Mamici de septembrie-octombrie 2004 (30)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salut fetelor

multumesc Adela si Danyce pt. informatia cu ceaiurile, o sa ma interez sa vad ce gasesc aici.

Asa, cum Marc trage un pui de somn , incerc sa scriu povestea nasterii lui.Nu e mai deosebita decat alta poveste , nu are cum si din fericire ca e asa insa la noi apare o problema mai putin semnalata in Romania cel putin si m-am gandit ca n-ar fi rau sa o fac mai cunoscuta.

Pe 9 august am mers la vizita medicala lunara -luna a8 a - totul in regula. In cele aproape 3 saptamani care au urmat am observat ca am inceput sa acumulez kilogramele intr-un mod alert , deh imi zic lasa ca asa e pe ultima suta de metri. In plus spre deosebire de celelalte gravidute de pe forum eu eram mai tot timpul in pat la somn , asa pofta parca nici la inceput nu o aveam , ajunsesem sa dorm chiar de 2 ori p ezi.Ma bucuram caci ma putea odihni si chiar ma gandeam ce norocoiasa sunt!
Incepusem sa am ameteli usoare dar pasagere si nu m-am alertat iar cu umflatul mainilor si picioarelor iar toate stim ca e normal in luna a9 a, asa ca mergem inainte, insa...
Vineri dimineata pe 27 august ma trezesc si observ ca am sangerari , nu foarte semnificative insa ma sperii...nu asa era programat in capul meu ...mai ales ca nu avusesem nici o problema pe parcursul sarcinii. Il imbarc pe tati in masina si la clinica, moasa la cursuri imi spusese ca daca sunt sangerari - direct la ea sa ma opresc.Ajungem urcam la maternitate , si ma i-a in primire , monitoring , totul e ok cu bebe. Examen ginecologic, totul e normal , sangerez dar se pare ca ar fi dopul gelatinos, ciudat ca nu arata cu nimic din ce auzisem eu-erau sangerari si punt.
Imi iau tensiunea si se schimba treaba, e mare ,prea mare,iar greutatea mea iar nu e in regula , il suna pe doctorul meu si el hotaraste ca ma interneaza 3 zile- a cazut cerul pe mine, mai ales ca de cand cu tatal meu , nu am o placere deosebita nici sa aud vorbindu-se.
Asa , incep sa ma enervez ca nu mi se pare normal sa ma opreasca pentru atata lucru, poate eram stresata cand mi-a luat-o si nu e cea reala.In fine ma iau si ma baga in sala de pre travaliu sa astept sa mi se aranjeze camera...ma monitorizeaza iar , bebe ok , dar incep sa am contractii regulate chiar si destul de dureroase, imi iau sange , examen urina...si astept.
Dupa o jumatate de ora ma duc in camera si ma lasa acolo sa astept rezultatele sa vedem.Vin raspunsurile si totul e ok , insa tensiunea....asa ca vorbesc iar cu moasa (aici moasa se ocupa de tot pana in momentul expulziei cand intervine doctorul)si ma linisteste , imi spune ca s-ar putea totusi sa ies sambata dimineata. Uf , ar fi bine dar tot ma stresez ca nu vreau sa raman , ma comport ca un copil rau , e adevarat.
Mi se aduce masa , incep sa vorbesc cu colega de camera , imi aduc sa-mi aleg meniul pe ziua urmatoare ( "ce fraierii eu maine sunt acasa :)") incerc sa uit de toate si se pornesc iar contractiile.
Ma gandesc ca cine stie , am mai avut si e normal sa fie in luna a 9 a insa astea sunt dureroase.Chem moasa imi da calmante si ma simt ok , chiar super ok ca si incepusem sa ma gandesc cum sa fac sa plec fara sa ma binecuvantarea medicului.
Plansete si nervi , sot impacientat , moasa suparata de atitudinea mea...nu se poate , raman.In timpul noptii nu prea am putut sa adorm iar pe la ora 3 incep sa simt contractiile , care nu se stopasera insa nu erau dureroase, acum insa le simt si dor tare, din 10 in 10 minute .Ups nu-i bine , ma gadesc , bine ca am ramas totusi in clinica , astia nu sunt asa tampiti :)).
Chem moasa , vine ma examineaza , nu e deschidere , imi da un calmant si ma linistesc .Pana dimineata contractii dese , insa e ok caci nu le simt.
Iar monitoring , ma gandesc ca moasele sigur s-au saturat de mine .
Tipa care era cu mine , tanara de data asta , imi zice ca dupa calmantul dat contractiile ar fi trebuit sa se calmeze daca erau contractii false si ca e posibil sa nasc marti.
Eu Toma necredinciosul ma gandesc ca nu stie tipa multe ca e tanara si fara experienta, asa ca nu bag in seama. Eu in continuare imi astept sotul sa vina sa vorbeasca cu cei de aici si sa ma ia acasa mai ales ca doctorul meu nu venise inca sa ma vada.
Pe la ora 12 incep iar contractiile , dese la 7, 8 minute si dureroase, nu anunt pe nimeni ca vor zice ca sunt plecata cu pluta si stau si stau.Ce-i drept nu ma dureau prea tare , dureri de ciclu cunoscusem eu inainte...Si stau asa cam 2 ore si indur , erau regulate deja la 5 minute dar neregulate in intensitatea durerii asa ca ma gandeam ca nu sunt cele bune.
Pe la ora 14 intra in camera moasa si ma examineaza , chiar ma mir cum si-au adus aminte si de mine .Aflu mai apoi ca ma confundase si cauta de fapt alta fata :) iar noroc pentru mine.
Dilatatie 3 cm, intram in sala de travaliu in 30 de minute. Ma uit la ea si o intreb de parca nu auzisem bine , adica voi naste azi?Da azi , imi spune surazatoare .Ah bon , incep sa plang imi sun sotul care era deja pe drum spre clinica, saracu mai era si la volan ...
Ok ajunge , si asteptam sa vina sa ne ia, eu tot ma gandesc ca poate nu e asa si ca se razgandesc ...intra doctorul meu surazator .Ce fac , cum de am ajuns acolo ? si ca ma pastreaza pana maine macar sa vada cum evolueaza tensiunea.Ma uit la el si ii spun domnu' doctor despre ce vorbiti eu intr-o jumatate de ora intru in travaliu. Face niste ochi mari , pe el inca nu-l anuntasera moasele , chiar ma miram ca vine la clinica sambata.Pleaca sa vorbesca cu ele , revine surazand si imi spune ca da asa e , sa ma pregatesc ca bebe vine pe la ora 18,30. Gata deci era serios.
Dar acum imi mai spune ceva , ceva ce pe moment nu mi-a ramas prea mult in ganduri si la care nu am dat importanta....imi spune ca am toxemie gravidique-banuiesc ca traducerea e aproximativa si in romana- si ca e foarte bine ca s-a pornit travaliu , chiar era incantat de ce spunea.In fine nu prea bag ins eama, mergem in sala de travaliu , micuta , super dotata chiar placuta pot spune la vedere si ma instaleaza cu sotul , si incep pregatirile.Asa o atmosfera calma si relaxanta era incat nu m-am impacientat deloc si ma simteam perfect in siguranta ...vine anestezistul , imi faca peridurala, deja erau foarte dese contractiile si destul de dureroase, gata nu mai simt nimic.Ne lasa toti singuri si noi ne amuzam cate contractii am si ce nu simt eu nimic.Sotul incepe sa filmeze sa fotografieze...vorbim radem.Aproopo voi aprinde o lumanare pentru cel care a inventat peridurala.
Asa moasele super relaxate si puse pe sotii incep sa puna pariuri cu ora la care vor naste toate fetele din salile de nastere.
Dupa o ora jumatate vine la mine ma controleaza 7 cm, e ok super ok merge mai bine decat se astepta.Am uitat sa va spun ca dupa ce imi facusera peridurala mi-au rups punga de apa sa grabeasca dilatarea.In doua ore aveam 9 spre 10 si cheama doctorul, nu imi venea sa cred ca asta e , vine momentul sa-l vad pe bebe , momentul ata asteptat.
Vine doctorul cu moasa si ma pregatesc , imi explica ca in momentul contractiei sa incep sa imping , cum mia- explicat la cursuri.Ok , mai ales ca si cu peridurala facuta incepusem sa simt cum bebe inainta si sa am nevoia sa imping. Si gata incepem, moasa sa ma ajute imi preseaza burta in momentul in care imping...e greu , nu stiam ca e asa greu dar nu ma doare nimic , insa efortul e imens.
Incerc de 3-4 ori inainteaza bebe dar nu multumitor, desi doctorul si moasa imi zambesc si ma linistesc cu intrebari haioase, ceva nu e in regula. Isi schimba priviri , vorbesc ceva despre pereti cornosi si bebe care nu inainteaza cum trebuie. Atunci doctorul hotarasete sa foloseasca niste spatule care sa-l ajute pe bebe sa alunece mai usor. Era si cazul caci nu as mai fi putut sa imping , simteam ca-mi ies ochii din cap deja.
Si gata asta e simt cum il trage pe bebe , mi-l pune pe piept , imi trage si placenta si gata , ce usurare imensa.
Bebe era bine plangea de mama focului , tati era emotionat de nu mai stia de el, si totul era perfect.
Incep sa-i faca ingrijirile normale lui Marc , sa-l spele , sa-l imbrace si mi-l da in brate , doctorul incheie ce mai are de facut - si pleaca toti si ne lasa singurei vreo 2 ore .Nici nu imi inchipuisem vreodata ca totul la o nastere se poate derula asa, fara urma de durere , stres , tipete si tot tacamul.Stiu ca amintirea ramasa e excelenta fara nici cea mai mica umbra.
Vin apoi moasele sa ma pregateasc asa merg in camera si acum aflu despre ce era vorba cum de toti - din sala de nastere - imi spuneau ca e o zi foarte buna pentru mine sa nasc sambata 28 august .
Deci facusem toximie gravidique- boala extrem de periculoasa in sarcina , si pentru viata mamei cat si pentru cea a fatului , nedepistata duce ...stiti voi la ce ca mi-e si frica sa vorbesc.
Norocul meu a fost acela ca , boala a declansat travaliu ...dar sunt un caz fericit si banuiesc ca nu sunt multe ca mine.Voi merge la o biserica si voi multumi caci am trecut chiar pe langa dezastru fara sa exagerez. Aflu cum rinichii nu mai functioneaza bine , si nu se mai recicleaza nimic in corp si cum totul se depune- de aici cresterea in greutate excesiva - ajunsesem la 90 de kg . in 20 de zile de la 81 .Eu nu ma mai cantarisem caci nu mai vroiam , doar eram in ultima suta de metri.
In camera in zilele urmatoare apuc sa vorbesc cu o moasa de garda si imi spune ca ea nu a fost asa norocoasa ca mine cand s-a declansat boala si ca i-au facut o cezariana de urgenta la 31 de saptamani iar bebe nu a mai putut fi salvat.
Acum incerc sa nu ma mai gandesc la ce s-ar fi putut intampla , insa vreau sa impartasesc experienta mea cu voi , sa fiti atente la semne , caci chiar si o sarcina fara nici o problema , se poate transforma in cosmar.
Citeam in carti despre boala asta si treceam razant caci nu nu mi se putea intampla mie.....

Cam asta ar fi povestea nasterii lui Marc Adrian , minunea noastra care deja face o multime de mutrite poznase care ne incalzesc inima.

Pupici
Cristina

http://marele.free.fr/MarcAdrian/



Cristina si bebe Marc http://community.webshots.com/user/blue77102

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Uf Cristina pe langa ce ai putut trece! Nici nu-mi vine sa cred si sincer m-am alarmat putin dar cred ca nu este cazul pt ca eu am tensiunea f mica. Oricum luni merg la dr la control pt ca am 37 sapt.
Sa-l pupicesti pe Marc si din partea mea pt ca este f scump.

Fetelor cate camasi sau pijamalute ati pregatit? Sunt de ajuns oare doua. Si sutiene, chilotei si sosetele ?

Pupici

Mel 37 sapt si bb Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Buna fetelor, am reusit si eu sa citesc totul, Doamne mult ati mai scris.
Cristina(blue77) felicitari si refacere usoara.
Mihaela,Alina si Cristina multumim de povesti, sunt f. emotionante si m-am decis sa folosesc epidurala in caz ca nu suport durerile.
Ralucule, pt. arsuri mie mi-a prescris ginecologul Marax 800, se bea si are gust de banane, oricum arsurile imi trec in cel mult 10 min.
Noutati am si eu de la ultimul control, la 33 sapt. bb avea 44cm si 2.188kg, colul 4cm si inchis, bb cuminte cu capul in jos. Cel mai rau la mine sunt durerile de oase, soldurile si spatele. La wc ma duc tot asa des, cel putin 8 ori pe noapte, asa ca nu dorm prea bine.


34 sapt.(papusica)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Problema cu somnul cred ca o avem marea majoritate dintre noi, nici eu nu prea mai dorm, nici noaptea si nici ziua, iar de mers la buda ce sa va mai spun, cu regularitate la o ora si jumatate, maxim 2 ma trezesc ca sa vizitez baia. Si schimbatul pozitiei este o adevarata aventura , noroc ca ma pot baza pe coate si calcaie ca altfel nu stiu cum m-as intoarce in pat!

Camasile de noapte, in magazinul Unirea se gasesc la etajul 2 NU 3 (si eu m-am pacalit initial), in aripa Calarasi, este magazinul din fata scarilor (unde nu este lift).

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona_B spune:

Buna fetelor!
Si noi suntem in sapt 37, DPN 25 sept, cu BB-lina Sarah.
Celor ce ati nascut va doresc sa aveti parte de BB-i sanatosi si cumintei, iar gravidutelor nastere usoara!
Si BB-lina mea tot in dreapta se intinde si eu dorm pe stanga, desi tanjesc dupa somnul pe burta.
Eu de cam o saptamana am noaptea arsuri si o greataaaa... Desi sunt atenta ce mananc, cred ca orice as manca imi provoaca gaze si indigestie, ragai cu miros de hidrogen sulfurat (miros de oua vechi) si ma chinui cu geamul deschis la dormitor ca mi-e cald de nu mai pot. Toata tarasenia asta se repeta in fiecare seara cam de pe la 11 pana la 3-4. Apoi, ca si cand nu ar fi fost nimic... Nu mai stiu ce sa fac, mai ales ca eu nu am avut greturi nici in primele luni de sarcina. Nici acu' n-as avea. Singura mi-am provocat voma ca am crezut ca va fi mai bine, dar nici gand...
Voi patiti asa ceva? Exista vreun leac?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Cristina, mi-a placut mult de tot si povestioara ta si multumim... Pe langa ce ai trecut! Bine ca s-a terminat totul cu bine! Foarte frumoase pozele cu Marc, iar el este un scump !

Geo, multumesc pt. raspuns... mi-a trecut prin minte ca poate am gresit etajul, dar dupa ce am colindat tot etajul 3 de doua ori, nu mai eram in stare sa mai caut si la celelalte etaje...

Simona, bine ai venit printre noi si sarcina si nastere usoara! Si eu patesc la fel cu caldura... cu toate ca inainte eu eram friguroasa si il mai puneam pe sotul meu sa inchida noaptea geamul, acum e invers, nu mai pot sa dorm cu geamul inchis.

Fetelor va spun week-end placut. Eu nu cred ca mai intru pe forum pana luni, pentru ca nu mai am internet acasa si ca sa intru pe net vin la mama (cred ca v-am mai spus)... si nu stiu daca mai trec pana luni pe aici.

si aveti grija de voi!



Eliana si Elena, DPN 28 octombrie
Dr. Ciulcu Alexandru, Spitalul Cantacuzino

http://community.webshots.com/user/elianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Servus Simona si bine ai venit!

Si eu am arsuri cateodata dar nu asa de rau dar daca beau un pic de lapte imi mai trec. Incearca si tu!

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Salutare tuturor,
eu am fost azi la dr. si mi-a scus ca al meu col nu s-a subtiat inca asa ca nu prea are sperante ca o sa nasc pana in 7 sept. cand ar trebui, m-a programat deja pe 10 la ceva analiza la spital. Problema este ca bb este in miscare inca nu-i angajata deloc si poate sa se miste si din pozitia buna de nastere sa se schimbe si sa se roteasca. Sper ca nu. Un pic sunt ingrijorata ca tare as fi vrut sa nu-mi depasesc termenul. Deja soldurile ma dor din ce in ce mai tare, dorm tot mai prost, nu stiu cum mai trec o saptamana si.... Ma bucur pentru cele care au nascut deja ca eu ma ingrijorez ca intarzie. Si inca nici cel mai mic semn, nu tu dureri de spate sau de burta care sa-mi sugereze contractii.
Numai sanatate tuturor,
Timea si BB Mara DPN 7 sept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Am si eu o rugaminte... daca mai are cineva site-uri cu filmulete cu nasteri... as vrea sa-i pun taticului.. Trebuie sa-l pregatesc pentru ca el n-are alternativa de a nu asista la nastere... aici nu te intreaba daca vrei sau nu sa asiste, este ceva sub inteles. Dar as vrea sa-i pun cateva imaginii ca sa se obisnuiasca cu ideea. Stiu ca mai demult careva dintre voi a pus link-urile numai ca eu nu le-am salvat.
Merci mult de tot, numai bine
Timea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Eu una zic, ca mai bine sa se duca nepregatit, zau!!! Ce sa se obisnuiasca cu ideea? Pai daca se uita la pozele de mai jos...
Uite aici niste poze, mie mi-au facut rau, asa ceva nu am vazut in viata mea. Cand ma gandesc ca mai am 6 saptamani si nasc...cine m-a pus sa ma uit?

http://www.birthdiaries.com/diary/vaginalbirths.htm

Mergi la inceput