lumina se tot scumpeste ca si gazul de altfel, iar salariile ba!
Deci daca voi din 1000 de euro dati 800 pe utilitati, noi o sa ajungem ca din 600 de euro sa dam tot 800 pe utilitati
Nu ma intelegeti gresit, nu spun ca pentru voi viata e numai roz, mai are si picatele, doar ca la noi deja nu se mai vede rozul dintre atatea picatele

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

pentru mine a fost un soc sa vad ca hrana de bebelusi si scutecele sunt mai ieftine decat in Ro, benzina e si ea mai ieftina...inca, s-a mai scumpit in ultima vreme .

Nu stiu cat de tare mai pot romanii sa stranga cureaua, dar viitorul nu arata bine pentru ei

Mergi la inceput