Bebelusi de Aug - Sept 2003 (32)
Raspunsuri - Pagina 13
dana_ene spune:
Carmen, multumesc !
Ce vaccinuri sunt astea ?
Eu am aflat ca Oanei o sa-i fac urmatoarele vaccinuri: DTP-ul de la 1 anisor, pe la sfarsitul lunii septembrie si in luna octombrie vaccinul anti-rujeola, etc., etc.
Apoi mai facem vaccin la 2 ani si jumatate si, pe urma... in clasa intai .
-------------------------------
AM PUS POZE NOI IN ALBUMUL "OANA DE LA 10 LA 11 LUNI" (pagina 2).
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
tigresa spune:
Mihaela: frumoasa vacanta...dar lasa ca si aceste picanterii au avut si ele farmecul lor..
Cristina: culmea e ca si eu cand ma gandesc la Horia in viitor, il vad numai in primul an de scoala..cu ghiozdanelul..nu la gradinita, nu la 18 ani...nu stiu de ce, dar numai asta imi vine in minte...
Mult noroc ca la anu' sa cumperi deja rochite....sa dea Domnu' sa fie cum iti doresti; eu te inteleg intr-un fel, si eu mi-as dori sa am si o fetita...
Dana_ene : bravo....frumoase tare pozele...oana e o papusica!!!
Va pup pe toate!
Tigresa si tigrisorul Horia
http://horia.photoart.ro
floarea_soarelui spune:
Ziua buna fetelor...si pupice maruntsele maruntsele ca o ploaie de vara pt piticutsi.
dana-ene...siropul de aloe vera este f bun pentru curatirea organismului de tot ce este nociv..si pentru imunitate...cel de echinaceea cu propolis este tot pentru imunitate...plus pofta de mancare...plus anti viermishori..(la fel de bun pt eliminarea sau prevenirea viermishorilor intestinali este si siropul de mugur de brad cu mugur de plop si propolis).
Am o carticica despre toate vaccinurile care sunt obligatorii sau optionale...posologie...dozare...etc...Acthib-ul se face in doza unica dupa varsta de un an...inainte de un an...pana in 9 luni se face dupa schema 2...4..6...9..daca nu intre 9 luni si un an se face o doza...cu rapel peste un an...deci varianta cea mai buna ar fi o singura doza dupa un an...Vaccin antigripal...cred ca-i bun...dar...asa m-am saturat sa o intsep ...asa ca o sa-i dau oscilococcinum...6 doze...o doza pe saptamana (din septembrie)si Osteocynesine cpr - 1 cpr x 2/zi 45 de zile - dizolvat in 20 ml de apa curata - inainte de masa.......la indicatiile dlui dr Sorin Cadar (homeopat cu patalamale)...apoi ma comunic iar cu el...(se poate da si Ribomunil)..plus siropelul de echinaceea si propolis...plus aloe vera....si speram sa trecem cu bine peste frigul iernii...si sa dam forta sistemului imunitar.
Biberoana este o minune minunata...merge ce merge singurica...apoi brusc isi da seama ca a trecut la etapa bipeda...ca nu o tine nimeni...si se tranteste in fundulets strigand ole ole:))))))...Am inceput sa strangem ce ar putea fi periculos...adica ce a mai ramas de la ultimul strans...ca la noi is campanii de curatenie...creste fata creste:)
Si eu cand ma gandesc la ce va fi in timp...nu o vad la liceu...la facultate...cu copii...o vad in prima zi de scoala...emotsionata ea....cu pampershi io:))))...incep sa simt cum mi se face un gol in stomac...cred ca am ajuns la starea aceea de gratie in care nu-ti mai trebuie nimic...nu vreu nimic din ce au altsii...nu vreu decat sa fim sanatosi...si ...nu stiu fetelor dar de cand cu asta mica totul mi se pare frumos...simplu...si cele ce erau importante altadata...acum le-am uitat....nu stiu cum sa va zic...pur si simplu parca nu am avut viatsa inainte de ea...probabil ca is incoerenta...dar cine oare poate sa puna in cuvinte fericirea...si recunostintsa?:)
Sa mai pun si-o reteta inainte de a-mi pune casca de santierista si a o taia elegant in instalatie:
Vita cu sos de ceapa si rosii
Se taie vita (manzat...muschi..pulpa)..feliutse cam de un cm grosime...se condimenteaza cu frunze de cimbru...maghiran...menta...dafin...dupa gust..putina sare...Separat se pune intr-o tigaie ceva unt...sau ulei...O ceapa si cateva rosii (functie de cat vrei sa faci)...se taie marunt si se calesc in unt..ulei...nu mult...pana devin sticloase..apoi se toarna o cana de apa..sau supa de pui peste...se da intr-un clocot...apoi se adauga feliile de carne (am uitat...carnea se bate ca pt snitel)...si se lasa sa fiarba in sos pana devine frageda...In sosul de rosii cu ceapa se poate pune si putin faina ca sa iasa ca o ciulama...(faina se adauga inainte de a turna supa)..Asta ar fi un fel de papa bun...Intr-o editie viitoare revizuita si imbunatatita..o sa va dau reteta de galuste cu prune si cea de papanasi cu branza dulce...fierti...daca vreti...
va pup si sa aveti o zi faina si luminoasa...(tare agitata si amarata am fost azi la munca....offffffffffffffffff....)...bufonul si-a facut datoria....bufonul poate sa plece...(Nota de subsol: ce minune ca sunteti...ce'ntamplare ca sunt...)
Dana si bb Ioana Catalina (24.09.2003)
http://community.webshots.com/user/floarea_soarelui
Peseu: Cum pot sa fac un link intre pozele noastre de pe yahoo.photos si siteul asta....ca-s blonda :). Multsam pt ajutor. Dana
floarea soarelui
cristinamh spune:
floarea soarelui, ia pregateste matale o lista cu ce desene animate ai.... si eu am, dar nu chiar asa multe... tot mai caut cate ceva!!! de exemplu, ai degetica?
mei, si eu am un fisier .doc cu toate iconurile si codurile lor, ca sa scrii mesajul fara sa ai nevoie sa ti se si incarce. daca il vrei, astept mailul.
dana m-am apucat si eu sa caut articole, cum sa hotarasti sexul copilului, si m-a apucat durerea de cap... asa ca am lasat-o balta. oricum e o chestie ce nu poate fi controlata, asa ca ce-o fi o fi. oricum il voi iubi la fel de mult! daca m-as apuca sa insir ce bazaconii am gasit, v-ati tavali de ras! vaaaai, daca ar iesi, as primi de ziua mea cel mai frumos cadou!!! si daca nu cer prea mult, de craciun sa aflu si ca e fetita... of of mei mei, deja visez cu ochii deschisi!!!
acum mi-am gasit alta ocupatie, sa desenez patul etajat care va inlocui o canapea... are cineva idee care sunt dimensiunile standard ale unei saltele pt o persoana?? si poate ma ajutati voi, sa-l fac pe dimensiuni de copil, adica L=170cm, sau de adult, L=210cm??? chestia misto e ca facusem o schita in care intra si un dulapior, si unul din paturi iesea de 210 si altul de 170. dar tati zice ca e riscand sa-l suim pe andrei la inaltime, ca daca pica din pat... desi ma gandesc ca la 2 ani n-o fi atat de tampit sa se arunce singur peste parapet...
ma rog.... apoi o alta schita presupunea ca jos sa fie un dulapior si sa intre si patutul care il am acum, iar mai tarziu in locul patutului sa pun o canapea de 2 persoane. as avea acolo 130cm la dispozitie. nu stiu insa daca e suficient... dar asta inseamna clar ca andrei va dormi direct la inaltime.
hai, poate ma ajutati....
carmen n-ai mai zis nimic de proiect. daca fotografiez permisul cu camera digitala, si-ti trimit o poza jpg te ajuta cu ceva??? sau e prea tarziu?
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusipoze.home.ro/
l_carmen2003 spune:
Hello,
Azi i-am facut lui AlexR.O.R. -ul si vitamina D2. A plans un pic dar apoi s-a linistit. Cum sotului meu azi i-a fost foarte rau - a facut o criza de ficat, ceea ce mi se pare normal tinand cont de ce pareri bune are el despre puterea sa de rezistenta in a nu manca si a nu se odihni niciodata - a venit cu mine la vaccin si l-a calmat repede pe prichindel. Acum copilul a adormit si profit 10 minute inainte de a ma apuca de treaba. Doamne cat mai e pana pe 1 sept?!!!
Am hotarat sa ii fac ActHib in sept si apoi in oct antigripalul.
Dana-ene: ActHib e un vaccin impotriva meningitei B si a infectiilor respiratorii. E obligatoriu in alte tari, la noi se aduce pe comanda, costa in jur de 300 - 350.000 lei. Mai exista cel impotriva Hepatitei A, care da imunitate pt 5 ani (sau 10???), dar cred ca merita facut tinand cont de ce apetit de a gusta tot ce le cade in manute au copiii nostri. Si asta e tot obligatoriu in tarile civilizate. Si tot obligatoriu este cel impotriva Zonei Zoster, despre care vaccin toti farmacistii ma privesc in ochi si intreaba "ce e aia"?
In fine, noi in iulie, cand Alex avea 11 luni si jumatate am fost chemati la dispensar sa facem vaccinurile de 1 an. Si voiau sa ii faca 7 bucati odata: Trimovax, antipolio si ROR. Eu am refuzat ROR-ul pt ca 7 bucati odata mi s-au parut ca suna barbar pt sistemul imunitar al unui copilas de 11 luni.
Cristina, multumesc, din pacate trebuie scanate pt ca altfel apar erori de paralaxa. Daca poti sarutmana, iti faci o pomana cu noi, cu cat e mai mica eroare cu atat am sa stau cu inima mai relaxata.
Aproppos de inima, cand iti tziuie o ureche e de la tensiune mare sau mica?
Am si eu desene animate. Integrala Disney si ceva din filmuletele astea noi, Shrek 1 si 2, Atlantis, Drumul spre Eldorado, IceAge... etc
Floarea- soarelui esti super, nu stiu de unde ai atata energie, dar esti super! Sa nu cumva sa lasi sa te schimbe ceva, ca ar fi pacat pt toti cei din jur.
Va sarut, ca eu energie numai am asa multa si mai am de facut un ceai pentru al meu sot, care a descoperit ca nu e chiar asa rau sa stai degeaba o zi - i-am inchis telefoanele mobile si deconectat fixul - si ca atare a inceput sa pofteasca diverse... Cum m-am prins ca e rost de alintare, l-am pus la regim si inca nu isi revine din consternare. Am sa ii dau niste ceai de rostopasca de am sa il aduc cu picioarele pe pamant si maine va fi nou-nout.
Va sarut ,
Carmen si Alex
dana_ene spune:
Carmen si Floarea-soarelui, multam de lamuririle cu vaccinurile.
Uf ! Scapam noi si de astea !
--------------------
Cristina, una dintre prietenele mele care are 2 copii are in dormitorul lor paturi suspendate, pe dimensiune de adult, pe care le-a tinut pana ce amandoi copiii s-au facut mari. Ideea asta cu paturile suspendate mi s-a parut f. buna, f. interesanta si super utila.
Daca as avea 2 copii (desi nu ma gandesc la asta), cred ca asa as proceda si eu.
Deci, mai bine faci comanda pentru paturi suspendate la dimensiune de 210 cm, dar care sa aibe, la margini, niste suporturi laterale, de 30-40 cm, ca sa nu permita eventuala cadere a copilului din pat.
--------------------
Floarea-soarelui, multumim pentru reteta. O s-o pun in practica week-endul asta .
--------------------
Iuliana, de ce nu mai scrii ?
Imi este dor de voi, fetelor, frumoaselor, scumpelor, . Ce face Emma ?
--------------------
Sa va mai spun de Oana.
Ieri a fost o zi fara .
In dimineata asta mergem iarasi la doctoritza, la control.
Ii apar pe fata si in zona pasaricii niste bubitze. Trec unele, apar altele. Nu sunt ciupituri. Or fi de la caldura ?
oana_noemi spune:
dana_ene: cred ca e vorba de sudamina, adica bubite de la caldura, care apar si dispar! stiu de la fiu-miu careare asa ce va pe fata si in zona cefei.
ca sa vedeti cum sunt medicii din romania: cand i-au aparut primele bubulite de caldura ma duc la pediatra lui si imi da triderm cu care sa ung copilul. il dadeam 2 zile ii treceau, cum nu il mai dadeam dupa vreo cateva zile iar apareau. eu i-am spus din prima ca cred ca sunt de la caldura si ca sa imi recomande un dermatolog bun pentru copii! ieri, satula de bubele astea si alramata pt. ca se extinsesera foarte tare, iau copilul sub brat si m-am dus la dermatolog la colentina, unde doctorita de acolo mi-a batut obrazul ca de ce nu duc copilul la clinica privata cu programare si mi-a spus ca l-am maltratat cu triderm, ca pielea lui sufera enorm acum si nu care cumva sa il mai dau. pe holul cabinetului era plin de persoane colorate, sotul meu mi-a tras ditamai perdaful, pe buna dreptate, ca am dus copilul in infectia aia! imi vine sa o iau razna cu sistemul medical din romania!
stie careva cum pot sa dau de profesorul giurcaneanu? am inteles ca e un foarte bun dermatolog si asa avea nevoie si pentru fetita de 6 luni a prietenei mele care are un ditamai hemangiomul!
Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
Freia spune:
Oana pe profesorul Giurcaneanu in gasesti la spitalul Colentina sau la Biomedica.
Daca nu il gasesti pe el poti incerca la sotia lui, tot dermato, tot la Colentina sau Biomedica, desi eu ti-l recomand pe el.
Freia si Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika
dana_ene spune:
pentru HORIA si MARTIN, la implinirea 1 anisor !
------------------
si pentru delicata Andreea Alexandra, care are si ea 11 lunisoare si !
------------------
Oana_noemi, peste 20 de minute ajuns si eu cu Oana la doctoritza, sa vedem ce-mi spune si de bubulitzele astea nesuferite.
Si eu zic ca-s tot de la caldura.
Freia spune:
si acum, ca o paranteza, nu m-a suparat nimeni dintre voi, doar ca am mule pe suflet si nu ma simt in largul meu. atat. deci scoteti-va din tartacutza ca am ceva cu voi .. invers nu pot sa garantez
Ca sa nu ziceti ca sunt nasoala am sa va spun in mare cam ce s-a intamplat.
acum trei saptamani fimea a refuzat laptele, pt mine a fost chestia suprema de neliniste. Asa ca m-am pus pe facut analize. Coprocultura, sange, coproparazitologic, urina. Astept rezultatul la parazitologic, primele 2 au iesit negative, corp e tot negativa, sangele are doar leucocite mari, urina nu am reusit.
Colac peste pupaza, dupa toate incercarile mele de a strange urina am reusit sa facem bube la pasa, care s-au intins, cum luam punga de la pasa cum ramanea fara piele pana sa-ua facut niste nasulii de ma doare sufletul. daca nu trece nici cu tratamentul asta, saptamana viitoare mi-am facut programare la giurcaneanu.
si daca tot m-am pus pe analize am fost sa o vada si alti pediatri, pt ca pediatra mea favorita e in concediu pana pe 27. si am aflat asa: ca e suspecta de rahitism (are capu mare si cica ar avea margele pe coaste, dar alte simtome nu are), ca s-ar putea sa dezvolte platfus, desi are ditamai scobitura copilu, si culmea o intreb pe respectiva pediatra de talonete si imi zine ca nu e nevoie ci doar sa merg cu ea la kinetoterapie, ca oricum e gratuit.
asa cum stiti, ianainte de toate astea noi avem strabism si trebuie operat copilu...operatia costa de te-ndoaie, asa ca m-am apucat sa caut variante mai ieftine, am gasit ceva la Iasi, mi-am facut programare pt 11 Septembrie, am sa merg sa vad ce e cu clinica asta, care sunt conditiile, cum arata medicul, ce feeling imi lasa (pt ca asta e mai importnt ca toate).
Prin urmare, am o mare rugaminte la Carmen, m inteles ca tu esti din Iasi. Poti sa-mi spui daca stii ceva de clinica Sanoptic?
tot acum am sa le multumesc fetelor care m-au ajutat in perioada asta: Gianina, Roxana si Cristina si Floricicai ca ne-am barfit fetele pe chat si m-am mai relaxat si eu un pic.
a, am facut si petrecerea cu motul, Cristina imi zicea ca ar interesa-o poze cu tava, sunt trei poze cu tava in album si se vad si obiectele luate de Alexa.
Cadouri a primit asa: teatru magic de la Phillips de la mami, Balansoar de la Little Tikes de la mami si tati, hainutze, pampersi, jucarii de la Nasi, bratzara de aur si pendativ de la mama mea si de la Dede si restul muschetarilor o carte de povesti si un joc cu cubuletze de cauciuc moale cu figurine, foarte bune la ros si parfumate.
Am facut un tort imens dar am uitat sa fac poza, o turta superba din aluat de cozonac cu stafide, iara m uitat sa fac poza.
Am pus copilul pe o galeata plina cu apa, am pus un capac, prosop deasupra si copilul peste. Am pus-o sa aleaga inainte sa rupem turta de pe tava: creion, ata, mobil. stie cineva ce inseaman ata? A dormit de ne-a rupt, s-a batut cu cainele pe jucarii (ala gelos ca ea are o gramada si el are doar 1 singura).
Cam atat in mare. Noi n-am mai fost la mare, s-ar putea sa ma duc cu ea in Septembrie totusi, nu se stie inca.
sper ca nu v-am inebunit de cap...
Freia si Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika