Bebelusi de iunie-iulie 2003 (27)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicol74 spune:

Buna dragelor !

Romana draga nu stiu de unde ai puterea asta dar
doamne ajuta sa ai cat mai multa, sanatate multa tie
si la bebei.

Cornelia sanatate multa tie si la toti ai tai !

Kehleyr ne-am mutat cam pe la sf lui martie, mai mult pentru Teo
ne-am grabit asa, pt ca intradevar sta toata ziua afara, murdara,
plina de pamant, ca o taranca. Nu avem prea multi vecini si copiii
care sunt se joaca toti intr-un campus, o zona inchisa unde sunt mai
multi proprietari. Au un loc de joaca super acolo. Dupa ce mananca dimineata nu prea sta la discutii
(cat a fost frumos am mancat afara) se duce la poarta si isi ia directia la locul unde se joaca copii. Majoritatea sunt mai mari, 1.5, 2 ani, nu se joaca tot timpul cu ei dar ii place sa se joace acolo in preajma lor, sa-i priveasca. Caruciorul nu prea il mai folosim (ma gandesc cu nostalgie la zilele cand o plimbam linistita in carucior). Asta e toata ziua la copii sau ei la noi. Cu bone, bunici, mamici, caini, pisici pe toate le iubeste.
Inca ceva in campusul asta doar vreo doi copii vorbesc romaneste, restul altele. Dar se inteleg perfect intre ei.

Vad ca tot ati vorbit de lapte, sa va spun ce problema mare am avut noi. Dupa ce am intarcat-o (1 an) Teo nu a mai vrut biberon, lapte praf, formula nimic, cand il dadeam arunca cu el. Aviz fetelor care intarca bebeii. Nu am avut ce face fiindca ea nu a mai vrut sa suga, probabil ca nici laptele nu mai era bun ... Treptat am reglat problema, acum bea lapte cu cana, cam 0.5l pe zi dar nu ca inlocuitor de mese. I-am dat diferite feluri de lapte, nu am avut ce face fiindca il refuza. Pana la urma am ramas pe Dorna 1.5%. Mai mananca iaurt cam 250 g pe zi. Are 10.5 kg acum, la 4 luni avea 8 kg, chestia asta mi se pare ciudata. In rest e un copil sanatos.

pupici la bebici si mamici,
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Buna, fetele!
Bibi, bine ca ne-ai facut precizarie de rigoare, ma bucur ca David n-a patit nimic. Legat de lapte, nici vorba ca as fi insinuat ca nu esti multumita :) de cantitate, eram doar in admiratie. :)) Si eu am observat ca nu se satura cu late normal, cred ca ar trebui sa incercam si sub alte forme seara, gen budinci, orez cu lapte, cereale, chestii mai consistente, ma rog, daca doresc mandretele. a Mihai nu s-ar dezlipi de biberon nici in ruptul capului. Din experienta iti spun ca Milumil 3 e bun.
Ovidiu, eu nu mai comentez, am scris chiar mai mult decat era cazul pe tema nemultumirilor legate de neglijat. Te astept oricum cu mare placere la dezbateri, eu imi amintesc ca au fost cateva.
Bychi, nasol de tot cu liliecii, dar am si ras. Cred ca faceam apoplexie in locul tau. Ti-am trimis PM, desi probabilca pe ala il vei veda primul si te tin la curent. Mii de multumiri si aici.
Madishor, multumesc pentru detalii si informatii. Raman muta de uimire. :)) Cu rolele, aveti rabdare. Toti apeleaza la faza cu asezatul si obositul la inceput. Odata a e reala oboseala, odata ca nu vad satisfactia imediata. Peste cateva saptamani o sa zboare. Asa a fost si la Oana. Pe fiica-mea o motivau si alti copii pe role.
Romana, ai darul sa ma faci sa rad si sa plang de cate ori te citesc. Inutil sa mai fac alte comentarii. Multa sanatate va doresc la toti patru, in special piticilor reusiti.
Madicule, sirop de catina la plafar si la farmaciile care au produse naturiste, gen HelpNet. Poti lua tinctura ca e mai putina odata.:)) Incearca o cura de vitamina C si B-uri. Am mai citit si de un tratament cu melatonina pentru imbunatatirea calitatii somnului.
Nu am timp acuma sa mai scriu, dar revin si cu alte chestii daca te intereseaza.
Ideea cu telefoanele facute public poate ca nu e asa de buna, ma gandesc si io acuma dupa ce au scris Madishor si Madic. Vedem.
Va pup

Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Scriu repede ca trebuie sa culc bb-le si am 2 intrebari pt. voi:
1. Cum sa-l fac pe Tibi sa-i placa sa se spele pe dinti? Pana la 1 an, dr. mi-a recomandat doar periajul fara pasta, iar de cand i-am pus si pasta (cu gust de mere...), belea! Nu mai vrea sub nici o forma sa fie spalat pe dinti. Nici daca ii dau periuta in manuta, nici daca ne spalam impreuna si sa ma imite, nici macar fara pasta pe periuta. Poate aveti sugestii.

2. Varilix-ul tot pediatra copilului il face sau trebuie mers altundeva? E gratuit? Daca nu, cat costa?

Multam.

Revin

Bychi si bb Tiberiu

http://community.webshots.com/user/tibicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Subscriu la intrebarea lui Bychi legata de spalatul pe dinti. Noi nici nu am inceput operatiunea, nici macar fara pasta, cum faceti? Le place?

Dana si Stefania (27.06.2003)

"Life has more imagination than we carry in our dreams".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogao spune:

Am facut un nou album cu excursia la Vatra Dornei. Daca vreti sa-l vedeti pe Flaviu in caruciorul de butelii aici e locul potrivit

Elena eu nu scriu cu mina sotiei. E libera (uneori din pacate) sa faca ce vrea.
Kehleyr barbatii sunt probabil mai cu capul pe umeri, dar probabil si mai orgoliosi decit femeile.
Bibi multam de vorba buna. Flaviu bea mult lapte de vaca si pare ca-l satura (600ml doar la culcare), incit restul meniului e doar adiacent laptelui.
Bychi fiindca veni vorba de retete bb maninca cu placere conopida pane. Ati incercat ?
Romana Nu am scris ca sunt singurul sot de pe forum ?????
Elena Eu am folosit melatonina dar nu am sesizat prea mari efecte. Oricum am inteles ca prin state e interzisa ca si algocalminul.

Despre Flaviu ce sa zic, probabil am nimerit modelul "Nu maninca, nu doarme, nu oboseste si ii ies toti dintii odata". Ii place compania copiilor pe care ii pupa la cerere desi pe noi nu, cu care merge de mina desi cu noi nu, e darnic cu jucariile desi pe noi ne cam bate, ii plac masinile mai ales seara cind au luminile aprinse, spune ma-ma,ham,pis,ap(a),dai,da,brum. S-a plictisit de pisici carora le mai da cite un sut, si alunga ciinii care au crescut si au devenit comparabil cu el ca forta fizica. E interesat sa coboare in beci si sa urce cit mai multe trepte. A inceput sa foloseasca obiecte pe care le cara si le foloseste ca suport sa se urce pe alt obiect.

Mergi la inceput

POJOGAO foarte haioase pozele! Nici nu stiu care mi-a placut cel mai ult, fiecare este diferita de cealalta si dovedeste o personalitate complexa, interesata si de fete, si de natura, si de excursii... si de somn . Dar voi chiar i-ati dat mici???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Postarea mea se refera exclusiv la Flaviu, cu scuze pentru lipsa de timp si minte( atata cata mai e) extrem de ocupata cu proiecte marete.
Daca Flaviu bea doua biberoane pline seara la culcare asa se explica, zic eu, in primul rand lipsa interesului pentru alte alimente si in al doilea rand faptul ca el este foarte bine legat. E laptaci asa ca daca as fi in locul vostru singura mea preocupare ar fi sa mai ciuguleasca si ceva carne, oua si legume(in special care contin fier)in timpul saptamanii.
In legatura balconul, cred ca punerea in scena are ceva premonitoriu. La cum evolueaza miscarea feminista si cat tam - tam se face pentru egalitatea intre sexe, e foarte posibil ca in 20 de ani, sa se cada in extrema cealalta, adica sexul slab sa devina un Romeo curtenitor, iar ai nostri ca brazii niste Juliete imbujorate de emotie.

Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Mai vroiam sa va intreb ceva. Bb-ii vostrii mai au un usor strabism la ochisori (daca au avut)? La Tibi se pastreaza acel strabism de pe la 9 luni, cred. Dr. mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca asta se rezolva de la sine pana la 3 ani. Si ca mai e posibil sa ma mosteneasca pe mine, care-s mioapa. Am citit pe forum si pe net ca daca la 1 an strabismul persista atunci trebuie consultat un medic oftalmolog. Acuma nu stiu ce sa fac, sa duc sau sa nu duc copilul la dr. Din cate imi dau seama, nu are probleme cu vederea, distinge persoane de departe, sesizeaza pasarilie de pe cer, studiaza furnicutele in parc, aduna firmiturile din bucatarie dupa ce mananca...

Nicol, cu un asa anturaj Teo va ajunge poliglo(a)t(a)!

Elena, astept raspuns de la tine.

Romana, nu mai are rost sa-ti spun ca esti de admirat.

Copilul meu e sinucigas! Acu juma de ora aud plansete din camera lui. El trebuia sa doarma. Ma duc sa vad ce se intampla si el era pe jos si se tinea de guritza, plangea si nu i se mai vedeau ochisorii din cauza lacrimilor. Deci, domnul s-a aruncat din tarc!

Poate mai postati niste retete de papica, daca ati descoperit ceva fain!

Pupici

Bychi si bb Tiberiu

http://community.webshots.com/user/tibicu

Mergi la inceput

BYCHI eu am dus-o pe Stefania la control la oftalmolog la 6 luni, tocmai pentru ca eram ingrijorata de posibile probleme. Pe atunci avea un usor strabism care intre timp i-a disparut complet. Eu sunt foarte mioapa iar sotul meu e ambliop (adica nu prea vede cu un ochi) si am fost foarte stresata sa nu ne mosteneasca. I-a masurat dioptriile (aproximativ, bineinteles) si i-au iesit cu + amandoua, si din asta au tras concluzia ca e posibil sa nu devina mioapa.

Eu cred ca daca esti ingrijorata cel mai sigur este sa te duci la n control, pentru ca probleme astea cu cat le iei mai din timp cu atat le tratezi mai usor...

-----------------------------------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Buna dragi mamici.
Dana nu era varicela dr-ul mi-a zis ca nici alergie la ceva nu e ,ci muscaturi de tintari.Dar am auzit ca in gradinite sint destui pici care au facut varicela acum tocmai cind piciul meu nazdrvan se duce si el.
Are mama baiat mare ,ma laud cu el ,s-a dat puiul meu pe brazda ,nu adoarme ,daca nu o pupa pe surioara lui .La gradi e f cuminte si ii place fffffff mult .Imi vorbeste cind in franceza ,cind in romana ,cind in araba,iese un amalgam teribil ,ca mie imi trebuie translator
Elena puiul tau nici el inca nu merge?Dar lasa ca o sa-i prindem noi din urma pe bebeii mai vrednicutisi sa vezi atunci ce o sa ne mai vaitam noi mamicile.
Fetelor hai sa facem clubul bebeilor lenesi"
Fata mea e iute la vorba dupa cum vad si cred ca si se va curata mai repede decit fratiorul ei(care la 2 ani s-a curatat),face caca si striga in gura mareca sa o aud,sa nu cumva sa o lase mama asa.<Mai zice mama ,tata,nana(papa),aha(sanatate)-,caca,ata(fata)si il striga pe fratiorul ei (yaya)adica Rayan.
Cornelia multa sanatate iti dorim .
Romana esti o mamica curajoasa ,iti urez sanatate si multa putere si sa te bucuri de baietii tai frumosi.
Va pupicim si va uram toate cele bune.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput