Informatii excursie Italia
Bine v-am gasit!
Urmaresc de ceva timp forumul, dar abia astazi am devenit si eu membru!
Am nevoie de ceva informatii (orice considerati util de cunoscut) despte o vacanta in Italia. Noi plecam peste trei saptamani intr-o excursie organizata (Venetia, Napoili, Roma, Florenta,Insula Capri, Tivoli, Pisa, Genova Milano, Verona) , dar intotdeauna ceva date in plus prind bine (daca ati fost, ce v-a placut, ce nu trebuie ratat, cum sunt preturile etc).
Multumesc anticipat!
Irida
Raspunsuri
titisha spune:
Noi am fost anul trecut cam pe acelasi traseu, fara Insula Capri, Tivoli. O execursie, de asemenea organizata (in sensul ca totul a fost decis din tara), dar cu masina personala si toate rezervarile la hoteluri, au fost prin CMBTRAVEL (o agentie buna, zic eu). Tot aceasta agentie ne-a propus si traseul, cu expilcatii detaliate despre drum, orase si atractiile turistice. A fost super!!!
Daca plecati cu ghid, va spune el totul, veti avea program bine stabilt. Daca, nu (cum am fost noi) cautati din tara ghiduri cu explicatii pentru toate orasele pe care le vizitati, iar daca nu din tara, in Italia in orice oras exista puncte de informare turistica de unde puteti sa va luati harti, ghiduri, pliante (sunt bine organizati). Probabil ca stii destul de multe despre obiectivele turistice din Italia, asa ca eu nu prea stiu ce sa-ti mai spun (intreaba mai concret), dar incerc. Daca mergeti cu masina proprie, lasati-o in parcare la hotel si vizitati orasele pe jos. Are mai mult farmec, si sunt probleme cu locurile de parcare. De asemenea atenti la motociclisti (si nu numai!!), in Italia se circula brambura. Preturile in parcarile hotelurilor sunt mari (in nici un caz gratuite). In Roma am platit 30Euro pe noapte. Daca mergeti cu autocarul toate informatiile astea nu-si mai aveau rostul.
Ce nu trebuie ratat??? Nu rata nimic, viziteaza totul.
De regula, toate obiectivele turistice sunt adunate si nu poti rata nimic. Dar daca mergeti cu autocarul cred ca veti avea un traseu specific excursiei. Preturile la mancare nu sunt f. mari, iar cu tipul lor de mancare te saturi cu putin. Cere la restaurant un fel de vinul casei la carafa, este mai ieftin si este chiar bun. Nu rata capucino si expresso oriunde te-ai duce. Suverinurile nu sunt scumpe, asta daca nu vrei sa-ti iei vre-un obiect valoros si autentificat de Murano, asta este scump. Daca te tocmesti si platesti cash, nu card, scad la pret pana cand si cele mai valorase obiecte (vezi Venetia). Tot in Venetia, stabileste pretul si cursa gondolei de la inceput – au preturi mari, pe o distanta mica. Venetia o poti face f. placut cu vaporetul si pe jos, caci este super. In Piata San Marco viziteaza totul si complet.
Verona, Florenta, Pisa se viziteaza pe jos, este o placere. In Milano depinde unde stai, au metrou pana in piata Domului. Scala din Milano vazuta din exterior nu este nemaipomenita, dar Domul da. Viziteaza Domul in interior pe scari pana sus. Roma se viziteaza pe jos daca te tin picioarele si ai timp cel ptin trei zile, daca nu, un “bus sightseeing” cu opriri dese, din care poti sa cobori pentru fiecare obiectiv. Pentru nimic in lume sa nu pierzi Vaticanul.
Cam atat, …. Cam general,… Ar fi multe de spus….
A_Iulia spune:
Irida, concediu placut!
fiind excursie organizata, cred ca include si itinerariul (nu numai cazarile). Deci vei merge conform ruting-ului, care, de obicei, trece pe la locurile cele mai reprezentative si interesante.
Noi am fost ca si titisha (cu masina proprie, am rezervat cazarile dinainte).
Iata Italia prin ochii mei:
Venetia - da. Inclusiv plimbarea cu vaporetto. Gondola - negociaza bine pretul, in cazul in care tii mortis.
Verona - da.
Florenta - mda, desi ma asteptam la mai mult.
Pisa - da.
Roma - va trebuie cel putin 4-5 zile acolo. Altfel nu poti vedea ce e important. Vaticanul - da (vezi ca n-ai voie acolo in pantaloni scurti si in tricou fara maneci).
Napoli - nu. Mi s-a parut un oras infect. Mizeria ridicata pe strazi in mormane de 4 metri (poate s-o fi schimbat de anul trecut, nu stiu).
Insula Capri - categoric DA. Foarte pitoresc.
Pompei - mda. Merge.
Noi n-am vazut Genova si Milano.
Mancare: ceva mai scumpa decat in Spania, de exemplu, dar portiile de mancare sunt mari. Nu te astepta la specialitati din paste extraordinare (noua nu prea ne-a placut nici pizza, nici pastele lor in mod deosebit).
Ai mare grija cu cazarile. Tocmai s-a intors o colega de-a mea ce a fost intr-o excursie organizata cam cum spui tu (dar cu alta agentie) si a fost groaznic.
Sa te astepti daca mergi cu excursie cu autocarul, organizata, la un program destul de strict (dimineata trezirea la 6-7, ajungeti seara tarziu, vizitati destul de mult, obositor). Mie-mi plac astfel de excursii, insa colegei mele nu i-a placut (a venit cocosata de somn).
Daca mai doresti si alte informatii, intreaba mai precis.
Italia e frumoasa! Merita vazuta.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
mimiza spune:
Draga Irida,
Eu abia m-am intors din Italia, excursie circuit+Sejur 13 zile organizata de Omnia.
Nu vreau sa te deazamagesc, sper din tot sufletul ca tu sa ai excursia prin alta agentie!
In afara faptului ca programul este mult prea incarcat (probabil ca sa fie mai atractiv!), trei sferturi din sharmul Italiei il pierzi din cauza stilului foarte "romanesc": transport prost, cazari - cel putin in Lido di Jesolo- suborice critica, stil romanesc de reactie a ghidului.
Pentru mine a fost prima excursie de acest fel si ULTIMA!
Poate daca as fi stiut aceste lucruri dinainte si nu mi-as fi facut sperante, ar fi fost altfel. Asa totul mi s-a parut oribil!
Daca ai facut alta alegere (ca agentie!) vacanta superba iti doresc, daca e aceeasi, incearca sa te bucuri de ce este mai frumos, si fii toleranta, ca vacanta e a ta!
Pegasis spune:
Noi am fost de o data anul trecut si o data anul asta (in iulie) in Italia. Despre orasele enumerate de tine:
Venetia -- super, cu conditia sa nu ploua. Putin frustrant ca nu poti sa treci strada (decit cu barca evident!). Scump (poate pt. ca noi am nimerit in perioada carnavalului). Ar fi de dorit sa stati in afara orasului unde e cu cca 30-40% mai ieftin decit in oras. O plimbare cu vaporetto si Piata San Marco neaparat -- cu hranirea porumbeilor aferenti. Parcati masina (daca e cazul) la Tronchetto (un parcaj imens la intrarea in Venetia, nu e scump, DAR NEAPARAT SA VA NOTATI IN CE SECTOR ATI LASAT MASINA!, altfel riscati sa pierdeti ore bune pina o gasiti). Suveniruri sint in bazar intre 10 si 50 Euro. Un prinz costa 30-40 Euro fara bautura.
Napoli si Genova - INFECTE
Milano - super, daca aveti suficient timp. E bun si pt. shopping, daca vreti.
Important: daca mergeti cu masina proprie o sa platiti foarte mult la autostrazi. In perioada iulie-septembrie sint taxele mai mari decit in restul anului (noi am platit 100 Euro anul asta numai in Italia!)
Celelalte orase nu le-am vizitat (noi preferam nordul).
Concediu placut!
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. "
(Enriyeu Castaldo)
irida spune:
Dragele mele,
Multumesc pentru informatii.Nu plecam cu masina (de fapt nu avem masina si nici carnet.
Mimiza, trbuie sa-ti spun ca excursia este prin agentia Omnia (numai circuit, nu si sejur la Lido di Jesolo). Insa, din experienta iti spun, cred ca totul depinde de noroc, de grupul si ghidul cu care mergi. Acun 2 ani am mai fost cu Om nia in excursie la Paris si am fost foarte multumiti. Intr-adevar, a fost destul de obositor (noi suntem abonati la excursii cu grupul / este oricum mai ieftin decat pe cont propriu si nu-ti bati capul tu cu traseul). Cazarile insa au fost foarte bune si ghida o femeie cu o cultura iesita din comun, iti povestea ore in sir istoria locurilor vizitate.
Anul trecut am fost in Spania (vara) cu J'Info Tours. De asemenea, am fost foarte multumiti. De aceea, am ales sa mergem si de Revelion, tot cu ei in Egipt. O experienta deosebita, dar ne-ar fi prins bine ceva informatii despre ceea ce inseamna o tara araba. In plus, colac peste pupaza, ghida si-a luat talpasita si ne-a lasat singuri in Hurghada, dupa numai 4 zile de excursie (desi in contract erau prevazute servicii ghid roman pe toata durata excursiei). Una e sa ramai singur in Paris (unde e o placere) si alta in mijlocul desertului, intr-o tara in care greu te intelegi cu cuneva, cu informatii eronate, cu un ghid local care mai trecea pe la noi cand isi mai amintea. A mai fost o familie cu un baiat de 15 ani si s-au imbolnavit toti, nu aveai unde gasi un medic, la farmacie jale. Asa ca, la aceeasi agentie, in acelasi an, servicii total diferite. Dar, una peste alta merita sa vezi si Egiptul, desi cred (va spun dupa ce vin) gramezile de gunoi din Napoli nu le intrec pe cele din Cairo.
Adina Iulia / importanta informatia despre Vatican (banuiam ca nu te la sa in pantaloni scurti dar nici in tricou fara maneci / noroc ca mergem in septembrie). In august am fost in Spania (la 42 grade) si ne-a ajuns.
Va multumesc inca o data, si, cum sunt o optimista incurabila, tot mai sper sa am noroc. Insa cel mai bine e sa stii la ce te astepti.
Irida
irida spune:
Tot eu,cu o intrebare pentr Mimiza (de fapt cu doua).
1.Daca excursia a fost cea pe care o banuiesc eu:ITALIA- GRECIA circuit si SEJUR la Lido di Jesolo(13 zile) cum a fost Pestera Postojna?
2. Mi-ar fi fff util sa imi spiu, daca iti mai amintesti, pe la ce ora ati ajuns in Arad la intoarcere? Noi trebuie sa ajungem in aceeasi zi la Craiova si nu stiu ce tren mai prind. Cand am revenit noi in tara acum doi ani din Franta parca eram pe la 16 in Arad, da zau nu mai tin minte exact.
Multumesc mult din nou!
Irida
mimiza spune:
Draga Irida,
Asa este, depinde foarte mult de noroc. Si tu ai mai mult noroc decat noi, pentru ca ai circuit fara sejur: cazarile de tranzit au fost mult mai bune decat cea din Lido di Jesolo, unde am stat cel mai mult (7 nopti), deci pe noi asta ne-a deranjat. Si legat de ghid: am inteles ca tot pentru Franta prin Omnia acum 2 ani cineva din grup a avut un ghid care nu vorbea boaba de franceza, nu explica nimic, era dezastru. Ghidul nostru avea ceva "probleme personale" si era extrem de irascibila, extrem de ranchiunoasa, ii placea sa se auda vorbind la microfon si, in afara informatiilor interesante, vorbea foarte mult in plus, obositor.
Autocarul cu care am plecat avea inca de la plecare parbrizul spart si nimeni n-a spus nimic, desi era periculos pentru toti. La intrarea in Ungaria nu au vrut sa ne lase sa trece, noroc ca era u vorbitor de limba maghiara in grup si a negociat el. In plus, pe toae autostrazile a circulat cu 50-70 km/h!!!! In schimb pe Dealul Negru, pe serpentine avea 80km/h de ne-a stat sufletul.
Postojna e foarte frumoasa, eu mai vazusem pestera, dar copilul meu nu. Turul dureaza o ora si jumatate, dar se intra numai la ore fixe, primul grup la ora 9.00. Noi am intrat in grupul de ora 10.00. E foarte frig,8*C, sa aveti haine groase si ceva pe cap, de preferat cu urechile acoperite, pentru ca se merge in pestera cu un trenulet si e cam curent.
In Romania am intrat la ora 15.00 -ora de ajuns la granita a fost 14.00, dar formalitatile in Romania dureaza mai mult decat oriunde. Insa ghida noastra ne-a dus la un popas sa mancam, la iesirea din Arad, si asta a durat pana pe la 18.00. In Bucuresti am ajuns la 3.40 a doua zi!!!
Bafta muuuuuuulta si vacanta minunata!
irida spune:
Multumesc pentru informatii! Stiam eu ca e o idee buna sa ceri ceva sfaturi. Nu mia- fi venit in minte sa-mi iau fes la mine pe vremea asta.
Daca ajung la Arad la 15-16 tot prind trenul de 18.59 si daca ajung la Craiova la 2.14 e mai devreme decat in Bucuresti si mai variez si mijloacele de transport.
Multumesc inca o data si concediu placut in continuare (daca mai aveti ceva din el)!
Irida
irida spune:
Multumesc pentru informatii! Stiam eu ca e o idee buna sa ceri ceva sfaturi. Nu mi-ar fi venit in minte sa-mi iau fes la mine pe vremea asta.
Daca ajung la Arad la 15-16 tot prind trenul de 18.59 si daca ajung la Craiova la 2.14 e mai devreme decat in Bucuresti si mai variez si mijloacele de transport.
Multumesc inca o data si concediu placut in continuare (daca mai aveti ceva din el)!
Irida
Salmida spune:
quote:
Originally posted by irida
Adina Iulia / importanta informatia despre Vatican (banuiam ca nu te la sa in pantaloni scurti dar nici in tricou fara maneci / noroc ca mergem in septembrie).
Nici la San Marco in Venetia nu ai voie sä intri "in bretelutze" si nici cu rucsac (bagajele se lasä in custodie gratuit in afara bisericii, intr-o clädire aläturatä; contra unui card de identificare a bagajului).
Iar dacä vrei sä mänanci o pizza MARE la pretul unei felii in Venetia, mai bine treci podul in orasul Marghera cu autobuzul-1 euro biletul)
Plimbarea pe Grand Canal cu vaporul nu trebuie ratatä intr-adevär; peste plimbarea cu gondola, hm, poti säri, dar sä nu uiti sä admiri gondolierii!
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
(http://photos.yahoo.com/floradia)