Antitalent la gatit

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Anca, desi nu ma pot lauda cu rezultate de exceptie in domeniul culinar, pot sa-ti spun ca m-am prins in timp de niste trucuri care sa faca totusi operele mele culinare mai prietenoase:

- pentru inceput incearca sa gatesti mancaruri cu carne; desi nu e un ingredient miraculos totdeauna pentru sanatate, e salvator in cazul gustului. Adicatelea, nu face experientele de inceput intr-ale mancaricilor de fasole verde, mazare, telina, tocanite si ghivece exclusiv din legume ca uneori ies fade.

- experimenteaza condimentele. Eu m-am invatat sa decupez indicatiile de pe pliculetele de condimente si sa le pun in borcanelele in care tin condimentele respective. Cand le folosesc, ma uit cam la ce mancaruri sunt indicate.

- gateste de cate ori ai chef pentru ca nu degeaba experienta e mama invataturii. Eu am norocul nemaipomenit ca socrul meu este un mare mancacios si deloc mofturos. Cand o mancare e compromisa in familie, o plasez la "cel mai mare fan al meu" si in felul asta imi salvez stima personala.

- gateste cand nu esti presata de timp sau alte activitati (desi nu e drept sa pierdem atata timp in bucatarie). Pune un radio sa mearga sau in tot cazul o muzica saltareata si placuta, nu te aventura cu 5 oale pe aragaz, ia-o pas cu pas de la pregatirea ingredientelor la forma finala cat mai atractiva.

- daca ai timp si chef, pregateste (sau cumpara) si un mic desert rapid, in caz ca dai chix cu restul meniului, o inghetata de exemplu salveaza "onoarea" si conteaza la moral.

- nu porni cu gandul ca iar nu-ti iese. Ce mare scofala o fi sa amesteci niste ingrediente, sa le faci sa miroasa frumos, sa arate apetisant si sa umple burtici? Atata lume face asta, ca doar nu o sa te poticnesti tu tocmai aici.

- gateste cat mai simplu, de multe ori preparatele elaborate si sofisticate mai pierd pe drum din vitamine, minerale si alte bunatati.

- e posibil sa fie doar o perceptie personala de gust, dar cred ca preparatele la cuptor ies mai gustoase. La foc mic, scazute, nici nu trebuie pazite.

- specializeaza-te in anumite mancaruri, prajituri, ma rog, preparate, pe care sa le poti alterna. Dezavantajul la faza asta este ca familia si anturajul te vor pune ulterior ca la toate mesele sa le faci doar tu ca "te pricepi".

- incearca sa gatesti cu simpatie macar, daca nu poti cu daruire sau dragoste. O suna a blabla, dar eu cred in faza cu energiile transmise pana si in macare. Ca ce face omul cu mana lui... lasa si amprente.

Gata. M-am intins destul. Spor la gatit si pofta buna!!!

Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Fetele, saru'mana de sfaturi. Sper sa ma descurc si eu intr-o zi. Adevarul ca nici nu am antrenament, ca sa zic asa. Nu avem deocamdata copii..si numai pentru noi, nu prea gatesc.
Am mari emotii cand ma apuc de gatit.
Mancarurile simple...fripturici, pilaf, supe...ies bune. Nu prea aspectoase..dar bune.
Sarmale, de exemplu, nu am incercat.
Va pup pe toate si poate va invit intr-o zi la masa. Daca va riscatzi.

Inaioana, mersi de invitatie. Esti o dragutza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Anca, nu ma pot abtine sa nu-ti raspund. Sarmalele sunt cel mai usor de facut si chiar nu inteleg frica unora de a se apuca de ele. Sincer iti spun, am mancat si sarmale total nefericite facute de unele prietene,dar nu pricep ce facusera.
Totul e sa ai o varza buna, cu foaie care sa se tina, sa nu se rupa la cea mai miaca atingere.
Carnea te sfatuiesc sa o toci tu, in casa. De cate ori am mancat sarmale facute cu carne tocata de la magazin le-am simtit imediat, nu e prea buna pentru ca aia amesteca si altceva in ea.
Eu fac numai din carne de porc, aleasa un pic mai grasa, altfel e fada. O toc impreuna cu ceapa. Adaug sare, piper si orez (crud, doar un pic spalat). La impachetat nu sunt experta, dar nu mi s-a intamplat sa se desfaca la fiert. Pun un rand de varza tocata pe fundul oalei, un rand de sarmale....si tot asa, termin cu varza. Deasupra pun cateva linguri de bulion, foi de dafin, boabe piper si crengute de cimbru. Torn un pic de apa, nu prea mult ca atunci cand incep sa fiarba da pe afara, le tin un pic pe foc sa dea cateva clocote si apoi la cuptor.
Nu am dat niciodata gres, de fiecare data mi-au iesit super. Tony zice ca sunt ca cele facute de mama sau maica-sa, dar eu zic ca sunt mai bune ale mele.
Succes si curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela R spune:

Nu stiu cum n-am vazut eu subiectul acesta mai repede. Anca, sint in aceeasi situatie, maritata tot de trei ani, fara copii, si cu gatitul..."cuc"
Eu nu numai ca sint antitalent, dar nici NU imi place. Nu am rabdare, mai bine calc o zi intreaga decit sa gatesc. Si cu gustatul si potrivitul, din nou, mai bine fac nu stiu ce altceva. Ma apuca "nabadaile" numai daca trebuie sa decid ce ar trebui sa gatesc azi, cu ce mai diversificam miine, cautatul prin cartea de bucate...
Noroc cu mama, tot ea, saraca, iar sotziorul nu are nimic de reprosat...
Partea proasta e ca daca vine un bebe, mai incolo, trebuie sa ma apuc serios de treaba cu gatitul, ca se ingroasa gluma..
Asa ca am sa iau in considerare sfaturile fetelor, poate mai am, totusi, vreo sansa la bucatarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Anca, stai linistita...si join the club!!!!
Si eu sunt tot asa antitalent...si mai am si copil pe deasupra!!!
Solutia sunt borcanelele, slava Domnului ca exista!!! si o bunica cu talent care (nu ma invata pe mine, stai linistita) vine si mai ne gateste ea.
Cand sunt in UK sau nu poate sa vina sa ma ajute e si mai simplu: semipreparate!!!!
Ce poate fi mai usor decat o punga de legume congelate amestecate, pe care o fierbi acolo cat poti cu cateva bucati de carne in ele??? Daca pui mai multa apa si bors e bors, daca apa scade e felul 2 (sau ceva intre cum imi iese mie...si Radu nu uita sa observe de fiecare data!!!)...
hehehe...om reusi sa le gatim si noi nepotilor mai bine..dar pana atunci mai este
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Ia sa ma bag si io in seama la sobiektul asta pentru ca, desi gatesc bine si gustos - in general, acum mai vreo doua zile am dat-o bara cu-o retata, urit tare!!! Atit de tare, ca nici ciinele n-a vrut sa guste din "delicatesa" mea :-) Am experimentat, de aici, de pe forum, o reteta de cartofi cu lamiie. Am respectat tot ce scrie acolo,parol, dar cind am luat prima gura din produsul finit mi s-a facut rau, nu alta. Consortul era de-a dreptul socat si nu stia ce sa spuna, ca se gindea bietul de el c-o fi vreo mincare traditionala romaneasca si nu se cade sa jigneasca gusturile romanilor!! Catelul fornaia sub masa si mi-am zis ca asta e...o sa manince el cartofii. Ashi!! Sa fi vazut cu ce scirba a lasat sa-i cada din gura bucata de cartof....nici macar n-a scuipat-o!!!
Asa ca Anca, nu dispera, sa stii ca n-ai retete bune!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

quote:
Originally posted by lilanda

Ia sa ma bag si io in seama la sobiektul asta pentru ca, desi gatesc bine si gustos - in general, acum mai vreo doua zile am dat-o bara cu-o retata, urit tare!!! Atit de tare, ca nici ciinele n-a vrut sa guste din "delicatesa" mea :-) Am experimentat, de aici, de pe forum, o reteta de cartofi cu lamiie. Am respectat tot ce scrie acolo,parol, dar cind am luat prima gura din produsul finit mi s-a facut rau, nu alta. Consortul era de-a dreptul socat si nu stia ce sa spuna, ca se gindea bietul de el c-o fi vreo mincare traditionala romaneasca si nu se cade sa jigneasca gusturile romanilor!! Catelul fornaia sub masa si mi-am zis ca asta e...o sa manince el cartofii. Ashi!! Sa fi vazut cu ce scirba a lasat sa-i cada din gura bucata de cartof....nici macar n-a scuipat-o!!!
Asa ca Anca, nu dispera, sa stii ca n-ai retete bune!!!

pozulici





apropo de retete cu lamaie... am facut si eu o tarta de lamaie dar nu luata de aici si am zis ca ma acresc si eu.. era atat de acra. pretenu meu a incercat sa manace din ea, si el care manaca tot ce gatesc a zis ca daca mai ia o gura si lesina.

cam asa cu retetele astea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Lilanda, sa stii ca la asta nu ma gandisem...
Sa stii ca asta este...

Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

hop si io, ca nu pot sa lipsesc de la subiectul asta unde ma incadrez perfect.....sunt habar-nista rau in ale gatitului si nu este vorba ca nu as vrea, caci mi-as dori sa gatesc miraculos...am incercat de cateva ori sa fac Lasagna....prima data a iesit bestial, deh norocul incepatorului...dupa care nu a mai fost asa buna, fac des paste, cas nu-ti trebuie multa carte pentru ele...si cel mai des friptura cu cartofi prajiti...da' fac niste cartofi...yami..cei mai buni.....Razvan se mai plange din cand in cand, mai ales ca mama lui gateste magistral....nu am intalnit pe nimeni care s agateasca mai bine si mai variat...asa ca pentru el saracul este mai nasol.....Solutia salvatoare tot de la mamele noastre vine care inca ne gatesc si ne trimit mancare la sufertas....asta este...poate odata voi invata si eu sa gatesc.

Carmen si bb Maya Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by carmenutza
[br.....Solutia salvatoare tot de la mamele noastre vine
Carmen si bb Maya Alexia



Mama mea: antitalent inascut ca si mine...
Bunica mea: dezastru
noroc cu strabunica (ne aruncam in neam) care gateste pentru tot clanul si o face asa de bine, ca e explicabil de ce noi habar nu avem...(atata talent la o singura persoana in aceiasi familie nu se repeta!!!)
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput