Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 3
norris spune:
buna fetele,
em revenit si eu dupa ceva timp.
va pup pe toate si pe toti bebicii vostri!
eu am pauza acum ca imi doarme norris, si pot scrie. Vreau sa va zic ca a ajuns sa faca caca la 2-3 zile, si atunci iese normal, deci nu ma mai ingrijorez cala inceput ,ca nu face zilnic...
apoi , totasa, sta cu pumnii in gura mereu, si ii molfaie ca un mos fara dinti pana se zgaraie cu vreo unghiuta , se stramba si se intreaba ce o mai fi si asta....
Piatra lunii,
eu o sa fiu in aceeasi situatie peste vreo 3 zile, pt ca sotul meu pleaca la munca , afara din tara, si sta o luna de zile...apoi mai vine doua sapt acasa, iar pleaca....si asa, cam vreo jumatate de an, deci iti dai seama ce bine o sa ma simt cu doi copii si singuradar sunt opitimista, ca altfel nu se poate..eu va urmaresc zilnic, dar descris, sunt o lenesa...
va pup pe toate
cristina
madutza spune:
Buna fetili!!!!
Si Mariuca mea doarme acum, asa ca pot sa va scriu. In ultimul timp este cumintica, zilele noastre sunt cam asa: schimbat+joaca+vorbit+papa (aprox 1,5-2h) apoi somnic cam 30 min...si tot asa. Cateodata, f. rar scapa si un somn de 1h. Noaptea (la 5 dim. adica)incepe sa scanceasca in somn cand ii e foame si isi manaca mainele, o iau dormind din pat, o pun la san....in 10 minute suntem gata si o pun in pat. In tot acest timp este cu ochisorii inchisi.
Intrebare: E vreo problema sa se uite BB la tv? Voi stiti ceva despre asta? Eu stiu ca nu e bine sa facem poze cu blitul aproape, dar de tv nu am auzit nimic.
Da Erika, chiar ma gandeam ce frumos era in timpul ala....ma plictiseam toata ziua...nu ca acum nu ar fi frumos, dar de cand am nascut nu am avut deloc timp de mine.
S tati meu pleaca 1 saptamana la cursuri...o sa fim cu toate singurele.
Va doresc o saptamana minunata!!!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
Irinusha spune:
Buna fetelor!!!
Pupicei dulci la toti sarbatoritii ... vechi si noi!!! Toate cele bune si multa, multa sanatate!!!
Fetelor, saru'mana ptr. urari! Si voua multa dragoste si intelegere!!! Nally, la multi ani si voua!!!
Madutza, Irinel, si eu sunt cu pluta in ultima vreme ... si nu alaptez ... sau poate s-o scurge creierul meu in biberon ... cred ca-i de la oboseala, stres ... ca, si daca ne place meseria de mamica, tot trebuie sa recunoastem ca-i putin obositoare ... sper totusi sa-mi revin ca nu prea ma vad bine asa ...
Eu sa stiti ca v-am citit, dar tot nu prea am avut timp de scris ... cu toate ca as avea de povestit ... dar tot s-a ivit cate ceva.... de obicei tati :) Lasa ca recuperez eu ...
Irinel, se pare ca mi-ai luat locul de vorbareata pe aici [:P]
Hai sa va povestesc ce am mai facut noi:
Miercuri, de ziua ns., ne-am distrat de minune ... a fost si Crisuletz un dulcel. Am plecat pe la 12 - ca asa de repede am reusit - si am savurat peisajul din plin ... a fost superb. Am ajuns si la un monument istoric, pe care l-am vazut doar pe din'afara ... erau o groaza de trepte si noi cu caruciorul ... Oricum se merita sa stam pe afara ca a fost o caldura ... super, eu care sunt moarta dupa caldura. Si vad ca fi-miu ma mosteneste ca la ploaie e marait si cu dracusori in curisor. Am ajuns si la manastire unde am papat bine in stil bavarez, am baut si bere neagra ... si culmea, la toata galagia din jur a dormit Somnorila al meu ... s-a trezit cand mai aveam eu o imbucatura, i-am dat repede sa bea si am luat-o iar la picior ca mai aveam de vazut. Pe drum s-a pus pe un urlat ... era obosit si ca de obicei nu a reusit sa adoarma de unul singur ... l-am mangaiat putin pe frunte si a adormit ... ajunsi acasa s-a trezit bulangiul meu, ta-su a avut glorioasa idee de a-l racorii, asa ca l-am bagat in Tummy Tub cu apita mai calaie ... si i-a placut pana cand a dat iar somnul peste el si s-a pus pe urlat ... l-am pregatit repede de somn, l-am adormit si mi-a dormit copilul de la 18.00 pana a doua zi.
Joi am avut musafiri si pe seara am plecat la München, ca duminica ne-au venit parintii din tara si a trebuit sa-i intampinam. Din pacate nu am avut vreme buna, eu iar cu pluta i-am luat lui Cris aproape doar toale de vara ... ca de atunci il tin pe bietul copil doar in doua feluri de imbracaminte.... si noi facem frigul ...
Sambata am avut pe niste prieteni de aici in vizita, am facut gratar pe terasa ... si binenteles si frigul :( ... Cris a fost un alintat si un rasfatat ca numai in brate a stat, ba la el, ba la ea ... copii le trebuie :)
Ieri au sosit ai mei ... am stat la vorbe si povesti pana noaptea tarziu ... ca am papat rosii bune, toba, branza, cascaval si mere din gradina noastra nu trebuie sa va mai spun :) ... si de abia astep sa gust ciorbita de rosii romanesti pe care tocmai am terminat-o ... fetelor din tara, ce papa buna aveti!!!
Am si eu o problemuta, deci sar cu o
Copiii vostri se foiesc noaptea? ... sau dorm adanc?
Crisuletz a inceput cam de o saptamana sa se foaiasca. Intai pe la 4-5, acum vad ca de pe la 1-2 ... si tot il mai pacalesc cu ceai si suzeta. Dar ma intreb pana cand? ... si va dati seama ca eu nu prea mai dorm. Pur si simplu nu stiu ce are?!
De papat nu-mi mai papa cum trebuie ... ba sub 100 ml, ba doar 140-150 ml ... si mai mult il silesc. Caca a fost cam moale si ma intreb de unde sa faca diarie? In schim suntem cu parturile dupa noi ... si aici ma intreb de unde atatea? Nu prea imi place cum s-a comportat Cris ultima saptamana ... si nu prea stiu ce sa-i mai fac si ce sa mai schimb!
Haideti ca va las, a venit tati si vrea atentie ... cateodata e mai rau decat Cris. Cris barem doarme mai mult :)
VA pupic!!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Lauraa spune:
Hello frumoaselor!
MAi,eu nu am mai scri ca-s amarata, fatuca mea cuminte s.-a transformat intr-o rautza si urla toata ziua ca din gura de sarpe,ba doua nopti nu a dormit decat cu pauze la juma de ora,de mancat mananca tot rau.... Asta de la vaccin,apropor ERYKA, e primul vaccin la noi,chiar i-am suspectat ca au uitat sa ne dea unul..Deci la trei luni si ceva ,miercurea trecuta,primul vaccin. Imediat dupa el a fost cuminte nu a facut figuri,doar de a doua zi...
Sambata am fost la Coburg (350 km) sa o vada strabunica ei care are 93 ani si nu poate sa vina ea la noi. A dormit tot drumul la dus (2 ore jumate) si la intors o ora. Azi a trebuit sa ies cu ea pe strada in marsupiu imbracate de casa amnadoua (ea ca ea...dar EU!!) si sa fac o tura de cartier si a adormit in el,am venit in casa si am dat-o jos cu marsupiu cu tot si am aseazt-o pe pat si asa doarme....in el...
Na ca s-a trezit...Pa! Revin
Irinel spune:
Buna fetiliiii!!!
Aveti toate un pupicel balosel de la Strumfel, ca vaz ca sunteti mai vrednicute...
Irinusha, fac si eu ce pot, ca doar ne cheama la fel pe amandoua...:) Mai, a dormit Cris de la 6 seara pana a doua zi??? PAi trebuia sa puneti de un chef tu si sotiorul tau. Irinusha, eu am somnul mai greoi si nu sunt sigura daca se foieste Strumful, da stiu ca atunci cand ne pregatim noi de culcare, uneori se mai foieste, cred ca ne si simte, desi evident ca incercam sa nu facem zgomote. Da eu zic ca daca doar se foieste, sa il lasi in pace, ca adoarme el la loc, au si ei perioade de somn mai profund si mai putin profund. Daca nu PLANGE (sau maraie), nu-i da ceai sau altceva, ca il inveti dependent de asta (nepotica mea de 2 ani si ceva, s-a obisnuit si se trezeste noaptea de mai multe ori si bea o groaza de ceai, termina biberonul si tot mai vrea, de a innebunit-o pe soru-mea). Eu prin "foit" inteleg ca se misca in somn, se tot suceste de pe o parte pe alta, da fara sa deschida ochisorii sau sa maraie. Asa face Cris? Al meu face asta de pe la 6 (adica atunci il aud eu) da mai doarme si pana pe la 8 (de vreo 2 zile nu il mai las eu asa mult, ca am observat ca nu mai face caca, asa ca il trezesc mai devreme, cand vad ca se foieste rau si da partulete, ii dau un pic sa pape si face caca bine si se mai culca el dupa ceva timp).
Lauraa, noua ne vine iar randul la vaccin peste 2 saptamani si ma ingrozesc. Si la noi dupa vaccin a fost ok dar vreo 2-3 zile dupa a fost marait si nu stiam daca a fost coincidenta (a fost si weekend si l-am si cam obosit atunci, de-aia nu eram siguri daca e de la vaccin). Sper sa treaca repede sa doarma papusica iar bine. Sa stii ca bebele meu a inceput sa manance si el mult mai putin. Uneori doar 3-4 minute. Da are si mese la care mananca bine, de obicei seara inainte de culcare, probabil stie ca are o perioada lunga cand nu mai papa, pana dimineata. Scumpica ta nu papa mai bine la nici o masa? Fetita ta e mai mare decat al meu cu vreo 20 de zile daca nu ma insel si ma gandesc ca asa o fi perioada asta. Am vazut ca mai sunt mamici care se plang ca nu mai mananca bine pe la 3 luni.
Madutza, de la apropiere in nici un caz sa n-o lasi ca sunt radiatii, dar am inteles ca oricum nu e bine sa se uite la TV (citise si sotiorul meu pe undeva si mi-a mai spus o vecina care are fetita micuta) ca muschii de la ochisorii lor nu sunt suficient de dezvoltati inca, si ii forteaza pentru ca imaginile sunt prea rapide. Au aparut insa niste casete (si dvd-uri) se numesc ceva de genul "Baby Einstein" cu un fel de desene animate speciale pentru bebei. Sunt niste imagini care se misca extrem de lent. Eu nu i-am luat, nu stiu daca ne hotaram sa ii luam ca parca as prefera inca sa nu se uite la tv deloc, dar vecina mea a zis ca sunt extraordinare cand iti crapa buza sa faci ceva si bebe nu sta deloc cumintel. Fetita ei era asa de captivata incat nici nu mai misca daca ii punea o casetuta din asta.
Norris, cred ca o sa iti fie tare greu, da nici n-o sa simti cand trece timpul ca ai ocupatie nu gluma...
Fetele cu sotiorii plecati, lasati ca va tinem noi companie si se intorc si ei fuguta la voi, si se lasa cu ...:-)
Monet ce faci? Te pregatesti de zor pentru ziua cea mare?
Fetele am si eu o nedumerire. Copilul meu ca si ai vostri e mai marait, da totusi e cumintel, am senzatia ca vrea preocupari diversificate da mie imi lipseste imaginatia. Noroc ca ne mai scoatem cu noile jucarii. Pe de alta parte, vad ca doarme tot mai mult ziua, adica doarme mai des, nu neaparat foarte mult, da doarme un 20 de minute, uneori 30-45. Mie imi convine, da nu stiu, o fi normal? PAre sanatos, febra nu are, cred ca sunt paranoica, asa e? Poate o obosi ca se joaca? Pana acum vreo saptamana, se trezea pe la 6-7 si pana la 1-2 mai avea doar un mic somnic de 15 minute. Dupa-amiaza dormea cu mine vreo 3 ore sau mai mult si apoi, pe seara pe la 8 iar vreo 15 minute. Acum, se scoala pe la 6-7 dar dupa ce papa, mai sta putin si doarme 45-60 de minute, dupa inca vreo ora e iar obosit, mai doarme 15-20 de minue, si iar dupa vreo ora... si tot asa. Somnicul de dupa-amiaza i l-am pastrat da vad ca le inmulteste pe celelalte si eu citisem ca normal ei acum dorm mai putin si pe perioade mai lungi, adica se restrang la 2-3 somnicuri pe zi da mai lungi decat inainte. La voi cum e?
Eryka, chiar mi-e dor de perioada aia. Azi chiar am facut un test de sarcina ca nu ne-am ferit prea mult si sa nu ma ia pe nepregatite si, desi nu e deloc momentul cel mai potrivit pentru un nou bebe (macar sa apuc sa ma intorc la lucru jumate de an ca sa pot sta acasa inca un an cu plata), asa emotii am avut si cu inima as fi vrut sa fie pozitiv. Nu stiu daca voi va faceti planurile de alti bebei curand, da eu vreau sa ii facem un fratior sau o surioara curand la cel mic,s a fie apropiati ca varsta. Mi-e putin teama ca o sa fie greu cand sunt amandoi mici-mici, da mi-e atat de drag de Strumfu' meu, ca ma gandesc cat de drag o sa imi fie sa mai am unul asa dulce ca el. Poate o fetita...cine stie...da si baietel daca e, e grozav. Hai ca va innebunii. Se vede ca e copilutul mai cuminte si mie mi-e groaza sa trec la impachetat si mai e asa putin pana sambata...
AAAAAAA, azi e ziua sotiorului meu...da timp de sarbatoreala nu prea avem, mai tarziu. Oricum e o zi speciala ca face 30 de ani :-)
Pupici la toate si mai scrieti ca Strumufu' meu mai are pupici de dat, si mai ales din cei balosei...
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004
piatra lunii spune:
IRINEL, la multi ani sotiorului tau, si sa fiti fericiti!
ce zici, pai numa sa ma gandesc s-o pun pe burta pe Ingrid, si n-as mai dormi deloc toata noaptea, de grija, mai bine asa :))
de dormit doarme deci si a mea cam cu jumatea de ora ziua,cam cum face Mariuca ta, Madutza, cam acelasi program. In pat cu mine nu doarme ziua, oricat as incerca, in orice fel as incerca s-o adorm, nu adoarme si pace. Si noaptea se foieste si ea, de cateva zile are si un nou stil de plans,deh, i s-au dezvoltat plamanii :))
IRINUSHA, ce bunataturi papi tu, mai! i-auzi, cat de mult a dormit Cris,waw!
hai ca aud scancete de jos, adormit mademoiselle vreo ora jumate,macar, in scaunelul ei, cu mici intermitente,leganata, tot mai bine, decat deloc.
dar n-a facut kk de 2 zile, azi a 3-a, si ma mir,ca eu credeam ca la laptele de la san n-are problema asta, de asta nici nu-i mai dau seara biberon, ca ma innebunea cu parturile si plansete, si imi aduceam aminte de usor facea inainte,numai cu san, da' facea acu o data pe zi, si acum nu stiu ce s-a intamplat.
hai ca ma duc la ea,va pup.
Irinel spune:
Piatra Lunii mersic de urari! Sa stii ca din acelasi motiv nu il puneam nici eu inainte pe burtica sa doarma. Dar acum e maricel si isi intoarce capsorul de pe o parte pe alta, chiar daca nu se intoarce cu totul. La inceput am avut ceva emotii, acum m-am linistit ca nu i se intampla nimic si doarme bine. In plus, e langa noi, adica patutul lui langa al nostru si e imposibil sa nu il aud daca e ceva. Ei acum sunt destul de mari sa protesteze daca ii supara ceva, eu asa cred. Bineinteles tu vei face cum crezi tu ca e bine pentru puiuta ta.
Pupici
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004
Irinusha spune:
Irinel, sa-ti traiasca sotul! Lasa ca gasesti tu o modalitate sa-l serbezi ... ceva pe acolo, tot vrei tu o "petita" :)
Mai, sa stii ca si eu ma uit cu jind dupa mamici cu burtici ... asa duc dorul sarcinii, mai ales ca la mine a fost si usoara ... dar noi lasam pe mai incolo ... asa in 2-3 ani ca ma gandesc ca ar fi prea greu cu Cris mic si alt bb mic ... se pare ca Crisuletz e un energic si nu stiu daca as avea si eu tot atata energie sa fug dupa el si sa fiu cu burtica sau cu bb in brate ... asa ca mai asteptam, dar tare imi doresc si eu. Dar vorba lui Boby, in caz ca se "intampla" e bine venit si acum ... dar ne aparam totusi.
Piatra Lunii, Ingrid ridica capul? Si-l poate intoarce dupa o parte pe alta? Ca daca da, poti s-o lasi fara griji pe burtica, ca in caz ca nu mai primeste aer - daca sta pe nasuc cumva - se intoarce singurica. Cris asa doarme ... si mult mai bine ... si oricum, si daca il pun pe spate se intoarce singurel pe burtica.
Maduzta, eu am citit ca nu-i bine ptr. bb-i sa se uite la tv. Sunt imaginile prea rapizi ptr. creierul lor ... nu mai stiu ce se intampla, dar bine nu e ... cum spunea si Irinel. Si Cris se uita cu placere, dar incerc sa nu-l las ... il intorc, ii pun paravane ... si sa vezi ce cuminte sta daca l-as lasa ... dar barem pana la un an, dupa nu prea cred ca o sa mai reusesc ... mai ales daca mai vreau sa ma uit si eu la ceva.
Lauraa, se pare ca a intrat si Lara in "criza urlatului" ... a avut-o si Cris ... iti mai aduci aminte ca ma vaitam pe aici? O sa-i treaca, tu trebuie sa ai nervi tari! Nu cred ca-i de la vaccin ... barem Cris nu a avut nimic si am citit ca astea sunt facute ca bb-ii sa nu sufere dupa. Mai lasa-i putin timp ... eu am ajuns si la dr. cu Cris ... dar doar sa ma fac de ras ...
Mai fetelor, m-am exprimat gresit cred ... a adormit el la 6, dar s-a sculat sa pape de doua ori ... dar mi-a adormit usor la loc. Cand va spuneam de "foit" trebuia sa mentionez ca se scoala plangand ... o visa urat, nu stiu ... si na, Irinel, n-o fi bine, dar altfel nu pot sa-l linistesc ... si oricum se pare ca-i dependent de ceutzul asta ... ce i-o fi plagand nu stiu? Deci se foieste, se trezeste plangand sau maraind ... si daca reusesc sa-l adorm repede cu ceai sau suzeta e bine, daca nu, se pune pe urlat si-i mai greu ... nu inteleg ce s-a intamplat, ca doar dormea bine baiatul meu! Of, of ...
Mona, ca sa nu uit ... pe 31. iti tinem toti trei pumnii ... promit!!! Totul o sa mearga struna, ai sa vezi! Pupici Liei cumintelei"
Irinel, Strumful doarme chiar super bine ... bucura-te! Si Cris doarme tot numai 30-45 min, dar asta la o pauza de 2-3 ore ... si nu pana nu face si putin scandal ca nu-i place sa doarma dar e obosit. De jucat ne jucam asa: vorbim, lasam papusile sa vorbeasca cu el, il juginam, facem sport - adica tragem de picioare si maini - cantam, ii aratam jucarii si il lasam sa le pape pe toate ... noul meu sport e acum sa-l sterg pe Cris la gura ca face niste bale, mama, mama ... Eu zic ca-i bine cum se comporta Strumfuletz. PUpici pe curisor!!!!
Va pupicim dulce!!!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
piatra lunii spune:
fetele, Ingrid ridica putin capul, da' nu-l misca asa usor, inca n-am incredere, deh, s-a nascut micuta si pana recupereaza,incet-incet...
mai, voi deja va ganditi la bebe 2? Eu as vrea un bebe 2, dar asa, ca idee, ca daca ma gandesc ca iar tre sa fiu gravida si mai ales sa nasc, nu mai vreau- deh, la inceput cu greturi gramada,apoi cu dureri de picioare si de spate, ce sa zic... iar cu un bebe acyiv ca Ingrid, nu stiu cum m-as descurca, mai ales in perioada greturilor... iar nasterea,si epiziotomia aia,adica durerea, asta-i alta poveste, cre ca tre sa mai treaca timp...
cre ca vine ploaia, aud tunete.
si tre sa-i dau fetei mele sa pape, au trecut cam vreo 4 ore aproape..
pupici.
iuliana c spune:
Buna fetele!
La multi ani pt toti sarbatoritii si multe pupicuri dulci!
Am facut baita gamaliei,a papat putin si acum este in patut aproape adormit si molfaie cand un pumnisor, cand altul( a descoperit ca are doi ) cand suzeta.Este baiatul meu un jmecherasi,ii place sa manance in oras.Mergem cu carutul in Herastrau si ne intoarcem cu flacaul in marsupiu...de,se plictiseste de un singur "mijloc de transport".Ce sa va mai spun?Trece ziua asa de repede,nici nu am timp sa imi dau seama!Acum este ora 10 ies cu Rares in parc pana pe la 12 -13,apoi ne intoarcem acasa si mananca(asta in cazul in care nu mananca in parc...)apoi dupa chef ori nani-nani,ori joaca la greu si zambete pana la urechii,de ne topim toti care mai de care de dragul lui .Mai mananca de vreo 2 ori pana la 18 cand iar iesim cu el la plimbare si ne intoarcem pt. baita de la 21,pe care curand o sa o mutam mai devreme pt ca s-a cam scurtat ziua si se intuneca mai repede afara.Peste zi mai fur si eu din cand in cand cate un somnic bunicel cu gamalia langa mine.Astazi de ex nu mi-a reusit figura!Mie imi picau ochii de somn si Rares al meu radea si gangurea langa mine si cu chef de joaca,asa ca nu prea ne-am potrivit...Noaptea se trezeste de 2-3 ori sa pape si adoarme repede la loc.
Erika ai o frumusete de fetita(am vazut pozele)!
Madutza si eu fac tratament pt o rana pe col si luna viitoare ma duc la control.
Irinel sa iti traiasca sotiorul si sa va bucurati impreuna de mica comoara!
Fetelor si noi ne dorim inca un bebe,dar putin mai incolo...2-3 ani.
Lauraa pt Lara mica
Iuliana & Rares(12iunie)