Sfat
Vin si eu cu o problema de cuplu.
Suntem casatoriti de vreo 9 ani, avem un bebe frumos si destept :) Pana aici ar fi bune si frumoase. Dar, sotia e destul de bolnavioara (reumatism, hipertiroida, etc. etc., deci mai multe) fapt care o face sa nu mai aibe chef de nimic. E de inteles. De un an s-a angajat undeva pentru a-si "omori" timpul. Inainte statea acasa si ma mai ajuta pe mine la lucru, insa a considerat ca e mai bine asa (ca nu strica acolo o sursa in plus de bani). Cam in fiecare zi vine f. obosita de la serv, uneori nici nu mai apuca sa faca un dus si se duce la nani. Cand nu e obosita fizic are probleme cu altele (dureri specifice reumatismului, uneori capul, etc).
Problema noastra este ca nu prea mai avem viatza intima ca un cuplu de 30 de ani iar asta duce si la certuri.
I-am sugerat sa renunte la servici intrucat la salariul pe care il ia este mai mult decat inutil serviciul ei si mai bine ar fi sa stea acasa sa se odihneasca mai mult.
Eu o ajut destul de mult acasa, inclusiv cu spalat, calcat, baie bebe, mai putin gatit. E adevarat e loc si de mai bine.
Ea nu prea e de acord sa renunte la servici, cu toate ca asta se va intampla insa fara voia noastra (reorganizare activitate acolo). Totusi ea nu e stilul sa stea acasa degeaba si nu prea e de acord sa nu se mai angajeze.
Daca vrea sa caute alt serv mai bine platit apare o alta problema: nu rezista fizic intrucat e mai mult de munca. Asta s-a intamplat acum ceva timp.
Am avut zilele acestea o discutie serioasa, in care ea mi-a recomandat ca ar fi bine sa-mi caut alta nevasta intrucat ea nu poate mai mult din motivele enumerate mai sus. Nu imi vine sa fac asta deoarece stiind in ce stare e nu pot sa o abandonez doar ca e mai bolnava. Nu are nici o speranta ca va putea sa se intretina singura asa cum e. Nu e vorba doar de bani (asta s-ar rezolva sa zicem) dar e vorba si de ce e de facut prin casa. Parintii nu o ajuta, dimpotriva ii zic ca "nu e buna de nimic", dar asa sunt unii parinti de azi si e alta problema.
Poate ma intrebati de ce nu se duce la doctor, nu? S-a saturat, din cauza lor, direct sau indirect, sufera ea acum. Nu vrea sa mai auda de ei.
As vrea sa va puneti in locul ei si sa-mi dati un sfat intelept.
Raspunsuri
Lorelai182003 spune:
In primul rand bine ai venit pe si felicitari pentru ca ai avut curajul sa postezi si sa ceri sfaturi cand alti barbati(probabil) s-ar fi impacat cu ideea si n-ar fi incercat nimic!
Imi pare rau pentru problemele de sanatate ale sotiei tale!
Este normal ca sotia ta sa se simta asa! As putea spune ca este chiar intr-o depresie!
Cuvintele pe care le spune(Ca sa-ti ei alta sotie) reflecta faptul ca te iubeste si-si doreste sa fii fericit deoarece ea crede ca nu-ti mai poate aduce acea fericire pe care cuplurile o au.
Datoria ta este sa ramai langa ea, orice ai face n-o parasi!!! Ar fi o lovitura forte dureroasa, mai ales ca spui ca parintii nu ii ofera sprijin(ceea ce este o mare gresala!)!
Tu si copilul sunteti tot ce i-a mai ramas!
Adu-ti aminte ca atunci cand v-ati casatorit ati jurat in fata Lui Dumnezeu ca veti fi impreuna la bine si la rau!
Normal ca vrea sa mearga la serviciu, faptul ca aduce bani in casa si ca "face" ceva o face sa se simta utila! Nu trebuie sa-i spui ca nu ai nevoie de banii ei si ca poate sa stea acasa! Fa-o sa se simta importanta! Arata-i cand iti spune sa-ti ei alta sotie, ca viata fara ea nu ar avea sens, mai ales ca aveti un copilas!
Iesiti in lume! In aer liber, la munte sau la mare este ideal! Daca nu vrea sa mai mearga la dr mergeti la mare si ungeti-va(toti) cu namol, puteti sa va ungeti in joaca sa va prostiti sa desenati tot felul de chesti vesele! Afectiunile ei pot fi ameliorate si de natura fara sa simta acel mediu oribil care este in spitale! Si printre picaturi poate reusesti sa o faci sa aiba din nou incredere in medici! Du-o la o clinica particulara unde dr si asistentele nu sunt asa scarbosi cum sunt in spitale si atmosfera e mai relaxanta!
Ajut-o sa uite de afectiunile ei! Distrati-va cu copilasul vostru!
Viata este extrem de frumoasa daca intervii putin si rupi monotonia!
Dar este si scurta asa ca trebuie sa actionam ACUM!
In legatura cu viata voastra intima, adu-ti aminte ca o simpla imbratisare sincera si profunda seara poate face mai mult decat 1000 de partide de sex! Nu va culcati spate in spate! Adormiti imbratisati sau ia-o de mana si spune-i cat de mult o iubiti(tu si copilasul) si cat de importanta este pentru voi! Cand o doare caput fa-i un masaj pa frunte si tample, ajut-o sa se destinda! Foloseste uleiuri aromatizate cu parfum de lavanda pentru incapere, lavanda relaxeaza! Cand o dor incheieturile de la reumatism pune-i o comrese incalzita cu fierul pe locurile dureroase.
Pregateste0i o cina romantica iar daca nu te pricepi la gatit mergeti la un resturant!Mergeti la film!Am auzit ca apare de pe 20 august Shrek 2 si cica-i tare haios!
Cand e in baie ofere-te sa o speli pe spate sau pe cap si fa-i un masaj!
Fa orice iti trece prin minte, dar fa-o sa se simte indispensabila,importanta si mai ales extrem de iubita! Adu-ti aminte ca dragostea poate muta muntii din loc si poate invinge orice! Trebuie sa fiti puternici si uniti!Sunteti tineri si aveti toata viata inainte!
Cineva a spus(nu mai stiu cine c-asa-s io uituca): "Nimeni nu te-a intrebat cand vrei sa te nasti iar despre plecarea ta din lumea aceasta tot altii vor hotari dar timpul dintre aceste doua este in mainile tale, nu-l irosi!"
Multa sanatate si iubire!
http://photos.yahoo.com/lorelai182003
Adrian,Alinasi sotul Adi
delsim spune:
Minunate sfaturi !
Eu cred ca daca ea se va impaca oarecum cu starea ei si va vedea cu cata dragoste si atentie o inconjuri, se va mai destinde si va trece peste faza in care se afla. Probabil ca sentimentul vinovatiei fata de tine, afectiunile care o chinuie, parintii care dupa ce ca nu o ajuta o mai si insulta , au facut-o sa-si piarda increderea ca va fi bine. Poate ca incearca sa aiba o slujba si pentru a-ti dovedi ca este utila. Sprijin-o sa-si gaseasca un job placut si care sa nu o solicite totusi prea mult . Daca ar sta acasa sunt sigura ca ar fi si mai frustrata ca nu poate face mai multe pentru familia voastra.
Sunt convinsa ca va iubeste f. mult si sufera ca de multe ori nu se poate ridica la inaltimea asteptarilor. Trebuie sa fii rabdator si intelegator, dar sunt sigura ca vei culege roadele "muncii" tale si va veti bucura din nou de o viata intima buna.
E admirabil ca vrei s-o ajuti si sa fie bine intre voi si e admirabil ca ceri sfaturi . Multi barbati trec prin diverse situatii , dar sunt incapabili de a admite ca au nevoie de alte opinii, daramite sa mai si ceara sfaturi si ajutoare!
Iti doresc numai bine.
Delia
infofun spune:
quote:
Originally posted by Lorelai182003
In primul rand bine ai venit pe si felicitari pentru ca ai avut curajul sa postezi si sa ceri sfaturi cand alti barbati(probabil) s-ar fi impacat cu ideea si n-ar fi incercat nimic!
Imi pare rau pentru problemele de sanatate ale sotiei tale!
Este normal ca sotia ta sa se simta asa! As putea spune ca este chiar intr-o depresie!
Cuvintele pe care le spune(Ca sa-ti ei alta sotie) reflecta faptul ca te iubeste si-si doreste sa fii fericit deoarece ea crede ca nu-ti mai poate aduce acea fericire pe care cuplurile o au.
Datoria ta este sa ramai langa ea, orice ai face n-o parasi!!! Ar fi o lovitura forte dureroasa, mai ales ca spui ca parintii nu ii ofera sprijin(ceea ce este o mare gresala!)!
Tu si copilul sunteti tot ce i-a mai ramas!
Adu-ti aminte ca atunci cand v-ati casatorit ati jurat in fata Lui Dumnezeu ca veti fi impreuna la bine si la rau!
Normal ca vrea sa mearga la serviciu, faptul ca aduce bani in casa si ca "face" ceva o face sa se simta utila! Nu trebuie sa-i spui ca nu ai nevoie de banii ei si ca poate sa stea acasa! Fa-o sa se simta importanta! Arata-i cand iti spune sa-ti ei alta sotie, ca viata fara ea nu ar avea sens, mai ales ca aveti un copilas!
Iesiti in lume! In aer liber, la munte sau la mare este ideal! Daca nu vrea sa mai mearga la dr mergeti la mare si ungeti-va(toti) cu namol, puteti sa va ungeti in joaca sa va prostiti sa desenati tot felul de chesti vesele! Afectiunile ei pot fi ameliorate si de natura fara sa simta acel mediu oribil care este in spitale! Si printre picaturi poate reusesti sa o faci sa aiba din nou incredere in medici! Du-o la o clinica particulara unde dr si asistentele nu sunt asa scarbosi cum sunt in spitale si atmosfera e mai relaxanta!
Ajut-o sa uite de afectiunile ei! Distrati-va cu copilasul vostru!
Viata este extrem de frumoasa daca intervii putin si rupi monotonia!
Dar este si scurta asa ca trebuie sa actionam ACUM!
In legatura cu viata voastra intima, adu-ti aminte ca o simpla imbratisare sincera si profunda seara poate face mai mult decat 1000 de partide de sex! Nu va culcati spate in spate! Adormiti imbratisati sau ia-o de mana si spune-i cat de mult o iubiti(tu si copilasul) si cat de importanta este pentru voi! Cand o doare caput fa-i un masaj pa frunte si tample, ajut-o sa se destinda! Foloseste uleiuri aromatizate cu parfum de lavanda pentru incapere, lavanda relaxeaza! Cand o dor incheieturile de la reumatism pune-i o comrese incalzita cu fierul pe locurile dureroase.
Pregateste0i o cina romantica iar daca nu te pricepi la gatit mergeti la un resturant!Mergeti la film!Am auzit ca apare de pe 20 august Shrek 2 si cica-i tare haios!
Cand e in baie ofere-te sa o speli pe spate sau pe cap si fa-i un masaj!
Fa orice iti trece prin minte, dar fa-o sa se simte indispensabila,importanta si mai ales extrem de iubita! Adu-ti aminte ca dragostea poate muta muntii din loc si poate invinge orice! Trebuie sa fiti puternici si uniti!Sunteti tineri si aveti toata viata inainte!
Cineva a spus(nu mai stiu cine c-asa-s io uituca): "Nimeni nu te-a intrebat cand vrei sa te nasti iar despre plecarea ta din lumea aceasta tot altii vor hotari dar timpul dintre aceste doua este in mainile tale, nu-l irosi!"
Multa sanatate si iubire!
http://photos.yahoo.com/lorelai182003
Adrian,Alinasi sotul Adi
Cu adevarat superb!!!! Subscriu in totalitate.
Dar vreau sa intreb ceva: Ai spus ca nu o poti abandona ca e bolnava, dar de ce n-ai spus ca nu o poti abandona ca e viata ta? TU o mai iubesti?
GabrielaHope
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"
gianna_r spune:
Ai primit niste sfaturi într-adevar minunate!
Dar: "Am avut zilele acestea o discutie serioasa, in care ea mi-a recomandat ca ar fi bine sa-mi caut alta nevasta intrucat ea nu poate mai mult din motivele enumerate mai sus. Nu imi vine sa fac asta deoarece stiind in ce stare e nu pot sa o abandonez doar ca e mai bolnava." Probabil ai scris într-un moment de maxima încordare, în care gandul ti-a zburat mult prea departe!
Nu te lasa doborât de ceea ce spune ea; trece printr-o perioada destul de dificila, chiar foarte dificila si tot ce conteaza acum, este ca ea sa se simta IUBITA, DORITA, RASFATATA, ALINTATA, numai asa îi poate reveni încrederea- în ea însasi- pe care o avea înainte!
Multa rabdare si sanatate!
ionela-roxana spune:
Este foarte important cum te porti cu ea in aceasta perioada!Vorbeste-i frumos,imbratiseaz-o,apropiati-va unul de celalalt!
cand e bolnava ai grija de ea ca de copilasul vostru,alint-o,fa-i surprize!nu stii ce mult face un servetel cu un mesaj gen "TE IUBESC" sub cana de ceai sau cafea!Trebuie sa-i areti ca e importanta pt.tine,ca e totul pt. tine.Jucati-va impreuna cu copilasul,bucurati-va de viata!
Asteptam cu nerabdare vesti noi despre voi.
Succes!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
Mihaela R spune:
Vreau sa te intreb, si eu, daca tu o mai iubesti pe sotia ta. Adica, mai pe romaneste: ce te retine linga ea, iubirea sau datoria?
rilbuc1 spune:
Nu-mi vine sa cred ce repede am primit atatea sfaturi !!!
Pentru Infofun si Mihaela R:
Ba da, o iubesc.
Ea pe mine, mai putin. De ce? Nu am acelasi opinii cu ale ei intotdeauna. In timp lucrurile astea s-au cam acumulat.
De exemplu, in timp ce lucram impreuna cu ea, avea pretentia sa fac anumite lucruri care nu erau tocmai corecte. Eu nu am vrut sa am probleme si am refuzat. Nu vreau sa intru in detalii dar cred ca intelegeti ce vreau sa zic.
Nadia1976 spune:
quote:
Originally posted by rilbuc1
Ba da, o iubesc.
Ea pe mine, mai putin. De ce? Nu am acelasi opinii cu ale ei intotdeauna.
Rilbuc, daca ai stii de cate ori sotul meu are alte opinii decat mine. Sau de cate ori i-am propus (chiar l-am rugat) sa iesim din casa, la un film, la o plimbare, ce-o fii... si nu a vrut, ca-i prea obosit... dar asta nu ma face sa-l iubesc mai putin. Il iubesc la fel de mult, desi uneori ma simt frustrata si... de ce sa n-o spun? Singura! Aseara, (a lucrat ieri) deci, DUMINICA seara desi l-am rugat sa iesim la un film... s-a dus la culcare la 8pm... Cum m-am simtit??? Singura, abandonata, ignorata si, mai ales, frustrata, eram suparata pe el (si inca sunt) si mai ales, SINGURA (ca de-aia imi omor timpul si-mi tot postez durerea pe DC! Dar tot il iubesc.
aalexia spune:
Incearca sa inversati rolurile , incearca sa fii in pielea ei, cum ai reactiona? Ea deja are frstrari din cauza bolii, lupta si ea cum poate, are nevoie de intelegere. Folositi timpul liber in mod cat mai placut.Sunt sigura ca o sa treceti peste aceasta perioada.Casatoria inseamna impreuna la bine si la rau.
infofun spune:
quote:
Originally posted by rilbuc1
Nu-mi vine sa cred ce repede am primit atatea sfaturi !!!
Pentru Infofun si Mihaela R:
Ba da, o iubesc.
Ea pe mine, mai putin. De ce? Nu am acelasi opinii cu ale ei intotdeauna. In timp lucrurile astea s-au cam acumulat.
De exemplu, in timp ce lucram impreuna cu ea, avea pretentia sa fac anumite lucruri care nu erau tocmai corecte. Eu nu am vrut sa am probleme si am refuzat. Nu vreau sa intru in detalii dar cred ca intelegeti ce vreau sa zic.
Ma bucura enorm raspunsul tau!!! Esti un barbat cum putini mai gasesti! Adica gata sa lupti pentru casnicie si alturi de sotie cand e bolnava, indiferent de compartamentul ei. Bravo tie.
Eu nu cred ca te iubeste mai putin, ci cred ca e orbita de suferinta ei ca nu-ti poate oferi mai mult. Adica ca nu pote fi o sotie ca toate celelalte care sunt sanatose si mai pline de viata.
Eu zic sa lupti si sa-i arati cat de mult inseamna ea pentru tine, si ca nu iti doresti pe alta ci pe ea, mama copilului tau si sotia mult iubita de tine. Cand iti spune sa-ti cauti pe alta, sa nu taci, ca de multe ori femeile spun asta ca sa vada ce raspuns ce reactie va primi din partea sotului, iar tacerea tine loc de raspuns, raspuns care e interpretat dureros. Mai bine raspunde-i "ce sa fac, daca pentru mine nu exista alta femeie, decat tu......Te iubesc si nimic din ce spui sau faci n-o sa schimbe asta.....vreau doar sa-ti fie bine alaturi de mine si sa ma bucur de iubirea ta...sa fim o famile adevarata, sa am timp sa te alint asa cum imi doresc, fara ca sa te obosesc, sa avem timp de copil si de plimbari impreuna si de multe altele, caci te iubesc enorm!!!"
Astfel de cuvinte spuse mai des, eu cred ca ar inmuia orice femeie, si sa-ar simti enorm de fericita, si importanta.
Sunt sigura ca vei reusi, totul e sa nu renunti, putere stiu ca ai, totul depinde voi, insa uneori o "mana e necesar sa spele mai mult pe cealalta"ca sa fie bine.
GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"