Mamici din Constanta (15)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

azi sunt gospodina...am pus pe foc o bucata de vitel care spera sa ajunga musaca...si eu sper o data cu ea...
Roxa, sa stii ca si eu tot cu liftul urc in Tomis cand sunt cu caruciorul, dar chiar daca nu era lift, poti si pe scarile rulante...eu sunt expert...hihi, cu rotile din spate pe scara si il tii ca si cum ai urca doar o scara...
am fugit am musafiri

Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hehehe, saru'mina de pontul de urcat cu liftul, habar nu aveam ca exista! dar intrebarea e alta, ati fost voi cu piticii asa mici prin tomis? ma gindesc ca oricum in magazine nu pot intra...ca se alarmeaza vinzatoarele, nu?
hai ca ne gindim si vedem cum facem ptr intilneala!
Laura mama sanattae!! la doctor ai fost?
Crix felicitari pentru gospodareala, uite ca nu ti-au murit laudatorii!!!
fug ca incepe sa chitzaie individu', are chef de joaca!

Mergi la inceput

Roxa, stai linistita...vanzatoarele sunt entuziasmate cand vad un bebic asa mic si dragalas cum e Patrick...si poti sa ai surpriza placuta sa te invarti liber prin magazine in timp ce ele sunt calare pe bebe...
Mai rau e cu David, care si testeaza produsele...mai ales hainele...trage de tot ce prinde si se sterge pe toate fustele si bluzele...

Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Rox, tu domnesti daca ajungi cu Patrick in Tomis la magazine! Nu spune nimeni, nimic! Eu am fost cu Alexia si chiar mi-am permis sa probez ceva la TinaR si vanzatoarele o tineau de vorba! De asta spun ca tu domnesti, ca de adoarme bb iti vezi de treaba ta linistita! Loc pentru carucioare este destul, si nu ai fi prima cu carutul!
Asa ca ia avant si dute la Tomis!

Cristina si Alexia ( 22 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlen_b spune:

Buna mamici,

Am fost ieri la control si am aflat ca am un bebe maricel; deja are 3400-3500 g. A coborat putin si asteapta sa ne intalneasca. Cam intr-o saptamana, doua. Medicul mi-a spus ca nu-mi recomanda epidurala (e prea mare bebicul si poate sa fie nevoie de forceps. Asa ca incercam sa nastem natural.

Marlen - DPN 5 oct.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/marlen_hg

Mergi la inceput

Marlen, bebe tau nu e "maricel" e mare, mare!!!
Intr-o saptamana doua poate sa ajunga la 4.000kg sau mai mult, eu stiu ca acum iau foarte repede in greutate...deci, ne bazam si pe tine in Tomis? hihihi...
Deci sambata sau duminica? Dimineata sau dupa-amiaza? Dupa cum arata vremea de afara cred ca ne hotaram la Tomis...si nu ne mai gandim la Tabacariei...
Uf, ce plictiseala o sa fie in casa...noroc ca David doarme de 2 ore.
Musacaua a iesit f. buna...mi-am pus o bila alba!

Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hehehe gagici ce ma mai incurajati voi....multzamesc!
eu dimineatza am programare la doctor dar daca va hotariti sa ne vedem, vin ori inainte ori dupa control.
Sanzi, o bila alba si de la mine pentru musaca!
Marlen, bafta! cu epidurala nu o sa ai nici o treaba, o sa fie foarte bine si frumos! hai ca nu mai e mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Tania,va tinem pumnii!Doamne ajuta!Nici nu vreau sa-mi inchipui ce-i in sufletul tau!
Marlen,ti-ai gasit pantofi?Cum zice Sanzi,in ultimele saptamani bb.creste vertiginos,asa c-ai mari sanse sa aiba 4kg.
Sanzi,am fost in Tabacarie cu Teo pe la 11.30 pana pe la 13,cand am ajuns acolo constat cu stupoare ca n-am nr.tau de telefon,nici n-am stat acasa sa verific ptr.ca stiam ca-l am.M-am invartit peste tot la locul de joaca impreuna cu prietena mea,nu v-am vazut.N-ai fost?Ramane ptr.intalneala.Da-mi,rogu-te,inca o data nr.tau de mobil.Mercic!N-am pus poze ptr.ca nu mi-am facut inca albumul,tot zic ca-l fac si n-apuc.Inca nu mi-a adus comput.de la reparat,de fapt nu mi-l mai aduce,p;asta il dam cuiva ca noi ne-am comandat altul la baietii de la Altair.momentan n-am decat cateva poze facute intr-un fast-food pe autostrada greceasca in prima zi pe taramul lor,restul sunt in comput.vechi,cand mi le va transfera iti trimit pe adresa de e-mail.Scrie adresa,te rog,ca nu am nici o adresa notata.
Laura,n-am avut niciodata criza de rinichi,dar din ce-am vazut la munca este sfasietoare durerea.Ai pietre sau ce?Ti-ai facut vreodata urografie?Excelent este si ceaiul de pir.Sanatate multa!
Roxana,ai sa vezi ce senzatie o sa ai cand cobori cu liftul din Tomis,exact ca cea din avion,cand aterizeaza.Mai,este mortal liftul asta,m-as plimba tot timpul cu el!
Crix,felicitari ptr.harnicie,eu nu mai reusesc.Dar in timpul liber soacra-ta nu te poate ajuta,ca si a mea munceste,dar cand poate ma ajuta,numai eu sa-i spun.

Abia ne-am intors de la Spital,Teo s-a oparit cu o farfurie clocotita de ciorba,totul din vina mea,ce inseamna o clipa de neatentie,bine ca n-a fost prea rau,eu-marea asistenta n-aveam de nici unele prin casa ptr.arsuri,am dat-o cu ce-am avut,singura inspiratie i-am scos rapid bluza de pe ea si-am dat-o cu bulion dupa care cu miere,era rosie ca racul si tot ea imi zicea saracuta sa nu fiu suparata pe ea,a venit barbata-miu val-vartej cu oximed,i-am dat pe burtica,apoi am uns-o cu Betadina si cand am ajuns cu ea la spital aproape ca nu mai avea nimica,doar o pata cu-o mica flictena aproape de buric,dar care se va rezolva.Ce inseamna o secunda de neatentie!
Fetelor,nu doresc nimanui,dar vreau sa invatati din experienta mea.sa nu va lipseasca niciodata betadina,comprese sterile din casa.

Va pup,ma duc sa-mi fac ceva ordine in bucatarie,cand se trezeste Teo s-o spal pe cap ca-i plina si de miere si de bulion,in viteza mea,nici nu mai stiu pe unde dadeam.
Juli si Teo cea viteaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlen_b spune:

Nu stiu daca trebuie sa ma bucur ca o sa am un bebe asa mare! Sunt putin dezamagita ca nu-mi va face epidurala. Oricum, sunt optimista.

July, bine ca nu a fost mai rau. Mi-am gasit incaltaminte, in Tomis. Sunt cam ascutiti la varf, sper sa nu ma stranga.

Sanzi, nu cred ca ajung la intalnire. Vineri sunt ocupata si sambata o sa dorm toata ziua.

Fetelor, ce inseamna placenta de grad 2? Asa scrie pe fisa de la echo. A, si nenea doctorul mi-a spus ca s-a inmuiat putin colul.

Va pupam dulce,

Marlen si Andreas (inca in burtica)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Marlen,
uite ce-am gasit scris referitor la placenta de catre dr.Arian,poate te ajuta.

Twety,

Stadiile de imbatranire sau maturare ale placentei sunt definite ecografic, adica aspectul ecourilor returnate de placenta in cadrul acestei investigatii este cel ce contureaza un anumit grad al maturitatii placentare. Nu cred ca ti-ar folosi la ceva sa-ti spun care sunt elementele de diagnostic ecografic care definesc fiecare stadiu de imbatranire placentara. Cred ca ceea ce iti este util tie ar fi sa stii ca exista 4 astfel de stadii, notate de la 0 la 3. Stadiul 3 este caracteristic perioadei termenului si semnifica iminenta acestuia, stadiul 2 apare putin inaintea termenului si anunta apropierea lui, iar stadiile 0 si 1 se intalnesc in restul sarcinii (stadiul 1 numai in cea de-a doua jumatate a sarcinii).

La 24-25 saptamani placenta ar trebui sa se gaseasca in stadiul 0, cel mult 1 de maturare. Prezenta unor stadii ecografice avansate evidentiaza o imbatranire precoce a placentei, cu formare de mici trombi care eventual sufera si un proces de calcifiere (care dealtfel sunt responsabili de aparitia ecourilor specifice vazute la ecografie). Aceasta presupune o reducere a schimburilor transplacentare intre mama si fat, si deci la un anumit grad de suferinta fetala in utero.

Tinand cont de explicatiile sumare de mai sus, putem concluziona totusi ca daca nu exista semne de suferinta fetala, este vorba probabil de o interpretare eronata a gradului de maturare al placentei. Acest lucru este perfect posibil, dat fiind faptul ca diferentele intre aspectele ecografice ale celor 4 stadii de maturare sunt relativ mici si deci pot fi usor confundate. Este drept, diferenta intre stadiul 3 si stadiul 1 este semnificativa, dar erori date de artefacte ecografice apar relativ frecvent. Eu as sugera investigarea unei eventuale suferinte fetale, dupa reefectuarea ecografiei de sarcina cu restabilirea gradului de maturare placentara.

Nu te agita prea tare deocamdata, sansele majore sunt ca rezultatul ecografic sa fie eronat. Tine-ma, te rog, la curent cu evolutia lucrurilor, OK?

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput