Bebelusi de iulie-august 2004

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Mitzura, eu l-am pus pe Victor pe perne practic de cand l-am adus acasa!! Initial am folosit un cearceaf de pat indoit de mai multe ori, pe care il asezam astfel incat sa vina si cu umerii si cu jumatate din spate pe acest cearceaf si sa poata avea capul un pic mai ridicat. Asa ii tineau si la maternitate, cu un teanc de scutece sub cap si sub umeri si parea ca le place
De nevoie in timpul mesei, am folosit 2 puisori de perna (mai aplatizati este adevarat) si sa stii ca acum ii place la nebunie sa stea pe puisor. Pernele le-am folosit de nevoie in timpul mesei pentru ca daca ii dadeam biberonul la mine in brate, era asa de incantat sa stea langa pieptul meu ca tragea 30 ml lapte, doua oftaturi si trei zambete si...adormea! Evident se trezea peste o ora si cerea de mancare.
Asa ca a trebuit sa gasesc o metoda sa nu mai fie asa comod la masa.. ca de' trage la somn. Deci l-am pus pe perne in fata mea si i-am administrat biberonul fara incidente si fara sa doarma.

Este drept ca noaptea doarme fara perna, dar in timpul zilei doarme pe puisor.

Cred totusi ca in perioada in care va invata sa se intoarca pe o parte, pe burta si apoi iar pe spate ii voi lua puisorii... sa stau eu linistita ca nu pateste ceva.

Capatana o tine ridicata sus doar daca are el chef. Pe burta nu-i place sa stea (urla cu nasu'n cearceaf) si nici nu ridica capul decat daca i se pare lui ca l-am lasat singur !! Daca stau langa el, urla ca din gura de sarpe, doar doar il intorc la loc pe spate. Daca plec din camera (crede el) se opreste din tipat si incearca sa ridice capul, reuseste partial, pentru o juma de minut (are 2 luni).

Si eu incep in luna a treia cu suc de portocale (asa a spus doctorita), cica vitaminele din milumil nu-i ajung.

Lia, eu la ceai ii pun o lingurita rasa de zahar la cca 150 ml apa. Este cam dulce ceaiul pe care il fac eu, dar si Milumilul este gretos de dulce (eu nu am fost capabila sa il inghit). Humana cred ca nu este asa dulce, deci poate e o idee buna sa ii pui mai putin zahar ? Referitor la durerile de cap... am avut niste migrene de ma tineam de pereti cand mergeam prin casa... o fiola algocalmin + o ceasca zdravana de cafea tare asta este leacul meu, administrat "la cerere" adica si de 3 ori pe zi. Daca tot nu alaptez la ce bun sa ma chinui?

Eli, al meu copil este blond si il mosteneste pe tati (adica are o piele subtire si usor iritabila), deci daca este kk la fundulet automat este si razboi in casa . Am crescut simtitor incasarile celor de la P&G (parca astia produc Pampers).

Maine (adica azi) facem primul vaccin si am atatea emotii.... de parca l-as duce la scoala nu altceva.. urati-mi bafta, sa nu planga si sa nu faca febra .. ca mi-e asa o mila de poponetul lui...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaMaria spune:

quote:
Acum a plecat doctorita de la mine, a venit sa -i faca vizita de la 2 luni si si pentru ca am chemat noi in legatura cu vomitatul acela. mai mult m-a bagat in ceata decat m-a lamurit, in legatura cu unele chestii. Asa ca va intreb si pe voi, sa vad ce parere aveti:
In legatura cu vomitatul, mi-a spus ca n-are nimic, nu e bolnavior, asa sunt unii copii, cica, vomita mai des, si ca n-am ce-i face decat sa-l il tin temeinic la ragait, ceea ce mie imi e tot mai greu.
Sugestia ei, cu care eu nu prea sunt de acord, a fost sa-l culc cu capul pe perna, ca sa previn regurgitarea in somn. 1. Voi va culcati bebeii cu capul perna, sau ii puneti doar pe o parte?

Apoi mi-a zis ca din a treia luna pot sa incep deja sa ii dau sucuri de fructe, incepand de la o lingurita pe zi si crescand progresiv. 2. Din luna a treia? Nu e prea devreme? Eu stiam ca din luna a patra sau a cincea se incepe diversificarea? Voi ce stiti?

Si alta chestie e ca nu bebelusul nu isi tine caputul sus cand sta pe burta. Isi poate intoarce capul de pe o parte pe alta, dar nu il poate tine sus. Asa ca a treia intrebare: cele care aveti bebelusi de 2 luni, isi tin caputul sus? Voi de la cat timp stiti ca trebuie sa faca asta?

mitzura, nu stiu daca te incalzeste cu ceva, dar si a mea bebelina vomita si regurgiteaza in continuu inca de la nastere... eu i-am facut ecografie la stomacel ca intrasem rau la idei, dar a iesit bine... si acum are zile cand cred ca vomita tot ce mananca... si cred ca ar fi luat mult mai mult in greutate daca nu vomita... dar nu am ce face... tine-l cat mai mult la verticala.

In legatura cu culcatul pe perna, eu o culc pe perne mari, inclinate, linga mine in pat, pentru ca sa o am aproape in caz ca vomita... am observat ca vomita imediat ce o pun pe ceva tare... asa ca patutul ei il foloseste doar pentru joaca...
De asemenea, vomita mult si pentru ca se agita foarte mult, isi misca mainile si piciorusele in continuu... dar n-am ce-i face, ii trebuie si un pic de miscare, nu pot sa o tin infasata tot timpul...

In legatura cu sucurile de fructe, aici nu mi-a zis nimeni sa-i dau, in schimb mi-au spus ca pot sa ii introduc o lingurita de rice cereal in lapte, ca sa il faca mai solid si sa nu il vomite cu usurinta... dar parerile sunt impartite, altii mi-au spus ca e prea devreme pentru asta, asa ca in concluzie eu nu ii dau inca.

Oricum, in afara de faptul ca e cam neplacut sa stai sa il schimbi tot timpul (eu o schimb cateodata si vomita dupa 2 minute de trebuie sa o schimb din nou...:)) si sa speli mai mult, alta problema nu e daca copilul e sanatos in rest si creste in greutate.

Pupici,
Anca si bb Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Buna dimineata! Am si eu nevoie de un sfat de la mamicile cu experienta: bebe Matei a fost diagnosticat cu rosu in gat de cand l-am adus de la maternitate. Dr. de familie i-a dat Amoxicilina, ii dau deja de 5 zile, ieri am fost la control si am senzatia ca doctorita, fiind foarte aglomerata, l-a consultat superficial (cand i-a introdus in gurita spatula din lemn sa ii vada gatul, s-a zbatut de a rupt-o - eu am innebunit, apoi a incercat cu cea de metal, despre care a spus ca-i mare si deci nu cred ca a vazut mare lucru). Apoi a decretat ca nu i-a trecut si ne-a schimbat antibioticul cu Ospexin. Eu nu prea sunt de acord cu atatea medicamente la bebelusi (are 2 saptamani abia...)si cred ca simptomele (are doar nasul infundat, in rest nimic, nu tuseste, nu are febra, papa bine) nu justifica atatea antibiotice.
Cred ca daca as gasi o metoda sa-i curat nasucul n-ar mai avea probleme. Am incercat cu Nazomer, cu ser fiziologic, mai nou cu lamaie diluata cu apa fiarta, in plus cu laptic.Cu pompita nu reusesc, e prea mare pentru nasul lui!
Ma poate ajuta cineva?

Mamica super fericita + MATEI-GEORGE (23.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Buna dimineata !

Multumesc mult fetelor pt raspunsuri si sfaturi.

Andries, eu vroiam sa-i pun putin zahar in ceiut, pana acum a baut o cutie de Baby Drink, care e dulce deja, insa am gasit la farmacie Laricol, si dupa compozitie mi s-ar parea mai eficient, insa nu-i place nefiind dulce, cred. La Humana nu i-as adauga zahar ca se invata rau, prea mult zahar, chiar daca incanta papilele limbii si reduce nervozitatea prin cresterea glicemiei, strica, la orice varsta. Am fost ieri la medic si mi-a dat sa fac un set de analize sange+sumarul de urina, tensiunea parea buna, si-a revenit, insa am avut niste ameteli ieri....plecasem prin magazine sa-mi caut ceva haine ca sambata il botezam pe puiut si eu nu incap decat in blugii elastici, rochiile si bluzete nu mi le pot inchide pe pieptasa ca tre sa-mi iau ceva de imbracat. Si m-au luat niste ameteli prin magazin de n-am stiut cum sa ajung mai repede acasa.

In curand tre sa ajung si la controlul de 6 saptamani. Lohii nu prea mai am decat asa vagi.

Monica, mersi ca mi-ai zis ca trebuie sa si dau in clocot zaharul in apa pt ceai, asta chiar nu stiam.

O sa mai incerc totusi sa-l conving sa bea si fara zahar, sa vad daca reusesc. Oricum pana acum mai mult de 50 de ml n-a baut pe zi, uneori nu-i bea nici pe astia. Eu fac ceaiul mai mult ca sa-l am pregatit pt sughitul de dupa fiecare masa. Am observat ca daca suge 2-3 guri de ceai caldut se opreste din sughitat.

o zi faina tuturor

lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Roberta, eu am cumparat o pompita care i-a fost buna de la nastere, de la firma Camera, e micuta, si-i intra usor in nasuc, are varful moale de silicon, cred, nu-l poti rani. Si eu in fiecare dimineata il curat ca fornaie foarte tare, adesea abia poate respira si se enerveaza singur, nu stiu cum si de ce aduna atatea mucozitati peste noapte, insa in fiecare dimineata la ora 4 face ca un elefantel. Incearca sa gasesti la farmacie, si eu eu i-am cumparat pompita exact cand avea 2 saptamani. Cat despre atata antibiotic nu stiu ce sa zic....daca bebelusul mananca bine si n-are febra...poate ar trebui sa mai consulti un medic, intradevar nu cred ca e bine sa-l indopi cu antibiotic de la varsta asta, nu poti stii ce efecte secundare are, poate ii dai peste cap si imunitate care se formeaza deja, nu stiu, zic si eu...Eu as mai cere niste opinii inainte sa continui tratamentul. Sunt unii medici care sar la a da un tratament mult prea repede, sunt campioni la prescris antibiotice si tot felul de chimicale.

aveti grija de voi, numai bine
lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_s spune:

Buna dimineata la toate mamicile si piticii!
Lia eu m-as feri sa ii mai dau zahar copilului, chiar si Baby Drink. Tu faci cum crezi...

Matei este botezat de sambata, am sa pun pozele in seara asta sa il vedeti. A fost foarte cuminte, nu a plans decat cand l-a bagat in apa, in rest a cam dormit.
A inceput sa isi descopere manutele si e o incantare sa vezi cum se uita la ele, rade continuu si gangureste...

Mai scriu diseara cand pun pozele.

Andreea, 26 ani-Pesti si Matei Stefan nascut pe 19.06.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

LIA, saru'mana pentru sfat , tati deja zburda prin farmacii dupa pompita Camera, sper sa reusim ca ma doare sufletul sa-l vad cum se chinuie!!! Iar despre antibiotice, le sistez fara alte comentarii ca nu vreau sa ajung la cine stie ce medicamente super tari daca va prinde vreo raceala mai urata!

Mamica super fericita + MATEI-GEORGE (23.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

multumesc de sfaturi mamici !
deja ma simt mai bine .. a inceput si el sa urneasca cantarul ...dar binentels cu completare .. ii dau numai noaptea ...asa ma mai odihnesc si eu ...incet , incet am sa-i scot completarea ...
stiti ce ? treaba asta cu depresia post natala nu este este poveste .. eu sunt o fire foarte optimsta (deee, sunt sagetator) dar am dat ceva apa la soricei saptamana trecuta ...din motive fel de fel
acum e mai bine
bb-ii vostri plang la baitza ? Luca face o gura asa mare de zici ca-l bagam in acid nu in apitza cu care a fost invatat 9 luni ...
va pup si va doresc o zi buna
simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa22gandi81 spune:

Buna mamici!
Nu stiu cine v-a indicat sa dati la bebei zahar si de ce cumparati ceai ce are zahar,aici nu indica asta nici un doc.;eu am cumparat special pt. bebe ceai din plante la pliculete(doar ca nu vrea sa bea),poate gresesc dar zaharul nu ajuta la nimic.
Cele ce alaptati ati avut menstruatia si ce v-a indicat medicii vostri ginecologi,cum va protejati?
Alex al meu are 6kg la 2 luni si mananca doar la san,nu vrea ceai si nici suzeta,in schimb manuta o tine mai mereu in gurita.
Pupici dulci la mari si la mici.

alexandra si bebe Alexander
www.schloesslstube.com/bogendorf/de/default.htm
http://de.f2.pg.photos.yahoo.com/ph/alexastan1981/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Buna dimineata!...:)

Roberta, eu i-am dat la buburuza antibiotice cand avea o saptamana. A avut un stafilococ in nas pe care mi l-a dat mie si am facut mastita. Daca trebuie, trebuie. Oricum i-am dat san si cand luam eu eritromicina...
A facut bubite la fund de cat de rau i-a cazut antibioticul ala, dar de carcalac nu a scapat. Apoi la o luna i-am bagat niste unguente in nas si cu alea i-a trecut. Eu am o pompita de la Chicco pe care i-am bagat-o in nas de cand era mica. (apoi am mai cumparat si de la Nuk, si tot mi se pare ca are muci tot timpul...:))

Dorsilie, daca nu e fiert bine zaharul din ceai sa stii ca fermenteaza si in loc sa scape de colici mai rau face...:)

Blue angel, buburuza nu plange la baie, nici la toaletare. Asta pentru ca ii fac baita dupa ce a mancat. Numai cand vad ca e bine dispusa ii fac inainte. Insa in momentul in care o imbrac e belea. Trage niste racnete de ridica blocul in picioare. Noroc ca nu dureaza mult...:)))
De plans trebuie sa planga si ei candva, asa ca nu ma stresez.

Alexandra, mie doctorul mi-a dat Exluton. E bun pentru femeile care alapteaza. Nu intervine in procesul ovulatiei, ca alte pilule, este cu efect local asupra colului pe care il inchide. Altfel nu prea ai voie sa bagi hormoni daca alaptezi.

Andreea, sa va traiasca micutul! Felicitari pentru botez!

Ma duc sa ma inconversez cu domnishoara Botosel...:)))
O zi excelenta sa avem

Monica si bebelusa (02.07.2004)

Mergi la inceput