bona de alta religie
va rog sa va dati cu parerea sau sa-mi impartasiti din experienta voastra Peste citeva zile plec la servici si am gasit o bona pentru fata de 1,9ani ,de fapt o vecina dar e de alta religie nu stiu care si nici nu am intrebat-o[stiu ca nu are televizor alimentatia e din legume nu poarta batic]azi am lasat copilul un pic la ea de proba si cind m-am dus sa-l iau am intrat prima oara in casa era f curat si totul la locul lui dar pe un cidi cinta muzica religioasa Pentru mine e un avantaj ca fata va sta la ea ,dar cineva m-a avertizat sa am grija sa nu-mi ,,pocaiasca ''copilul Oricum ne-am inteles ca mincarea pt bebe o dau eu
ce parere aveti ,sa-mi caut alta bona ?e totusi o femeie care a crescut 3 fete
Raspunsuri
AniaMaria spune:
Este preferabil asa decat una care mi-ar pune copilul la televizor ca sa-si poata rezolva ea treburile, sau sa-si vada telenovelele preferate, care ar fuma sau mai stiu eu ce. Conteaza corectitudinea si bunul simt, nu religia.
AniaMaria spune:
Uf, nu stiu ce s-a intamplat, mesajul de mai sus era pentru 'bona de alta religie'. Scuze.
Manuc spune:
Uite ce ti-as putea spune eu. In urma cu 7 ani soacra mea si-a schimbat religia, sau mai bine zis a parasit religia ortodoxa, in care a trait mai bine de 55 de ani pentru ca a descoperit adventistii de ziua a 7-a. Nu prea se uita la televizor, nu mananca porc, se scoala la 4 noaptea sa se roage si cred ca singurul scop in viata i-a ramas sa convinga pe toata lumea de adevarurile pe care le-a descoperit ea in Biblie (pe care numai ai ei stiu sa o interpreteze corect). Daca o auzi cum vorbeste, doar lapte si miere, ar ajuta pe toata lumea dar nu poate atat de mult pe cat si-ar dori. De la ea nu da un cap de ata, dar daca au altii prin casa lucruri care nu le mai sunt de folos ii implora sa i le dea ei sa le duca la saraci.
Pe baiatul meu de 1 an si 10 luni numar pe degete de cate ori l-a vazut si stie bine ca altcineva nu are cine sa ne ajute. Pe nepoata de la celalalt baiat al ei a vazut-o de trei ori pana la 3 ani, si statea in blocul din fata blocului lui fiisu. Explicatia: si ea a muncit toata viata si a platit si femei (iar de circul cu ele nu vrea sa-si aminteasca, una era betiva, alta i-a fugit cu lucruri din casa).
Are o pensie sub orice critica, dar a descoperit ca poate trai si la limita saraciei si nu face nimic sa o duca mai bine.
De curata e curata, ca asa a fost toata viata, a crescut si ea doi copii, si sincer, nu prea am ce sa ii reprosez din punctul asta de vedere, dar sunt foarte convinsa ca religia e doar ceva de suprafata. Am cunoscut cativa frati de-ai ei la inmormantare la socrul meu, si parerea mea e ca sunt oameni care fie au fost niste ratati (betivi, oameni fara adapost) pe care ei i-au adunat de pe drumuri sa arate ce minuni poate face Dumnezeu, fie bolnavi care vad aici ultima speranta, fie oameni in toata firea care au avun nemultumiri si esecuri mult prea mari in viata sa poata trece peste ele.
Eu una as lasa un copil de un an si noua luni cu o astfel de bona, dar peste 2-3 ani fara discutie ca as cauta pe altcineva.
Manuela si bb Costin
liliana csaki spune:
Si bona noastra e de alta religie, baptista. E la noi de aproape 4 ani si e femeie tare cumsecade, curata si la locul ei. In afara faptului ca fi'-mea(are 5 ani) tocmai mi-a zis ca daca mai fumez sau mai zic prosti cand sunt la volan Domnul Isus Cristos n-o sa ma mai primeasca in Imparatia Cerurilor, n-am avut nici o alta problema de indoctrinare. Eu m-am gandit ca oricum nu ma grabesc deloc sa ma duc acolo, am timp destul, dar nici nu i-am zis nimic(bonei).
Important mi se pare sa aiba grija asa cum trebuie de copil si nu religia ei.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
ina_nz spune:
Eu una ash vorbi cu ea shi i-ash spune ca ii respect convigerile religioase dar nu-mi doresc sa i le impartasheasca shi copilului meu. Daca crede ca se poate abtzine nu vad nici un impediment in a se ocupa de copil. Probabil ca ash mai ruga-o sa nu mai puna muzica religioasa atunci cand e shi copilul acolo.
La gradinitza unde l-am dus pe copilul meu sunt doua indience, o chinezoaica, o maori......nici nu mi-am pus problema religiei!
Ina
dodo spune:
quote:
Originally posted by ina_nz
Eu una ash vorbi cu ea shi i-ash spune ca ii respect convigerile religioase dar nu-mi doresc sa i le impartasheasca shi copilului meu. Daca crede ca se poate abtzine nu vad nici un impediment in a se ocupa de copil. Probabil ca ash mai ruga-o sa nu mai puna muzica religioasa atunci cand e shi copilul acolo.
La gradinitza unde l-am dus pe copilul meu sunt doua indience, o chinezoaica, o maori......nici nu mi-am pus problema religiei!
Ina
Intr-adevar, Ina, aici nu se pune problema religiei..Caregiver la care duc eu copilul (ca merge la Family Day Care, mi-e mai comod asa) este indianca budhista, noi musulmani, mai vine si o chinezoaica (nu stiu de ce religie), asa ca niciodata nu s-a ridicat problema religiei.
Eu zic sa lasi copilul, daca e ingrijit si se simte bine, oricum religia e o notiune abstracta pt. ei, mai tirziu, cind va creste, o s-o dai probabil la gradi si nu mai ai nici o problema, daca religia era lucrul ce te ingrijora.
madic spune:
Hai sa-ti spun si eu ce am patit cu prima bona, care trecuse si ea de la ortodoxism la pocaiti/adventisti? de ziua a 7a.
Am angajat-o printr-o cunostinta cand avea fetita mea aproape 6 luni si la inceput mi s-a parut OK. Chiar ma bucura faptul ca sta cu parul strans/acoperit in prezenta copilului si evitam sa leg cu ea discutii legate de religie. Am inceput sa ma enervez atunci cand radioul statea in permanenta inchis iar televizorul nu mergea decat pe TELE 7 la o emisiune a unui pastor de-al lor, in rest si acesta inchis, desi ii spusesesm ca vreau oarece zgomot in jurul copilului cand doarme, de ajunsese bb sa tresara la orice zgomot din casa de atata liniste.
Apoi a fost filozofia ei de viata conform careia trebuie sa multumesti Domnului pentru ce ai si pentru ce nu ai, dar sa nu faci nimic sa-ti imbunatatesti viata, lucru cu care nu sunt DELOC de acord, prin urmare era de o puturosenie cum rar am vazut, refuzand sa faca pana si putinul pe care il convenisem initial, dar in schimb raspunzandu-mi obraznic ca "pot face eu mancare copilului pentru a doua zi seara cand vin acasa de la servici".
Am renuntat la ea fara nici o parere de rau si am angajat o doamna care din prima zi pomenea de CD-uri cu basme si cantecele pentru copii si care dovedeste o mult mai mare pofta de viata.
Bineinteles, nu generalizez, dar asta a fost experienta mea.
Madi si Mariuca
http://community.webshots.com/user/ianina2003
lumitan@k.ro spune:
sa va mai spun cite ceva fetita ei cea mai mica e in cl4 si iese afara la bloc si se joaca cu a mea asa am cunoscut-o .Fata vorbeste frumos se poarte civilizat e cuminte[chiar mi-as dori sa fie si a mea asa ]dar cu orice o servesti [suc bomboane snecsuri ,orice ]refuza categoric mie mi s-a parut un pic ciudat pentru un copil de 10 ani
furnisoara spune:
Au fost vreo doua femei care nu erau ortodoxe si care au stat cu fetitele mele in perioade diferite. Principal ca aveau o credinta crestina si le dadea o educatie crestina.
In Biblie e un proverb: "Învată pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea." Eu vreau ca ele sa ajunga niste crestine adevarate.
Imi placea ca le citea povestioare biblice, ca le invata sa se roage la masa, le invata sa se poarte frumos una cu cealalta. Au invatat chiar si cateva cantecele. Nimic rau in asta. Bineinteles ca daca le-ar fi invatat chesti de doctrina a nu stiu carei dominatiuni, i-as fi spus "pana aici".
Ai avantajul ca sta aproape si se pricepe la copii...