Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (6)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Irinusha, zic si io,nu dau cu parul : Mai lasa-l pana la patru luni cel putin. nu incepe cu sucuri. Sistemul lor digestiv nu e pregatit pentru alte alimente in afara de lapte. Nu trebuie sa ne luam dupa altii.Copilul creste frumos cu laptic,nu ai de ce sa incepi.In plus,cu cat introduci mai tarziu un aliment cu atat e mai mic riscul ca bebele sa dezvolte o alergie la el. In Romania sutn inca multi pediatri care baga diversificarea de la doua luni-jumate..Dupa parerea mea (si a multor altor oameni) acest lucru nu este cel mai bun pentru copil.Are timp sa tot manance si sa bea alte lucruri. Am zis,na,c-ai intrebat...

Madutza..hm..e mai bine parca...nu mananca mult (cantitativ) dar macar are rabdare si sta la san (chiar daca adoarme acolo :) )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Irinusha, si eu i-am pus Ucai Piersica si pruna pe buzite si para nu i-a placut. Oricum mai astept cu diversificarea. Din cate stiu eu se incepe cu suc de morcov, apoi morcov + alte fructe, apoi supitza, apoi supitza pasata....

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Irinusha,uite io mai citesc pe-aici http://www.eltern.de/forum/showthreaded.php?Cat=&Board=beikost&Number=2934664&page=0&view=collapsed&sb=5&o=0&fpart=
De la pediatru am primit o brosura in care sunt dati pasii hranirii beblacilor. Daca vrei fac rapido un rezumat.Da cred ca ai primit si tu,nu?

Uite aici inca o adresa pentru cand vei incepe ca lumea cu diversificarea.
http://www.strampelmax.at/stillen/beikost.htm
http://www.strampelmax.at/stillen/beikostrezepte.htm
Bag-o la favorite ca e super, mai incolo o sa uit de ea :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

am vrut sa zic ceva da' am uitat ce....
a,Irinusha in Romania asa e obiceiul de cand lumea sa se dea bb-ilor suc de fructe de la 2 luni da' n-au nevoie chiar asa de devreme. Iar daca vrei sa nu te chinui cu diversificarea nu vad cum o sa-ti iasa ca iata te chinui deja... A, si unele fructe dau gaze... mi-l si imaginez pe Cris tragand la parturi cu o fatuca de: "suc de mere, ai??? na!! Da-mi ceaiul inapoooooi!!!" va pup pe amandoi Cat despre rufe, mie mi le-a calcat o matusa bagacioasa azi care se tot invita in vizita "ca sa ne ajute" si eu azi am fost mai nesi' si i-am pus fierul de calcat in brate, nu prea i-a convenit da' n-a crantit ca doar de fiecare data cand vine zice ca a venit sa ma ajute..(poate ne mai rareste cu vizitele)

Madutza esti tare norocoasa. eu dupa ce am mancat 2 felii de paine cu salata de vinete si a urlat Alex toata dimineata urmatoare de la 4 dimineata am inceput sa plang ca eu nu mai mananc nimic ca de la toate il doare burtica si tati de pe laturi cica "pai atunci mananca ce-ti place ca tot are colici!" de m-am uitat la el asa de urat ca a plecat sa-mi fiarba niste piept de pui (bleah - o sa piui in curand)

Norris: vezi cu baby drink-ul ala ca are cam multa menta si dai din lac in put pe Alex il constipa.

Marcelle am uitat mai devreme sa zic de kk, imi aduc aminte cum se enerva Alex sapt trecuta ca se tot scremea sa faca kk si nu reusea nimic si cand renunta sau uita si se juca cu cateceva iesea kk reoede. e greu pana invata cum se face mai ales dupa ce se prind ca daca trag part sau fac kk nu-i mai doare burtica o sa vezi ca de cate ori iidoare burtica ei se streseaza sa faca ceva si e un adevarat circ.
Alex al meu acum se rasfata ca matusa asta de cate ori vine nu poate sa-l lase in patut la el si il ia in brate si acuma ma cearta baiatu' sa-l iau in brate. Are un smiorcait asa de haios de ma bufneste rasu'
v-am pupat
sper ca nu s-a suparat nimeni

Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina33 spune:

Fetelor cred ca diversificarea tine de fiecare copil.Te poate indruma pediatrul ca si eu am citit la cit timpli se pot da fructe si legume(suc) la cei alptati natural si la cei cu lapte praf.Mie de ex mi-a spus ca o sa incepem din luna a 4-a.Mie mi-e ciuda ca i-am dat sirop-vitamine cu lingurita si nu ii place si il impinge tot afara.Asa ca acum orice ii dau cu lingurita impinge afara.Si el minca asa frumos cu lingurita....era cumintel si minca(bea) tot.Acum doarme de 2 ore cu pauze in care se trezea si era miorlait ca....ii era somn si nu-mi vine sa cred.Mai ales ca n-a mincat de 4 ore.
Ma bucur ca doarme.
Va pupam

Alina si bebe Dragos
http://www.inarad.ro/dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

iubitelor,

ajung si eu sa va mai citesc si-ati scriiiiiiis si-ati si trecut la un alt 'capitol'.
pai, voi va agitati care mai de care cu suculetele - aici (la america!) pediatrii recomanda lapte si nimic altceva pina la 4 luni, apoi, cu dorinta mamei, se pot introduce asa-numitele 'solide' (morcovei si alte cele, toate suculete si numite 'solide' pentru ca, asa cum a zis lauraa, sistemul digestiv al bebeilor e in dezvoltare si diversificare asa ca, doar laptele e considerat 'acceptat' de stomacelul si intestinele lor). deci, eu astept frumos vizita pentru vaccin in 24 a lunii asteia si de-atunci incolo sa o 'diversific' pe lia. ea in 24 implineste chiar 4 luni pe muchie!:) si ma bate capu' sa termin cu storsul titelor cam peste 2 saptamini - deci sa stiu ca bebica a papat laptic de la mine 100% in prima luna, 80% in luna 2, 60% in luna 3 si acum cam 30% pentru luna 4. atita am putut sa-i dau, m-am straduit, asta este.... o sa manince si ea ceva mai ca oamenii de la 4 luni incolo, o fac om mare, ce mai!

irinusha, da, storcator din ala meserias. si eu vreau sa-mi iau, o sa caut pe internet si te tin la curent, ce zici?

maria, la mareeeeeee!!! ce fain, ce fain! sa te gindesti la noi toate, ce bine ne-am infige picioarele in nisipul cald, ce bine ne-am clati suncutele in apa buna si sarata, ce bine am respira briza proaspata!! pupici lui alex si sa-i priasca marea.

mamaleone, si tie multi pupici ca ne trimiti salutari de pe litoral!!!

madutza, ce scumpa-i anuca!!! s-o maninci, nu alta! ma bucur ca ti-ai revenit si ai grija, tu, de tine.

lauraa, ma bucur ca lara are mai multa rabdare si sta mai calma la tzitzic. sa-i dea dumnezeu sanatate cit incape!

norris, pai feciorasul sta bine cu mai bine de dublu de la nastere in 2 luni! brava!

hai sa va spun ca ne-am distrat de mi-nu-ne simbata noaptea pe vapor, la nunta! am mincat, am baut, am chiuit si am dantzuit de se misca vaporu' ala in toate partile! ne-am simtit tineri si energici, ce mai! pe lia o duseseram de simbata dupa-masa la ai mei si am 'ridicat-o' abia duminica dupa-masa. asa ca, intorsi acasa de la zbentzuiala, am facut o baie in jacuzzi (afara era racoare, doar 10 grade celsius, nu stiu ce front de aer rece a trecut peste noi...) cu cite un pahar de vin rosu (de parca nu bauseram destul) si ne-am smotocit noi de am inchis ochii de somn abia catre dimineata, pe la 4. o fo' fain iara singurei si porumbei, da' stiu ca ne-o lipsit la amindoi fata. ne uitam la patucu' ei si apoi unul la altul cu niste fetze....of-of:).
cam asa..... in rest, io-s la servici pe baricade. am inceput din nou niste experimente practice - avind in vedere ca teza e terminata - trebuie sa o 'trec' prin comitetul de 5 persoane, dupa care mi se fixeaza data dizertatiei - probabil abia prin septembrie. profii mei mi-au promis un loc de munca in cazul in care nu gasesc altceva, asa ca voi lucra cu ora, da' mai bine platita decit acum ca as trece de la denominatia 'student cercetator' la 'doctor-cercetator'. mai-mai! vai-vai! doamne-doamne.... ca nu ma vad eu in rind cu toti barbosii astia carunti si mereu ginditori la io stiu ce inventii si nazbitii.... eu nu-s si n-oi fi o 'dedicata'. lucrez ca sa-mi vina ceva bani ca sa pot duce viata buna linga sotul meu iubit si copilul mai-mult-decit-adorat! si-apoi vacantele, aaa, vacantele:):):)

hai, ca trec inapoi la treaba, mai vin eu pe la voi, ca doar va iubesc de numa'!

mona si lia (24.04.2004)

www.seansimon.com

http://www.imagestation.com/album/?id=4286021431&mode=invite&slideshow=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Saru'mana fetelor!!! Va ascult cuminte si las experimentele pe matele copilului meu .... Bag de seama ca sunt cam nerabdatoare ... da, da, asa-i! De abia astept sa-mi creasca copilul ... ma uit ca tembela la toti copilasii de 2-3 anisori si incerc sa-mi inchipui cum o sa fie Crisuletzul meu la asa varsta.... si parca-mi trece timpul cam greu ... incerc sa-l imping de la spate cu tot felul de "experimente". Dar astept cuminte sa faca 4 luni si pe urma mai vedem ... mult nu mai e ... ei, doar rabdare imi trebe.
Lauraa, am bagat la favorite, merci mult. Insa 6 luni mi se par cam mult ... dar recunosc ca doar am bagat repede un ochisor, deci poate nu am citit bine. Ma bucur ca e Lara mai mancacioasa si tu mai linistita. Nici Cris nu papa mult ... o fi de la caldura!

Maria, mai ai fost bestiala ... am ras cu hohote. Deja il vedeam pe Cris injurandu-ma in gand Vezi poate are dreptate tati, poate chiar nu conteaza ce papi tu ca Alex tot ar avea colicei ... ei, lasa ca ii trece si tu o sa papi ce iti doresti!!! Nu mai dureaza mult!!! Tin pumnii sa ajungeti la mare si sa aveti vreme buna si mare "ciorba"!

Mona, da, da!!! Saru'mana!!! Aici vinde unu' (cred ca a fost mare la varsta lui, dar eu fiind tuta habar nu am cine e!) de 100 ani ;) un storcator de fructe la tv, dar nu mi-am notat si nici nu stiu cat de bun e aparatul ... si acum tot m-am uitat dupa reclama si parca nu mai apare. Dar ma mai informez ...
Si nu mai fi asa modesta ca stim toate ca esti desteapta, isteata, inteligenta ... ah, nu mai stiu sinonime, sorry :) ... si i-ai baga pe toti in buzunar!!! Tin pumnii sa iasa tot asa cum iti doresti!!!

Alina, ai noroc ca ai un pediatru bun ... asta a mea nu a spus nici da, nici ba, pur si simplu m-a lasat asa in aer ... ca sa ma dau singura cu capul de pereti in caz ca nu merge bine cred. Ma bate gandul sa merg la altul ... urmatorul control (parca si vaccin, dar nu mai stiu sigur) e la 6 luni si pana atunci poate aflu de altul mai bun. Mai vad ...

Imi e cam somn, asa ca ma bag sub dus si dupa la culcarica ... ca doar am fost harnicuta azi, am si calcat ... na, daca tot nu ma lauda si pe mine nimeni :( Maria, fii fata buna si trimite-o pe matusa ta un picut la mine ... o primesc cu placere daca nu zice "car" cand ii pun teancul de rufe de calcat in fata ... of, ce nu-mi place ...

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Buna feteleeeee!
Sunt asa in urmaaaaaaaaaa....Asa ca sigur nu imi aduc aminte sa raspund la toate.

Sunt cam necajita ca asta micu e tare plangaret. Si nu reusesc sa il calmez decat dandu-i sa pape. Am revenit practic la 2 ore intre mese. Nici nu stiu daca e bine, da n-am ce sa ii fac. Nu stiu daca stomacelului lui i-o place, ca nici n-are timp sa digere mancarea probabil.

Irinusha si eu zic sa mai astepti si chiar ca tu nu mai ai mult. Da sa stii ca pe mine de doua zile ma tenteaza ideea de a-i da supa de morcovi. "Supa" e mult spus, da asa o numesc aia in carte ca de fapt e zeama de la morcovi fierti brrrrrrr, n-as manca... Da mama soacra mi-a cumparat o carte si mi-a citit de acolo ca de la 2 luni jumate se poate da treptat asa ceva si ii spuneau proprietatile si era extraordinara daca chiar face macar si o treime din ce spunea acolo. Intre altele regleaza scaunul, induferent daca e diareic sau dimpotriva sufera de constipatie. Apoi, era bun impotriva colicilor (si am o banuiala ca noi inca mai suferim de asa ceva), absoarbe toxinele din intestine, cele care sunt raspunzatoare de durerea de burtica. Si inca altele pe care nu le-am retinut.
Acum sa va spun diferenta intre indicatiile pentru alimentatie aici si in Romania. Aici nu se recomanda de la inceput supitele si sucurile de fructe. EI zic ca sa introduci intai cerealele, apoi legumele si abia la sfarsit fructele. Explicatia: fructele, fiind dulci, vor fi cel mai usor acceptate de copii, in timp ce, daca se obisnuiesc cu gustul de dulce, s-ar putea sa refuze unele legume sau cerealele. Nici nu stiu cum o sa fac, caci doctorul sigur o sa imi spuna la 4 luni sa introduc cerealele,dar o sa vina mama-soacra cu cartea cumparata si o sa vrea sa ii dam supite si legume si fructe. Oi vedea atunci, ce rost are sa ma agut de acum, nu?

Mona, ce dragut ca v-ati simtit asa bine si...indragostiti ;-) Ti-am trimis in sfarsit PM-ul. Sper sa il fi trimis bine, ca la cat sunt de aiurita, si obosita cu bebelicul meu plangacios...

Maria, la mare? Ce frumos...

Mamaleone, multumim ca te gandesti la noi de acolo...

Lauraa, ma bucur mult ca lucrurile merg mai bine.PUpici micutei Lara si rabdatoarei mamicute.

Madutza, spor la pupicit. Cred ca acum ca esti mai bine o sa recuperezi timpul pierdut si o sa ii dai Mariucai toate pupicurile din urma.

NOrris, asa e Baby Drink contine menta si bebele meu se constipase cand i-am dat. Asa ca nu e bun ala. Cauta unul care sa nu contina menta. Eu ii pun ce ingrediente vreau. Si nu uita sa pui fenicul si musetel (sau sa contina respectivul ceai) Ma bucur ca te-a mai lasat durerea, du-te la dentist, n-astepta sa te apuce iar.

Alina, daca nu reusesti sa ii dai medicamentele, sa stii ca exista niste suzete speciale pentru dat medicamentele. Nu mai stiu daca bebelicul tau accepta suzeta. Daca da, poti sa ii cumperi o suzeta din aia desteapta.

Maria, ce bine i-ai facut matusicii. HIhihi, asa merita.

Irinusha, uitasem de faza cu doctora. Doamne cati doctori ciudati. Imagineaza-ti ca ar fi fost altcineva in locul tau si o credea pe doctora aia, ce sperietura ar fi tras, "vai copilul meu nu se dezvolta cum trebuie" s.a.m.d. Nu s-or gandi si ei inainte sa panicheze parintii inutil???

PUpici

Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Salut fetele,
Am fost astazi la vaccinul de doua luni si cu ocazia asta ne-am si cantarit. Avem 6 kg si 61 de cm. Ne-a spus doctorul ca avem greutatea unui bebe de 4 luni. Asa de bine am crescut. Am intrebat despre diversificare si mi-a spus ca nu este necesar sa o incep asa de repede pentru ca sistemul lui digestiv nu este inca format si nu asimileaza bine alte alimente. Cel mai bun pentru el acum este laptele. Si al meu ii ofera tot ce are nevoie, dovada ca a crescut asa de bine ( ma cam laut un pic, dar de sunt mandra de fata mea).
O prietemna mi-a spus ca ea le-a dat la copii din a 6saptamana o lingurita de suc de morcov , apoi a marit in fiecare zi doza cu inca o lingurita. In functie de cum se cumporta copilul. Si are doi copii mari si sanatosi, mananca fara probleme dar nu toti copii sunt la fel.
Parerile sunt impartite in ceea ce priveste diversificarea , asa ca fiecare decide cand copilul este pregatit sa inceapa sa guste din alte alimente decat lapte

Irinel si noi papam in timpul zilei tot cam la doua ore. Doar uneori mai rar (la 4 ore) cand dormim, si dormim asa de bine uneori... Si mie doctorul mi-a spus ca sa incep cu cereale , dar pe la trei patru luni, nu acum.

Claudia si Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Clau, probabil ca nu m-am exprimat eu bine, si eu stiu de diversificat de la 4 luni, si doctorul meu tot asa ne-a zis, ceea ce am spus despre supa de morcovi (care e zeama de morcov FIERT) scria intr-o carte, eu stau in dubiu daca sa ii dau.
Daca zici ca si fetita ta papa tot asa des, atunci nu ma ingrijorez.
Hai ca fug ca e asa tarziu si sigur in putin timp ma trezeste bebe sa pape.

p.s. Clau, nu stiu daca v-a zis doctorul, noua ne-a spus sa luam Tylenol imediat dupa vaccin si inca o doza la 4 ore ca sa fim siguri ca nu avem probleme cu febra. Tu i-ai dat? Ma bucur ca ati scapat cu bine de vaccin.

Pupicei la toate

Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Data nasterii: 28 Mai 2004

Mergi la inceput