Mamici de septembrie-octombrie 2004 (25)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Intre timp am gasit explicatiile:

Streptocociile cu streptococ din Grupul B

Streptococul din Grupul B este un germene pe care il poarta aproximativ una din cinci femei gravide, in mod obisnuit fara a cauza probleme. Intr-un numar mic de cazuri poate fi transmis copilului in timpul nasterii conducand la o infectie puerperala sau chiar la meningita. Acest lucru se intampla doar la 3 din 10 000 copii nascuti in Marea Britanie. Este mult mai intalnit in Statele Unite, asa ca acolo s-a perfectionat un program de screening pentru streptococul din Grupul B. In Marea Britanie tratamentul este indicat de obicei doar in cazurile cu risc deosebit de crescut, si anume : travaliu precoce (inainte de 37 saptamani), prelungit, sau in cazul ruperii precoce a membranelor, daca exista temperatura crescuta, daca exista febra in timpul travaliului sau daca copilul de la nasterea precedenta a fost afectat de acest microb. Tratamentul consta in antibioticoterapie intravenoasa in timpul travaliului.

Cam asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Mcm, multumim mult de lamuririle despre strepto B.

Crismir si Davina, la spitale aici se dau camasi dar sunt din acelea care se leaga cu snurulete (la gat, la mijloc, si mai jos un pic) si cand te plimbi (ca doar nu o sa stati doar in pat in timpul travaliului) prin camera (sau pe etaj) ti se vad toate cele ca nu le poti inchide bine. De-aia eu vreu camasa mea, sa nu ma mai stresseze si asta in plus de cat de greu va fi totul... :o)

Vai, Roandre, saracuta de tine, prin ce treci. Si pe mine ma mai doare uneori cand mai primesc suturi, dar nu e chiar asa rau. Balerina o faci pe bebelina ta!!!

- DPN Sep. 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Buna burticute .

iata aici va puteti informa mai mult despre strept. B .

http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/1647.html

Corina eu m-am gindit sa folosesc camasa de la spital doar noaptea sa nu o murdaresc pe a mea :-).Ziua sau in travaliu o sa imbrac un halat .

pupici .
+ bb (dpn18 sept.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

linkul e in engleza si imi cer scuze ca nu am acum timp sa-l traduc .

O zi buna la toate si multa sanatate la mamici si la bebei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Hai sa va impartasesc ce am citit : liga La Leche promoveaza alaptarea exclusiva pina la 6 luni, fara NIMIC in plus, nici ceai sau apa macar, NIMIC. Asa se pare ca se pot evita multe alergii si bebeii devin mai rezistenti. Se pare ca laptele de mama e tot ceea ce are bebeul nevoie timp de 6 luni si prin suplimentarea cu ceai, apa, suc, se diminueaza proprietatile laptelui.

33 sapt si

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Neata!
Doamne, dar ce active ati fost zilele astea!
MARLEN, eu inca mai conduc masina, dar numai intre casa si birou, pe un drum drept de 5 minute. In rest, mi-e frica sa ma aventurez.
VALI, Doamne, prin ce ai trecut! Sanatate multa si fi cuminte! Pe mine ma mira de ce doctorita care te-a consultat prima te-a trimis la sala de nasteri si nu a incercat sa-ti amane travaliul? Nu si-a dat seama ca ai colul inchis si se poate sa-ti opreasca contractiile? Ce se intampla daca nu era doctorita ta in spital? Si, apropos, in ce spital se intampla asta?
RAISA, draguto, nu poti sa faci cumva sa nasti in Bucuresti?
Matusa mea, care locuieste in Targu - Jiu, asa a facut, de groaza maternitatii de acolo. Nu vreau sa te sperii, dar ei i-a murit primul bebelus nascut prematur pentru ca cei de la Tg. Jiu nu au vrut sa-l puna la incubator. Nemaivorbind ca nasterea prematura s-a declansat in urma unui consult in luna a saptea cu valvele! Asta in conditiile in care ea era sefa farmaciei spitalului, iar barbatul ei doctor pediatru acolo. Asa ca la al doilea a venit in Bucuresti.

Fetelor, dati-mi si mie niste idei de cadouri pentru sot! E ziua lui saptamana viitoare si sunt intr-o pana totala de inspiratie.
Eu nu ma simt foarte bine, dar nici foarte rau. Dimineata sunt activa si n-am nimic, dar seara ma apuca dureri de toate felurile. Parca ma doare tot de la gat la picioare.

Pupici
Raluca si 31 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Salutare burtici!
Corina ff utile info despre diabetul gestational! O sa fiu si eu atenta desi am facut analiza prin saptamana 26 si a iesit OK.
Mcm: multam pentru info despre streptococ.
Adela: las ca-i bine cand se termina cu bine! Adica de-acu sper ca nu mai ramai fara net! Ce ai cumparat tu pentru bebe?
Marimar de ce zici tu ca intri in saptamana 33? Noi avem acelasi DPN si eu una zic ca taman am intrat in saptamana 34...

Fete eu sunt incantata ca am mai luat 2kg (in 6 saptamani ca nu am mai vrut sa ma cantaresc din cauza ca mi se parea ca stagnez).Acum am deci 10 peste greutatea "de start" si ma simt ff bine. Bebelushul meu e bine dar eu sunt un pic necajita ca nu reusesc sa scap de tot de hemoroizii cu care m-am procopsit. Si am tot auzit cum ca la nastere sa accentueaza!.Zau ca mi se ridica parul de frica...
Pentru fetele din RO: am auzit ca ar fi bine sa avem doua camasi de noapte, una in care sa nastem si care nu stiu cat va putea fi folosita dupa... si una pentru cand ne vom tine bebeii in brate.
.Am auzit iarasi si ca ar fi bine ca inainte de a merge la spital sa avem toaleta inghinala facuta (adica ras - fara tuns si frezat). Ca e mai sigur si igienic asa...Dar zau nu stiu cum am putea face asta cand noi abia ne vedem varfurile picioarelor?!Ceva sugestii?
Eu raportez ca am o greatza usoara in dimineata asta consecinta a mancatului prea cu pofta a unor galusti cu prune...Sper sa-mi treaca repede, repede...Asta noapte am dormit si eu mai bine si e alta viata.
Stiti voi cumva dc miscarea e contraindicata in ultima luna de sarcina? Stiam ca miscarea e benefica si favorizeaza o nastere usoara dar zicea cineva ca plimbarile lungi (una din cele mai indicate forme de miscare pentru burticite) ar fi unul din factorii declansatori ai travaliului (apeleaza la plimbari, printre altele, mamicile ai caror bebei nu mai vor sa iasa...).
Hai ca am scris cam dezlanat...
Va pup pe toate si va doresc o saptamana buna!Sa fiti sanatoase voi si bebeii!
Cristiana si bebe din burtica (33 de saptamani si 1 zi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

'Neata

Azi am dormit mai mult de dimineata pentru ca toata noaptea m-a durut burtica si m-am putut odihni foarte bine. Mie mi se pare ca de 2 zile burtica ma doare ceva mai tare si mi-e asa de frica de o nastere prematura.

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, fetelor,

Si eu am reaparut la orizont. Raportez in continuare calduri foarte mari, foarte aproape de limita insuportabilului. In rest, insomnia imi mai da de furca, dar parca totusi nu in aceeasi masura ca saptamana trecuta (reusesc sa adorm pe la 3 in loc de 5).
Cristia, eu zic ca tu esti o fericita daca ai doar 10 kg in plus la mai bine de 33 de saptamani. Eu o sa am miercuri 32 de saptamani si am deja cel putin 15 kg in plus.Si la piticimea mea e cam mult, dar incerc pe cat de posibil sa nu ma stresez.O sa fac sport dupa si vad eu cum scap de ele. Oricum s-au oferit soacra-mea si matusile sotului pe post de babysitter oricand am nevoie de ele.
Georgiana, incearca sa te relaxezi pe cat posibil, lasa activitatile fizice pe seama altora si o sa vezi ca totul va fi bine.Bebe o sa ramana acolo pana la capat.
De cand a vazut ce minune mica a adus pe lume sora-sa, sotiorul meu e si mai atent cu mine, realizand inca o data ca purtatul in burtica si aducerea pe lume a unui gandacel asa de scump e o munca nepretuita.
Ma duc sa ma ocup putin de administratie pe aici, asa ca va transmit tuturor pupici la burtici si sa ne recitim cu bine mai tarziu,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici pe burtici. Reusim si noi sa intram azi, dupa ce am citit toooot cat ati scris zilele trecute. Harnicute, harnicute.

Si noi avem in continuare probleme cu somnul... Fie la adormit, fie trezit in timpul noptii si vegheat... in rest as dormi tot timpul, dar cand e sa ma pun in pat imi sare tot somnul...

Vad ca ati tot dezbatut problema diabetului... este destul de grav ca afectiune si trebuie luata tare in serios. Si eu am facut testul in perioada care trebuia (la fel, cu glucoza) si dr. mi-a spus ca e bine... ma gandesc ca mi-ar fi zis daca era ceva rau, nu?

Este adevarat din pacate starea sistemului medical in Ro si, sincera sa fiu, nu ma mai mira nimic... cert e ca nu se va schimba cu una cu doua si nu atat de curand cat am vrea. Eu am plecat destul de recent din tara si stiu ce nervi imi faceam cand vedeam ca trebuie sa platesc un medic pentru o interventie stiind ca plateam CAS... este strigator la cer, cum spunea una dintre fete...

Bebe e bine, a stat zilele astea numai cu piciorusele iubite in ficatul lui mami (dar ea nu se supara ), sughita in continuare din cand in cand si mai nou, doarme mai mult. Bine, noaptea are program pana pe la 12, dar o sa-l dezobisnuim noi mai incolo.

Noi inca mai asteptam cu bagajelul de spital (multumim fetelor din USA pentru idei), dar ma mai stresez cateodata ca nu gasesc sau nu am luat nu-stiu-ce si atunci panichez... Dar imi trece, gandindu-ma ca mai am tot timpul.

Va pupacim pe toate si ne citim mai tarziu.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput