Numele de familie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Nici sotul meu nu a avut nici o obiectie in legatura cu numele, daca sa il pastrez sau nu. Dar eu m-am gandit mai departe la copil, ce nume va avea el, e frumos sa avem toata famiia acelasi nume sa simt ca suntem cu adevarat unul si acelasi.
Daca pornesc cu premiza ca ma voi desparti sau alte...sa imi refac iar actele si tot asa mai bine nu ma casatoresc.
Pentru mine nu mai are nici o importanta numele atat timp cat exista dragoste, intelegere respect si atata vrema cat atunci cand voi avea un bebe sa ne numim toti la fel.


http://community.webshots.com/user/blanca_000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Eu una tare mi-as fi pastrat numele de fata. In primul rand ca mi se pare o prostie sa fiu obligata moral sa iau numele sotului (de parca ma marit cu un nume nu cu un om), al doilea nici pana acum nu am terminat de schimbat actele (din lipsa de timp) si in cele din urma mi-a luat destul timp sa ma obisnuiesc sa ma prezint cu noul nume.
Am incercat eu cateva manevre sa imi pastrez numele dar ma certam cu prea multa lume si nu au tinut. Insa daca era dupa mine si atunci si acum categoric mi-as fi pastrat numele (si imi placea si mai mult)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Eu mi-am pastrat numele de familie dupa casatorie, din motive deja enumerate mai sus de celelalte fete si altele personale. Chiar daca legea japoneza prevede ca sotia e obligata sa adopte numele sotului, cum eu nu sunt japoneza, "fac ce vreau" si ce-mi permite legea romana.
Daca voi avea copii, putin imi pasa daca ei vor avea sau nu numele meu de familie (adica vom avea nume diferite de familie) si putin imi pasa daca cineva isi pune probleme, daca eu cu numele de familie X chiar sunt sotia domnului cu numele de familie Y. De fapt pe teritoriul japonez pot folosi cat se poate de legal 3(sau 4 daca vreti) nume de familie: cel din pasaport X, numele de familie al sotului Y si combinatiile X-Y sau Y-X.
Si ce bine a fost ca asa n-a trebuit sa schimb nici un fel de acte, contracte, conturi... etc. Exact in perioada in care ma casatoream, o buna prietena de-a mea divorta, si si-a reluat vechiul nume. Dupa un an de zile inca mai avea probleme de rezolvat (plicuri recomandate pe numele vechi, pe care le putea ridica doar prezentand copia dupa sentinta de divort... etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ghiocela spune:

Va admir, fetelor, pentru ca va impuneti punctul de vedere in ceea ce priveste pastrarea numelui de familie anterior casatoriei. Sau, dupa caz, ca aveti soti destul de intelegatori care sa accepte acest lucru ;) Inainte de a ma casatori am indraznit sa mentionez ca as vrea sa-mi pastrez numele din diverse considerente ca cele enumerate de voi: o multime de acte de schimbat, o multime de lume de 'obisnuit' cu numele nou. In plus, numele meu de familie e mai comun decat cel al sotului. Ei, dar ce credeti, ca a mers? Mi s-au dat replici de genul : 'Bine, dar parintii mei ce or sa zica vazand ca nu vrei sa-ti schimbi numele?', 'Dar prietenii mei?' de parca, vezi Doamne, schimbarea numelui e ceea ce arata ca esti o sotie supusa si iubitoare! Dar traiesc cu impresia ca asta e din pacate o mentalitate destul de raspandita prin al nostru popor.

In plus, eu m-am casatorit si foarte tanara, si am apucat sa mai 'adun' inca doua diplome pe numele sotului, care in veci vor ramane asa - imi si imaginez penibilitate cand va trebui sa atasez hotararea de divort de fiecare data cand am sa vrea sa demonstrez ca acele diplome sunt ale mele!! Sau, dupa cum spunea OliliaLia, sa stau cu hotararea de divort in poseta ca sa demonstrez in orice imprejurare ca sunt tot eu, dar cu alt nume!

Las' ca a doua oara nu ma mai prinde nimeni la schimbat numele :)

Urez casa de piatra tuturor celor care s-au casatorit recent sau care urmeaza sa se casatoreasca in curand. Fie sa aveti nunti de nota 10, sa iasa totul asa cum doriti si sa fiti cele mai frumoase printese!

Ghiocela
Atunci cand Dumnezeu inchide o usa, el deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu mi-am pastrat numele de familie din ratiuni administrative si pentru ca ma obisnuisem cu el.
sotul n-a avut nimic de comentat, ba chiar a vrut sa ia numele meu
pe copil il cheama ca pe ta-su si nu cred ca va avea o problema ca avem nume diferite.
au comentat soacra mea si tatal meu care nu pricepea "cum vine asta"

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)


Bebei de ianuarie - februarie 2004
si gasca MAO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Yo cred ca am mai scris la un subiect asemanator: imi pastrez numele de fata. Ca-i prea complicat (a se citi prea multi mici dumnezei in spatele prea multor ghisee) ca sa refac toate actele pe numele viitorului sot.
Pe el nu pare sa-l deranjeze ideea, chiar roman fiind.
Iar copilul care va sa vina are sa poarte numele lu' tac-su. Nu-mi fac griji de gura lumii, nici macar de a celei romanesti ca nu-i obligatoriu sa informez toate neamurile si cunostintele ce nume avem in acte fiecare cata vreme ne stiu ca "familia X"

Mergi la inceput