Bebelusi de Oct-Noi-Dec 2003 (33)
Raspunsuri - Pagina 4
Davidutza spune:
Tot eu !
AZI DAVID A IMPLINIT 10 LUNI!
Ii doresc sa fie sanatos,sa aiba mult noroc si o viata cit mai frumoasa!
De asemenea si la ceilalti sarbatoriti din ultimele zile.
Mariana si DAVID(11.10.2003)
tinatache spune:
La multi ani David! Doamne ce mai trece timpul, acusi incep petrecerile de 1 an!
Vikinga, Ileana cred ca e la mare, cel putin asa zicea cand am vb cu ea, ca se pregateste sa plece cu piticul in concediu.
Si noi ieri am implinit 8 luni si suntem un smecher. Andra il sacaie de-l innebuneste, acuma a invatat sa se urce in patut la el si nici una nici doua hop la el in pat si il necajeste. Ma bucur cand dorm amandoi dar nici cand dorm pe rand nu-mi pare rau, ca pe ansamblu e mai liniste in casa.
Sa nu uit: vikinga, eu nu ti-am mai scris dar vad ca mai stai la calc., deci cum ramane?
V-am pupat pe toti!
Cristina
http://community.webshots.com/user/tinatache
vikinga spune:
Cristina eu mai las DC deschis si plec la bb sau ma vizii ca o musca beata cind incolo cind incoace, apoi la o tigara scurta la calc si tot asa. Incerc sa te sun azi sa vad cum am timp ca acu n-am numa un bb in grija de plimbat si mincat am si ciine si soacra Si toti vor cite ceva de la mine pe rindVikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
super mami spune:
Hei fetelor, ce mai faceti?
Eu azi n-am avut o zi grozava, discutii in familion, bb a ratat somnul de pranz....etc,etc
Azi m-am apucat sa cantaresc copilul. Bebeii vostrii cam cat au avut sau au pe la 7 luni. Isabel are 7 si jumatate (luni)si 8,500 kg. E bine sau cum o fi? Ea pare la prima vedere un bb durduliu, cu copanele si falcute.
Hai ca ma duc sa o culc,sa vedem care pe care.
Revin,
Alexandra
tutzi spune:
Ne-am intors de la mare si a fost f bine. Am reusit sa citesc ce ati scris (n-a fost chiar asa de mult) si cum am timp liber revin cu povestea pe larg a aventurii la mare.
Va pupam,
Tutzi si Iasmina (28.10.2003)
http://community.webshots.com/user/tutzica
ciuf spune:
la puiutii nascuti azi.
Eu am inceput ziua cu stangu', asa de ziua lui fiu-meu. Cafea varsata pe mocheta la el in camera (asa o cana sanatoasa), mancarea arsa ca deh, sa-l supraveghez si pe el, apoi incercai sa-i fac mere cu biscuiti si esec total, iar acum il lasai in camera lui sa se joace singurel.
Nu mai pot nici sa gatesc, ca vine la mine si ma trage de pantaloni sau poalele la rochii. Sa vada el ce fac. Poate mi-o da si un sfat
Azi incerc sa-i dau paste. E prima data. Fac un sos de rosii cu un pic de usturoi si musai carne, altfel nu se poate, si sper sa am succes cu mancarea asta.
Cealalta a ajuns la gunoi de arsa ce a fost.
Maine ne vine taticul acasa si oi mai respira si eu un pic.
Pupicuri pentru cei mici,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
adameasca spune:
Bonsoir!
Nu suntem la mare, abia in sept plecam, nu am patit nimic si deci n-am murit. Dar eu sunt varza de oboseala si abia dupa o saptamana am binevoit sa mai deschid calculatorul. Pur si simplu n-am chef. ma gandesc mereu la voi, ma intreb ce mai faceti dar seara nu mai am puterea sa ma asez in fata calc... Iar peste zi este exclus deoarece cand doarme Luca la pranz dorm si eu si daca e treaz si ma vede ca am o tentativa de a ma aseza pe scaun vine repede si ma musca. Da, ati citit bine, cum dau sa ma asez undeva in casa ma musca pana ma invineteste. Asa ca ne jucam toata ziua, sau de cele mai multe ori trebaluiesc prin casa.
Sa va mai zic de dracurolul meu (ca e un dracusor, nu alta). Incepem cu poznele, care sunt muuulte si marunte :
- l-am scos cu chiu cu vai din masina de spalat
- deschide usa la masina de spalat in timp ce merge (e un model vechi de tot) si ca atare tre sa pun la spalat doar seara dupa ce il culc
- a vrut sa vada ce e in wc si daca nu eram atenta baga capul de tot. noroc ca era apa trasa
- in carutz sta doar in picioare daca sta carutul pe loc, daca mergem e ok.
- daca ma duc in bucatarie si ii inchid usa in nas scanceste la usa ca un catel, apoi isi lipeste fata de geam, cu tot cu nas, de ma intreb cum mai poate respira. Privelistea de pe partea cealalta a geamului e minunata.
- locul preferat de joaca e in balta din balcon. care balta e permanenta din moment ce ploua in fiecare zi.
- a rupt a doua oara usa de la dulapul lui cu medicamente, scutece, sampoane, etc. Azi eu le gabam pe o usa, si el le scotea pe cealalta.
- mi-a scos hainele din sifonier, ocazie cu care am facut si eu curat acolo.
- mananca gunoaie de pe jos, etichete de la sticle, linge rotile de la carutz.
Si acum la realizari:
- face cate 12- 14 pasi singurel, dar inca nu stie sa cada, isi da drumu' fix in nas.
- a incepu si el cu vorba, adica mama, tata, baba, gaga, etc. Si din ciclul sa povestim: io ma uit la el si zic: "Luca, zi ma-ma". la care raspunsul e invariabil din partea lui: "ba-ba" sau "ta-ta".
- face "pa", "salut", da noroc, vorbeste zilnic cu tati la telefon.
- mananca bine, dar doar daca are o jucarie in mana. i-am dat sa pape paine cu unt si gem, tartine cu cascaval, bors de peste (s-a deranjat putin la stomac de la el), orez cu legume, pepene. mancarea tre sa fie in bucati cat mai mari, adica daca ii dau sa muste el din painea cu unt e super multumit. Vrea sa manance bucati mari, nu mancare din lingurita, cu exceptia iaurtului.
- de 2 weekenduri umblam creanga cate 2 zile si e tare cumintel si in masina, si e prietenos cu lumea noua, se adapteaza oriunde daca ii suntem aproape. Weekendul trecum am fost la Braila si a stat doar afara, in curte. L-am culcat seara in curte si l-am bagat in casa pe la 12 noaptea cand ne-am dus noi la culcare.
- si-a mai reglat somnul de peste zi, adica dupa amiaza doarme cam 1,5 - 3 ore. Mai rar 3, dar mai "greseste" cate o data. Dimineata doarme afara cam 45 de minute, uneori o ora jumate.
- se culca singurel si ziua si seara, asta doar de vreo 3 zile. Inainte il tineam 5 minute in brate. Nu l-am fortat sa faca asta, pur si simplu asa a vrut el. A refuzat sa-l mai tin in brate inainte de somn
Si iaca mai am si nemultumiri :
- nu doarme noaptea decat rar, il chinuie cele 4 masele care nu mai ies o data, le plange de vreo 2 luni cred.
- nu mai sta in patutz sa se joace decat maxim 20 de minute pe zi
- nu sta singur in camera, se tine dupa mine prin casa si daca ii inchid usa in nas urla de zici ca-l tai.
- nu mai vrea nici in premergator
- nu isi scaote mainile din gura sub nici o forma.
Cred ca e cazul sa ma opresc, ca am scris o gramada.
Cristina, am primit slipul, ii vine bine, acum astept datele sa-ti trimit si banii pe el. Cat tre sa-ti rimit, ca am uitat?
Ma duc sa mai citesc din urma.
Ileana si Luca (2 octombrie 2003)
http://community.webshots.com/user/adamestii
adameasca spune:
Ellie, eu nu i-am amestecat lui Luca mancarea de la o masa la un loc. Adica la pranz papa piure de legume, apoi bea un pic de zeama cu bine si la sf iaurtele, 2 mici. Cum sa-i amestec leguleme cu iaurtul? Si la masa de furcte ii dau maxim 3 fructe. Fara nimic in ele. daca le vreau mai consistente, ii dau la sfarsit un iaurtel.
Crystina, lui Luca i-ai iesit maxim 4 dinti deodata. aha, deci si voi ati fost precoci la dinti. Noi i-am avut pe roimii 2 la 3 luni si 3 saptamani.
Bubu, daca fac din greseala mai mult ceai, maxim de azi seara paine maine la pranz il tin, si in frigider. Nu, vinete nu i-am dat, stiu ca nu sunt iondicate la bebelusi, sunt greu de digerat. Imi pare rau ca ati trecut prin asa o experienta nasoala, dar bine ca ati mers la timp la doctor. Ce ii mai dau de mancare... Cam ce ii daceam si pana acum. Legume de tot felul, fierte. Din lene nu i-am facut nimic la cuptor, sau ceva cu sos. Io habar n-am sa fac mancare cu sos. Azi i-am dat sa guste de la noi spaghette cu carne de vita. In alta zi a papat legume cu orez, un fel de pilaf sarbesc cu carne de pui, bors de peste. Paine cu unt si gem, tartine cu cascaval, de cateva ori si branza topita.
adameasca spune:
Vikinga, multumim de pupici si de faptul ca te gandesti la noi. . Treaba cu tabacitul capului o cred si eu. la inceput se dadea Luca pe langa masa din sufragerie si hop cu capu' in ea. Aci nici mar ni zice cand se loveste. Tinem pumnii la botez. Poate nu se lupta Aldito cu popa, sa-i dea si vreuna peste ochi.
pentru toti sarbatoritii, felicitari pentru dintosi si mergareti. si ne iertati ca am lipsit asa de mult.
ps: parca am incheiat o epistola, nu alta.
A, am uitat: spre disperarea mea fi-miu incepe sa raceasca... Azi am pescuit vreo 2 lumanari din nas, si parca l-am si auzit tusind de vreo 2 ori. Si a facut si ceva febra dupa amiaza, dar putina de tot. L-am tratat cu calpol si maine mergem la dr, sper sa nu aiba nimic in gat.
adameasca spune:
'neatza mai pe la pranz, asa! :))
Bey, ce ma fac eu cu Luca, ca iar cere de mancare noaptea? Ma dispera!!! A ajuns la 10 masuri de lapte seara si 6 de cereale si tot se trezeste pe la 4 dimi ca vrea lapte. Daca il pacalesc cu ceai tre s-o fac din juma in juma de ora si nu ma tin puterile, dupa ce ca urla noaptea...
Am fost la dr, nu are rosu in gat. Poate a fost doar o alarma falsa... Sper. Acum evident ca e calare pe mine si ma musca de maini. Pai de ce stau jos? ca e de treaba in casa.