FIV 16
Raspunsuri - Pagina 6
anis spune:
Eu am fost una dintre cele care ma gandeam sa fac FIV in Ungaria. Pretul e acelasi ca la Giulesti. Da asa se spune ca aparatura e la cote f ridicate...iar dr care conduc echipa FIv sunt americani.
Pana la urma eu am ales sa fac in Romania,acum in toamna,pt ca ma stresa f tare gandul ca dupa ET trebuie sa fac drumul de la Budapesta la Bucuresti, fie ca era cu avionul, fie cu masina, eu zic ca drumul nu ma avantaja..si in caz de nereusita ,cred ca numai pe asta dadeam vina.
Daca te ajuta iti dau un link:
http://www.kaali.hu/angol/index.html
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
zisaCami spune:
Cred ca nu are asa mare importanta unde faci FIV-ul, cred ca depinde de sansa fiecareia, de Dumnezeu mai bine zis!
Eu am facut FIV - ICSI in Canada, la cea mai renumita clinica privata din Canada, cu cel mai vestit medic ( Profesor Emerit in obstretica-ginecologie, Presedinte al Fundatiei de Reproducere si FIV din Canada, etc., etc. ...), clinica dotata cu cele mai performante aparaturi, cele mai grozave conditii ... si tot nu am reusit!
Este adevarat ca am fost doar la prima incercare si mi-au transferat doar 2 embrioni de 8 celule!
Stimularea ovariana se face cu multa prudenta, nu ca la noi ( unde se foloseste doza dubla de injectii, in scopul de a rezulta cat mai multe ovocite, cu riscul hiperstimularii ovariene ), eu personal m-am simtit excelent, nu am avut nici macar cel mai mic discomfort, nu mi s-a umflat deloc burta ... si au rezultat 14 ovocite, din care 12 au fost fertilizate, au rezultat 9 embrioni, din care 7 au fost de cea mai buna calitate ( 8 celule ), 2 mi i-au transferat si 5 sunt la congelat !
Recoltarea de ovocite s-a facut sub anestezie locala, nu am avut deloc dureri sau sangerare si dupa o ora de repaus, am putut pleca acasa! Nu va spun cum m-au tratat, nu mi-am imaginat ca pot exista asemenea conditii : cu perna incalzita la burta inainte de procedura, la mana - inainte de a pune perfuzia, muzica la alegere in timpul procedurii, mancare si racoritoare dupa recoltarea de ovocite. In plus m-am simtit foarte confortabil, am putut sta in tricou si mi-au dat ei o fusta tip "sarong", nu ca la noi - in halate transparente de hartie, in care pari dezbracata si te simti groaznic!
La ecografia transvaginala vreau sa va spun ca nimeni nu vede nimic, ti se da un cearsaf de unica folosinta cu care te acoperi, iar sonda ti-o introduci singura, iar medicul doar o manevreaza ...
Ceea ce vreau sa spun este ca m-am simtit cu totul altfel, nu am mai avut nici cea mai mica jena !
Dupa embriotransfer am stat linistita, la pat in prima saptamana, apoi doar scurte plimbari, cu odihna multa ( pe scaun ), nu am facut nici cel mai mic efort fizic sau casnic, si tot ... degeaba!
Mi-a venit ciclul exact in a 14-a zi, fara sa am nici cel mai mic semn!
Operatia reusita - pacientul mort!
Cred ca totul depinde de Dumnezeu, ca fiecare dintre noi are sansa ei, aici sau oriunde in lume, cu conditii mai bune sau mai putin bune!
Cami
zisaCami spune:
Am uitat sa va spun adresa clinicii, unde puteti vedea preturi, medicamente folosite, statistici, medici, etc. Medicul care m-a tratat se numeste Albert Yuzpee.
www.genesis-fertility.com
MURA spune:
Va multumesc ca m-ati primit printre voi si mai ales va multumesc pentru raspunsuri.
Adevarul este ca te apuca groaza aia mare, neagra si urata cand auzi atatea povesti triste.
Este adevarat ca mai exista si happy end-uridar cand esti direct implicat in problema parca nimic bun nu se mai intampla in jurul tau.
De exemplu eu. Nu reusesc sa am un bebe, cumnata mea pierde acum 2 luni o sarcina, (avort spontan) pe care si-o dorea din tot sufletul, cauza???? necunoscuta; nasa mea (26 ani) pierde sarcina acum 3 luni, dupa ce 3 luni a fost disperata, fericita, speriata, chinuita de dureri si mai ales de incertitudine, doctorii nu spuneau mai nimic, toti erau rezervati, pana la urma verdictul a fost crunt, "sarcina oprita in evolutie", analizele de dupa chiuretaj au fost si mai dramatice, sotul ei are probleme genetice (cromozomii sunt ori mai muti ori mai putini decat normal), problema nu poate fi rezolvata in romania, se pare ca doar in strainatate se poate face FIV cu selectie si cu nu mai stiu ce fel de analiza genetica. Prietene care fac FIV si nu reusesc sa rezolve aceasta problema cu toate ca aparent ambii parteneri sunt sanatosi, au tot ce le trebuie,nu sunt niste amarati care sa nu aiba cu ce sa isi hraneasca copii, sarcini pierdute peste tot, parca numai asta se intampla in jurul meu.
Undeva aproape de Bucuresti exista o casa de copii abandonati si majoritatea si putin handicapati, eu trec mai mereu pe langa ei, acum doua dintre fetele din acest camin sunt insarcinate, oare ca viitor au acesti copii ce se vor naste direct intr-o casa de copii????????
Toate astea te demoralizeaza.Am intrat pe forum si am incercat sa ma incarc cu optimism citind mesajele celor care au reusit.
Ma gandesc tot timpul ce sentimente marete te pot incerca in momentul in care simti ca in tine traieste cuibarit un bebe mic ce iti va spune intr-o buna zi Mama.
Dar speranta moare ultima asa ca ..... capul sus fetelor si haideti sa luptam impreuna. Pana la urma vom reusi.
Tia spune:
MURA, bine ai venit la .. sedere scurta pe topicul acesta, mutare rapida la odisee n-am inteles daca intrebarea ta despre cine a facut FIV s-a referit numai la Ungaria sau in general. oricum, poti lua capitolul FIV de la inceputuri (din arhiva) si vei vei afla povestea tuturor fetelor de pe forum care au trecut prin aceasta experienta.
despre sarcinile pierdute ale persoanelor dragi tie, ti-as spune sa le recomanzi sa-si faca testele de hipercoagulabilitate. vezi mai multe aici (si la capitolele precedente):
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29916
MURA spune:
Am uitat sa va intreb ceva! Doar cu ICSI a reusit cineva? Care este procedura? Am citit eu ceva despre ICSI dar nu stiu daca am inteles chiar tot. Daca puteti povestiti-mi si mie in ce consta.Fac cinste.
Multumesc.
Tia spune:
ICSI - intracitoplasmatic injection. se injecteaza un singur spermatozoid la nivelul ovocitului
mai multe detalii aici: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=160
Lorelai spune:
fetelor, nu ma pot abtine sa nu scriu citeva rinduri.
vreau sa va spun la toate cit de mult o admir pe Tia. a trecut prin atitea dar cu rabdare si bunavointa raspunde la intrebarile noilor venite, chiar daca aceleasi intrebari apar la fiecare doua zile.
Tia, jos palaria. Nota zece din partea mea.
Sa te ajute Doamne Doamne sa iti vezi visul cu ochii.
pupici,
Lorelai