Informatii excursie Italia
Raspunsuri - Pagina 2
irida spune:
Haideti ca am venit si cu o intrebare concreta (si pragmatica).
Noi avem asigurate: transportul, cazarea si micul dejun. Pentru intrarile la obiective am socotit ca ne-ar trebui cam 100/120 eur/persoana (din preturile pe care le-am gasit pe internet).
Ne mai trebuie bani de masa (dejun si cina)pentru 13 zile. Noi am planificat bani de cheltuiala 1000 Eur (2 persoane).
Ce ziceti, ne ajung? Nu suntem prea pretentiosi dar nici sa facem foamea in vacanta nu ne convine. Pe unde am mai fost am avut mic dejun si cina bufet, asa ca masa nu prea a fost o problema!
irida spune:
Salmida,
Am vazut pozele tale de la Venetia! Vreau si eu!
Chestia asta cu bagajele ma enerveaza tare! L-au luat si pe al meu de cateva ori, dar tot am luat banii si pasapoartele in mana si am defilat cu ele prin muzee. . Stiu ca nu prea se intampla sa dispara, dar orice regula are o exceptie.
Irida
mimiza spune:
Draga Irida,
Eu am cheltuit tot in 13 zile cam 1300 Euro in doua persoane (eu si baiaul meu, care mananca cat un om mare!!!)- masa si intrari la obiectivele turistice.
Ce costa foarte mult este bautura (nu vorbesc despre cea alcoolica, ci sucurile, apa minerala, granizatta). Ce pot sa-ti spun este ca nici o masa in doua persoane nu a fost sub 20 Euro, fara pretentii: cate un fel de mancare si cate o bautura! Cel mai bine ar fi sa iti iei cu tine cel putin un bax cu apa minerala la 1/2 l si/sau sucuri, sa le lasi in utocar si dimineata, la plecarea in cursa sa-ti scoti 4-5 sticle pentru drum - in Autogrill (unde opresc de obicei pt masa, baut si pipi), o sticla de cola la 1/2 e 1,95 Euro. iar o apa la 1,5 e 1,70 euro. Unii dintre cei cu care am fost in autocar aveau si baxuri de bere si le-a prins bine. Zici ca nu e mult, dar e vara, cald, se aduna. Pe lichide am dat pe putin 250 Euro.
Sa iti iei suficiente filme foto, sau memorie daca ai aparat digital, sau casete pentru camera- toata lumea a ramas in pana pentru ca "te fura" peisajul (eu am facut 6 fime), si acolo sunt scumpe- un film e minim 6 Euro.
Nu as putea sa-ti spun cat costa exact intrarile la obiectivele turistice, dar se plateste TOT.
Sa nu fii surprinsa, dar in Italia coperto (taxa pentru ca stai la masa) e 1 Euro/persoana, deci pentru nimic din start iti ia 2 Euro x 13 zile x mese= 52 Euro.
In principiu, cu mare atentie, v-ar putea ajunge 1000 Euro, dar destul de strans!!!
mimiza spune:
A, am uitat sa-ti spun: in orice biserica veti intra tinuta e obligatorie: fara umeri descoperiti si cu rochie/fusta/pantalon minim pana la genunchi pentru femei si cu pantaloni lungi si umeri acoperiti (tricou cu manecuta!) pentru barbati. Sfatul meu e sa ai in permanenta in ruxacul mic o rochie/sarafan care nu se sifoneaza/gata sifonate ca model si sa le tragi peste tinuta in care esti in ziua respectiva doar cat vizitati obiectivul - eu am avut asa ceva si m-am putut simti bine in rest in tinuta comoda, ca era foarte cald, iar in autocar... Sau, daca ai pantaloni 3/4 e suficient un sal de pus pe umeri.
Vacanta minunata!
titisha spune:
Parea mea este ca daca ai de unde ia-ti ceva mai mult, daca nu, te limitezi la ce ai. Dar depinde de voi. Pretentiosi nu suntem nici noi, dar suntem in permanenta infometati si insetati. O sa fie foarte cald si sigur apa si inghetata nu va va lispii. Si poate mai vrei sa-ti mai cumperi ceva mici amintiri. Pentru viitor, sau poate si acum daca mai ai timp, incearca sa-ti faci in card pe care poti sa-l utilizezi si in strainatate, in care sa ai bani suficienti pentru orice eventualitate. Pana cand si intrarea la unele obiective turistice se poate plati cu cardul, sa nu mai spun ca la restaurante si in magazine acest gen de plata se utilizeaza frecvent. Este mult mai sigur sa-l tii in portofel, decat sa umbli cu gramada de bani. Apoi exista la tot pasul bancomate, de unde poti scoate bani doar pentru cateva zile. Noi asa procedam in toate excursiile.
Pentru Catedrale unde nu puteam sa intru in bretelute (deci cu umerii goi) aveam in geanta in permanenta o esarfa mare din voal colorat pe care mi-o puneam pe umeri. Ocupa putin loc si este usor de carat. Interdictia in pantaloni scurti si este valabila si la barbati. Nu va luati haine multe si elegante, ci comode si usoare. Se stie ca italienii sunt bine imbracati, dar ca turisti intr-o excursie nu trebuie sa tinem pasul cu ei.
Titisha
irida spune:
Multumesc, Mimiza,
Esti o mina de aur cu informatii. Cred ca mai schimb vreo 2-3 sute de euro, pentru orice eventualitate. Chestia cu statul la masa 1 euro mi se pare ciudata, nu am mai auzit nicaieri, asa ca mai bine sa stii dinainte.
Cred ca am sa-mi reorganizez si bagajul cu haine mai adecvate (am vazut ca in septembrie temperaturile nu trec de 27 *C, dar nici vara asta am auzit ca nu a fost asa de cald! sau nu?)? Cand am fost in Spania, tot cam asa, in biserici nu te lasa in pantaloni scurti, dar cu bretele era toata lumea (la 42/43*C). O tipa din grup avea o esarfa mare si facea din ea cand fusta cand rochie, pt ca in rest era imbracata f. sumar.
Numai la Autogrill va lasa la masa? Am fost si noi de vreo 2 ori in Franta si nu prea mi s-a parut asa buna mancarea. Noi mergeam la mici terase, care prin alte parti (Franta, Germania, Austria) sunt foarte numeroas, unde au meniu si o masa e 10/15 euro. In rest mai cumparam de la Supermarket (mai ales in Spania unde deseori aveau mic dejun spaniol / adica iti tranteau in fata de la prima ora o placinta imensa cu ciocolata, cornuri, prajituri si alte dulciuri, cafea si ceai. Eu sun o mare amatoare de dulciuri dar tot trebuia si ceva "sarat" dimineata. Apropo, aici cum ti s-a parut micul dejun?
Irida
mimiza spune:
1. La Autogril iei masa pe drumuri -care sunt lungi si de multe ori nu ai timp de terase. Te opreste si pe la terase, alese de ghid "din experienta", asa ca da un ochi si la terasa e alaturi (poate fi mai ieftina si mai buna decat cea recomandata de ghid- noi am avut aceasta surpriza!!!). Mai ales atunci cand ajungeti in orase noaptea, foarte tarziu, nu prea va arde de terasa! Dar incercati sa "bateti" oboseala cel putin in Roma care este spectaculoasa seara, poate reusiti sa dati un tur (eu n-am mai fost in stare, dar din grup au fost cativa si erau tare fericiti!)
2. Micul dejun e fffff sarac! Toast/croissant, unt, gem/miere/ cafea/ceai, suc - la portie, deci atat primesti, atat ai! Sau o felie de salam+o felie cascaval+ paine, ceai/cafea. Daca esti obisnuita sa mananci dimineata sigur nu ajunge!!! Deci nu te baza pe micul lor dejun, pentru ca e realmente "foarte mic!!!".
Noi am ajuns in supermarket doar in Lido di Jesolo, pana acolo n-am avut timp, asa ca locuri de cumparat mai ieftine n-am avut.
3. Cardul de care spunea cineva aici e bun ca rezerva, dar iti ia afara comisioane mari la fiecare retragere sau plata. Inca nu e chiar asa de bine pentru noi, plus ca nu poti folosi chiar toti banii, o parte din ei sunt blocati "de siguranta" iar suma variaza in functie d banca (un prieten a avut surpriza sa constate ca in Portugalia nu putea garanta cu cei 1200USD avuti pe un care BCR pentru o plata de 500 USD, pentru ca 1000 USD erau "fond de garantie"!!!)
Salmida spune:
quote:
Originally posted by irida
Salmida,
Am vazut pozele tale de la Venetia! Vreau si eu!
Chestia asta cu bagajele ma enerveaza tare! L-au luat si pe al meu de cateva ori, dar tot am luat banii si pasapoartele in mana si am defilat cu ele prin muzee. . Stiu ca nu prea se intampla sa dispara, dar orice regula are o exceptie.
Irida
Sä nu uiti de suvenirurile din sticlä de Murano (Si nu numai suveniruri! )... mästile sunt de asemenea grozave!! ... Mie imi pare räu cä nu mi-am luat si niste bijuterii din Murano ... Mde, punctul meu sensibil ... numai cä aici stau toate zorzonelele in casetä ... Dar nu mai omit data viitoare!
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
(http://photos.yahoo.com/floradia)
Salmida spune:
quote:
Originally posted by irida
Irida
Iar pt. acte poti avea o borsetä sau o gentutä micä din cele care se pot agäta de gat ... sau husa de la aparatul foto ... cu ele ai voie... Numai cä interzis inäuntru!
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
(http://photos.yahoo.com/floradia)
irida spune:
Salmida,
Nu cred ca mai iau bijuterii de pe nicaieri. De obicei nu cumpar dar nu am putut rezista la Toledo (sunt f. frumoase, au o lucratura specifica, sigur ai vazut prin magazine, chiar din alte parti; sunt si in Ro) si mi-am luat de toate si bratara si lantisor, si pandantiv si cercei. Le-am purtat de vreo 2 ori in Spania si de atunci pauza (au luat vacanta). Bani aruncati degeaba!
Fetelor, m-ati cam dezumflat cu diferitele "neajunsuri" care pot sa apara. Sa ma mai duc sau sa stau cuminte acasa?Am glumit, ma duc. pate nu va fi chiar asa rau!
Irida