decalotare sau nu?

decalotare sau nu? | Autor: mariailin

Link direct la acest mesaj

Fetelor va urmaresc de mult si multe probleme mi le-am lamurit cu ajutorul vostru. Acum vreau sa va intreb cum ati procedat voi cu baieteii vostri in privinta decalotarii cocoselului. Vladutul meu are acum 5 luni. Cand l-am adus acasa medicul de cartier mi-a spus sa-i trag usor de piele ca sa-si dea drumul in timp dar doctorita pe care mi-a recomandat-o ginecologul a spus sa nu cumva sa fac asa ceva ca-i pot provoca fisuri care se pot infecta si ca se cheama fimoza fiziologica care dispare pana la un an. Totusi as vrea sa stiu cum ati facut voi, l-ati lasat in pace sau ati facut ceva?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miruna spune:

Eu l-am lasat in pace.N-am umblat niciodata la putulica lui Nicolas .Medicul de familie insista ca dupa baita sa misc pielea , dar mama, care a crescut 6 baieti ,mi-a zis sa-l las in pace.Si n-am avut probleme cu bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna spune:

Eu sunt pentru decalotare timpurie la medic. Se rezolva repede, fara complicatii, bebe uita repede si sufera mai putin. Eu am facut decalotarea la 8 luni si a durat vreo 2 zile si niste ungurent oftalmic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Maria, noi avem tot un baietel de 5 luni, si de la prima vizita, doctorita lui pediatra i-a facut aceasta operatie, cu ajutorul unei comprese sterile, dupa care ne-a zis sa-i dam cu baneocin sau nidoflor si sa-l spalam cu ceai. Dupa citeva zile totul a fost ok. Este totusi in interesul lui, dupa aia e mai rau, si mai stresant.
Multa sanatate!!!

katty+bb Robert+tati (citeodata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Eu, pardon, sotul i-a decalotat pe amandoi in momentul in care am vazut ca se fac depuneri galbui care nu pot fi scoase de acolo si spalate.
A durut, dupa eu il tineam pe baiat iar sotul cu un betisor de urechi inmuiat in dezinfectant incerca usor sa dezlipeasca pielita lipita. La sfarsit am dat si cu putin Merchurchrom care e bun in locurile umede.
Acum la 3 ani, sunt bine mersi, stiu sa o traga singuri si sa o spele corect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Eu pina la 1an de zile nu am umblat la putulica lui.Sotul se ocupa de baie si el stia ce e de facut.LA citeva luni dupa ce a implinit 1an vorbeam cu prietena mea la telefon si la un moment dat am discutat si despre problema asta.EA mi-a zis ca trebuie sa-i dau pielita peste cap de tot ca sa-l pot curata bine.Si chiar asta am facut.FAra riposte prea mari.L-am curatat bine acolo si din cauza ca am fost surprinsa si in acelasi timp ingrozita ca am exagerat putin ,l-am strigat pe sotul meu care m-a certat bineinteles .De atunci nici ca mai m-am atins de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Scumpele, va multumesc pentru promptitudine dar acum chiar ca nu mai stiu ce sa fac.......poate ca ar fi mai bine sa fac un sondaj!!!Ce se poate intampla daca nu-i fac nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcris spune:

Si eu sunt in aceeasi dilema: sa-i decalotez sau nu?! Asistentele din Maternitate m-au sfatuit sa i-o decalotez, dar doctorul pediatru mi-a interzis, spunandu-mi ca ii pot provoca leziuni, deci sa-l las in pace pana la 1 an. Bebeul meu are 2 luni si chiar ca nu stiu ce sa-i fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Eu am un baietel de 6 ani si ceva...cand era mic...a avut intr-adevar problema asta.Parerea mea e sa te duci la un medic si sa-i decaloteze acolo cocoselul...e mai sanatos asa.Pt ca oicat ai vrea sa tragi tu si sa incerci sa-l cureti acolo...nu poti reusi prea multe.a durat toata operatiunea cam 5 minute...e adevarat ca a cam plans...insa de atunci...nu am mai avut probleme..si stitii ce avea dedesubt acolo???o gramada de mizerie...pt ca nu puteam deloc sa-l decalotez
Mai bine la medic...e mai sigur,mai rapid...mai sanatos pt el...si mai sigur pt tine.
Numai bine

KORINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Subscriu la parerea Korinnei, sa te duci la medic sa-i faca decalotarea. Altfel se pot forma acele depuneri de care zice si Rodica (ca si al nostru, la 4 luni cind i-a decalotat-o complet, avea ca o brinzica - depuneri de grasime). Aceste depuneri se pot infecta din cauza urinei si se poate ajunge la ceva mult mai grav.
Doctorita noastra a zis ca se poate ajunge mai incolo la operatie, care este mult mai dureroasa si mai riscanta!!!
Sanatate si decalotare USOARA! Nu te stresa ca ii trece repede. Piticul nostru a plins putin, dar in 2 zile era cu treaba rezolvata.

katty+bb Robert+tati (citeodata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Asa cum ti-au scris unele fete e mai bine sa te duci la doctor ,e mai rapid ,decit sa o faci tu in timp.Si eu ma gindisem sa ma duc cu el la doctor dar daca am reusit sa -i dau pielita inapoi, e perfect.E pentru binele lui sa-i o decalotezi.Ti-as da explicatii mai multe dare greu sa scriu aici.Intelegi?BAfta!

Tiara

Mergi la inceput