constipatie ajutorrrrrrrrrrrrrr

fetelor abia am aflat acum cateva zile ca sunt insarcinata , pe 16 august trebuia sa-mi vina, deci sunt cam in 4 saptamani si 5 zile , cum am aflat m-am si lasat de fumat, si de aici a aparut si problma cu constipatia , de 4 zile nu mai vrea si gata, am incercat toate metodele scrise pe forum , nu vrea si pace, nu stiu ce sa fac pt ca mai am putin si-mi plezneste burta.
La dr nu am fost pt ca vine abia pe 1 septembrie doctorita mea , si nu stiu ce sa fac, va rog ajutati-ma cu un sfat
Nu am incercat cu supozitoare si clisma, as face orice dar nu stiu ce am voie si ce nu
pupici si multa sanatate
ADy
Raspunsuri

mariamunteanu spune:
Cauza s-ar putea sa fie renuntarea la un anume tabiet, adica tigari si cafea. Mananca seara fructe, de preferat sa amesteci 2 tipuri (de ex. piersici cu mere), un iaurt si sa vezi a doua zi. Dimineata ia 1 lingura de miere pe stomacul gol si bea apa calda. Pana una-alta n-ar strica sa pui un supozitor ca sa deblochezi situatia.
Maria

oprietena spune:
Cand am aflat ca sunt insarcinata fumatoare fiind, am renuntat la ele si la cafeaua de dim pe stomacul gol. Evident a aparut constipatia, pe care dupa cateva zile am reusit sa o inving cu o cafeluta mica dim dupa ce mancam ceva. De atunci nu am mai avut prob de acest gen, daca cumva schimb tabietul cu micul dejun si gura de cafea de dupa urmeaza o zi fara scaun .
Acum depinde insa de organismul fiecareia.
Mirela si greierasul 21+

anemona spune:
Prunele, ca tot se gasesc (ce noroc!!!) functioneaza precis, mai ales daca bei si niste apa dupa ele.
Supozitoarele cu glicerina sunt iarasi foarte bune!

Pegasis spune:
Ulei de parafina - gretos de mori dar eficient tare! N-are nici un fel de contraindicatii! Crede-ma pe cuvint, ca eu era sa ajung la cutit in luna a 5 a.
O lingura plina pe zi (sau de 2 ori pe zi daca reusesti s-o inghiti).
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. "
(Enriyeu Castaldo)

tomasa spune:
Incearca supozitor cu glicerina. E permis in sarcina. Pune-l si incearca sa il pastrezi cat mai mult timp inauntru, adica inainte sa mergi la
.
Bafta!
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Miguelle spune:
Fructe (mere, pere, struguri, pepene, portocala....) si cafea (putina, o canita mica-mica) pe stomacul gol , dimineata. La mine e rezultat garantat in maxim jumate de ora. Fara cura asta in sarcina eram distrusa.
Si supozitor cu glicerina, fara nici o problema.
Am mai citit de ulei de ricin - cateva picaturi pe un zaharel, dar nu am experimentat. Despre asta sa intrebi doctorul.
Succese nemasurate!

cristia spune:
De acord cu tot ce au zis fetele.In afara de fructe si miere la mine au mai dat roade urmatoarele:
1)seminte de in (de la plafar): o lingura mare dupa masa de seara
2) cateva linguri de tarate inmuiate in orice (eu am luat chiar si cu apa minerala); nu-s ele minunate la gust dar au efect.
Sanatate multa si bebe sanatos!
Cristiana si bebe din burtica (35 saptamani si 3 zile)

ligia13 spune:
la mine merge bine cu ceai de crusin, baut seara inainte de culcare.
Nu stiu daca la sarcina e bun !!! Pe cutie nu scrie contraindicatii!

rachel owen spune:
In sarcina ai voie sa iei EUCARBON cate 1-3 pe zi. Contine doar carbune si plante medicinale si nu se absoarbe in sange. Oricum ia numai la nevoie, sa nu iti dea dependenta. Daca iei si alt tratement sa nu le iei la aceleasi ore pt ca impiedica asimilarea. Cand mergi la baie nu te forta, sa nu ai alte probleme.
Fara clisma, nu te va ajuta sa te simti mai bine. La mine nici supozitoarele cu glicerina nu au dat rezulatate, dar am auzit ca sunt bune si nici nu costa prea mult. Dar cu Eucarbonul ma descurc binisor si iau numai 1 pe zi la masa de pranz. Mai rau e cu hemoroidul la numai 16 saptamani. Ups, am zis-o, si acuma mor de rusine.
Adriana te pup si sarcina usoara.
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

slakje spune:
Rachel nu are de ce sa-ti fie rusine., e ceva normal, nu e nimic rusinos in asta.
Adriana incearca sa bei in fiecare dimineatza jumatate de pahar de apa calda, stiu ca nu suna prea bine dar se poate sa te ajute.