Mamici din Constanta (15)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Buna seara..
July, si mie imi pare rau ca nu ne-am putut vedea, David se trezeste la 6-7 dimineata si de obicei la 12-13 doarme. Ce norocoasa esti ca Tio doarme pana tarziu...si eu am incercat sa ii modific programul dar nu tine. Mai ales ca vine iarna acum, ziua e mai scurta...De exemplu azi am ajuns la 20 acasa de la plimbarea, afara bezna...

Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineatza!
deci ramine pe dupa-amiaza fetelor? ce ziceti?
asteptam sugestii!
azi e o zi super, asa ca noi fugim la plimbarici....vorbim later!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!

Roxi, am fost la dr. Tomescu de doua ori. Dupa cum ti-am spus mi-a placut f. mult de ea. Aveam nevoie de incurajari si le-am primit. Ma simt un pic vinovata ca m-am reintors la Lutescu, din motive de incredere castigata la nastere. L-am regasit si pe el un pic schimbat, a fost mai dragut, a vorbit mai mult cu mine. Este si foarte incantat (si eu, de altfel) pt. ca are un ecograf nou super performant. La el am auzit bataile inimioarei la 6 sapt. fara o zi. A, la Tomescu mi-a placut f. mult ca are si al doilea monitor la care s epoate uita mamica. Sper sa nu regret alegerea facuta si totul sa mearga bine.

July, ai dreptate, sun cam tensionata, cu toate ca imi propusesem sa ma bucur cat pot de mult de burtica mea, pt. ca si cu Maria am fost cam crispata. Dar pt. ca lucrurile nu au decurs pana acum f. bine, nu pot inca sa ma bucur. Problema e ca acum doua zile am avut iar niste pete maronii si m-a apucat iar disperarea si nici Doru nu era in oras, asa ca ...

Crixia, vroiam sa iti spun ca te admir f. mult ca te-ai descurcat asa de bine d ela inceput cu Alexia, fara ajutoare. Cati dinti mai are Alexia? maria are doar 5, dar i-au iesit , in schimb doua masele. Sunt putin ingrijorata ca nu ii ies dintii in ordine. O sa vorbesc cu pediatra cand o sa imi fac timp sa ma duc cu ea la un control.

Maria, dupa de in zilele in care a fost bolnava nu vroia sa manance nimic, a redevenit ea ... si nu se mai satura. Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea. Ar manca tot timpul. Dupa ce se ridica de la masa, ea continua sa arate mancarea si sa ceara, iar de dupaamiaza pana seara plange ca vrea sa manance. sa nu credeti ca o tin nemancata. Dupa parerea mea mananca f. mult. Cam asa arata meniul ei zilnic:
Dimineata (ora 7-8) - 250 ml. lapte + paine cu unt/paine cu fagaras/paine cu unt si miere/paine cu unt si gem (singura masa la care ii dau paine, exceptand painea pe care mai reuseste sa o fure ea sau pe care o mai primeste cand mergem prin vizite)
Gustare (ora 11) - o banana
Pranz (ora 2) - supa/ciorba, diverse mancarici speciale (piureuri de legume, pilaf, dovlecei/ardei umpluti etc), o cana de suc proaspat de fructe
Gustare (ora 5-6)- iaurt cu mar sau alte fructe (f. rar iaurt cu biscuiti)
Seara (ora 8-9) - budinci/mamaliguta/placinta/fructe (in functie de consistenta meselor de peste zi) + 250 ml lapte la culcare.
Deci, ce credeti, cum sa ii mai opresc pofta asta de mancare? Am zis ca nu ma mai plang ca mananca prea mult, pt. ca am vazut si eu cum e sa nu vrea sa manance, dar totusi...
A, am fost in vizita la matusa mea si a mancat doua bucati de placinta!!!!!!!! Asta pana sa ma prind eu de ce e asa de cuminte, dupa care a trebuit sa ridice matusa mea placinta si merele (incepuse vreo trei) de pe masa, ca plangea copilul...de foame!

Va pupam
Cornelia si Maria mancacioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

July, la ce ora se culca Tio seara? Cat doarme la pranz?
Oana, ce se intampla cu tine? Unde esti?
Rox, nu ne-ai povestit cum s-a acomodat taticul in noau "haina". Cum se comporta cu bb? Dar cu tine, cu bunicile?
Nu crezi ca-i devreme sa-i diversifici lui bb de la 3 luni? Da-i numai san cat poti de mult spre 6 luni, mai ales daca nu da semne sa scada!
Caty, Liris, Raluca, Dianamaria....ne mai cititi macar? Un semn de viata, va rog!

Cristina si Alexia ( 22 iulie 2003)

Mergi la inceput

Cornelia, am citit despre Maria si la "bb de iunie-iulie 2003" si chiar vroiam sa-ti spun sa nu te ingrijoreze aparitia maselelor. Si vecina mea cea mica( nascuta in 18 iunie 2003) tot asa i-au aparut, 2 masele si apoi ultimii 2 incisivi laterali. Nu cred sa fie semn ca-i lipseste ceva. Stai linistita, ca va avea toti dintii!
Alexia are 4 sus si 3 jos, si nici o masea, dar ca pregateste una sau un canin.
Despre masa, lasa fata sa manance! Eu am vazut-o pe Maria atunci si sa stii ca va fi inalta, ca are cu cine semana! Fii-mea are perioada cand nu prea manaca la o masa, dar apoi recupereaza la celelalte. mai nou, uneori nu prea mananca nimic toata ziua, dar recupereaza in alte zile, de ma lasa masca.
Eu dupa ce se trezeste ii dau branza dulce cu fructe sau fructe simple sau cu biscuiti, iar seara dupa ce venim de afara mamaca ceva mai consistent: piure cu piept de pui(fiert sau snitel), orez cu legume fiert in supa de pui. I-am mai dat cateodata mai subtire seara si mi-a cam plans de foame. In schimb peste noapte bea putin ceai( cam 50-100 ml) si apoi la 7-7.30 120-150 ml de lapte, si apoi se trezeste la 9.30-10.
Nu trebuie sa te mire ceva din programul Alexiei, nu uita ca fiecare are ritmul lui( al ei in cazul fetelor)!
Ti-am mai spus: imi faci pofta de bb 2!!!! La tine sarcina asta a fost programata sau a fost o surpriza? Te intreb, ca nu-mi amintesc sa fi spus despre asta sau poate n-am citit eu! Ce bine ca vor fi apropiati copii! Sa dea Dumnezeu sa duci sarcina la bun sfarsit cu sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Multumesc Crixia de raspuns. Eu tot sunt ingrijorata de cat mananca Maria. Nici nu stiu unde incape atat in stomacelul ei.

Bb 2 a fost planificat si dorit (asta in inconstienta noastra). Data trecuta (cand am pierdut sarcina) ne-a luat pe nepregatite si am fost uimiti. Daca nu s eintampla asta probabil ca nu ne incrancenam atata cu bb2, dar pierderea unei sarcini me-a facut sa ne dorim tare si cat mai repede din nou un bebelus. Totusi nu ne asteptam sa fie asa de repede, dar daca Dumnezeu vrea sa fie bine, noi suntem fericiti.

Va pup
Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Buna fetele...azi e o zi superba, calduroasa, fara vant...e tare placut afara, cred ca tine si de o plaja.
Eu ma gandesc sa ne vedem, sambata (maine 25.sept) pe la ora 17.00 sus in Tomis, unde e locul de joaca pentru bebei. E ok?
Deci pana acum am inteles ca vin asa: Sinzi (eu) cu David, July cu Tio, Roxa cu Patrick, Laura cu Vlad si... atat?Cornelia, cel mai bine e sa o urmaresti cu greutatea...daca iti pare ca ia peste masura poti sa mai usurezi din mese (sau macar sa insisti cu fructe, legume), dar eu cred ca recupereaza acum ce a pierdut cat a fost bolnavioara. Si eu mi-am facut griji cu David ca incepuse sa ia prea mult in greutate, si l-am trecut pe un regim de fructe si legume si a mers, desi el nu a fost niciodata grasut. Eu sunt de parere ca obezitatea o data instalata e foarte greu de combatut si pentru ca tata a suferit de obezitate (si multi ani a tinut regim pana sa revina cat de cat la normal) imi e tare teama...

Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Multumesc tuturor ptr incurajari.. oricum, o sa va dau de veste, imediat cum ajung acasa..

Marlen, nastere usoara si tie..

July, o sa fac anestezie in rahie, nu stiu cum se numeste exact..peridurala, sper sa nu gresesc..

Am o intrebare.. daca ma puteti ajuta.. daca laptele nu vine asa natural, mai ales dupa cezariana, si sunt canalele infundate, exista vreo metoda de a le desfunda??

Numai bine
Cali, 39 sapt + 3 zile

Mergi la inceput

Cornelia, asa cum spune si Sanzi, Maria recupereaza, ca are si de ce,pai si dupa canicula care a trecut se simte o modificare( chiar si la noi), a fost si bolnavioara. Nu o pune la regim!
Uite eu ii dau sa rontaie, ca s-a indragostit nu altceva de fulgii de porumb de la Dobrogea, decat paine, mai bine fulgi. Ei dar nu-i vrea amestecati, vrea sa-i caute ea pe masuta, sa-i numere si sa-i rontaie. Incearca trucuri de genul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura111 spune:

Dady, ma bucur mult ca mamica ta e spre bine !

Fetelor , eu vin la intalneala de la Krido Kids.

Deci, Cornelush, tot la Lutescu mergi... Stiu ca si-au luat ecograf performant ca m-am dus si eu marti sapt. trecuta sa vad ce-mi mai face chistul si am fost f. incantata sa constat ca a disparut, deci tratam. a fost eficient. M-am nimerit la cabinet tocmai cand tipul de la firma care-l adusese ii facea instructajul de folosire doctoritei Lutescu si ea era super-incantata de cate poate aparatul sa faca.

Pentru problema mea cu rinichii am fost la eco abdominal la dr. Cadar la euromedica si el a zis ca sunt ok si ca probabil am eliminat niste nisip... Acum sunt la dieta fara sare, beau f. multe ceaiuri si nu mai beau cafea deloc.

Laura - mama lui Vlad

http://community.webshots.com/user/vladut111

Mergi la inceput