Ce metode in cazul meu?

Ce metode in cazul meu? | Autor: Mirona

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.
Ma numesc Mirona si de cateva zile incerc sa iau legatura cu una din voi, mai stiutoare decat mine sa ma poata indruma. Pot spune ca m-ati impresionat prin faptul ca va ajutati una pe alta, sfatuiti, etc.
Povestea mea e simpla, amenoree secundara, ovare polichistice, anovulatie.
Dr spune laparoscopie, eu nu vreau.
Am inceput laptisor de matca, vitamina E si ceaiuri: naprasnic, coada soricelului si cretusca. Voi continua cu tratamentul Liviei dupa ce imi veti raspunde careva.
Eu nu mai am CM. Mi-a venit tarziu, de atunci tot schimb la doctori si fiecare imi spune altceva. L-am mai provocat de 2-3 ori cu fiole de progesteron, cand faceam pauze de la pastile. De 9 ani iau anticonceptionale, fara nu am CM, cel mai mult am asteptat 9 luni sa vina de la mama natura, dar acum gata. Vrem un BB.
CM il provoc cu duphaston si apoi in a 5-a zi incep tratamentul Liviei?
Duc tratamentul pana in ziua a 19-a si apoi? Luna viitoare oricum nu vine singur, deci iar il provoc?
Ce fel de metode de control pot eu folosi, din moment ce nu am ovulat niciodata, nu stiu cum e aia si nici cum s-o recunosc?
javascript:insertsmilie('');
Va rog sa nu radeti de mine javascript:insertsmilie('');si sa ma ajutati. Sunt o aspiranta de doar patru luni de zile javascript:insertsmilie('');si tot ce stiu despre probleme de fertilitate stiu de la voi din acest forum minunat.
Cu mii de multumiri de pe acum, Mirona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camy062004 spune:

M...sant camy si as vrea sa-ti raspund la intrebarea ta sa inteleg ca ai ciclu dereglat exista multe motive a ciclului dereglat 1. ovarele polichistice 2. raceala sau cum ai spunem noi anexita 3. poate ai sa razi dar si sexul folosit foarte rar este o cauza un exemplu:cunos o gagica care face sex destul de rar adica o data pe luna si din cauza asta face injecti cu progesteron am inteles ca sant foarte dureroase acest progesteron iti provoaca venirea ciclului etc... dar poate nu-i si in cazul tau si multe altele iti poate deregla ciclul menstrual.in speranta ca ti-am fost de ajutor . spune-mi te rog ce inseamna laparoscopia ca nu am inteles foarte bine si daca iei vreun tratament pt. chisturii ca eu nu stiu ce sa mai fac sa scao de ele astept un raspuns de la tine...

camy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Acupunctura?
Eu n-am problemele tale dar mi s-a intamplat de 4-5 ori sa nu-mi vina CM fara tratament. Ultima data s-a intamplat anul trecut in noiembrie cand n-am mai vrut sa iau progesteron si am facut acupumctura 10 sedinte. De atunci n-am mai avut nici un fel de intarziere.
Erau cateva paciente care faceau tratament pentru bb. Una era chiar insarcinata de cateva saptamani- deci a reusit!

Iti doresc multa rabdare si iar rabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Mirona, din ce stiu eu amenoreea secundara are mai multe cauze: sinechii uterine,hipoplazia ovariana,insufucienta tiroidiana, obezitate sau poate fi o amenoree de stress; in orice caz e tratabila. Cred ca in primul rand trebuie depistata cauza si apoi tratata.
Incearca sa gasesti un doctor bun, poate totusi nu va fi nevoie de laparoscopie.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumit spune:

Draga Mirona,eu sunt cam in situatia ta,adica am ovare micropolichistice,anovulatie,amenoree...Timp de cateva luni am incercat sa provoc menstruatia cu pastile,asa cum faci tu;partea proasta era ca atunci cand lasam pastilele incetam sa am ciclu.Am mers la un medic endocrinolog,am facut o serie de analize hormonale din care a reiesit faptul ca unul dintre hormoni este prea mare(prolactina).Acum iau niste pastile(Brocriptin) care are rolul de a micsora secretia de prolactina si pot sa-ti spun ca am ciclu,cu ovulatie cu tot.Endocrinologul la care merg este de parere ca ginecologii pun prea usor diagnosticul de ovare micropolichistice si nu sunt interesati de ce se intampla la nivel hormonal.Eu te-as sfatui sa mergi sa vezi care-i situatia cu hormonii implicati in ovulatie.Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Merci Camy pt raspuns. Din toate cele 3 puncte descrise de tine ma inscriu doar la ovare polichistice. Da, injectiile cu progesteron sunt dureroase, luam cate una pe zi si doar la a 6 – 7 imi venea. De aceea am recurs la a nu mai intrerupe pastilele. Mie i-a folosit, dar cum stiinta evolueaza, acum il provoc cu duphaston.
Despre laparoscopie am citit de pe acest forum tot ce se poate. Am cautat cu google si am ajuns aici, m-am si inscris. Daca vrei, iti trimit maine pe mail tot ce mi-am scos eu despre aceasta operatie. Exista pe forum si un subiect pro si contra despre laparo. Tinem legatura, OK?

Rodica, merci mult pentru raspuns. Am sa ma interesez unde se poate face asa ceva si pe la noi. Nu ma las eu taiata, n-avea grija, pana nu epuizez toate variantele posibile. Merci.

Mihaela, merci de sfat, dar am colindat de la un doctor la altul si cauza nu este de gasit, solutii ar fi multe: ma apuc din nou de anticonceptionale, sau exista injectii lunare 1/ luna/7.200.000 lei, sau laparo. Astea trei solutii mi le-au spus mai multi doctori. Ei pana acum am tot luat pastile, nu mai vreau. Incerc si o Sovata pe finele anului, dar nu ma las.

Merci lumit, m-ai pus pe ganduri, am sa incerc sa gasesc si un endocrinolog bun pe aici. Si mie mi s-a parut ca prea repede mi-a pus diagnosticul, dar cand 3 iti spun acelasi lucru... ce sa cred?

Ei acum fetelor, raspundeti-mi totusi si la intrebarea cu metodele de urmarire a temperaturii, a ovulatiei,a calendarului etc. Eu cum sa le fac? In cazul meu mai pot da un rezultat clar? Mai are rost sa ma gandesc la ele?Scuzati-mi insistenta, dar as dori sa stiu parerea voastra. Merci, Mirona

Mironica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Mirona, sunt (oarecum) in aceeasi situatie, de aceea imi permit sa-ti raspund.

In cazul in care nu ai ciclu regulat, cu atat mai mult amenoree, nu-ti foloseste la nimic metoda calendarului, monitorizarea temperaturii, teste de predictie a ovulatiei. Astea folosesc atunci cand stii, macar aproximativ, cand vei avea ovulatie. Adica, din data la care ar trebui sa-ti vina urmatoarea menstra, sa scazi cam 14 zile. Inainte cu cateva zile si dupa aceea se urmaresc anumite caracteristici, pentru a identifica ziua si, mai ales, ora/orele cand se produce ovulatia.

In cazul tau (si-al meu) nu ai cum sa scazi cele 14 zile, ca nu stii din ce! Atata vreme cat ciclul nu devine cat de cat regulat, chiar daca este mai lung decat la alte fete, nu poti face aceste observatii. Nici macar observarea modificarilor mucusului cervical mie nu-mi foloseste, e totul haotic.

Cred ca cel mai bine pt tine ar fi sa incerci sa obtii un ciclu cat de cat previzibil... asta ar fi prima conditie pentru a avea ovulatie... din pacate nu si singura... Abia apoi, sa-ti pui problema de CAND e ovulatia.

Poti incerca stimulare ovariana medicamentoasa... NUMAI la sfatul si sub urmarirea medicului... apoi monitorizare echografica, sa vada daca se formeaza foliculi, daca cresc destul, daca se sparg. Daca se face cel putin unul, de marime 20 mm, si grosimea endometrului este de cel putin 9 mm, poti face o injectie care sa-ti declanseze ovulatia (spargerea foliculului matur). Apoi, o alat echografie poate arata "lichid in fundul de sac Douglas", semn ca ovulatia a avut loc.

Vad ca deja te-ai apucat de tratamente naturiste si vrei sa incerci si mai multe. Nu stiu cat e de bine sa te "risipesti" in atatea parti, te vei plictisi/enerva/descuraja la un moment dat. Si nu e bine. Trebuie sa nu-ti pierzi limpezimea mintii si sa mai vezi si altceva in viata in afara de tratamente pt sterilitate.

Parerea mea, care mi-am pus acelasi intrebari ca si tine la un moment-dat...

Iti doresc mult succes, cat mai putin stres si....

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by camy062004
poate ai sa razi dar si sexul folosit foarte rar este o cauza un exemplu:cunos o gagica care face sex destul de rar adica o data pe luna si din cauza asta face injecti cu progesteron am inteles ca sant foarte dureroase acest progesteron iti provoaca venirea ciclului etc...

camy, nu stiu daca sa rad sau sa ma ingrijorez : spune-mi si mie ce legatura are "a nu face sex" cu inducerea menstruatiei cu injectii cu progesteron? Esti sigura ca prietena ta are nevoie de injectii din cauza ca nu face destul sex ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy062004 spune:

Daca stai sa te gindesti putin si sexul pracricat rar sa zicem are legatura cu dereglarea hormonala deci si asta este o cauza a ciclului mult asteptat. Crezi ca gresesc?

camy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Rozi, ma bucur ca-mi raspunde cineva care ma intelege, adica cu aceeasi problema. Stimulare ovariana vrea si dr. sa fac, dar injectabil, una pe luna: 7.200.000 lei
Ma enerveaza ca nu vede decat laparoscopia in fata nasului. Acum incerc luna asta cu "usorul" tratament al Liviei, nu are ce sa-mi faca rau, in timp ce ma interesez de un endocrinolog, cum m-a sfatuit lumit, apoi mai vedem. Tu de ce esti asa dezamagita? De cand incercati? Ce ati incercat? Prin cate ai trecut? Te superi daca te rog sa-mi spui povestea ta? Poate ma ajuta si pe mine cu cava.Scrie-mi pe PM daca altele o stiu deja.
Merci.Mirona

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by camy062004

Daca stai sa te gindesti putin si sexul pracricat rar sa zicem are legatura cu dereglarea hormonala deci si asta este o cauza a ciclului mult asteptat. Crezi ca gresesc?

camy

Camy, tu zici ca sexul practicat rar produce tulburari hormonale? Poate, daca hormonii zic "da" si tu, dintr-un motiv sau altul, spui "pas". Dar daca hormonii nu zic nimic... atunci zic invers: ca de la dereglari hormonale -> lipsa apetit sex.

De asemenea, dereglari hormonale -> lipsa ovulatie -> lipsa menstruatie.

Alte pareri?

Mergi la inceput