La France (17)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Uite ca am intrat si eu pe site la coucoutel si am vazut ca nr pentru fix Romania este acelasi care era la telerabais cand era tarif local. Merci, Corina! Si Georgiana, bineinteles!

Nadia, stiu ca o sa-mi calci pe urme in curand pentru ca stiu cat de tare iubesti si tu copiii, dovada este si meseria pe care o ai.

Va pup!

oana si bebitza din burtica (23 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Buna seara,
Sa inteleg ca trebuie facute urari?

Ii doresc micutului Marc sa creasca sanator si sa fie mandria parintilor lui. Felicitari, Cristina!

oLo, la multi ani si la mai mare!!! Daca tu ai implinit 4 ani, inseamna ca suntem de aceeasi varsta!
Tot acum 4 ani veneam in Franta si ma maritam "pentru ultima oara" cum ne place sa spunem. In curand, in cateva zile...

Si acum ultima veste, calda si buna (sunt foarte excitata, nu pot sa nu va impartasesc si voua)!

Cu foarte mult timp in urma (1 an? 2 ?) pusesem un anunt pe un site, cum ca dau lectii de romana. Cum nimeni nu m-a cautat niciodata, uitasem ...
Iar azi primesc un telefon, de la un birou de recrutare de profesori, cum ca o studenta are nevoie de cateva ore de "remise à niveau", fiindca pe 16 septembrie are un examen de romana (nivel debutant).
Dupa ce-am iesit de la serviciu am alergat la rdv, am stabilit conditiile (cu agentia), iar maine voi afla mai multe detalii de la "eleva" mea. Orele le voi tine seara, si cum asta se va intampla la Nice, banuiesc ca voi ajunge acasa pe la 9 cel mai devreme. Asa ca de maine incep sa ma dopez (stiti vreun drog, ceva?)
In afara de asta sunt in contact cu un domn care vrea sa inceapa cursuri de romana pe la sfarsitul lui septembrie, dac-ati sti ce bine ma simt cand stiu ca exista persoane interesate de romana si de Romania! Cine se bucura cu mine? (Yu-piii!)

Asta-i tot. Noapte buna, va pup!
Lulu

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Sigur ca ne bucuram cu tine, draga Luminita, cum sa nu ne bucuram?
Doamne, ce minune, si ce bine ca exista si oameni care sa intereseaza de Roamnia! Aici sa dai cu tunul si nu o sa gasesti asa ceva...

Draga Nadine, sa sti ca da, ne-am intalnit in vara cu Sibylle, cand am fost in concediu in Vendèe...a fost superb! Ma tot straduiesc sa pun poze, dar pana acum...cu straduitul am ramas
Aurelia din pacate nu a putut veni, dar am zis ca o sa ne "razbunam " anul viitor, cand-sper-vom reusi sa ne mutam in Franta.

Si apropos de asta, fetelor cu copii la scoala primara, imi puteti da voi , poate un sfat? Nu stiu unde sa o dat pe Mara, in curand voi pleca din nou in Vendée, si printre altele va trebui sa ma interesez de scoli. In Challans sunt 4 scoli primare de stat, si 2 private, si habar nu am, cum o fi oare mai bine? Eu am inteles, dar nu sunt sigura ca asa este, ca scolile private ar fi mai bune, dar habat nu am daca e asa! Si nici nu stiu cam cata ar costa taxele acolo...aveti voi vreo idee?

Mara mea e aici in clasa a4a, deci cred ca acolo va intra la CE2 sau CM1. Dar nu stiu cum va fi, oare va incepe cu curs de limba, si scoala in paralel? Sau intai limba si peste ceva vreme scoala? Eu i-am luat ceva manuale de CE2 si vreau sa va zic ca acolo am senzatia ca se face mult mai mult decat aici...aici, in clasa a4a, nu se face inca istorie, iar geografie numai un pic, a Landului unde locuim, ...si atat! E ceva de groaza, nici nu ma mir ca nemtii au iesit pe la coada listei la studiul "Pisa"...Tocmai am citit programa de pe link-ul Elenei (merci, Elena, e tare fain), si am ramas cu gura cascata...stiu si imi inchipui ca e diferit, de la scoala la scoala, dar oricum, nu se compara...incredibil dar adevarat!

Otilia, draga, cred ca nu mai ai timp nici sa respiri, te-a terminat nazdravanul cel mic de tot? Ce se mai aude cu el?

Draga Oana, uite ce repede trece timpul, ma gandeam ca parca ieri a fost ziua cand ne tineai in suspans ca...esti sau nu esti? Si acum mai ai un picut si gata!
Stiti deja cum o sa il cheme pe voinicul vostru?

Va pup, fetelor, cu drag, Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Buna dimineata, nu am timp de stat la taclale, am avut insa timp sa caut, Mirunda, un subiect mai vechi, care te poate ajuta (in privinta scolii pentru Mara). Spor la citit!...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16058&whichpage=1" target="_blank">http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16058&whichpage=1

O zi buna tuturor!

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Lulu, felicitarile mele! Uite ce bucrie mi-ai facut cu vestea ca fosta profa de franceza in Ro va deveni (sper) profa de romana in Fr. Atat de tare m-am bucurat ca fi-miu a inceput sa sara si el in sus de bucurie (pe bune). Legat de drog, eu te sfatuiesc cand te mai duci in Italia sa-ti iei niste Isostar (bauturi energizante), caci sti ca in Fr nu gaseseti. Sau gasesti la Decayhlon praf de Isostar si-ti prepari sau chiar alt tip de bautura, dar nu e la fel de puternica.

Mirunda, da, a trecut timpul atat de repede, caci nici mie nu imi vine sa cred ca fi-miu nu ma mai lasa sa dorm cu tumbele lui. "I-am dat sa manance" si s-a mai potolit.Ne-am gandit la Sébastien ca nume si cred ca asa va ramane pana la urma. Si al doilea Cristian.

oana si bebitza din burtica (23 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Cu-cu fetele!

Profit ca azi lucrez de dupa-amiaza ca sa mai trag si eu un ochi pe aici. Se vede ca s-au sfarsit vacantele, v-ati pus pe scris.

Cristina, felicitari pt. micut!

oLo, la multi inainte! Si eu voi face pe 20 febr. 2005, 5 ani si ca realizari....micutul Sébastien, 3 ani de casatorie pe 15 septembrie si.....5 zile de cand am inceput serviciul.Asta in linii mari!
Incep sa am emotii, de luni al meu puiut incepe acomodarea la cresa, iar de pe 15 va merge in permanenta. Ma bucur pt. el caci astfel este singura ocazie sa intalneasca copii de acceasi varsta cu el. Si el micutul, adora compania copiilor.

Oana, super pt. nume! Si al meu puiut se numeste Sébastien, dupa cum stii cred. Al doilea nume noi l-am ales Mathieu, adica Matei, ca sa aiba si un nume de Sfant.

Va las acum, ma duc sa-l recuperez pe Sébi de pe scari, asta este ultima nazdravanie a lui. Urca scarile, caci inca nu am pus bariera, si apoi tipa sa ma duc sa-l iau de sus in spate.

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Nu stiam ca si pe strumful tau tot Sébastien il cheama, dar ma bucur sa aud ca mai sunt si altii. Noi am observat ca numai baietii frumosi poarta acest nume. Asta din ce am vazut noi. E un scump. Cred ca te amuzi tare sa te duci sa il iei in carca. Cat are acum? Sa va traiasca! Pupici!

oana si bebitza din burtica (23s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Felicitari si din partea mea pentru Cristina si bebele ei! Sa fie sanatos, destept si cuminte! Sa-ti traiasca, Cristina!

Fetelor, mi-am pierdut iar curajul de a deschide gura in franceza si sunt un pic demoralizata! Abia astept saptamana viitoare sa incep cursurile!

Lulu, ma bucur enorm pt tine! M-am pus in situatia ta, mai ales ca ai fost profesor, si am simtit iar pasiunea acea de a preda, de a invata pe altii! Ce dor mi s-a facut de asa ceva!Noroc ca incepe Irina scoala si poate o mai prind la cate o ora de stres(pentru ea) la mate!

Mirunda, data viitoare sper sa vin si eu! Dar , daca te muti pe aici pe aproape, poate ne intalnim noi, daca ai timp! Pt fetita, eu nu cred ca va face inainte cursuri de fr, ci poate paralel cu scoala, iar ea la scoala va invata destul de repede!la primara,aici, cred ca este destul de usor, si practic la scoala invata sa scrie si sa vb in lb fr!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salut fetelor

multumesc pentru urari !
E minunat ca am gasit atatia prieteni prin intermediul acestui forum si cat de bine e cand ai cu cine vorbi:)).
Vorba lui Olo , cand am venit nu cunoasteam pe nimeni si acum dupa 3 ani jumatate am atatia prieteni.

In alta ordine de idei , noi suntem bine , totul a decurs normal si usor si de miercuri suntem trei acasa :)).

Olo fdelicitari pentru aniversarea a 4 a ani si la mai multi cu multe bucurii.

Pupici

Cristina si bebe Marc
http://marele.free.fr/MarcAdrian/

Mergi la inceput

L-am vazut pe Marc, Cristina, e un scump! Sa va traiasca! Si tu, ce bine aratai la spital, nici nu se vedea ca ai nascut. Ai facut cezariana?

oana si bebitza din burtica (23s)

Mergi la inceput