femeia il urmeaza pe barbat?

femeia il urmeaza pe barbat? | Autor: zizi

Link direct la acest mesaj

salut!
desi nu sunt maritata, m-am gandit sa invat de pe acuma unele trucuri pentru mai incolo.
Insa deocamdata am si eu o problema: va veni timpul sa ne casatorim, poate intr-un an, dar deja se fac presiuni asupra mea atat din partea parintilor, de a ramane in oras cu ei, cat si din partea prietenului meu, de a pleca in orasul unde locuieste (ca sa intelegeti - suntem studenti in cluj). Eu insa mi-as dori sa raman in acelasi oras cu ai mei pentru ca imi dau seama ca as avea numai avantaje alaturi de ei. Mama prietenului meu este gaina la ei in casa, ea le stie pe toate,iar prietenul meu, fiind baiatul mai mic, tinde sa o asculte intru totul. Asa ca nu cred ca mai trebuie sa va spun de ce mi-e teama...
si atunci voi ce m-ati sfatui? cum sa abordez problema, fara ca sa-l jignesc pe prietenul meu si fara ca sa creada ca am ceva cu parintii lui?
merci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Ramaneti acolo unde aveti loc de munca.Doar de aceea ati facut amandoi o facultate, si el banuiesc ca dupa studii cauta sa munceasca nu sa se intoarca in apartamentul(ma rog, ma corectez, casa, vila, ce o fii) parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

eu i-am urmat sotul, unde a vrut el. nu am locuit cu socrii decat o luna de zile si a fost un cosmar, caci mi-era fff rusine sa ma simt ca la mine acasa.

nu trebuie sa fii langa ai tai sau langa ai lui, trebuie sa fii langa el, acolo unde o sa va gasiti de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

mergeti acolo unde puteti locui singuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Salut!
Eu una nu cred ca parintii te pot ajuta mult mai mult daca esti in acelari oras cu ei , decat daca esti la 100,200km,''n''km departare!
Daca vor sa te ajute, te ajuta oricum.
Personal nu ma bazez prea mult pe ajutorul nimanui si nici al parintilor.
Important este sa fiti voi 2 fericiti impreuna,cu bune si rele si sa va ''asezati'' acolo unde gasiti un loc de munca bine platit, unde copii vostri o sa aiba un viitor mai bun(ma refer la faptul ca ai posibilitatea sa locuiesti intr-un oras universitar!),acolo unde simtiti voi ca o sa va fie mai bine.
Cat despre soacra....Oricat de buna ar fi, este mai bine sa stai la casa voastra.Eu nu as sta nici in casa cu mama si cu nimeni!Cand vii obosita de la munca si stresata de viata de zi cu zi, nu cred ca iti doresti altceva decat o imbratisare sau macar 2, 3 ore petrecute numai si numai cu omul drag, departe de lumea de afara!
Gandeste-te bine si ia decizia finala fara sa te sfatuiesti prea mult cu mama sau vecina sau soacra!Voi 2 contati,iar familiile voastre tb sa inteleaga ca pe primul loc va fi noua familie si fericirea voastra, iar nu dorintele lor de a-si avea copilul aproape.Intr-un fel sau altul ramenem mereu cu o bucatica de inima la parinti,dar prioritate va deveni sotul/sotia si copii pe care-i veti avea impreuna!
Pup,
Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizi spune:

multumesc pentru sfaturi! nu m-am gandit ca raspunsurile vor veni atat de prompt. se pare ca intr-adevar sunteti aici pentru a va sustine una pe cealalta si ma bucur ca am avut curajul sa ma inscriu pe un forum! si am sa incerc sa va raspund si eu atunci cand voi avea ceva pertinent sa va spun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Zizi. Noi amandoi am facut facultatea in Bucuresti, desi suntem din orase diferite. bineinteles ca amandoi muncim in bucuresti acum. asa ca ce crezi ca am facut? Am adus-o si pe maica-mea si pe maica-sa in Bucuresti, cu tot tacamul: cumparat apartament pentru fiecare, mutat cu catel si cu purcel etc. Asa ca avem 2 mame care sa ne ajute acolo unde am hotarat noi ca ramanem.
E adevarat insa ca avem mame (mama si soacra) extraordinare...nici vorba de vreo problema, oricat de mica, sau vreo discutie neplacuta cu ele...nu stiu ce ne-am face fara ele...

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Zizi. Noi amandoi am facut facultatea in Bucuresti, desi suntem din orase diferite. bineinteles ca amandoi muncim in bucuresti acum. asa ca ce crezi ca am facut? Am adus-o si pe maica-mea si pe maica-sa in Bucuresti, cu tot tacamul: cumparat apartament pentru fiecare, mutat cu catel si cu purcel etc. Asa ca avem 2 mame care sa ne ajute acolo unde am hotarat noi ca ramanem.
E adevarat insa ca avem mame (mama si soacra) extraordinare...nici vorba de vreo problema, oricat de mica, sau vreo discutie neplacuta cu ele...nu stiu ce ne-am face fara ele...

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Esti un caz foarte fericit, daca ai reusit asa ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gulshan spune:

salut,
tin sa va felicit daca ati reusit asa ceva.superb.
mi-as dori si eu asa ceva....bravo,asa nu mai duceti dorul da parinti.oameni deschisi la minte daca au acceptat sa se mute cu totul....bine ar fi sa vrea si ai mei asa ceva...
gata cu visele,superb,asa ceva nu am mai auzit pana acum(in realitate),doar visam si eu cum ar fi daca...!

numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Buna Zizi
Ramai in orasul parintilor tai sau mergeti oriunde, numai la ai lui nu. Ca sa intelegi de ce, citeste nenumaratele posturi de pe acest sit, care se refera la soacre. Crede-ma, este ca si cum ti-ai condamna din start relatia speciala cu acest om. Mai ales ca el inca nu si-a taiat cordonul ombilical, dupa cum spui tu.
Cum sa abordezi problema ? Cum spunea cineva mai sus, gaseste un loc de munca in Cluj, macar ca pretext.

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivian spune:

buna zizi,
voiam sa ti spun si parerea mea...faptul ca tu ai ramane in oras cu ai tai sau ca ati merge in oras cu ai lui, nu iti aduce mai mul ajutor din partea parintilor.
uite, io sunt la distantza de 4000km de ai mei si...cu toate astea , tata vine sa ma ajute cu reforma casei o luna de zile, mama vine in noiembrie sa ma jute cu bebele pt 3 luni de zile(avem burtica de 29 saptamani).
tu ar tb sa mergi intr un loc neutru avand in vedere influientza ..viitoarei soacre...
vivi.

Mergi la inceput