Antitalent la gatit

Antitalent la gatit | Autor: Anca Wish

Link direct la acest mesaj

Oi fi postat bine subiectul asta aici. Cred ca nu. Ii rog pe moderatori sa-l mute daca am dat-o-n bara.
Dragilor, eu am o problema. Asa cum am scris si titlul. Sunt antitalent la gatit.
Maaaama, fac o mancare..pe care nu o mananc nici eu. Sunt maritata de 3 ani..si ma straduiesc. Dar, nu-mi iese. N-are nici un gust.
Cartofii prajiti si salatele sunt bune, in rest..dezastru.
Am cumparat tot felul de reviste de specialitate, am incercat tot felul de mancaruri. Nimic. Nu vrea sa-mi iasa si pace.
Problema ca soacra-mea e o super bucatareasa, mai mancam pe acolo, mai stau pe langa ea.
Degeaba..nu se prinde nimic de mine. Mi se pare o mare inginerie.
In schimb, ador sa calc. Ma invidiati, nu?
Dar ce ma fac?
Va pup

Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Iata ca ne intalnim si aici.
Sa stii ca nici eu nu sunt mare experta la gatit. Cand eram mica stateam impreuna cu bunicii si parintii si cu 2 femei la bucatarie, eu si sora mea nu am facut nimic. Sunt maritata din 1995, dar si acum o sun pe mama de cate ori gatesc, de mai multe ori, si imi spune fiecare etapa. Mancarea imi iese buna, atunci cand ma apuc. Cred ca retetele din reviste nu prea sunt realizabile. Tot mai bune alea verificate.
Stai linistita ca daca 3 ani nici tu nici sotul nu ati murit de foame, o sa va descurcati si mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Anca, incearca retete verificate deja... pt ca e posibil ca din reviste sa nu "traduci" intocmai anumite aspecte... ia de la soacra ta niste retete si spune-i sa ti-o dea cu "secrete" cu tot, caci fiecare reteta are niste chichite ale sale... Invata mai degraba criterii generale... de la rubricile Bunica stie tot... am vazut prin diverse reviste... Formula As vine de fiecare data cu ceva bun de stiut. Secretele astea joaca un rol important pt gustul bucatelor...
In general nu te grabi cand gatesti, masoara si cantareste totul cu precizie, nu inlocui ingredientele, respecta timpii de adaugare a ingredienteler, de mixare, de fierbere,coacere etc. Si cel mai important: crezi in tine, in reusita ta! Va functiona!
Mult succes!

Denisa si bebica din burtica - 28 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

aissa, draga mea, ma urmaresti
Laptic stiu sa prepar, asa ca macar de ceva voi fi buna
Apropo' acum la TV se vorbeste despre adoptii.

Dena, asta cu rabdarea si cu bibilitul..mai greu la mine. Ma voi stradui.
Daca nu, cartofi prajiti, pana la loc comanda. Si ne facem cat Casa Poporului.


Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Draga Anca,
Mie mi-a placut in bucatarie de cind ma stiu si imi este greu sa inteleg cum o mincare nu poate iesi buna!
Dar, pe de alta parte, o am exemplu pe sora mea care nu stia sa faca absolut nimic inainte de casatorie si acum se descurca.
Sugestia mea e sa alegi o reteta de la 'Retete Rapide', convoaca-l si pe sot (daca soacra e buna bucatareasa, poate a mostenit si el genele si nu stie ) si amuzati-va incercind-o impreuna.
O sa fiti surprinsi cit de buna a iesit!

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Bun sfat a dat noni. Daca e implicat si sotul in procesul de creatie nu va putea obiecta ca nu e buna mancarea, ca doar el a facut-o. Eu il pun pe Tony sa imi toace carnea , de regula, si sa ii dea gust. Sa il vedeti ce se lauda la toata lumea ce carnati buni face si ce bine stie el sa prepare carnea. (Daca il intreaba cineva nu stie ce se pune in ea, dar el o face cel mai bine). Important e sa ai vointa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mie-mi place la nebunie sa gatesc si o fac bine. Mi se pare totul extrem de simplu si mi-e greu sa-mi imaginez ca altcuiva i s-ar parea complicat. Te inteleg insa, stiu ca talentul vine dinauntru..il ai sau nu, bucataria nu prea merge fara ; am multe exemple.
Daca totusi te hotarasti sa-i mai dai o sansa (gatitului!) ...te astept pe la mine sa-ti arat cat de simplu, de usor si de distraciv e sa gatesti!

Ioana si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

si mie imi place foarte mult in bucatarie, desi nu gatesc in fiecare zi. incerc tot timpul retete din carti si reviste si pot sa spun ca mi-au reusit foarte bine. insa am un defect. la reteta din carte, mereu adaug ceva sau modific un pic cantitatile, sa ii dau o nota personala. sotul se linge pe degete si ma umple de complimente, mai ales ca ii arat poza din revista, inainte si dupa. datorita modificarilor, a doua oara, daca mai incerc reteta, nu mai iese acelasi lucru si implicit sotul comenteaza ca nu e asa buna ca inainte. asadar, rar fac aceeasi mincare de doua ori (exceptie felurile traditionale: sarmale, chiftele, ardei umpluti etc, unde pot sa dau vina pe carne, cimbru sau te miri ce, daca nu mai iese la fel).

inca ceva, din carti, nu incerc niciodata retete fara poze. vreau sa stiu ce iese. mi s-a intimplat de multe ori sa arunc intreaga oala la gunoi, pt ca nu se putea minca, desi poza era frumoasa, dar asta e.

anca, trebuie sa perseverezi. eu te sfatuiesc sa incerci chestii noi. nu stii unde sta talentul tau. poate nu ai mina la ardei umpluti sau la ciorba dar faci bune alte feluri, mai exotice (mincaruri italiene, de ex, sint usor de facut si gustoase).

bafta la bucatarit,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Anca, eu sincer te invidiez! Ca mie nu-mi place sa calc!!!
Eu zic ca daca sotul nu se plinge, nu te mai stresa! Nu inteleg totusi ce nu-ti iese, cum zice noni, adica o ciorba de exemplu doar pui acolo carnea si legumele, totul este sa o potrivesti de sare si condimente (sau asta o fi problema la tine???), o friptura la cuptor nu necesita de asemenea calitati deosebite de bucatareasa. Sa-ti spun sincer, si eu cit am stat in Romania am avut "ghinionul", daca pot spune asa, sa am si parintii si socrii in acelasi oras, si o zi mincam la unii, o zi la altii, dragutii de ei... Cind am venit aici n-am avut incotro si am descoperit singura ca sarmalele sunt chiar usor de facut si nici nu-ti iau o zi intreaga sa le pregatesti!
Daca totusi vrei sa incepi sa gatesti, nu mai cumpara reviste cu retete. Forumul asta e o resursa inepuizabila, si daca ti se pare ca ai facut toate retetele de aici, fa "reclamatie" si sa vezi cum o sacurga raspunsurile!
Poate ar trebui sa deschidem un nou subiect: RETETE PENTRU INCEPATOARE (daca nu o fi existind deja un asemenea subiect)...
Pupici!
Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Hehe, sa ma fi vazut pe mine acu citiva ani ce catastrofa eram! Ma lasa sora mea sa pazesc oala si cind se intorcea erau cartofii negri! si mirosea de la o posta numai eu eram senina si mi se parea ca mai trebuie sa-i las o juma de ora :).
Acu, ca m-am maritat, deh, trebuie sa gatesc ceva comestibil. Si am inceput cu ciorba de legume... ceva mai simplu nici nu exista! Tai legume cit mai diverse in bucati mici (cartofii si morcovii sa nu lipseasca) ii pui in oala la fiert, adaugi sare, piper, vegeta si bors magic de la Knorr, si gata ciorba! Apoi cind prinzi curaj poti sa treci la mincare cu carne tocata, ies foarte usor! Macaroane cu caren tocata in sos de rosii, lasagna totul iese fara mare fantazie. Doar curaj sa ai sa pui suficient piper si mirodenii si iese. Mincarea de cartofi iar iese usor: calesti un pic de ceapa in ulei, adaugi cartofii un pic fierti deja in apa, pui bulion si adaugi mirodenii ( nu stiu de ce la mine, daca pun in sosul de rosii cartofi nefierti, dureaza ore pina mincarea e gata). Pt ca barbatul meu e un munte de om , eu pun si cremwurst taiat in bucati, ca sa aiba un pic de consistenta. Eu nu pun deloc faina la sosuri, asa ca totul e usor de potrivit. Crede-ma daca eu, la care familia mea era total fara speranta, am ajuns sa am curaj sa gatesc si sotiorul meu maninca tot si se linge pe degete, precis vei reusi si tu! Eu inca nu sunt in stare sa fac fripturi, nu ma pricep sa aleg carnea potrivita de snitel sau pt alte mincare, dar invat incet , incet. Iti recomant site-ul www.culinar.ro. Eu am incercat sa fac ca acolo papanasi si conopida prajita si au iesit.
Incepe cu ceva usor, mincaruri cu sos de rosii sunt simple. Apoi treci la specialitati, dupa ce iti faci un pic mina :). Spor la gatit!

"Binecuvintat sa fie deci/ ca traiesc si ca ma duc spre moarte" Esenin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Eu nu stiu daca sunt antitalent la bucatarie, nu prea stiu sa fac mancare...ieir de exemlu, ptr prima data in viata am facut mancare de mazare si a iesit super buna...am facut-o prin telefon si nu mi-e rusine sa spun ca o sunam pe mama sa-mi spuna ce sa mai bag si cum sa o fac...eu nu am stat in bucatarie ptr ca mama nu ne-a lasat, a zis ca avem toata viata inainte si ca atunci cand vom avea familia noastra tot la bucatarie vom fi...eu sper ca asa incet incet sa reusesc sa INVAT SA FAC PAPA BUNA!!

Claudia si Raul(01.04.2004)

Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC

Mergi la inceput