Cheltuieli nunta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns me spune:

a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns me spune:

Am fost anul acesta la o nunta la Triumf si mi-a placut f mult. Mancarea buna, servirea buna, gradina din fata hotelului m-a lasat fara glas...asa ca...mie mi se pare o alegere excelenta. Cat despre cheltuieli se aduna multe nimicuri pe langa chestiile astea mari. Eu cand mi-am planificat mi-am imaginat cum vor decurge lucrurile si de fiecare data am notat ce si cum. Pentru viitoarele mirese imi permit sa dau un singur sfat: nu scapati din vedere coaforul si machiajul. Eu, la insistentele unei prietene, am fost la un salon mai pretentios si nu mi-a parut rau. M-am simtit cea mai frumoasa in ziua aia pentru ca intr-adevar au facut minuni. Stiind ca sunt asa frumoasa nu am avut cum sa nu ma simt bine. Si a afost totul ca un vis. A zis cineva ca mireasa si muzica fac nunta! Am fost o mireasa super zambareata si mi-am impus sa ma simt bine si sa nu pun la suflet toate nimicurile care sunt inevitabile. Asa ca...porniti la drum cu dreptul si o sa iasa bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns system_level spune:

Felicitari ca v-ati hotarit si casa de piatra cel putin pentru primii 100 de ani. Am ascultat si noi de sfaturile de pe site si am fost destul de zgirciti cu banii. Important e cine ii manipuleaza adica cine e cu organizarea ,cu decizia finala caci sint multi care va pot ajuta sau incurca cu pareri mai mult sau mai putin potrivite. Important e sa hotariti singuri preturile si sa tineti cont de altii doar ca titlu informativ, ca termen de comparatie. In privinta cameramanului ne-a ajutat foarte mult de pe site Gina (topic legat de cameraman si foto)recomandindu-ne cu caldura pe Radu. Daca am fost circumspecti la inceput, am ramas fara rezerve dupa ce am citit toate postarile de pe site si atunci am stiut ca nu vom da gres. Laude si osanale la modul cum a iesit nu mai aduc pt a nu fii acuzat de reclama de administrator. Oricum nu va zgirciti aici ca merita banii si inca plus. Am gasit tot pe net un fotograf care ne-a facut cam 1200 de poze super profesionale (http://www.fotodigital.ro/detaliuuser.php?user=3)- amanunte si detalii dau pe PM tot ca sa nu avem probleme. Va pot descrie in cite pagini aveti timp sa cititi despre ei. In rest luati vinul din Metro ca e cel mai ieftin la calitate super(cam 10mii economie la sticla) si fructe din angro-Militari. Avti mare, mare grija la TEXTUL invitatiei sa nu fie greseli gramaticale. Mai mergeti cu cineva si cititi cu atentie pe litere si cifre. Dau rasol de obicei si nu primesc reclamatii ulterioare. Fiti atenti la cum ies caracterele din imprimanta!!!. In rest va mai pot da sugestii particulare pe PM . Va astept si va urez mult mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corco spune:

Spune-ne si noua unde ai facut tu nunta si cum a fost?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vmariejeane spune:

Miresici care se casatoresc in 2005. Hai sa ne dam dam sfaturi aici la subiectul asta "Cheltuieli de nunta" cam ca ati cheltuit pana acum si cam ce e de cheltuit. Eu una spun sincer ca nu am dat decat avansul pt restaurant. Greul abia acum incepe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

sunt de acord
oare cat costa de fapt o nunta ?
una nici prea-prea nici foarte-foarte...
aproximativ...


toma_lly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:


Cheltuieli?
Buna ideea! dar cu ce incepem?
La mine prima cheltuiala a fost cu avansul pt restaurant (10.000.000 lei), verighetele (750.000 ca au fost facut e cu aurul nostru), am mai avut cheltuielile cu logodna, dar lista e deschisa si nebunia abia acum va incepe!!
Eu sunt f ingrijorata de avalansa de pregatiri ce va veni si as vrea sa ma apuc cat mai repede de ele sa le fac din timp sa nu ma aglomerez, dar cum in chestia asta suntem doi, iar eu ma agit de imi sar ochii si omul meu imi serveste zilnic placa "lasa ca le-om face noi" si "lasa ca e timp", simt ca mor!! si uite asa de 2 luni de zile ma rog de el sa mergem sa vedem biserici si el tot amana, ba ca azi nu e timp, ba ca maine am treaba, ba ca una ba ca alta!!imi face niste nervi!!
spuneti-mi si mie sunt eu dusa cu pluta? nunta e pe 20 aug. 2005, deci mai sunt pana atunci 10 luni, eu vreau sa face ce putem din timp sa nu ne aglomeram atunci si sa dam stresati din colt in colt, plus in felul asta mai impartim din cheltuieli sa nu le facem pe toate dintr-un foc.
Vreau sa va mai intreb ceva. Toata lumea vb de buget, am inteles ca unele persoane nu au inclus in acesta si cheltuielile cu restaurantul deoarece acesta va fi acoperit din banii stransi la nunta. Cum e mai bine, sa fac bugetul incluzand si restaurantul sau nu? Si apoi fara restaurant la cat v-au dus pe voi cheltuielile?

Pt bogdanai, te rog frumos imi trimit si mie acea lista facuta de tine?

cu drag,
eu -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Continui eu lista - vom avea cca 80 de invitati, deci nici prea prea nici foarte foarte.
300.000x2 HIV + 80.000x2 VDRL + 300.000x2 MICRO + 300.000x2 certificatul propriu zis de la dr de fam. Asta ca a fost e scarboasa si nu ne-a facut un "aranjament". Se poate mai ieftin, in sistemul de stat, insa eu il urasc si n-am timp de pierdut.
Palarie pentru dimineata (ca eu nu-mi pun broboada) - 1 milion
Pantofi eu: 700.000 (da' am pile, ca lucrez in domeniu, deci piele garantat.... etc.. altele iau cu 2 milioane pantofi ca ai mei;
Costum EL: 4.500.00 cu camasa si papion cu tot de marca, Staff & House of Art.
Pantofi el: cred ca o sa poarte unii pe care ii are deja, ne mai gandim.
Vin: vreo 100 l cred ca ajung x 15.000 pret de crama Ostrov. Plus drumul cam un milion, dar merita. Tot cu pile.
Alcool (aperitive) - nu ne intindem cu 10 felrui, ci doar doua, ne vor trebui cca 15 sticle, sa zicem , total undeva la un milion si ceva, ca nu ne intindem la wiskey sau alte chestii cu pretentii
Apa minerala: vreo 10 baxuri, stiti cat costa
Suc: Fanta Cola ne ajung vreo 20 sticle in total
Sampanie, am calculat cu tot cu primarie ne trebuie vreo 15 sticle
LA primarie mai luam pateuri, cred ca un kil ajunge ca facem restrans
Bomboane pentru primarie / iserica - un kil, mai e si asta vreo suta si ceva de mii ( e un magazis epcial pe la T Noi)
Fructe: vreo 7-8 kg de mere, vreo 7-8 kg de struguri, vreo 4-5 kg de banane, pentru a pune pe mese, din loc in loc - cateva sute de mii si asta
Alune - vreo 2-3 kile ajung - stiti si voi cat costa
Floricele de pus in piept - vreo 500 de mii
Cosmeticale - vreo 650 de mii
Intre timp m-am programat la un machiaj profesionist - proba 300 de mii, finalul vreo 500, pana intr-un milion, daca vrei cu bust, cu fasoane. Poate rezum la inca 500d emii. Ma gandisem sa economisesc aici, insa atata lume mi-a zis ca nu s-a recunoscut dupa un machiaj profi, ca m-am decis!
Coafor - probabil 500 de mii
Manichiura, pedichiura, epilat - eu singura acasa - zero lei - oricum imi fac mai bine manichiura decat oricine!
DJ - 150 euro (el a zis ca minim 100...) - las' ca ajunge
Mai tre' 2 timbre fiscale de 5.000
Ce am insirat aici cred ca insumeana vreo 12 milioane
Verighetele au costat de fapt numai 3 mil 300. Plus inelus pentru mine inca un milion. Si daca cineva crede ca nu sunt frumoase, se inseala amarnic! Nu tre' sa dai 800 de euro cum a dat una de o stiu eu, ca vezi doamne e Bvlgari... m-a omorat! Sa fim seriosi!.
Am hotarat intre timp meniul, va fi un milion fara bauturi, cu tort inclus. Oricum 10 milioane le-am dat avans.
Chjeltuieli neprevazute: amenda pe care a luat-o Ovidiu pe Victoriei, ca ma astepta pe mine sa imi comand palaria. 700 sute de mii, platibil 1/2 in 24 sau 48 de ore nu stiu cum e cu amenzile.
Plus benzina de colo colo.
Chelnerii nu stiu ce pretentii vor avea....
Una peste alta, cred ca in 30 de milioane ne vom incadra. Plus alea 10 de la inceput.... Total ar fi un o mie de euro.
In principiu sper ca meniurile sa fie acoperite, nu ma ineterseaza sa raman cu ceva de aici.
Cadoul nasilor va fi un dulap care efectiv le este necesar si nu au bani sa-l cumpere - ce4l putin deocamdata - costa cam 2 milioane jumate.
Iar voiaj de nunta mergem in Apuseni, unde costa 18 euro de persoana demipensiune... liniste frumos.....

O sa mai calculez si pentru acasa, o friptura, o salata, un frusec, suc, ceva....
What's my point: daca vreti nunta cu limuzine si alte chestii, ignorati lista de deasupra. Daca insa va faceti nunta singuri singurei, fara sa cotizeze socrii sau parintii, puteti face ca noi. Vom mai plati vreo 7 milioane un microbuz care sa aduca oamenii din partea socrilor mei. Din partea mea vor veni cu masina lor. Nu sunt decat 2 familii si jumatate, parintii mei vin cu trenul si si-l platesc singuri. Deci cine zice ca plateste mia de euroi transportul rudelor..., ma lasati??? Da' cu ce ii aduceti nene cu avionul din Pampas? In plus, noi am facut un credit de 25 de milioane la banca, si din ei ne-am descurcat pentru haine si alte cheltuieli preliminare, adica toata lista de deasupra. Mai luam o tura de salarii, mai rupem de acolo un milion doua, iar daca nu ne ajung, o sa mai imprumutam si vedem noi.
Sper sa nu ramanem datori la restaurant in primul rand. Si ata!
Si vedeti ca sunt rea! Sunt in criza de timp, cine mi-a promis ca ma ajuta cu ceva s-a retras deci sunt FOARTE REA, asa ca mai lasati-ma cu exemplele cu 10 mii de euroi ca sa te insori!
Daca vrei sa te insori nene, te insori si in doi, de manuta, cu doi martori, si gata!



Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

felicitari pt abilitatile de manevrare a resurselor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Flafi, acum am vazut cand ai tu nunta.
Pai are dreptate sotul tau viitor oficial!
Stai domnule incet, ca altfel o sa fii atat de emotionata cu trei luni inainte, de o sa iti vina sa nu te mai mariti!
In primul rand gandeste-te ca poti echilibra cheltuielile, distribuindu-le in timp DAR: iarna se gasesc costume mai gorase, care nu mreg pentru o nunta vara. poti sa te duci sa te uiti. De exmeplu, mergand inainte, plus 3 nunit de vara asta la care am fost invitati, am prins niste "trucuri". De exemplu, mi-a fost clar ca nu-mi plac lavalierele alea de mire. Papionul mi se parea si mai ridicol, iar cu cravata... sa fim seriosi. Am gasit insa un papion foarte fain.
Rochia: nu se mai poarte manceci. Iar eu urasc manusile alea prinse de mijlociu.... Fara suparare, mi se par tiganie. Am rochie cu spatele gol, insa mi-am facut un sal de tafta care este foarte de efect si imi va tine de cald pana urc in masina.
Bauturile de exemplu: la una din nutile din vara asta, s-a facut bar separat. Interesant a fost ca lumea a baut ce a dorit. Insa a aratat aiurea cand, la final, nu mai erau toate sortimentele,... a dat impresia de saracut. In plus de asa, cheltuiala este mai mare.
Samd....
Te poti gandi la ore: daca faci cuniunia civila dimineata, religioasa dupa-amiaza, din nou, cheltuiala si stresul creste. Daca le legi, termini mai repede. De exemplu, ala noi la restaurant incepe pe la 8, se trmina pe la 4 jumate. Am calculat distributia felurilor si meniul din 4 sau 5 feluri era mult prea mare. Am scos sarmalele, deci. Am facut si asa o economie....
Alte economie, fara sa fie de prost gust, este ca la cununia civila voi merge mireasa. Multa lume procedeaza asa. Economisesc si bani si timp. Apoi mergem direct la biserica.

Daca vrei sa ai o nunta frumoasa, o poti face si cu bani mai putini, cu mai putina parada... Nu sunt de acord cu cine spune caisi face nunta pentru a se simti bine. trebuie si invitatii sa se simta bine. Am mai spus si la alt subiect: nu fac econoie la meniu pentru mine, ci poate ca matusa mea care traieste din pensie se va simti rau sa stie ca nu isi poate acoperi meniul! Si nu imi spuneti ca X si Y le-a zis matusilor cu pensie sa nu-si faca griji, ca nu e chiar asa... Eu nu m-as duce la o nunta unde nu as putea sa ofer ceva mirilor....

Deci, parerea mea este ca trebuie sa ai o rezerva, insa sa nu pleci de la ideea ca daca n-ai 2.000-3.000 de euro, cat ar costa meniurile, nu te mai casatoresti ca te costa nunta 150 de milioane si nu le ai!


Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput