Mamici de septembrie-octombrie 2004(26)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut!

Si la mine se potriveste sexul bebelului. Zice ca e baietel, ca si ultima ecografie facuta.

Danyce, sa stii ca si pe mine ma apuca revolta vis a vis de "preturile" vehiculate, dar nu prea-mi vine sa fac gura mare. E adevarat ca am putea eradica acest obicei refuznad, cu totii, sa dam spagi doctorilor care ar trebui sa ne trateze in contul contributiei la asigurarile sociale de sanatate. Practica insa nu prea se potriveste cu teoria, pentru ca atunci cand ai sotul/sotia sau copilul in operatie iti trece tot curajul si dai ca sa fii sigur. Chiar daca eu cred ca sunt destul de multi medici a caror prestatie e aceeasi indiferent de valoarea spagii.
Chiar asa, sa inteleg ca voi ii intrebati clar pe medic ce si cat vrea?

Fetele care spuneti ca aveti pe cineva la curatenie, cu cat platiti acest serviciu? Si eu cred ca va trebui sa gasesc pe cineva care sa vina macar o data pe saptamana, ca eu-s cam maniaca cu curatenia, si sunt in stare sa ma epuizez peste masura numai sa vad casa luna.... ori puterile mele trebuie rezervate integral pentru minunea din burtica, nu?

Si-a cumparat careva dintre voi centura post natala? Daca da, de unde si cam la ce pret? Sunt pe marimi, sau cum? Ca vreau si eu saptamana asta sa mai cumpar una-alta si sa stiu ce solicit.

Si eu am auzit ca ceaiul de frunze de zmeur e bun, dar as spune sa discutati cu medicii vostri inainte de a incepe tratamentul. Asa e cel mai bine.

Buna faza cu cd-urile, si la mine in casa cresc in cele mai diverse locuri, parca-s semanate, ca granele. Dar le-am venit de hac ieri, le-am clasat si acuma se elibereaza doritorilor ca barcile pe lac, numai pe baza de buletin :-)

Va pup si sa aveti zile frumoase.

Mina
baietel 36 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici pe burtici.

Mada, ii tinem pumnii mamei tale

Adela, vad ca esti si tu interesata de peridurala. Eu dupa intalnirea de ieri cu anestezistul sunt impartita... I-am zis ca o sa incerc natural si daca o sa fie travaliul lung si insuportabil voi cere; daca nu, nu! Citeam la fetele din iulie-august ca una dintre ele a vrut de la inceput si pana a ajuns la spital, cu apa rupta, era deja la dilatatie destul de mare si nu a mai avut nici un sens sa faca.

Am inteles ca este greu sa te controlezi, nu simti mai nimic si se poate ajunge la expulzarea lui bebe cu instrumente terifiante... brrr Asa o fi?

La noi a plouat toata noaptea si e asa inorat si parca mor de somn. Am dormit de la 10 la 4 si apoi de pe la 5 pana la 8, cand s-a trezit tati...

Bebe se cuibareste din ce in ce mai sus (sau cel putin asa mi se pare mie) si il simt chiar si cand merg (cum povesteam si ieri).

Cu nervii sunt si eu la limita cateodata. Parca nimic nu-mi iese si toti sunt contra, dar stiu ca e doar impresia mea, respir adanc si-mi trece. Nu prea am la cine sa tip ziua si seara cand vine tati acasa il coplesesc cu ce a mai facut bebe in burtica.

Mai voiam sa va zic una-alta, dar nu mai stiu acum ce. Aveti si voi lapsusuri, ca la mine e destul de frecvent?...

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari74 spune:

Neata burtici!
Naty si io is un pachet de nervi mai ales ca la sfarsitul lunii se apropie mutatul iar sotul meu zice ca se ocupa de toate : curatenie aici (dat cu var ,vopsea),impachetatul lucrurilor , frecat dincolo ,despachetetat si tot asa plus ca sefii de la firma nu is asa flexibili si a trebuit sa si fixeze concediul cu 2 luni inainte ....sper sa coincida cu nasterea mea ca altfel se cam sparg in capu meu.... Ajutor de la parinti nici noi nu avem da cred ca o sa optez pentru o moasa sa ma ajute cu bebele .
Marimar, are dreptate Adela poveste-ne cum fu cu epidurala .
Frosa si io ma vopsesc azi sau maine ( in functie de cum are timp si chef coafeza mea adica sotul) ca doar bebeii tre sa ne gaseasca mamici dragute nu??
Mada multa sanatatea mamei tale!
pupici,
mari 34 sapt si 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Mina eu ii dau femeiii care vine la curatenie 200.000 sau 300.000, depinde cat de multe face. De exemplu, la curatenia generala dinnainte de Pasti i-am dat 350.000 si a facut tot ce se putea. A fost super multumita.
Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Multumesc, Naty. Cam asa ma gandeam si eu.

Mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Fetelor, vad ca discutati intens despre "cotizatiile" pentru nastere. Am si eu eu o problema cu asta, dar un pic diferita. Incerc sa fiu concisa: sunt din Piatra Neamt (parca Ionika intreba daca e cineva din Iasi - eu am fost pana acum 7 ani), dar vreau sa nasc la Iasi; de ce? conditii de spitalizare si de ingrijire a copilului mult mai bune si o dr. care mi-a facut si prima cezariana. Problema cu dr. de la Iasi este ca nu imi ia bani...si ii sunt datoare vanduta...m-a tratat timp de 3 ani pentru sterilitate (din pacate tratamentele nu au reusit si a trebuit sa merg la Bucuresti pentru Fertilizare in vitro, la Iasi nu se fac, dar ea ca medic a facut tot ce s-a putut inainte de FIV) si mi-a adus pe lume prima fetita, totul pe gratis. Intre mine si ea relatia a fost strict medic - pacient, dar motivul pentru care mi-a refuzat banii intotdeauna este faptul ca il cunoaste pe sotul meu din timpul facultatii, cand erau in acelasi cerc de prieteni (e casatorita cu un fost coleg al sotului). Nu imi accepta decat flori si cu greu a acceptat un cadou destul de mic dupa prima nastere (cand a vazut sotul ca il refuza atat de categoric la bani, s-a dus sa-i cumpere un cadou si i-a luat un parfum de vreo 2 mil., atat s-a priceput el).
Problema e ce fac eu acum? Ce a-si putea sa-i ofer ca sa accepte si sa fiu si eu linistita? Sfaturi, va rog...
Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Azi am vorbit cu Ioana (Pufymic). Va pupa pe toate si ii este dor de voi. E bine si ea si BB doar contractiile ei din totdeauna o necajesc.

Stiti ca faza cu CDurile e generala doar ca la noi, eu sunt vinovata. Ce ziceti de asta?

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

CRISMIR am studiat prospectul Tummy Tub-ului, de X ori, am vb si cu asistentele de ola spital si scrie si pe siteul Tummy-Tub-ului ca aceasta galeata sa ii zicem asa, se foloseste din primele munute de viata, capul nu ajunge in apa, si oricum cooana e sustinuta datorita pozitiei galetii, si cel mai important este ca el copilul se simte ca la noi in burta , apa sta calda la temepratura constanta de 35-37 de grade pt 20 minute minute in care suntem gata cu spalatul copilului. Deci m-am documentat bine?????

Ieri am plecat ff repede, pt ca al meu catel era bolnav am fost cu el la dr, si am stat acolo 2 ore, nu stim ce a avut, ca arata parca fumase 10 tigari marijuana, ochii ii erau cazuti, cadea pe jos... in final am facut o injectie, i-a dat niste picaturi in ochi si prin urechi si si-a mai revenit, acum e voios si urma tratamentul de rigoare.

Ce vroiam sa va mai zic??

De azi dimineata mai nou si mana stanga imi este amortita, picioarele la fel de butuci.... dar mergem inainte

CRISMIR, si eu transpir noaptea, si ma trezesc ma schimb si ma culc la loc hahahaha

CRISTIA la mine va venii cand nasc prietena mea pt cateva sapt, maxim doua si apoi vine maica-mea sa ma ajute cu copilul, ca m-am gandit eu asa, daca nasc prin cezariana, poate imi va fi mai greu sa ma misc, si vorba aia e primul meu copil, si cu al tau copil parca te sperii mai rau decat cu copilul altuia. Eu cel puti nasa gandesc, cat am lucrat in pediatrie la sugari nu aveam probleme cu ei, nu imi era teama nu aveam nimic, dar deh nu erau ai mei, eu imi faceam meseria acolo.... Dar cand ma gandesc la al meu, ma ia cu lesin nu stiu de ce....

MARIMAR, te intreb ceva, daca eu fac cezariana sa mai beau ceai de zmeur????????????

RAISA, l amine iese ca voi face fata din test, si de fapt este baiat toata ziua ca am vazut eu cu ochii mei acum 3 zile hahahah

Azi ploua, asa ma bucur am sa ma duc sa ma plimb prin ploaie ca de mult nu am mai facut-o , asa fericita sunt ca ploua

FROSA ce fain ca nasti in 2 sapt, bravooooooooooo

ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Buna fetelor!

Mina, eu de abia acum mi-am luat o femeie pt curatenie care imi e si ruda. Mi-a zis sa-i dau cat vreau eu. Pt prima curatenie, cea generalasi frecat fiecare coltiasor din casa, mai ales ca am zugravit si e toata casa rascolita, 1 mil lei. Trebuie specificat insa ca am 4 camere, 2 bai, bucatarie, hol, 2 balcoane. Deci si suprafata este destul de mare. Pt urmatoarele zile ma gandeam sa-i dau cam 200-250.000 lei care sa includa curatenia in toata casa si calcat rufe. Inca n-am stabilit pretul. Chiar vroiam sa pun si eu intrebarea asta pt ca nu stiam cam cat se da. daca mai spune cineva pretul, va rog sa specificati si suprafata si ce presupune curatenia.

Lorena_andreianu, prietena mea a nascut cu epidurala si mi-a zis ca nu mai simti durerile foarte tare dar ca iti spune doctorul cand sa impingi. Ea a zis ca la a 3-a impingere a iesit copilul. Deci nu cred ca e neaparata nevoie de "instrumente" pt scosul lui bebe.

Frosa, merci pt raspuns. Eram curioasa daca ai luat-o inca. nici eu n-am ajuns pana acum si cred ca pana pe la sfarsitul lui august nici nu ajung.

Despre mine nu pot spune nimic nou. Bebelina e la fel de agitata, poate si din cauza mea care ma tot enervez din cauza zugravului care de abia se misca. Trage de timp, pur si simplu. Oricum, nu mai are mult. Sper totusi ca astazi sa termine ca m-am saturat de tot!

Mada, in continuare ne gandim la tine si la mama ta!

Va pup!

Mihaela si puiul mic de 33 saptamani si 5 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Mada ma bucur ca ti-a iesit bine testul cu glicemia si iti tin pumnii pentru operatie.

Eu am cumparat azi dimineata din piata niste afine care nu au gust de afine si am inceput sa ma panichez dupa ce am mancat cateva lingurite, ma gandeam sa nu fie ceva otravitor. As fi vrut sa vomit dar n-am reusit (si ce usor vomitam la inceputul sarcinii) si sa ma intreb de ce mi se intampla numai mie?

Eu voi naste la Giulesti si inca nu mi-a zis nimic de trusa de epidurala. Nici eu n-am intrebat sa nu-mi zica cumva ca trebuie s-o cumpar eu. Am intrebat in schimb de tarife. Avand in vedere conditiile de acolo mie mi se par cam mari si nu am de gand sa dau atat. Dar va scriu ce mi-a zis doctorita:

doctor ginecolog - 100 euro
anestezist - 2500.000-3.000.000 (asta mi se pare mult)
moasa - 1.000.000
neonatolog - 500.000
si inca doua asistente care vor primi 500.000 dar n-am mai retinut care
asistenta de la internari - 100-150.000

Si toti banii ii voi da dupa nastere, daca nu-mi convine ceva nu cred ca voi da atat. Oricum sotul se va ocupa si el nu prea e de acord cu modalitatea asta de rasplatire a personalului medical asa ca va ramane la latitudinea lui. Si dupa cat de tare l-a enervat asistenta de la internari de la Giulesti (care l-a pus sa ma astepte fara sa ma anunte si pe mine ca trebuie sa cobor atunci cand m-am internat pentru cerclaj) nu cred vor fi multumiti dar asta e. Imi povestea cineva ca a dat bani unei asistente sa vina sa-i schimbe camasa de noapte dupa nastere si asistenta respectiva n-a mai venit.

Sotul ar fi vrut sa asiste si la nastere si in ideea ca in felul asta se vor purta mai omeneste in sala de nasteri dar la Giulesti nu se poate pentru ca e o singura sala, e mica si s-ar putea sa fie mai multe nasteri deodata si nu mai este loc si de soti.

Multa sanatate.

Mergi la inceput