Fetele din USA, poftiti la o barfa! (26)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

super-lia, sper din suflet ca sunteti ok, ivan vine direct la voi, tocmai spuneau de tornado in zona biloxi

sanca, pai nu? da' stiu ei si literele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syracuse spune:

quote:
Originally posted by Cleomax

corect, de asta ne-am si ales atlanta( in speta cobb county) sa ne marim familia, voi de ce va mutati? stai aici ca stati bine

si da, ai punctat bine chestia cu zona, frumusetea aici e ca te poti muta unde-ti pofteste inima, toata lumea e intr-un continuu du-te-vino. chestie care cateodata nu e chiar asa pozitiva, mai ales cand iti pleaca vecinii cu care te impaci bine.

Cleomax, in teorie asa este...dar in cazul nostru, din pacate, nu prea se aplica. De stat bine nu stam tocmai bine aici.
Sotul meu are o groaza de scoala (doua Mastere) si experienta la activ, si in pofida acestui lucru este plafonat la o companie mica, platit sub valoarea lui, fara asigurare medicala pt. familie (ci numai pt. el) si fara nici o sansa de avansare ca nu e unde.

Atlanta a devenit o piata de joburi foarte proasta pt. domeniul lui. Doua-trei companii mari din zona, din acest domeniu, au dat faliment in ultimii cativa ani si ca atare, au ramas destui indivizi pe drumuri care sunt dispusi sa faca ce face el pe orice salariu, numai un ban sa fie.

A vorbit cu mai multi head-hunteri din domeniu si toti i-au spus ca va trebuie sa se orienteze la un alt oras fiindca Atlanta este o piata extrem de proasta pt. el la ora actuala.

Acum are un interviu in Philadelphia ...si cam la cati bani au sugerat aia de acolo, chiar si ajustand diferenta in costul traiului, tot am fi mai bine decat suntem acum in Atlanta.

Pe de alta parte eu stiu sigur ca nu am de gand sa ma intind toata ziua pe la vreun birou si sa ma comut in downtown de sa-mi vine rau in timp ce bebeul de 3-4 luni ar sta azvarlit prin day-care... si asta numai ca sa mentin un full-time job pt. un ban in plus si pt. asigurare medicala pt. mine si copil.

Am de gand sa predau imediat ce termin doctoratul (este o ocupatie infinit mai flexibila care iti lasa si timp de bebe), insa cu predatul meu FARA catedra si cu salariul sotului actual, faza cu bebeul si cu finantele nu prea tine.

Asa ca suntem gata sa o dam naibii de Atlanta pt. o oferta mai omeneasca, mai ales ca am mai si facut niste alergii/o rinita oribila cam la 2 ani dupa ce am ajuns in locul asta...si de care nu pot scapa sub nici o forma.
Mai sper in mutarea in alt climat.

Nord-estul Americii este minunat (visez de mult la el) dar numai atata timp cat poti face fata financiar...
Insa cu noul salariul, chiar daca nu o sa apucam noi sa stam in vreun "mansion", tot ne-ar fi mai bine acolo decat ne-ar fi in Atlanta odata ce apare bebeul.

Take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented. -- Elie Wiesel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

SUPER_LIA tinem pumni sa fiti bine si sa treceti cu bine peste IVAN sau sa treaca el pe linga voi.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2-web3-

8 Luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

quote:
Ca sa apuci sa-ti "vari" copilul la o scoala buna, [...]trebuie ca si tu sa locuiesti intr-o zona dintr-asta "H".
Altfel nu poti sa-ti trimiti copilul la o astfel de scoala, fiindca nu apartii de acel district.

Nu trebuie musai sa locuiesti in zona H ca sa fii acceptat la scoala din zona H. Exista ceea ce se cheama "variants", mai pe romaneste, nu-ti convine scoala de cartier, completezi dosarelul si alegi scoala pe care ti-o doresti tu, la care ai sanse - e adevarat, mai reduse - dar ai. Copilul meu merge la o astfel de scoala, pentru ca cea de pe strada noastra are scoruri tare mititele. Inutil sa-ti spun ca n-am avut nici o pila, nu cunosteam pe nimeni, asa ca, daca e sa gandesc cu partea mea romaneasca de creier, probabil ca se tragea linie deasupra noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syracuse spune:

quote:
Originally posted by lexi
Nu trebuie musai sa locuiesti in zona H ca sa fii acceptat la scoala din zona H. Exista ceea ce se cheama "variants", mai pe romaneste, nu-ti convine scoala de cartier, completezi dosarelul si alegi scoala pe care ti-o doresti tu, la care ai sanse - e adevarat, mai reduse - dar ai. Copilul meu merge la o astfel de scoala, pentru ca cea de pe strada noastra are scoruri tare mititele. Inutil sa-ti spun ca n-am avut nici o pila, nu cunosteam pe nimeni, asa ca, daca e sa gandesc cu partea mea romaneasca de creier, probabil ca se tragea linie deasupra noastra.

Hmm...poate ca este posibil sa iti duci copilul la o alta scoala dar DIN ACELASI DISTRICT, chiar daca nu apartii direct de ea si nu este pe strada ta. Insa trebuie sa fie din cartierul/oraselul tau.

Dar nu cred ca este posibil sa il duci la scoli din alte districte (alt orasel) daca tu nu locuiesti in acea zona cu casa. Mai ales ca aceste scoli sunt subventionate din taxele de proprietate ale locuitorilor din zona si este greu de crezut ca indivizii care platesc niste sume enorme pe casele lor din zona "fancy-schmency" (inclusiv taxe la oras) ar fi de acord ca scolile lor sa fie invadate de copii de peste tot, cu parinti care ar fi dispusi sa-i conduca cu masina si 2 ore numai sa ii strecoare in scolile cu "mot".

Mai mult din nefericire decat din "fericire", cand am ajuns aici in SUA - intamplator, fara sa caut eu asa ceva - am intrat intr-un cerc de lume cu privilegii si am ajuns sa inteleg la prima mana diferentele uriase care se creeaza de-a lungul vietii intre cei "cu" si cei "fara". Nu discut numai de diferentele pur materiale. La urma urmei nu am sa crap pe motiv ca amicele/cunostintele mele poarta cate un Mercedes pe deget - diamante de 3-4 carate - la care eu nu as ajunge nici daca as trai inca 3 vieti de aici inainte.
Nu asta este "buba".

Este vorba si de diferente de sanatate, de stress, de pace a mintii, de comfort, de timp disponibil ca sa iti cresti copilul cum trebuie, de nopti dormite ca in rai sau nedormite din cauza grijilor financiare si a serviciului, samd.

Sunt multe la mijloc - iar cei cu "resurse" au mult mai multe avantaje decat cele pur materiale, care se pot vedea sau se pot piapi.
Pt. copil, viata incepe de la lucrurile cele mai "marunte": in ce casa se naste, cu ce resurse, cu ce incredere in sine insuflata de parinti, cu access la ce fel de scoli?... care mai tarziu se va traduce in acces la ce fel de universitati...si care si mai tarziu se va traduce la access la ce fel de joburi sau chiar si la ce fel de parteneri de viata? Samd.

Nici eu (Romanca) si nici sotul (American) nu am avut o iota de ajutor material de la parinti. Indiferent cat de muncitor si incredibil de destept ai fi, cei care intra in viata cu protap de la generatia anetrioara vor fi intodeauna inaintea ta...desi intelectual, multi vor fi sub tine.
Si ce este mai trist e ca (,) copiii tai vor ajunge sa sclavageasca pe un salariu de mai nimic pt. copiii lor.

Eu am ajuns sa ma invart printre astfel de indivizi fiindca nu am cunoscut pe nimeni altcineva cand am venit aici la doctorat. Poate ca daca aveam de ales, nu imi alegeam o astfel de companie care nu face decat sa te frustreze.
Insa am fost racolata imediat in cercul lor ...de ce? ...fiindca veneam din Anglia, de la o Universitate super-prestigioasa unde am ajuns cu o bursa...si care suna extrem de "nobil" si de "bon-ton" la urechile Americanilor snobi/cu bani de pe aici.

Pana in prezent nu am invatat decat o singura lectie: pt. cei care nu mostenesc, singura sansa de a se misca mai in sus in viata este sa urmeze niste scoli cu "fumuri" de la bun inceput.
Nu atat pt. "grozaviile" unice pe care le vor invata acolo sau pt. "meserie" - fiindca la urma urmei, meserie buna se poate invata si intr-o scoala fara "fumuri".
Ci pt. usile care li se vor deschide mai tarziu, numai pt. simplul fapt ca s-au frecat de locul ala "H".

Lumea este aia care este, cu superficialitatile si absurditatile ei.
Si ca orice om, as vrea ca (,) copiii mea sa duca o viata prospera, linistita si fericita - cu mai putina agitatie, griji si dorinte de a-mi lua lumea in cap ...decat am avut-o eu.
Insa totodata stiu ca nu voi avea mosteniri de lasat la copii ca ei sa aibe pe ce sa se sprijine mai tarziu;
asa ca macar la niste scoli cu "blazon" sa incerc sa-i trimit.

Suna foarte ne-ortodox...insa din ceea ce am vazut si experimentat la viata mea...asta este singura concluzie la care am ajuns.
Poate ca intr-un fel este mai bine sa nu stii si sa nu apuci sa vezi niciodata ce se intampla "deasupra ta", si sa crezi ca viata este grea si asupritoare pt. toata lumea, ca toata lumea se lupta cu "probleme majore" si ca asta este "normalul".

Ceea ce nu este deloc adevarat.

Take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented. -- Elie Wiesel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

in aceasta mica discutie... tot cu problema mea...Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu o informatie despre batrane senile si azile de batrani?
Please

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b4delia spune:

quote:
Originally posted by adriana

in aceasta mica discutie... tot cu problema mea...Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu o informatie despre batrane senile si azile de batrani?
Please

Adriana - e cam greu de indrumat. Nu stim mai nimic de situatia ei. Citi ani are? Care e situatia ei financiara/materiala? Vorbeste engleza? De citi ani e aici? Are barbat? (banuiesc ca nu) Are prieteni? Are casa ei sau sta in casa voastra? E sanatoasa fizic? Mie mi se pare (si scuza-ma daca am inteles gresit) caci e doar o soacra al dracu' de care vrei sa scapi. Dar asta daraga mea, nu e bilet la azil. Multi oameni batrini sint putin dusi...dar nu inseamna ca trebuie sa-i abandonam. Eu as zice sa lasi pe barbatul tau sa se inteleaga cu mama lui si sa gaseasca o solutie. Dar faceti tot ce puteti sa NU stati impreuna.

P.S. Ai niste minunati de copilasi. Sa va traiasca sanatosi si cu liniste in casa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

SYRACUSE,sunt de acord intr-u totul cu tine!..din pacate asta este adevarul si realitatea,e bine insa daca poti macar sa-ti dai copiii la o scoala cu"blazon",mai grav e pt cei care nu isi permit acest lucru,chiar daca ar vrea, si atunci e super dureros!
CLEOMAX,eu am fost in Atlanta,si mi-a placut tare mult orasul....noi am vrea sa ne mutam acolo,dar ...avem unele mici retineri si pt moment am amanat...ce ciudat e viata,noi fugim de aici,din Miami,pt ca nu ne place absolut de loc,si am vrea Atlanta,tocmai ca zicem ca clima e super faina in comparatie cu ce e aici...iar Syracuse,fuge de Atlanta,hahaha....
OK fetelor,sper ca nu v-am plictissit cu ale mele...
Va pupicesc si ne mai auzim!
Mirela si bebele,35 sapt

http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b4delia spune:

Syracuse - Nu te necajii prea tare ca n-o sa fi tu asa de sus ca amicele cu Mercedes pe deget. Ma intreb oare cite dintre ele au o caznicie fericita? Pun pariu ca multi dintre barbatii lor care sint CEO la compania X sau Y, sint dusi in delegatii de Luni pina Vineri. Cind nu, isi petrec zilele si noptiile la servici sau cu clientii. Isi vad nevestele sau copii doar citeva ore pe saptamina. Daca ambii parinti lucreaza in pozitii inalte, poate sa fie si mai rau. Copii sint crescuti mai mult de nannies si multi ajung prin liceu depresati, drogati, sau si mai rau (cazul Columbine).

Cei "CU" lucra de le sar capacele. Cinste lor. Dar costa mult prea mult sa fi "CU" mai ales daca ai si familie (parerea mea). Pe mine ma impresioneaza foarte mult oamenii care se dedica studiilor si muncii dar care sint constienti ca nu pot sa aiba si una si alta, asa ca renunta la casatorie si/sau copii. Doctorii in special.

In referinta cu scolile. Normal ca variaza de la stat la stat si de la oras la oras, dar sint cazuri in care daca intr-o anumita scoala publica sint locuri neumplute, atunci poti sa-ti inscrii copilul pentru o suma anuala de vreo $2000 (aproximativ) chiar daca tu locuiesti in cu totul alt oras. E o suma oarecare, dar totusi mai ieftin decit daca mergi la o scoala privata sau daca traiesti in orasul respectiv si platesti $6000/an taxe.

Vreau sa mentionez pentru cei noi veniti, ca scolile private sint de 2 feluri (religioase si ne-religioase). De obicei, cele religioase sint mai ieftine. Poti sa-ti trimiti copilul cu vreo $1000-$2000/an (depinde de scoala si in ce an e copilul) sau si mai putin daca te faci membru la biserica cutare. Scolile ne-religioase sind de obicei scolile la care marii executivi isi trimit copiii si care sint supra dotate si costa mai scump ca o facultate (Am vazut chiar si in jur de $30,000/an pentru liceu!!! ...si asta NU in Beverly Hills, ci intr-un oras oarecare in MidWest.).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

OanaX thermal underwear gasesti si la Kmart in zona cu accesorii (manusi, ciorapi, sepci...etc).
Adriana, incercati un azil in Pennsylvania sa nu fie traficul prea urit cind va duceti in vizita si sa stea si intr-o zona frumoasa (poate se mai relaxeaza). Si poate n-ar trebui sa spuneti nimic de purtatarile ei "ciudate" ca multe azile nu primesc bolnavi psihici.
Lexi, excelent ca ai putut alege scoala care te interesa. Pe vremea cind m-am interesat eu de sistemul asta era imposibil sa atingi scolile bune in NJ. Si cred ca raportul asta scoala buna/pret exorbitant pentru case e specific coastelor Americii. Daca te duci putin in jos sau spre centrul Americii cred ca mai poti gasi "chilipiruri". Avantaje si dezavantaje. Nu le poti avea pe toate.
Ca o impresie generala totusi, cred ca pe linga scoala buna conteaza si implicarea parintilor. Am mai inteles ca pe de alta parte un A+ pe linie intr-o liceu din Mississippi, poate citeodata insemna mai putin decit un B intr-un liceu din NY (super-renumit) de pilda. Desi na ca Bill a facut-o, taman din Arkansas,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput