Sfat
Raspunsuri - Pagina 2
gianna_r spune:
Foarte bine, infofun! Felicitari pt cuvintele frumoase pe care le-ai spus! Daca va asculta si-i va spune sotiei aceste cuvinte, cu siguranta lucrurile se vor īndrepta si NU UITA: IUBIREA VINDECA ORICE!- chiar si boala. PSIHICUL ESTE CEL MAI BUN MEDIC!- daca gandesti pozitiv, boala nu mai avanseaza, iar cu ajutorul lui Dumnezeu, TOTUL VA FI "NOU"!
Multa, multa, multa sanatate si rabdare multa!- daca iti lipseste asa ceva, roaga-te la Doamne-Doamne si El te va ajuta! Oricum, Dumnezeu te va ajuta!
Sa ne tii la "curent" cu ce se mai īntāmpla!
Tschüß!
Mihaela R spune:
Asa cum au spus si fetele, incearca sa vezi lucrurile si din pinctul de vedere al sotiei tale. Probabil ca ea sufera foarte mult pentru ca boala o impiedica sa faca anumite lucruri, sa se poarte, sa se manifeste asa cum si-ar dori ea. Eu cred ca foarte importanta este comunicarea, in orice relatie, nu numai a voastra. Pentru ca este bolnava, probabil sotia ta este obosita si psihic. De aceea tu trebuie sa fii, in aceste momente, cel care intretine "focul", comunicarea, chiar daca poate nu primesti "cit dai". Si, vizavi de raspunsul tau, sa stii ca daca cineva nu te iubeste asa cum ti-ai dorit, nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.
Va doresc multa sanatate, si tie, multa rabdare.
dante01 spune:
cel mai important, zic eu e sa ii redai pofta de viata...
nu cred ca s-a saturat de viata alaturi de tine, s-a saturat sa tot fie bolnava...
nu as putea sa iti spun cum exact sa faci lucrul asta, gandeste-te bine, raspunsul il ai doar ca trebuie sa il gasesti in mintea ta...
ca ii face placere si ar putea sa te ajute sa o scoti din starea ei?
na gandesc aici nu la chestii statice, brodat sau mai stiu eu ce dracii, chestii care sa va implice pe amndoi...
iesiti in parc, mergeti la film, nu o data pe saptamana ci de cat mai multe ori...adu-i flori, bomboane, da-i sms-uri zilnic, stiu si eu, chestii care sa o zmulga din starea ei...pentru sms-uri, vezi ca daca ai un ne de connex, abonament sau cartela te poti inregistra pe www.myx.net si ai dreptul la 3 sms-uri gratis pe zi...restul sunt taxate, dar cu preturi mici...
alte ideei nu-mi mai vin acum, dar pun pariu ca daca incepi sa te gandesti o sa gasesti si tu, ba chiar mai bune ca ale mele...
Bafta!
iselin spune:
Toata lumea te-a sfatuit foarte frumos. Toata lumea ti-a spus sa-ti ocrotesti sotia, sa o sprijini.da, de acord.
Dar apare alta problema: tu muncesti sa adsuci bani, tu faci menajul, tu ingrijesti copilul.Dar tu cat o sa rezisti asa, efoarte greu sa stai alturi de un om bolnav, sau as putea spune, de un om care nu vrea sa se faca bine. Ea trebuie sa lupte, tu poti doar sa-i dai instrumentele.stiu oameni mult mai bolnavi care se mobilizeaza adunandu-si toate fortele. Copilul are nevoie macar de un parinte echilibrat si rational, asa ca trebuie sa ai grija si de tine.Oamenii bolnavi devin egisti si tind prin afectiunea lor sa fie mereu in centrul atentiei.
Normal ca vine obosita de la servici, acolo e un loc unde-si consuma energia, dar asa cum a spus si altcineva, ea probabil e obosita sa fie bolnava. trece printr-o perioada de depresie. Poate ca ar fi mai bine sa faca o cura balneara care sa o reechilibreze mental, fizic, sexual.
Nu pot sa ma pun in pielea ei, dar pot sa fiu in pielea ta. Stiu eu de ce. Sotia ta ar trebui sa constientizeze ca si tie si copilului va este greu, ca aveti nevoie de ea, cea de altadata.
Poate angajati pe cineva pentru menaj, asa ea nu ar mai avea impresia ca faci tu ceea ce trebuia sa fac ea. Nu stiu din ce oras sunteti, dar sigur se gaseste o casa de sanatate (un fel de sanatoriu, eu stiu de unul la Breaza de Prahova) unde persoane specializate sa o puna pe picioare.Stiu ca totul se face cu bani, dar sanatatea si fericirea nu au pret.
Bineinteles ca ceea ce v-a legat nu moare, dar boala ca suferinta atinge sentimentele, le neutralizeaza. Nici nu se poate altfel caci daca admirai si iubeai un om, acum ti-e mila de el, il vezi transformandu-se in ceva lipsit de viata.
Ai spus bine ca nu poti sa o abandonezi pt ca te simti tinut si incorsetat de bolile ei.
Mult succes in continuare, putere si mai scrie.
rilbuc1 spune:
Va multumesc pentru sfaturi si incurajari
Anul trecut am fost la tratament la Baile sarate din Turda. I-a facut binisor. Totodata tot anul trecut a fost la reflexoterapie si i-au trecut durerile de la ceafa, insa nu a mai rezistat si a renuntat la asta.
Cu serviciul ei s-a terminat, din cauze externe noua. Incerc sa o protejez cat mai mult. Bine, nu inseamna ca acasa sta si doarme. Am zis ca nu e stilul ei asta. Ea ar vrea sa munceasca, are vointa.
rilbuc1 spune:
Vedeti voi, uneori avem dispute pe lucruri importante, care ne pot influenta viitorul. Eu nu pot sa fiu de acord cu tot ce vrea ea, nu ca sunt eu egoist ci ca nu e corect asa. Nu vreau ceva doar pentru mine insa nu imi convine nici cand un anumit fapt ar fi impotriva mea. Se supara destul de repede cand nu-i convine ceva, iar cand se adevereste ca nu a avut dreptate zice "asta e".
Din aceasta cauza a preferat sa incerce sa lucreze independent de mine. Din pacate problemele ei o impiedica sa faca ce vrea.
Dupa discutia noastra si dupa ce a plecat de la jobul ei vad ca totusi se gandeste si la casnicia noastra. E mai putin obosita si sentimental sta ceva mai bine. Pe viitor ar vrea sa caute un job mai putin obositor pentru a avea o siguranta financiara, dar nu stiu cum va face asta. Se gandeste ca "daca ma duc la alta si ea ramane in plop". Gandeste corect, dar am asigurat-o ca nu se pune problema.
De exemplu zilele trecute era deja obosita la ora 12 ziua, cu toate ca nu facuse mare lucru. Practic nu mai rezista mai deloc.
Fost ei job nu era atat de obositor pe cat poate credeti. Erau zile cand statea degeaba si tot obosita venea acasa. Programul de lucru era de 6 ore. De multe ori o aduceam acasa cu masina ca nu mai putea.
Eu m-am pus si in situatia ei si o inteleg, insa nu cred daca si ea s-a pus in situatia mea. Eu i-am oferit alternativa care se dovedeste buna pana acum. Sper, cu sfaturile voastre pe care le-am primit, sa-i ridic moralul, sa nu se simta inutila. Cu parintii ei ne vedem maxim o data pe an, deci ei acum o lasa in pace si nu o mai jignesc.
Pentru moment vad ca totusi nu ma lupt cu morile de vant. Are oarece frica de viitor dar per ansamblu "parca se misca ceva".
Toate cele bune
BellaDonna spune:
Eu sant o persoana care sufera de o boala reumatica si o inteleg putin pe sotia ta, e o bola foarte dureroasa , obositoare si necrutatoare , dar se poate ameliora si chiar vindeca. Inteleg ca e satula de doctorii ...dar nnu trebuie sa renunte la a se vindeca , se poate , trebuie putina vointa .
Spui ca se simtea mai bine cand urma sedintele de reflexoterapie, indeamn-o sa reia din nou sedintele, daca refunza ...spunei ca macar de dragul tau si al copilului , copilu are nevoie de ea , de o mama care sa poata avea grija de el , sa il vada crescand mare , la facultate , cu familie etc
Eu iti recomand un dr. foarte bun care ma trateaza si pe mine , eu un doctor care trateaza bolile rumatice cu produse apicole si regim alimentar, dr. Stefan Stangaciu , poti sa-i scri la adresa de email drstangaciu@apitherapy.com , iti va raspunde relativ repede , mai multe informatii despre el poti afla din revista formula-as.
Eu ii doresc insanatosire grabinca sotiei tale, si Doamne ajuta!
gianna_r spune:
Doamne, ajuta!- Sa se faca bine!
Ma gāndeam ca poate cu o atentie, cāt de mica, care sa nu necesite bani...ex: sa te duci la ea- cānd vezi ca face cāte ceva- si sa-i spui: "TE IUBESC MUUUULT!" sau "Stii ca TE IUBESC FOARTE MULT?! Daca nu stiai, īti spun eu acum!" Nu stiu ce sa-ti spun, surprinde-o; tu stii cel mai bine ce-i place si ce nu!
Si atunci cānd este receptiva, cānd o vezi putin mai "zāmbareata", spune-i ceva care sa-i placa si pleaca de lānga ea- sub pretextul ca ai treaba- asa va avea timp sa se gāndeasca si sa constientizeze, dar ĪN NICI UN CAZ tu NU TREBUIE sa fii lānga ea- cu timpul va veni ea la tine!
Multa bafta si nu-ti pierde credinta - Dumnezeu te va ajuta! Eu ma voi ruga pt voi!