Diplome, licente, ce facem cu ele...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Ina, o multime de studenti trimit dosarele din tara de origine, nu trebuie sa fii in US ca sa aplici. GRE si TOEFL se organizeaza in foarte multe tari, inclusiv Ro.
Daca e admis, primeste viza de student (F1).

OK, got to get back to work.
use my email...after hours.
(:

iulia_nm

Mergi la inceput

Ina, o multime de studenti trimit dosarele din tara de origine, nu trebuie sa fii in US ca sa aplici. GRE si TOEFL se organizeaza in foarte multe tari, inclusiv Ro.
Daca e admis, primeste viza de student (F1).

OK, got to get back to work.
use my email...after hours.
(:

iulia_nm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Of, mi-ai dat parca un pic de speranta Iulia. Multumesc!
Ca zau, nu prea stiam ce sa fac. Vreau tare mult sa-l am mai aproape, dar nu asa ca sa-si sacrifice munca de 5 ani, si sansa de a face ceva mai mult. El stia ceva de doctorat, dar destul de vag cred.
De asta pana acum nici n-am vrut sa visez. Pusi si sa ramaii asa buna si tanara toata viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

ina, uite aici un ghid pentru cine vrea sa intre la doctorat in US. pe mine m-a ajutat foarte foarte mult. multe info ajuta si daca vrea sa faca numai master nu si doctorat. procesul in sine e acelasi.

http://www-2.cs.cmu.edu/~mihaib/articles/ghid-doc/

sper sa nu fie considerat reclama. materialul a fost compilat de un doctorand care si-a expus propria experienta.

bafta multa feciorului.
Lorelai

Mergi la inceput

Foarte bun ghidul, mai ales pentru cei care se gindesc sa aplice. Citeva adaugiri pentru cei ce au ajuns deja la scoala:
-doctoratul nu se poate intinde la nesfirsit pentru ca majoritatea departamentelor si respectiv graduate school limiteaza ajutorul financiar la 6-7 ani. Incetarea contractului atrage pierderea vizei de student, respectiv parasirea US in termen de doua saptamini.
-practical training, dreptul de a munci in domeniul de interes, se da pe o perioada de un an. Majoritatea studentilor il folosesc dupa ce isi termina studiile si obtin diploma, avind garantia ca pot ramine in US 12 luni chiar daca nu si-au gasit slujba. In cazul in care opteaza pt. internshipuri pe timpul vacantelor, timpul lucrat se scade din cele 12 luni de Optional Practical Training. Dupa 09/2001 procesarea vizelor H1 ia mai mult timp, si e preferabil sa folositi OPT-ul in cazul in care gasiti slujba imediat dupa graduare.
-tratatul bilateral romano-american semnat in 1971: studentii romania sint scutiti de taxe pe primii $2,000 cistigati anual, timp de 5 sau 6 ani.

Ina, merci si multa bafta.
iulia_nm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Hello, in sfarsit reusesc si eu sa mai trag cu ochiul la ce-ati mai scris!
Cred ca acum, inarmata cu atatea informatii, o sa pot sa-i dau "copilasului" si eu o mana de ajutor ca sa vina mai pe-aproape!
Ca zau, mi-era groaza ca o sa-mi ceara sfatul ce sa faca, si eu sa-i spun: Stai acolo ca asa e mai bine! Poate ca el ar intelege, dar inima lui nu! Ca doar de asta am venit si eu. Sa pot sa-l ajut cumva.
Multumesc mult Lorelai si Iulia. Sigur si altii vor beneficia de informatiile voastre.
, Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samila spune:

Buna,
Iulia, Lorelai multumim de informatii. Ina felicitari pentru propunerea subiectului.
Eu am terminat ISE in tara si as vrea sa fac un master aici. Am fost acceptata la un master in Germania dar acesta era 100% pe germana si nu cred ca are nici un rost sa incerc un transfer.Deocamdata ma straduiesc sa imi perfectionez engleza ca sa pot da Toefl. Ce ma sfatuiti sa fac aici in America, spre ce sa ma orientez ca specialitate?
Multumesc.

Mergi la inceput

Samila,
Cam acelasi plan de urmat ca cel descris in mesajele precedente. Cauta pe site-ul oficial al universitatilor 'college of business administration' si uita-te ce departamente sint incluse (in general sint listate departamentele de Accounting, Economics, Finance, Information Systems & Decision Sciences, Management, Marketing) si care se apropie de ceea ce vrei tu sa faci. Ca teste se cer TOEFL si GMAT (in locul GRE, dar e bine sa verifici, fiecare universitate/college/department poate avea propriile cerinte in materie de teste si barem).
Foarte multi sint atrasi de MBA (Master in Business Administration), datorita posibilitatilor de dupa graduare (job, plata), exista un mare 'but...' in cazul celor care vin din afara.

Bafta!
iulia_nm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Hop ma bag si eu ca musca in lapte si va spun ca se mai si pot echivala studiile. Cineva ar putea sa sara si sa spuna ca se evalueaza , nu se echivaleaza. Eu am avut un pic de noroc. Mi-am evaluat diplomele si apoi am mai dat 2 teste (unul de engleza si unul de mate) si uite-ma acum cu certificatul de profesor de high school in buzunar. E drept ca norocul meu a fost ca sunt prof de mate, si ei au disperata nevoie de asa ceva.
Momentan predau la un College, si nu mi-a trebuit absolut nimic, nici macar TEOFL. Nu intru in amanunte, ideea este ca se mai si echivaleaza studiile.
Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Polux cum ai facut? Ca uite si eu am gasit la CUNY posibilitatea de echivalare contra unei taxe de 150$ si nu stiam daca e pe bune sau doar asa ca sa-ti ia banii.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput