Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (6)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Marcelle, eu il alaptez si cre ca conteaza f. mult ce manac eu.Sebastian a avut colici (in fieacare seara, plaangea in disperare cate o ora) vreo 2 saptamani -de pe la 1,5 luni la 2 luni. Aseara dupa ceva timp, a mai avut colici pentru ca am crezut ca am scapat si ieri am mancat o felie de pepene rosu (nu prea mare) si una de pepene galben. Dupa criza de ieri cred ca eram in stare sa jur ca nu o sa mai mananc toata viata...In rest, mananc doar carne (in general de pui sa mai slabesc fara sa fac cura),lactate foarte multe -lapte degresat si iaurt, oua; pentru vitamine mananc mere si, din cand in cand banane;beau multa apa plata si ceai de anason (si pt. colici si pt. stimularea secretiei lactate); cu regimul asta a fost foarte linistit si vesel in ultimele 2 saptamani

Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Marcelle,alaptezi? Daca alaptezi far aalte adaosuri nu.ti fa probleme cu kk. La bbii alaptati orice este normal (de 7 ori pe zi sau de doua ori pe sat.) Cu colicii asta e, incearca si cu masaj circular pe burtica. Lara nu a avut colici dar am inteles ca cei mai colicosi copii iau cel mai bine in greutata asa ca tot raul spre bine :) . Va mai dura putin si trec. Multa rabdare,gandeste-te ca asa e sa fie,nu ai ce face decat sa fii langa ea si sa o mangai!

Mergi la inceput

acum mi-am cumparat morcovi sa-mi fac suc de morcovi (am inteles ca se poate); mai mananc din cand in cand supa ( nu prea mananc de obicei)-am inteles ca nu trebuie sa mancam supa de rosii!
Pentru burtica i-am dat Debridat -si pt. constipatie si pentru diaree- iar pentru colici ii dau in fiecare zi -chiar daca are,chiar daca nu- SabSimplex (de 3 ori cate 20 picaturi).Asta merge in cazul meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Marcelle: inarmeaza-te cu rabdare, colici daca are o sa tot aiba (cu pauze) pana spre 4 luni (daca ai noroc, ca am auzit si varianta cu 6)
Irinusha: sper sa plecam weekend-ul viitor la mare si sa fie bine ca dupa aia ne ducem la tara la livada.
fetele m-am saturat sa mananc carne, cartofi, piersici si iaurt!!!!!!!!!!!!!! am incercat (consecutiv) vinete, pepene, rosii, ardei gras. Nu mai stiu ce sa fac de mancare o sa ma urc pe peretii bucatariei.
by the way suc din morcovi nu iese asa oricum. incearca cu storcator de fructe/legume, sau mai bine (daca tot esti la capitolul asta) i-ati un robot de bucatarie ca tot atata spatiu ocupa si e tare util. eu in ultima vreme fac cu el inghetata cu smantana, zahar si fructe congelate
Nici eu nu inteleg cum de nu-i vomita Alex cand isi baga pumnii in gura, plus ca e tare haios cand vrea si suzi si ambii pumni in gura . pana la urma se multumeste cu suzi in gura si cu pumnii pe nas, prin ochii...

Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norris spune:

buna fetele!!
am revenit si eu mai voioasa, pt cain urma nevralgiei m-am ales cu un abces la o masea, dar gata, am zis, nu mai iau medicamente...deocamdata...
bebicul meu a fost dat peste cap din cauza mea si se chinuie sa faca caca la doua trei zile acum, si atunci ajutat, mititelul...
mi-e o mila de el...
tot incerc sa ii dau ceai, am luat un ceai, baby drink, care e la pliculete si care doar se dizolva in apa fiarta, care , cica, i-ar face bine la buritca, sa nu mai se constipe...sa vad
problema e c anu prea vrea biberonul, azi i-am marit gaura la biberon, cu un ac inrosit, ca nu prea curgea din el, si , dupa ce ca se chinuia la greu pana sa prinda tetina, nici nu curgea...

in rest, isi suge pumnii cand are ocazia, suzeta nu vrea, face niste strambaturi de zici ca ii dau caca nu suzeta..asa ca nu am sanse ...
azi l-am cantarit si are 5 kg, la 2 luni si o saptamana...si daca ma gandesc ca l-am nascut cu 2,300kg...zic ca stam bine,nu?
distractia e cand, inainte sa isi ia pumnul la ros, si-l aduce inaintea ochilor, se uita la el de parca s-ar uita prin ochean, si apoi zup! cu el la gura...
hai ca va pup toti bebicii si astept sa vad ce mai scrieti...
mama lui norris

Mergi la inceput

Maria, mi-am cumparat un robot de vreo 6 luni pe care l-am folosit mai mult pentru citrice (acum nu mai pot!!!). De acum o sa vad cat de "smart" este, mai ales dupa ce voi incepe diversificarea pentru bebe si voi incerca sa prepar totul in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Anacami si Maria, si eu alaptez dar am noroc pt. ca a mea nu face nazuri sau colici aproape orice mananc. Am mancat fasole, varza, supa de rosii, pepene...absolut orice si nu i-a pasat. Aseara am mancat cartofi prajiti cu mujdei si a fost ok. Cred ca sunt o fericita din puntul asta de vedere. De cateva zile am inceput sa beau si cate juma de ceasca de cafea cu cofeina si nu e mai agitata. Daca nu mai stiti ce sa gatiti va sugerez: pilaf, ciulama, cartofi in toate felurile (d-aia cu branza la cuptor, mancarica), ostropel (cu putin usturoi), spaghete nu f. condimentate.... Zic si yo, dar probabil stiti deja.

Norris, am auzit ca o lingurita de zeama de portocala ii ajuta sa iasa afara. A luat f. bine in greutate, si-a dublat greutatea de la nastere.

Laura, cum mai sta Lara cu papica?

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Ha! Ha!Salutare! Salutare! Fetelor, am patit ce patesc de obicei: nu intru ceva timp pe net ca am multa treaba, cand intu ma apuc sa citesc tot ce ati scris de cand nu am mai intrat eu, trec minutele orele si cand sa scriu si eu, hop! S-a tezit comorica mea ! Asa ca mai trec iar zilele pana reusesc si eu sa scriu !
Despre noi doar vesti bune: colicii ne-au slabit aproape in totalitate,avem vaccinul facut, avem cercelusi in urechiuse, radem cu gurita pana la urechi la mami si la tati,gagurim,cercetm tot:camerele apartamentului, afara copacii,strada, tot ! Va pupam!
Noi asteptam sa facem 3 luni si introduem suculetul in alimentatie!
Acum papam 150 ml apica cu 5 masuri laptic praf, se fac vreo 160-170 ml ! Cu ce suculet ati nceput?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna fetiliii!!! :)

Martta, cum sa ma supar?! Saru'mana ptr. sfaturi ... chestia e doar ca nu mai inteleg nimic. Fetele de aici vorbesc de zor de sucuri de fructe, stiu ca Anda si Nally dau de mult bb-ilor suc de mar si morcov ... si tot cam aceasi varsta au ... si ma gandeam si eu sa incep.
Cum mai spuneam, Cris daca a inghitit o lingurita de suc de mar si de atunci nu a mai facut caca ... acum nu stiu daca-i de la mar, dar ma gandesc ca e singurul aliment nou si de la asta o fi ... in schimb face la parturi de zici ca are o mitraliera la fund. Si vad ca fara sa faca scandal ... poate s-au dus si la noi colicile ... si sper sa nu mai revina!

Deci, fetelor, cum sa fac? Sa-i dau sa nu suc de legume? Si sa nu credeti ca i-am dat copilului sa manance fructe. I-am bagat doar in gurita fructa respectiva sa simta gustul ... atat, doar ce a ramas pe buzele si limbuta lui.

Si se pare ca trebuie sa-mi iau storcator. Robot am, din acela care piseasa, face pireuri si alte minuni ... cu ala am sperat ca pot stoarce si sucul de morcovi ... acum pana mi-oi lua storcator de fructe il mai las pe Cris in pace cu sucul ... sa vad ce gasesc bun.

Azi Cris a fost un bulangiu mic, pur si simplu m-a santajat! S-a pus pe urlat si pana nu am iesit pe usa nu s-a oprit ... cum s-a vazut plimbat cum a fost iar un zambaretz. Ajuns acasa a mai dormit in carucior, s-a trezit setos si de atunci numai pe ceai sta ... lapticul mi-l refuza si a papat ultima ora pe la 9.15.... vorba lui tati: "ma omoara!".

Madutza, e bestiala Uca!!! O frumusete, ce sa mai!!! Si cu codite si mai si!!! Mai, dar ce par are ... Cris e cu cele trei firicioare ale lui un chelos!!!

Am revenit ... intre timp mi s-a trezit baiatul, am incercat iar sa-i dau laptic si mi-a papat 130 ml ... dupa 7,30 h ... pana la urma e nasol ca sunt micuti asa vara, pe caldura ... na, cresc ei!

Va pupic! Trec la calcat rufe ...ihh, ce nu-mi place ... dar trebuie pana nu creste si mai mult muntele! :)

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Irinusha, l-am vazut si eu pe Cris. Ce scump e!!! Este asa expresiv!

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003

Mergi la inceput