Bebelusi de Aug - Sept 2003 (32)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Off, offf, ce ti-e si cu tineretea asta grabita maica...nici nu facu bine copilu' si gata il trimite la facultate EU as da orice sa mai stea timpul in loc din cand in cand, nu ma grabesc, nu-l vreau dintr-odata mare, va veni si timpul ala si voi regreta ca nu am profitat mai mult de momentele cand era mic...

Apropos, o bona povestea ieri in parc, ca mama copiilor de care avea ea grija (copiii fiind doi baietei de 2,5 si 4 ani, foarte reusiti ) cand vine de la servici se ocupa NUMAI de copii, de educatia lor, de "desteptarea" lor (adica stimularea aia celebra despre care pomenesc toti prin carti, da' nu dau si solutii in care timp s-o mai faci si pe ea...). In casa munceste bunica lor si mama se ocupa numai de copii, nici macar nu sterge praful. Pfff, pai asa de nu l-as stimula si eu pe Radu, sa nu am nici un stress ca nu e nimic de halit, sau ca sta praful pe jos si il pun pe copil de-a busilea si se face ca porcul, sau ca stau rufele si asteapta cuminti sa fie si ele spalate, sau...., sau....

Sunt inspumata iar ca am fost prin 2-3 magazine in zona sa-mi caut ceva de imbracat sau un material sa-mi traga maica-mea ceva rapid la masina pt botezul ala si nu a stat Radu deloc, mai mult de 3-4 minute nu suporta in magazin ....mai, dar vad ca, cu cat creste, cu-atit se face mai rau (in sensul de pretentios, mofturos, neintelegator), pina acum era mai docil Asta se cheama "maturizare"? Cum se scot din cap gargaunii astia, ca nu as vrea sa ajunga genul de copil care sa se dea cu fundul de trotuar...
Am o stare....as avea chef de-un , cine se ofera?!

Dana mama lu' bb Radu Stefan

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

io nu!!!

Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Danateu, io ma ofer pe post de sac de box: iar sunt carpa de bucatarie, dorm aiurea (nu stiu frate, toata ziua mor de somn si noaptea la 1 am o energieeee... ), is flescaita, am o gramada de chestii de facut si ma invart de colo colo ca o oaie capie, vorba maica-mii, o caldare imi lipseste.

Io tre' sa ma apuc de bagaje, sa vad ce mai e de cumparat, ca de vineri intr-o saptamana ne luam valea si sunt multe de adunat.
Apropo de dilema cu imbracatul la botez, caut niste sandalute/saboti, ceva negru care sa mearga la niste pantaloni simpli de vascoza... am numa' o pereche de pantofi, da's cam inchisi si nici nu pot sa zic ca se potrivesc minunat... si de doua ori am batut orasul degeaba. Unde mai sunt, frate, niste magazine de incaltari ca lumea, ca de Leonardo m-am saturat pana peste cap?

Ma tot intrebati de tort, nu e facut in casa, io nu-s in stare de asa ceva iar pe mamele noastre nu le-am chinuit... l-am comandat in Gima, unde am facut si turta. Reteta a fost buna, e umplut cu visine (din compot, nu d-alea alcoolice) si ciocolata, si deasupra are un jeleu apetisant. Lumea a fost incantata de el, eu numa' am gustat ca nu ma omor dupa dulciuri.

Cristina, drept sa-ti spun, si eu ca si Danateua, inca nu ma gandesc de-a binelea cum va fi peste x ani, incerc sa ma bucur de momentele astea (tare e frumoasa varsta bebeilor nostri, cred ca perioada asta e cea mai interesanta!), dar recunosc ca ma surprind uitandu-ma la fetite pe strada cu gandul: "cam asa o sa arate si fii-mea la 5 ani"! Imi plac pustoaicele infipte si imbracate fistichiu, abia astept sa mearga ca lumea duduca mea sa ii pun milioane de rochite! Vai, a primit acuma cateva rochite/fustite absolut superbe! Pe una din ele (asortata cu o bluza frumoasa rau) mi-am lipit eu ochii de mult, dar mi s-a parut cam scumpa, e din colectia de toamna de la Z si au preturi de inceput de sezon. Adica imense!

O sa incerc sa-i trag o sedinta foto mandrei, dar ma indoiesc ca voi reusi, dumneai nu mai sta nici trei secunde intr-un locsor! Acuma e tare incantata ca poate face cativa pasi singura, se ridica si se arunca inspre mine razand de incantare... ba face ce face si ne mai trage cate o imbratisare, din senin asa, e tare dragastoasa de la o vreme.

Azi a incercat bunica-sa sa o tunda, partial a reusit, da' la un moment dat s-a plictisit rau pitica si n-a fost chip s-o mai convingem. Se cam sperie de foarfeca, ma gandesc ca aparatul de tuns e imposibil de utilizat... din nefericire coafeza noastra e in concediu pana saptamana viioare (nici nu vreau sa-mi inchipui ce freza o sa am io la nunta, is netunsa de doua luni, arat ca o ciumafaie si n-am deloc rabdare sa ma usuc cu peria) asa ca alta solutie n-am avut.

Ma'c sa mai fac niste treburi, ca azi n-am dat cu aspiratorul decat de doua ori.

Multi pupici pentru tigrisorul Horia, Petra, Raluca si Adrian, sa fie sanatosi, sa creasca mari si sa ii bucure pe parintii lor!

PS Anny, bravos dragutilor, ma bucur ca v-ati distrat si ca ati prins si vreme buna! Macar un weekend linistit sa aveti si voi vara asta.

PPS Mihaela, am vazut pozele, frumoaaaaseeee... da' mai vreeeem!!!

http://community.webshots.com/user/r0isin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Pupam si noi pe Horia, Pe tra, Raluca si Adrian si le uram La multi ani!!!!

http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

pai cum mai sa nu ma gandesc, ca doar si eu ma duceam la scoala.... si toamna e anotimpul cand ma apuca nostalgia dupa fostul meu job, mi-e dor de copii... de catedra... si iar dau in plans cand stiu ca m-am hotarat sa nu ma intorc! parca undeva in sufletelul meu e un dracusor mic ce n-ar vrea sa-mi gasesc un job bine platit si sa ma intorc la scoala! dar noroc ca restul "dracusorilor" sunt mai cu capul pe umeri si se gandesc ca o sa am doi copii de care trebuie sa raspund si sa le asigur o viata decenta.
acum ma apuca iar , cine o sa se uite la mine la 28 de ani, la o mamica cu 2 plozi acasa, cu 3 ani experienta la catedra??? chiar am sanse sa-mi gasesc eu altceva de munca????
iar cu andrei la scoala.... pai are si renuntatul asta la catedra o parte buna! asa ma voi putea duce cu copilul meu in prima zi de scoala. eu mereu am suferit cand pe 15 septembrie eram mereu singura, nici la imbracat si pus fundite nu ma ajuta nimeni, ca ai mei erau la scolile lor.... toti copiii veneau cu mama si cu tata iar eu singura... la fel si la sf anului, ce haz avea sa iei premiu cu coronita daca mama sau tata nu erau acolo sa te vada?! mi-am promis ca n-o sa ratez pentru nimic in lume momentele astea!!! de-aia vedeti voi m-a apucat azi sa ma gandesc pe ani inainte! normal ca savurez toate momentele, ca doar asa dragalas n-o sa mai fie andrei miciodata! sa se agate de gatul meu toata ziua si sa baleasca pana nu mai poate!

roisin nu mai povesti mei de rochite, ca iar . eu trec pe langa rafturi si ma uit cu jind la ele, si ma candesc DACA voi cumpara si eu vreodata rochite.... si mi se strange inima!!!

danateu stii reclama aia la prezervative cu un plod care face circ cumplit intr-un magazin.... sper sa nu ajungem si noi in situatia taticului din reclama. acum ca veni vorba de circ, eu nu pot sa inghit plozii rasfatati, care vor prin plansete si urlete sa obtina ce vor. si nici nu am idee unde am gresit de incepe andrei sa tipe cand nu ii dau ce vrea. in casa incerc pe cat posibil sa-l las sa urle, dar pe-afara nu prea ma lasa inima. deocamdata e relativ cuminte.... prin magazine de obicei plecam cu carutul, asa ca nu e chiar mare problema...

daca las oul un pic mai moale, sa aiba zeama, o fi vreo problema??? mie imi place asa amestecat cu branza! oana, si eu i-am dat in ziua cu carnita....

Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusipoze.home.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Dimineatsa pe racooooaaaaaaaaaaaareeeeeeee (e un cantec....si n-am baut nic nic nimicuts)......pupam pupam...la mici si mari....sa-mi traiasca minunea minunata si sa fie sanatoasa...si sa aiba o surioara...sau un fratior....ca trebuie si eu...precum tanti doctorita....din Arta Conversatiei....nu-mi ajunge un pepene intr-o mana...tre sa ma echilibrez....si mai fac un pepene...........Cristinuca...ai sa vezi ca o sa cumperi rochite cat de curand...ca veni vba de fetite ce credeti ca i-am luat biberoanei azi...MASINA...MOV...si merjea zuza mea prin toata casa urland cat o tinea gura...nino nino nino...pe note (muzicale...nu de serviciu...d'alea primeste maica-sa )...II super fericita de cand cu nepotsii...ii lipita de ai..."ca marca de scrisoare"...vba cantecului...(ce mi-a fi azi?...is in dispozitie melomana..un fel de melomama ma simt:)))...o invatat sa se spele pe fata....isi pune sosetutsele...si pantofiorii...cei drept numa pe varful piciorului....si face cu ochiul....cred ca voi deveni canibala de biberoana...ca-mi vine sa o pap toata toata....(bagati dara de seama ca nu mai folosesc emotioanele...sa nu le stresez pe alea trei de le am...le-am dat concediu...saracutsele...ca-i vara si frumos p'afara.......Sa va dau si o reteta....prima...Feste marinat la punga magica....papa bibe de rupe...Ui aci Doamnele mele dragi: peste (eu ii dau si de apa dulce si merlucius...si orice peste oceanic..)...se taie bucati...se pune olecutsa de sare...un firicel...se poate si fara...cimbru ..maghiran...frunze de dafin ....se storc doua lamai...peste feste...si se lasa la dospit...apoi se pun in punga magica...(aia de va spuneam eu ca se gateste .....din nimic)...se toarna si zeama ...si se pune la cuptor pentru 30 min...apoi se serveste cu cartofi natur....iami iami iami....Asta-i una....alta ar fi...ardeii umpluti cu carne de vita sau pui...papanasii cu branza dulce...de aia fierti...si cu smantanica.....brocolli cu sos de branza si smantana...si...ioanei ii place si ananasul din compotsel...sau natur...Fetelor dragelor...mie mi-a zis medica sa-i dau echinaceea cu propolis...preparat unic....si suc de aloe vera...voi ati dat pana amu?:)..Tare-i fain cu soacra....si cumnatele...am si eu timp sa-mi oglindesc angelica-mi figura in apa din cada....cu spume (apa nu io)...si lumanarele de ...destresare (nu ca ash fi...Doamne feri..!!!)..ca in rest dush...ca la armata...Ieri am fost la piscina cu broscutsa din dotare...biberoana familiei...si sa vedeti cum da din aripioare...si mai ales ce voce de soprana ne pune cand o scoatem...i-am luat barcuta ...de aia de-si baga picioarele...(m-am gandit eu ca-i mai practic sa o faca in....barcutsa:)))...na ca m-am inrosit...iertare fetelor...da-i un scandal aci...imi face Shrek 2 concurentsa...(am o coerenta de invidiat...mi-am adus aminte...avem vreo 90 de filme de desene animate ...filme poveste.....pentru mai incolo...)....
Si cum spuneam....dimineeeeeaaataaaaaa...pe racooooaaareeeeeeeeeee.....asa ash mai dormi olecutsa....da ma cheama meseria.....ca sefi n-am.....si nici mama cafelei...care nu-i sora cu mama omida nu-mi da forta...DECI....ma duc la somn...la ioana cea de 11 luni (cand or fi trecut????)....la maria ...la bianca....si la sots...dragul de el....ca amu dormim cu trei copii nu cu unul....(noroc ca alexu e maricel si doarme in ala camera....Ne vedem ca maine...asa ca pupam pupam cu drag si spor la mici si mari ...(intr-o paranteza...trebuie sa-mi gasesc timp in uichend sa trimitem si noi poze cu ghinunea...la diveste trepte...de civilizatie si...marimi de pampershi:).......sa-mi traiasca fata si sa mi-o ocroteasca Dumnezeu...sa ne traiasca bebeii...si sa calce numai pe drum cu lumina...Noapte faina la lume:)

Dana si bb Ioana Catalina (24.09.2004)

...etc etc etc....(va invit sa descifrati acest mesaj codat....mai ceva decat cele de le asculta aia de cauta ...exraterestrii in orgada din spatele casei...moooooah cu zgomot:)

Tot supra...semnata:)

floarea soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Hello si felicitari mamicilor si puiutilor sarbatoriti!
La multi ani si multa fericire si sa va fie viata frumoasa si imbelsugata si mai ales fericita!
La multi ani : Horia, Petra, Raluca si Adrian!

Bine ati venit din concediu si celor care mai vor sa plece - si noi printre ei - le uram concediu placut.

Noi suntem bine, tragem tare sa terminam niste proiecte pana la 1 sept si apoi speram sa plecam la mare.
Alex in continuare nu mananca mai nimic ceea ce contribuie printre multe altele la creeare unui confort psihic de nedescris pentru mine - absolut necesar in acest moment in care orice fac ma doare ficatul, orice mananc vomez, macar de as mai slabi putin, si de dormit dorm tot mai rar si mai putin!!!!- si in plus a slabit in ultimile 3 luni cu 700 de grame. Am cantarit copilul pe 3 cantare, acasa, la soacra-mea - pe care o suspectam de un timp ca deregla cantarul ca sa arat eu mai grasa!!! - si in cabinetul dr...

In rest? Nici nu va mai spun. Ar fi atatea si e tarziu.
Principalul e ca si eu si Alex va pupacim pe toate mamicile si pe toti copilasii iubiti si ne mai auzim - citim.
Cu drag,
Alex si Carmen
Am pus poze noi:
http://community.webshots.com/user/la_carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Am selectat ieri restul de poze, sper ca deseara sa reusesc sa le pun in album. Ma bucur ca va plac!

Cristina, mersic mult de tot!! Multi pupicei de la Silvia pentru Andrei!!
Nici eu nu am inceput sa gandesc prea departe in viitorul Silviei. Cateodata ma apuca un fel de "disperare" ca va creste si imi va fi dor de un alt bb. Si ca voi fi prea batrana sa mai fac inca un copil.
Saptamana asta trebuie sa mergem la Metro si atunci voi lua si cateva rechizite pentru Diana, doar ceva caiete si creioane colorate, in rest sunt acum caiete tip si alte pretentii care depind de invatatoare si le vom lua dupa ce incepe scoala. Ghiozdan a aprimit de la sora mea, penar la fel, uniforma nu trebe, asa ca sunt destule pentru inceput.

Carmen, multa sanatate!! Concediu placut! Pupam pe Alex si ii dorim sa inceapa sa pape!!

Dana-ene, cum mai papa Oana? E mai bine cu tratamentul?

Mihaela, Diana (22 nov 1996) si Silvia (10 sept 2003)
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20

http://community.webshots.com/user/mihaelas_20

www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Ieri am avut iarasi o zi agitata.

Cand am vorbit cu ai mei la telefon i-am gasit stresati si suparati foc, fiindca Oana iarasi a vomat dimineata grisul cu lapte. M-a terminat vestea !
Am sunat la doctoritza si i-am spus ca vin cu Oana la control.
Ma mai speriase si mama spunandu-mi ca are impresia ca Oana a scazut in greutate .
Va imaginati prin ce-am trecut...
Asa ca am plecat de la birou si am ajuns la doctoritza, tata a venit cu Oana si a consultat-o.
Prima veste a fost buna: A LUAT IN GREUTATE (200 de grame, e adevarat, dar bine ca a pus ceva pe ea).

Apoi a descoperit ca are putintel rosu in gat, dar fara mari probleme. Tratam problema cu un vaccinel homeopat.

Dar, la problema cu nu a descoperit nimic care sa dovedeasca ca ar avea vreo boala sau altceva. Eu ma gandeam deja ca are viermi intestinali, sau ca are giardia .
Din fericire, nu are asa ceva, fiindca nu se incadreaza cu nici un alt simptom in vreo boala. Adica:
- nu la fiecare masa
- nu in fiecare zi (trec si saptamani intregi cand nu )
- nu o doare burtica
- dupa ce este vioaie si vesela
- dupa ce mananca portii normale fara probleme
- nu atunci cand papa un anumit aliment
- mananca bine, mult si de toate

Ca urmare, ne-a dat un alt medicament pentru : IPECA (tot homeopat).
Se pare ca are o problema de metabolism, organismul ei reactioneaza asa si nu avem ce-i face cel putin pana se va mai mari, sa discearna singura ce, cand, cat vrea sa manance.
---------------------------

Carmen, citeam mesajul tau si am vazut ca si Alex are probleme. El nu papa si scade in greutate. Offf ! Doctorul ce-a spus ?
Spor la treaba cu lucrarea !

Floarea-soarelui, saru-mana de retete .
Spui de "echinaceea cu propolis...preparat unic....si suc de aloe vera". Eu ii dau Oanei de-o saptamana un siropel de polen (dr. Virginia Faur).
Am incredere in tot ce este naturist.
Dar de sucul de aloe vera nu am auzit inca. Pentru ce e indicat ?

Cristina, aoleu ! Deja cu ganduri de a-i lua ghiozdanel lui Andrei !
Imi esti atat de draga cand citesc cum faci tu placuri de mamica cu 2 bebei !
Sa te-ajute Dumnezeu !
Iar in rezolvarea dilemei tale cu ... "sa fie Iris, sa nu fie Iris..." ia te uita tu pe calendarul ala cu alegerea datei cand poti sa faci ca sa iasa (http://dev.cogenttechnology.com/epl/csovucalcresult.html).

Tigresa, mii de multumiri pentru retete .
Vrem Poze ! Vrem Poze ! Vrem Poze !

Danat, fii barbata ! Stii tu vorba aia... "curaj gaina, ca te tai" . Haide, ma..., glumeam !
Ce sa-ti spun ca eu ieri am trecut prin niste emotii si niste griji teribile .
Asa ca fii fericita ca Raducu este sanatos si nu-ti da emotii de-astea ca ale mele.
Cand te mai necajesti, gandeste-te la asta, gandeste-te la mine si la grijile mele, si o sa-ti treaca !

Probleme financiare ...
Mai aveam ieri dimineata 500.000 lei, care s-au dus... ca vantul: 100.000 lei la tanti doctoritza si 400.000 lei pe medicamente. Parca astia au stiut ca atat aveam la momentul ala.
Ha !
Traiasca cardul !
Dar, noi sa fim sanatosi, ca belelele curg................

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Helo!
Multumim de urari si ganduri bune.
Noi facem binisor - am avea loc berechet de mai bine - si in principal ne luptam sa hranim baiatul care pe zice trece e mai mofturos.
Dati-mi va rog un sfat.
Azi ar trebui sa ii fac vaccin lui Alex - ROR - si ar trebui si o Vitamina D2 dar sunt inca indecisa ce sa fac cu Act-Hib si mai ales cand sa il fac. Azi ma duc si la dl. dr. Iordache pediatrul copilului, dar el are program dupa ora 16,00, sa il intreb ce sa fac cu vaccinurile si ce sa fac ca nu mananca.
Ma gandeam sa ii fac intai ActHib caci vine toamna si e impotriva infectiilor respiratorii si a meningitei, apoi Antigripal-ul in sept si abia apoi ROR ca doar nu va face acum pana in octombrie Rubeola sau Oreon -sper-.
Ce parere aveti?

Dana-ene, multa sanatate Oanei si tie putere sa rezisti la stress - e cumplit cand moatza mica are probleme de sanatate, mai ales daca nu stii de la ce sunt. Stiu, eu sunt neom daca asta mic al meu vomeaza sau e indispus.

Va las si numai bine, ma apuc de lucru. ! sept e f.f.f.f aproape si ma asteapta inca un drum la Bucuresti si iar testari si discutii interminabile.... E timpul sa ma apuc de lucru. Pauza de cafea s-a terminat - asta era pauza de forum nu de cafea, dar tot 5 minute tine.

Pa,
Alex Iubitul si Carmen Mamica

Mergi la inceput