Mamici de septembrie-octombrie 2004 (25)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Da Corina,am inteles ,deci acuma sunt linistita...multumesc mult de tot de lamuriri!
Sanatate si la bebeii,si sa ne auzim de bine!
Mirela,pe maine!

http://community.webshots.com/user/crismir100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Am revenit!
Stai linistita Corina eu nu ma simt jignita deloc! Nici nu m-am gandit asa! Eu ma bucur ca esti suficient de informata si ca ne poti ajuta.
SA va spun ceva. Cu mama acum in salon la diabet este o tanare de 23 de ani gravida in luna a 6, diabetica insulino-necesitant. Nimic spectaculos. Dar acum 2 ani a pierdut o sarcina, o fetita, la 6 luni jumate din cauza diabetul gestational care s-a declasant pur si
simplu in tp sarcinii. A fost aproape de coma diabetica cu glicemia 500 parca. Fetita de la declansarea comei a mai trait 2 zile, cert este ca nimeni nu s-a grabit sa incerce sa-i reduca glicemia sau sa faca ceva pt a o ajuta sa traisca. Cert e ca a fata a murit i-au facut cezariana si mama a ramas si cu diabet deci destul de nasol.

Mama mea a facut cel mai probabil diabet gestiational cu sarcina cu mine eu avand peste 4 kg ea a luat in greutate 30kg. Si drept dovada ca s-a declansat exact la 50 dupa cum spun si statisticile. Ca si mama ta, Raisa.
Apropo la ce spital e luata in evidenta mama ta?
Eu am programare pt analiza de glicemie provocata miercuri. Sa va mai spun ca trebuie sa-mi cumpar eu glucoza??? Dar asta e Romania si nu mai conteaza.
Adela bine ai revenit!
Miha, listeria la Cantacuzino e 85.000 lei.
Cristina (mcm) ai o fetita mare! Nu te mai enerva cu costurile nasterii ca oricum nu scapam, daca ma credeti cel mai sila imi e de scarbele alea de asistente si de infirmiere, oroare am de ele, nu de medici.
Mana ma mai doare un pic de la vaccin si pe mine m-a cam deranjat azi noapte se si umflase un pic, am pus o compresa cu apa rece si gata. Mai e un pic rosu locul si atat.
Vali si mie mi se pare ca e cam mult 36 de saptamani! Poate a gresit ceva la masuratori.
Danyce pupici pt nepotica!
Ma duc sa ma intind ca am mancat niste pepene si sunt ca un balon
Noapte buna fetele! Care puteti dormi!

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca de 31
sapt
http://community.webshots.com/user/madaspa
spit.Giulesti, dr Riga Bogdan
DPN 1 oct

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Mada, doamne saraca fata aia... Mi s-a ridicat parul pe mine... Acel copil putea fi SALVAT atat de usor!!!!!!!!!!! Putina bunavointa doar!!! Daca i-ar fi depistat diabetul mamei, si l-ar fi tinut sub control, fetita traia bine merci!! Of doamne!!! M-au apucat si contractiile de nervi. Pe cuvant!

Exact ce spuneam si eu: este asa de simplu de tratat daca se descopera ca il ai, si are niste repercusiuni asa de serioase daca il ai si nu il depistezi si ca urmare nu il tratezi. (Nu mai stiu daca am mentionat ca insulina NU trece prin placenta, si ca urmare nu afecteaza fatul. Zaharul ridicat din sangele mamei, in schimb, trece prin placenta.)

Ca sa nu mai spun de faptul ca trebuie sa iti cumperi singura si vii cu glucoza la pachet!!! Doamne, zici ca Romania este undeva in Africa, uitata de lume si de civilizatie!!!

- DPN Sep. 28

Mergi la inceput

MADA,trista poveste!...sa speram ca tu nu vei avea probleme ....dar sa stiti ca eu am auzit ca totusi si acasa,in Romania,se cere de unii medici testul de glicemie...si cred ca am citit chiar aici pe forum...e bine sa va interesati fetelor,ca nu e de gluma!
Va pupices, Mirela

DPN 27 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Buna burticilor
ce mult mi-a fost dor de voi ...si ce mult ati mai scris ...eu nu am mai fost pe aici de ceva timp ca am fost ocupata cu pregatirile camerei bebitei,cumparaturi,bagajul de spital ...sunt curioasa voi l-ati facut deja ? stiu ca la 37 sapt . pot aparea surprize si nu mai este mult

Si eu am facut testul de diabet gestional si mi-a esit din prima data 137 si nu m-au mai pus sa-l repet .Cred ca e foarte important ca toate burticile sa-l faca .
am si eu arsuri la stomac stie cineva remedii ? si mai am o intrebare,poate ma lamureste cineva de ce nu-ti poti vopsi parul dupa nastere ?eu m-am saturat sa umblu cu jumatate de cap blond si juma brunet
Multa sanatate la toate burticile si la bebei.
Alina +bb 34 sapt.

Mergi la inceput

fetelor!...am si eu o nelamurire...pt fetele din USA,ce puneti voi in bagajul pt spital(in afara de o camasa de noapte si hainute pt bebe)?...pt ca in Romania inteleg ca sunt tot felul de lipsuri si trebuie cumparate o gramada de chestii care nu s e gasesc in maternitate,dar aici?...poate ma ajuta si pe mine cineva cu raspunsul,ca sunt derutata,mai ales ca am auzit-o si pe DAVINA,acuma, ca si-a pregatit bagajul?!...
Eu mai intru maine pe net,dar la voi probabil e deja seara,deci va urez de azi un weekend placut si sa ne auzim cu bine!...sanatate multa la toata lumea si la bebeii!
Mirela si ,28 sapt

DPN 27 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anielas spune:

Neata burticutzelor!
Mama ..dar stiu ca ati bagat frica in mine cu diabetul gestational....am si eu o intrebare..voi in timpul sarcinii ati mancat multe dulciuri..ca eu nu am o afinitate pentru asa ceva...in schimb mananc fructe toata ziua...
De abia astept sa se faca ora 8 sa-l sun pe medicul de familie sa-l intreb despre testul asta...mai ales ca ieri am avut toata ziua senzatia de sete..mentionata acolo ca simptoma..plus ca asera mi-a fost super rau..parca eram la inceputul sarcinii...greta..varsaturi..
Nicia cum nu ma simt prea bine..dar incerc sa ma dreg cuun ceai de sunatoare cu mult amulta lamaie..
Va pupic dulce...sa fiti cumintele,

Ania & bebitza Ina
http://community.webshots.com/user/anielast

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Buna dimineata fetelor.
Va multumesc la toate care m-ati incurajat, sunteti niste dragute si deja ma simt mai bine. Nu am vrut sa sperii pe nimeni, doar sa va impartasesc experienta mea si sa atrag cumva atentia ca trebuie sa fim foarte atente la orice schimbare de stare acum, cand suntem aproape pe ultima suta de metri, pentru ca evolutia simptomelor poate fi foarte rapida. Mie nu mi s-a parut de speriat faptul ca am vomat de 6 ori intr-o jumatate de zi (dupa cat am vomat eu in primele luni...) si nu banuiam ca de la asta se poate ajunge la contractii uterine si nastere prematura. Oricum, fetele care sunt inaintea mea pe listuta cu burtici sa stea linistite, ca nu am de gand sa ma bag in fata, stau cuminte la rand.
Se pare ca sunt una dintre putinele care inca mai dorm bine. Binenteles ca fac vreo 3-4 vizite la baie si dorm cu trei pernute pe sub mine, dar dimineata sunt odihnita. Mai nou am inceput sa am arsuri pe gat, mai ales seara si noaptea si eu le tratez cu Maalox sub forma de suspensie (iau o inghititura mica) - nu e contraindicat la sarcina si isi face efectul rapid.
Cu diabetul nu cred ca am probleme pentru ca deja glicemia mea e undeva pe la limita inferioara. La sarcina trecuta m-am indopat cu dulciuri, iar acum nu pot manca deloc, imi fac greata. Mai rau e faptul ca in ultima luna am luat doar 0.5 kg si dr. spune ca nu e bine, ca trebuie mai mult. Dar nu stiu ce sa fac, daca ma indop mi se face rau. Am incercat sa iau 2 tipuri de prenatale, sa-mi cresca pofta de mancare, dar toate contin fier si eu am un stomac f. sensibil la fier si ma ustura rau. Dr. spune ca daca in doua sapt. nu iau un kg sa vin la spital sa-mi puna niste perfuzii cu vitamine si nu mai stiu ce...si tare sunt satula de spital.
Tati al nostru se pare ca s-a obisnuit cu ideea ca va avea trei fete in casa. El si-a dorit prima data baietel, dar o iubeste asa de mult pe Alexandra, incat acum nu a mai avut preferinte clare. Deja isi pune problema de cum o sa-si apere el fetele de baieti care toti sunt "rai" si "golani"...hi, hi...
Va pupicesc si va doresc un wk placut,
Vali, bb Alexandra si bebelina de 30+ sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salut fetelor

chiar ca nu stiam Corina ca sunt atatea probleme pentru femeile cu diabet gestational si pt. bebeii lor, acum daca ma gandesc ar cam trebui sa-i multumesc doctorului meu desi ma cam streseaza ca imi oto repeta sa am grija sa nu ma ingras si sa nu mananc multe dulciuri....credeam ca doar ii place sa ma bata la cap.
Acum daca mie mi-a iesit negativ oare sunt sanse sa il fac daca mananc dulce in ultimele saptamani?

Mcm , fetita mare ai abia astpet sa va si eu cat are musiu si daca si-a mentinut pozitia de angajare.S-a cam miscat in ultimele zile si banuiesc eu ca si a schimbat pozitita.

Un week end placut

Cristina 34 sapt.
Dr. Texier ,Clinique des Franciscaines
http://community.webshots.com/user/blue77102

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

'neata fetele

Eu de cateva nopti dorm mai bine dar numai dupa 12-1 noaptea dar problema este ca s-au indesit drumurile la buda, oricum e bine ca pot adormi imediat dupa aceea fara probleme. Si arsuri am dar nu sunt chiar atat de insuportabile incat sa iau ceva medicamente pentru ele, le suport cu stoicism.

Analiza pentru diabet am facut-o in sapt.28 de sarcina si totul este OK.

Aveti grija de voi!

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput