Bebelusi de Martie-Aprilie 2004 (11)
Raspunsuri - Pagina 6
Veve spune:
Iriso,in capitolul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30532" target="_blank">10 s-a vorbit mai mult despre diversificare si-am dat si eu o www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30532&whichpage=8" target="_blank">schema.E adevarat ca e schema americana si diferita de cea romaneasca;dar poti s-o mai adaptezi.Oricum,NU introdu in fiecare zi un aliment nou!Asteapta 4-5 zile intre alimente,in caz ca face intoleranta de la ceva sa stii de la ce e.Si chiar daca nu face intoleranta,explozia asta de fructe noi,la stomacelul lui mic si nedezvoltat...Inafara de febra nu mai are nici un simptom?Daca era indigestie ar fi trebuit sa aiba si diareee si/sau voma...Ai sunat pediatrul?....Multa sanatate la bebic si succes cu diversificarea!
Irina,veve & croko
Claudelu spune:
Salutica!!!
Sa vedeti voi ce surpriza mi-a facut omul meu!!! Mi-a servit micul dejun la pat! De mult nu a mai facut gestul asta!!!
Veve, am zis ca esti meseriasa pentru ca ne dai sfaturi fff bune...SERIOS...sa stii ca eu pana acum te-am ascultat ca o scolarita...ne impartasesti din experienta ta si mie cel putin imi pica fff bine...Esti MAMA noastra virtuala
Corina, bine ai revenit ! Ma bucur sa aud ca ai numai vesti bune!! Mama, dar chiar ca Stefhanie creste intr-o zi cat altii intr-un an...9.300 ???Sunteti mari!!Bravo voua!!!
Iris, Veve ti-a spus cam tot ce era de spus...daca te uiti in capitolul 10 ai sa vezi ca acolo s-a discutat foarte mult despre diversificare si sper ca iti va fi de folos...dar si eu am o nelamurire...a facut doar febra??? De obicei indigestie este asociata cu diareea sau cu voma, eu asa am patit cu Raul acum vreo 3 lunisoare...
Inaioana, pai fa repede pozele ca nu se stie...
Claudia si Raul(01.04.2004)
Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC
irina.c. spune:
Veve ,cum ai invatat copiii de mici cu rece?Cum ai procedat?Vreau sa o invat si eu pe Ilinca cu bauturi reci , caci eu am fost foarte sensibila in privinta asta ; chiar si acum mi se umfla gatul rapid.Am citit ca in America li se da celor mici apa cu gheata.Cum pot fi caliti ca sa nu li se umfle gatul de la asta?Am cunoscut niste americani ,mai demult ,care aveau un copilas mic si tineau usile si geamurile deschise peste tot.Cica nu exista curent.Sti cum stam noi ,cu usa inchisa ,sa nu-l traga pe cel mic curentul.Deci ,exista sau nu “curent”.Voi ,restul mamicilor ,ce credeti si cum procedati?
Irina si bb Ilinca(aproape 4 luni)irina
oake spune:
Si bebelacul meu e obisnuit cu rece si pana acum la aproape 5 luni nu am avut nici o problema cu el (rosu in gat, raceala, etc.). Ideea e sa nu existe diferente f. mari de temperatura intre lichidele care i le dai. Adica daca ii dai o portie de lapte caldut nu poti sa-i dai apoi lapte sau suculet de la frigider. Eu nu am alaptat deloc (ca nu am avut lapte ) iar bebe nu voia sub nici o forma sa bea laptic cald ci doar la temperatura camerei. Cum prin aprilie era inca rece in casa, daca pastram cumva laptele la frigider cand il scoteam nu era diferenta mare de temperatura fata de cum l-as fi pastrat in camera. Si uite asa acum ii dau linistita lapte de la frigider fara sa am probleme cu el.
Cat despre curent: ce inseamna ca te imbolnavesti de la curent? La urma urmei e o forma de "vant", care in cazul in care e cald in casa si afara, e "vant cald" (nu stiu cat de clara reusesc sa fiu, ca imi plange bebe in ureche ). Deci de la curentul propriu zis nu te poti imbolnavi decat in conditii de temperaturi scazute, cand curentul care se formeaza e rece, sau bebe e infierbantat si se afla in "bataia" unui curent rece. Sau mai periculos e aerul conditionat daca trecerea de la aerul cald de afara la cel rece din camera este prea brusca si diferenta de temperatura e f. mare.
Cheia deci cam aici e: diferentele de temperatura sa fie f. mici.
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
Veve spune:
Irina,fetita n-am invatat-o de la-nceput cu rece;dupa cum am spus,cand a mers la gradinita ne-am cam fript,pt.ca mi-a racit de cateva ori pana s-a obisnuit.Dar am inceput sa-i dau si-acasa direct din frigider si de vreun an jumate' n-am mai avut probleme.Intr-adevar aici,daca mergi la restaurant/fast food paharul e plin cu gheata peste care este turnat(a) sucul/apa.Si eu in tara faceam de cel putin 2-3 ori pe an amigdalita nasoala cu pierderea vocii si tot tacamul,dar am dat-o si eu pe rece si n-am mai avut probleme.In unele tari (Japonia stiu sigur) pentru amigdalita dr.recomanda..gheata!
Probabil solutia e sa-i dai sa bea scazand progresiv temperatura lichidelor pana se obisnuieste organismul.
Cat despre curent,intr-adevar aici nu exista asa ceva.Eu las de multe ori toate geamurile deschise si nu se-ntampla nimic.Aerul conditionat iar merge la greu (veve il avea la capul patutului cand era mica),iesim de la rece din casa la caldura afara si iar la rece in masina/magazine si din nou nu se-ntampla nimic.Chestia-i sa-ti obisnuiesti organismul cu asa ceva probabil.
Irina,veve & croko
Rayuela spune:
Buna ziua la amiaza!
Am inceput sa-mi revin dupa ziua nenororcita de ieri,dar sint inca prost dispusa...cre' ca numa o pereche de Manolo Blahnik m-ar mai scoate din apatie..o intelege veve aluzia?
Claudico,misto ca v-ati distrat la zilele Aradului..si m-am recunoscut mult in vorbele tale...adevarul este ca nu exista multumire mai mare sufleteasca decit sa stai tolanit in pat cu copilul si taticul si sa savurezi clipa...ma bucur mult pentru voi si va iubim!
Nedda,ziceai de lasat camera inapoi..din pacate am luat-o la mina a doua..asa ca nu mai e cale de intoarcere
Cipstyle,eu nu o tund pe Amelie ca nu mai pot dupa ea cu parul lung..e asa de dulce!O sa o tund mai incolo..poate bretonul,dar acum nu ma lasa inima.
oake broscutza dragutza..te vaitai de mizerie in casa..sa vii la mine mamy,sa vezi dezastru general..e plina casa de suzete,pampersi,hainute,jucarii..chestii pe care le string zilnic la locul lor si nu stiu cum naiba ajung iar prin locuri cit se poate de dubioase
inaioana,asteptam poze cu Katja..ca nu am mai vazut-o de mult pe papusa ta
Corina,sa-ti traiasca papusica dolofana,eu zic ca o sa fie lungana tu,daca e deja atit de maricica!Las ca o faci manechina tu.
Pisicuta mea e cam miorlaita si da semne de rasfatz cumplit..bebeii vostri nu au inceput cu santajul nemilos?Eu o citesc deja dupa mutrisoara..stiiu cind e serioasa treaba si cind vrea numa sa ma faca de cap!
Am pus si noi citeva poze mai recente aici:http://pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/album?.dir=5793&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
Va pup si o seara buna tuturor
Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos
Nedda spune:
Draga CLAU, sa stii ca eu am tinut-o pe Lara ascunsa fiindca am vazut eu ca Laur al lui VEVE e voinic si mandru si mi-a fost ca-mi fura fata!! Nici cu al tau nu mi-e rusine dar macar stiu ca-i dat lui Amelie.:)
In alta ordine de idei, multumesc pentru tobosar sau pentru ala care canta cu tuba. Ia sa incerc sa il gasesc si eu pe lista aia de care ai zis tu.
Ma bucur ca ai revenit la sentimente de voiosie si fericire fiindca m-am obisnuit cu tine vesela si mi-ar parea rau sa stiu ca ai probleme. Va doresc tie si lui Claudiu sa fiti o familie fericita si de aici incolo si sa va bucurati de Raul.
INAIOANA, felicitari Katjiei pentru dintisori. E fetita mare de-acum. Asteptam si pozele.
Nici eu nu-i dau Larei nimic pentru dintisori (fluor) pentru ca doctorita ei nu mi-a zis nimic. Cred ca pe aici nu se da asa ceva sau nu atat de devreme.
IRINA, cum iti zicea si VEVE SI OAKE, ce-i aia curent? Eu stau cu toate geamurile deschise si Lara mea n-a patit nimic. Cand iesim afara nu o imbrac prea gros, la fel si cand sta in casa. De fapt o imbrac dupa cum simt ca mi-e frig mie.
La fel, orice ii dau sa bea (apa deocamdata) e la temperatura camerei si nici nu ma gandesc sa ii incalzesc ceva. In cartea pe care o am aici (VEVE stie!:) scrie ca incalzirea alimentelor incanta gustul adultilor dar o facem inutil pentru bebelusi. Asa ca...
CORINA, ursuletul de Stephanie nu mai are loc in carucior? Mai, da' chiar ca a crescut!! Tu cred ca ii dai lapte din vreun izvor fermecat!:) Nu ne spui si noua sursa?
IRIS, si eu zic ca VEVE, lasa sa treaca mai multe zile de la introducerea unui aliment nou si poate nu mai aveti probleme.
Daniela si papusa Lara
inaioana spune:
Fetelor, in privinta curentului - nici noi nu stim ce-i aia. M-a scos din sarite notiunea asta intotdeauna si n-am sa pricep in ruptul capului cum ne imbolnavim noi de la aer. In fine...Katja sta in "curent" si n-a avut nici o problema. Iar de imbracat o imbrac normal, cum ma imbrac si eu. De exemplu nu i-am pus caciula decat o singura data, cand am venit cu ea de la maternitate la varsta de 2 zile ca asa imi pregatisem bagajul. Acasa i-am scos-o si..asa a ramas pana acum. Si nu pot sa va explic de cate ori am auzit pana la exasperare :"Da' nu-i pui nimic pe cap?", "Da' nu-i prea subtire imbracata?"
Cat despre dezordinea din casa...ce sa zic, imi creste inima cand va aud si aflu ca nu sunt singura in situatia asta. Eu imi fac complexe pentru ca n-am fost niciodata prea gospodina (inafara de gatit care-mi place la nebunie), dar acum am MOTIV SERIOS + colege de suferinta! Uf, ma simt mai bine!
Nedda, tu nu-i dai fluor pentru ca apa din USA e fluorurata si excesul e foarte periculos. Presupun ca nici n-o sa ti se recomande pentru ca isi ia suficient din apa. Aici, nu e asa , prin urmare ii trebuie un supliment pentru profilaxia cariei.
Elena, foarte bine, n-o tunde pe Amelie. Nici eu n-as tunde-o pe Katja daca as avea ce. Lasa ca daca-i vine bretonul in ochii, ii pui o clamitza. Eu am o cunostinta care are o fetitza de 11 luni careia ii face deja coditze si e o super dulceata. Tot asa, a avut parul lungutz de cand s-a nascut si maica-sa n-a tuns-o decat la spate cate putin si in fata i-a pus intai clamitze si acum deja coditze.
Claudelu, ma bucur sa aud ca sunteti bine acum .Cred ca problemele astea apar si din cauza faptului ca viatza si prioritatile se schimba odata cu bebe. Si cred ca toti avem mici "harjoane" si toane in perioada asta! Importanti sunt bebeii si ...ca parinti isi aduc aminte ca se iubesc de fapt, nu?
Ioana si Katja(30 martie 2004)
http://community.webshots.com/user/inaioana
Claudelu spune:
Elena, doamne ce scumpa e papusica noastra!!!!! Nu ma mai satur sa ma uit la poze!!!Si noi va iubim!!!
Nedda, de astea faci tu??? Ascunzi frumusete de fata???
Irina, sa sti ca si eu ii dau mancarica doar la temp camerei si curent e la greu...trebuie caliti de mici...uite eu am o vecina care are baietel cu o luna mai mare ca si Raul, dar fereasca-ma D-zeu daca ati vedea cum imbraca pruncu pe caldurile astea...cu caciula si cu costumase cu maneca lunga sa nu se raceasca, iar in casa temp. nu scade sub 30...pe cand Raul e imbracat tare usor, asa cum ma imbrac eu asa-l imbrac si pe el...cand mie imi e frig il imbrac si pe el si tot asa...
P.S: Multumesc mult pentru sustinere si urari!!!
Claudia si Raul(01.04.2004)
Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC
Veve spune:
Vai,mai Eleno,iaca di ieri nu-mi mai gasesc linistea si ma tot gandesc ci sa fac sa ti impac! Ma gandeam io ca pantofii bat orice terapie,da nu stiam tz-or place crem,tz-or place rosii sau poate zebra?Da' m-am gandit io ca te-oi jigni cu-asa nimicuri si nu-mi mai dai fata...sa tz-o rapesc! Las' ca-ti revii tu singurica!
Ptui,ca uitai!Froooomos fititz pui la bataie!tre' sa-ti faci o anticamera cand o mai creste.(si una pt.mami )Nu c-ar avea sanse sa scape de grasu' meu!....
Irina,veve & croko