carpicon - chist ovarian
Raspunsuri - Pagina 4
MRL spune:
Fetelor,
Multumesc frumos pentru raspunsurile voastre. Eu acum fac si un tratament homeopat pt bebei si pina acum rezultatele au fost ca mi-am reglat CM la 29-30 zile (asa s-a intimplat la ultimele 3 CM).
In ceea ce priveste gelurile nu stiu daca pot inghiti solutiile pina nu ma consult cu dr. homeopata dar supozitoarele cu carpicon nu cred ca vor infuenta tratamentul pe care il urmez (poate nu mai am dureri insuportabile).
Inca o data multumiri si sa va aud cu vesti bune.
LilianaM
doly spune:
luna asta am avut niste dureri ingrozitoare la ciclu.nu le-am mai avut de 6 luni.Poate chistul imi face figuri.Am luat supozitoare de carpicon...le suport , sunt ok...insa...mie nu mi se opresc sangerarile(petele maronii mai exact).Ma tin deja de vreo 3 zile.De altfel ciclul a fost scurt si concis, dureri mari, agitatie mare, pt mai nimik.Abia astept luna viitoare sa vad ce se intampla acolo...la un eco.sper din tot sufletul sa se elimine ceva din chist.iau microginon(am niste ametzeli de la el...si niste tzitze...).
Sa speram ca totul va fi ok.Picaturi de zmeur si coacaz nu mai iau ca de cate ori beau, a doua zi ma inteapa la ovare...e normal? N-am chef de modificari hormonale.....
mai scrieti si voi.Adevarul ca supozitoarele chiar sunt cele mai ok care le-am "intromisionat la popou" pana acum...
doly
lordra spune:
Eu am reusit sa scap de niste sangerari magaresti babane cu ceai concentrat de coada calului + traista ciobanului, si cu comprese de coada calului asezata pe locul chistului ( ma rog, aproximativ).
Doly, esti sigura ca anticonceptionalele sunt cele mai indicate in cazul chistului? Eu am luat ani intregi si cum le-am intrerupt, cum hopa chisturile s-au obezit iar. Eu cred ca ar trebui gasita o alternativa de tratament care sa elimine cauza si nu efectul....altfel, nu e decat o prelungire a agoniei. Cel putin, la mine asha a fost.
Nane spune:
Ce anticonceptionale ai luat Lordra? Eu iau Logest deocamdata au tot scazut dar intr-o perioada f. lunga...
Nane
mishi spune:
Fetelor, la mine s-a intamplat asa: pentru chisturi ovariene am luat Diane la recomandarea medicului timp de 7 luni consecutiv - nimik. Verificari la 2-3 luni si aud acelasi lucru : "mai continua". Ultima oare mi-a zis sa mai iau inca 6 luni. Pai s-a dus naiba bb-le meu. cum sa fac bb daca iau anticonceptionale - si asa multe luni. Am oprit luna trecuta , de la mine putere, am pus supozitoare cu carpicon si TOT tratamentul Liviei si... ghici: pentru prima oare dupa haaaat, ani de zile, am avut ovulatie cala carte si CM sanatos, de 5 zile, ca la feciorie. Am eliminat chistulete grupa mare si cred ca supozitoarele fac fooooaaarte bine. Acum le-am inceput iar si o sa merg la ecografie sa vad axact ca minuni a facut.
mishi
.............
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor.
dandana spune:
mishi, sper ca nu incurc niste borcane, dar tu le-ai inceput acum o luna, adica ai doar un ciclu de atunci, nu-i asa?
de unde stii ca ai eliminat chistulete? ca ecografie vad ca nu ai facut
eu sunt la a doua tura de carpicoane dar nu am apucat sa fac eco pt ca abia s-a oprit sangerarea si nu am avut timp dar sapt viitoare ma duc sa vad ce si cum
mishi spune:
Am presupus deoarece am citit pe Dc ca aceste chistulete se elimina pri CM. Eu aveam de obicei un CM de 2 zile, tras de par, cremos, mai mult o scurgere maronie, fara consistenta, desi luam anticonceptionale. Chiar si ianinte de Diane, CM era anemic. Acum am eliminat niste cheaguri de sange si corespund descrierii celorlalte aspirante. Si eu sunt nerabdatoare sa vad ecografia. nu-mi ramane decat sa sper. Aaaaa, si CM a venit la EXACT 28 de zile.
mishi
.............
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor.
Nane spune:
Hmmmm si la mine e la fel...2 zile maronii si trase de par. De fapt mi s-a tot redus de la vreo 4 zile cat aveam la inceput (acu fo 4-5 ani) la 3 si-acu la 2, ceea ce m-a pus pe ganduri...
Nane
mishi spune:
Tot incerc sa gasesc unde era scrisa descrierea chisturilor, cum se formeaza, ce sunt si de aici explicatia pentru eliminarea lor prin Cm, dar nu gasesc. Mai caut, daca stiti ceva...postai.
mishi
.............
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor.
Nane spune:
In fiecare luna, sub controlul strict al hormonilor hipotalamici si hipofizari, orice ovar normal produce hormonii care regleaza atat maturarea si degenerarea foloculilor ovarieni, cat si pregatirea mucoasei uterine pentru implantarea ovulului fecundat. Foliculii ovarieni sunt formati dintr-un strat de celule situate la exterior, numite tecale, si dintr-un strat de celule aflate mai in interior, numite granuloase, care delimiteaza o cavitate plina cu lichid in care se gaseste ovulul.
La inceputul fiecarei luni de ciclu, dintr-un ovar mai multi foliculi sunt recrutati pentru a se matura (adica sufera modificari conformationale si metabolice care vor permite dupa o anumita perioada, in general 14 zile, eliminarea ovulului prin ruperea peretilor acestor foliculi), dar numai unul singur va castiga aceasta cursa, ceilalti foliculi concurenti suferind un proces de involutie. Foliculul matur produce estrogen, hormon secretat in special de celulele granuloase (stratul intern al foliculului). Dupa ovulatie chistul folicular, fiind deci rupt, se transforma intr-o formatiune denumita corp luteal.
Aceasta are rolul de a secreta progesteron, pentru a favoriza supravietuirea unei eventuale sarcini. Daca ovulul a fost fecundat, in momentul implantarii embrionului (il numim asa desi este format doar din cateva zeci de celule) corpul luteal primeste semnale hormonale din partea acestuia, astfel ca el isi continua productia de progesteron, care este absolut necesar supravietuirii sarcinii. Daca ovulul nu a fost fecundat, corpul luteal involueaza, astfel ca la 14 zile de la ovulatie se declanseaza ciclul menstrual.
Procesele acestea sunt foarte fin controlate de hormonii hipofizari. Daca exista dereglari ale sintezei acestora sau ale mijloacelor de comunicare dintre ovare si hipofiza (proces denumit feedback), transformarea chistului folicular in corp luteal este alterata, astfel ca se formeaza chisturile functionale.
Dar pe langa aceste chisturi poate sa apara si o pleiada de alte formatiuni chistice, avand in vedere ca ovarul este o formatiune cu tripla origine embriologica, deci orice alterare a proceselor metabolice de la nivelul oricaruia dintre aceste tesuturi care formeaza ovarul se poate finaliza in aparitia unui chist.
(Dr. Dan Tutunaru - specialist obstetrica-ginecologie)
Nane