mama singura

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nordy spune:

Mariagi,
Si eu sunt puternica si curajoasa si imi iubesc copilul inainte de-al concepe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioviju spune:

Mariangi, multumesc pt cuvintele tale. poate ai sa fii dezamagita cand ai sa afli ca nu, nu am despartit pe nimeni, dar mi-am dorit si doresc si acum. Important este ca eu mi-am luat soarta in maini si nu am depins de nimeni, cu atat mai putin de tatal copilului.

Dar, vezi tu, lumea este ipocrita. Multi oameni se lauda cu casnicia lor, mai ales femeile, ca vezi doamne sunt respectabile, au un sot, copii, totul este OK. De fapt nu este. Aud in jurul meu povesti "de casnicie" care sunt de fapt cosmaruri, dar in fata lumii sunt cel mai frumos vis.

Eu nu cred ca Nordy trebuie incriminata pt ca iubeste un barbat insurat. Daca intr-adevar iubeste este super OK. Prejudecatile sunt o prostie. Si poate ca aceea casnicie este de rahat dar ramane in picioare din motive care nu tin de iubire. Oricum, iubirea este un motiv din ce in ce mai putin intalnit pt o casnicie.

Eu cred ca problema lui Nordy este pusa gresit. Si aici imi poate confirma ea.
Nu conteaza cum si pe cine iubeste. Conteaza daca nu cumva aceasta iubire nu este cumva o iluzie.
Nordy, stii cum e, tot ce e bun e luat deja. D-aia esti, poate, atrasa de un barbat insurat. Cred ca ar trebui sa iesi, sa cunosti oameni, sa te uiti la prietenele tale care au parteneri liberi si sa vezi ce bine e ca toata atentia se indreapta catre ele. Tu esti de 9 luni cu iubitul tau? Mi se pare super-putin. Mie mi s-a intamplat dupa mai mult de 6 ani.

Si nu renunt la ideea mea: daca ai fost in stare sa faci avort (eu personal sunt de acord cu avortul in 2 situatii: cand exista riscul sa se nasca cu probleme grave sau daca ai fost violata), mi se pare ca acel copil a venit sa iti incerce iubirea si nu a gasit iubire. Eu cred ca acel copil a fost sansa iubirii tale pt tatal lui si tu ai ratat-o.

Mergi la inceput

Eny, stai linistita ca nu ma simt jignita orice comentariu este bien venit.Din moment ce am postat anuntul imi asum toate riscurile oricum nu ma asteptam sa-mi zica cineva "bravo" este si normal nu???
Mariagi nu stric casa nimanui, nici nu-mi doresc acest lucru de aceea am si zis "mama singura" pentru ca nu ma astept ca el sa-si paraseasca nevasta si sa stea cu mine in cazul in care voi face un copil cu el ( cu toate ca aceasta situatie nu ar fi de exclus).La un moment dat a avut chiar tendinta sa divorteze ( nu cred ca neaparat din cauza mea) din cate mi-a spus ne se mai intelegeau deloc..iar eu l-am sfatuit sa nu faca acest lucru si sa se gandeasca ca are un copil..Dupa cum ar crede unii nu m-am bucurat cand am auzit vestea asta,dar asta nu inseamna ca nu-l iubesc.Stiu ca nici mie nu mi-ar fa placut sa fiu in locul ei asa ca o inteleg.Din pacate pentru mine ea a fost prima si nu vreau sa schimb asta( de fapt nici nu pot).Daca nu aveau copil puteam sa ma lupt ca sa fie al meu dar asa copilul nu are nici o vina si n'as fi fericita chiar daca si-ar parasi familia pentru mine, n=as putea trai cu gandul ca am luat tatal unui copil.Ceea ce nu inteleg unele este ca eu traiesc in umbra si nu ma plang de asta accept, nu vreau sa stric casa nimanui daca as fi vrut poate ca acum era deja stricata, pacatul meu este ca il iubesc si s-a intamplat ca el sa fie casatorit nu l-am ales intentionat asa a fost sa fie dar popate ca ma mint singura cu aceasta relatie.....????deocamdata n-am reusit sa-mi dau seama
Apropo maine petrecem toata ziua impreuna ( abia astept)cateodata ma gandesc cat de putin ii trebuie unui om ca sa fie fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Vioviju, tu iti stii cel mai bine situatia, poate in cazul tau, tatal copilului nu are o casnicie reusita, poate alte motive il tin legat de sotia lui, nu stiu.

Dar Nordy a spus clar ca amantul ei isi iubeste sotia, ca i se frange inima cand o minte, si are 27 de ani doar, pentru Dumnezeu, la varsta asta poate gasi pe cineva bun, neluat, n-are rost sa isi bata joc de viata altora, mai ales ca el are deja un copil cu sotia lui, care are nevoie de tatal lui. La copilul ala chiar nu se gandeste deloc? Sa lase omul in pace, ca are cine sa ii faca lui copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Nordy, cel mai bine e sa te duci in calatoria aceea in interes de servici, poate te lamuresti mai bine ce e cu tine. Incearca sa mai cunosti lume.

Tu ai spus undeva ca ai principii si nu te poti arunca in bratele altui barbat, dar atunci, cum naiba te-ai putut arunca in bratele unui barbat care are pe alta in brate? Asta nu pot intelege si pace. Ce fel de principii ai de fapt? Nu vreau sa te judec, dar pur si simplu nu inteleg care e lagatura dintre principii si situatia ta, vadit neprincipiala.

Si asa cum ti-am zis, ai 27 de ani, probabil esti stralucitoare, asta nu e o varsta in care sa stai in umbra. Tu chiar crezi ca s-au terminat barbatii? Fii serioasa, deschide ochii in jurul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Nordy scumpa,hai ca ne gasiram.Cu diferenta ca al meu mandru nu are copii,e casatorit de ani buni,vreo 16,si mariajul lui,din spusele sale nu mai merge de vreo 7-8 ani.Si pe mine ma incanta ideea unui bebe.Sunt topita dupa copii.Dar sa-ti spun ce ma retine.Am locuit vreo 2 ani cu un cuplu,ea romanca,el american.Au doua fetite care s-au nascut in timpul in care noi locuiam impreuna la o diferenta de 1an si 4 luni una de cealalta.Stii ce frumos arata doi oameni care se iubesc si isi dau totul unul celuilalt?Stii cat de fericiti cresc acei copii?De ce m-as pedepsi singura pe mine lipsindu-ma de tatal copilului care sa fie cu noi tot timpul?Ar insemna sa-mi semnez singura sentinta ca nu imi dau voie sa fiu fericita. Stiu ca nu toate cuplurile sfarsesc fiind fericite,de acord,dar de ce mi-as refuza eu singura acea sansa de 10,20,30 % de a fi implinita cu cineva.Si apoi copilul meu de ce nu ar merita sa creasca intr-o familie fericita?As intelege egoismul daca as fi o tipa de 40 de ani sau peste,singura dar cu ceva resurse materiale si care vrea sa aiba un pui de om al ei chiar daca nu si-a gasit perechea.Dar la noi nu este cazul.Bebe nu e o jucarie.In primele luni se trezeste de n-spe ori pe noapte,deci mami nu mai are parte de odihna,nu-si mai apartine;Si sa nu uitam de cheltuieli,care sunt semnificative.Si apoi cum m-as simti eu sa ma vad singura in toate astea,cu bebe in brate si mergand pe strada sa vad copii care au fost doriti din toata inima de ambii parinti,si cu mami si cu tati fericiti?O sa ma fac ca nu-i vad?Si copilului meu sa-i pun ochelari de cal sa nu vada?Si ce sa-i raspund juniorului cand are deja vreo 6-10 ani cand ma intreaba de ce nu are si el/ea pe tati al lui?M-as putea eschiva de la raspuns,cu ceva de genu:esti prea mic sa intelegi(ca mami era o visatoare cu capu-n nori care nu si-a dat seama ca e o mare diferenta intre filmele de dragoste neimplinita si realitate).Nu o sa mai continui cu astea,dar trebuie sa fim atente cand luam decizii care nu ne vor afecta doar pe noi.Si stii bine ca orice alegere faci alegi si consecintele. Dar pe de alta parte ne nastem ca sa invatam,si se pare ca invatam si din greseli.Fii fericita orice ai alege.Pana la urma orice lucru in lumea asta are cel putin doua fetze.Tinem legatura.

Mergi la inceput

Delia , la tine pare mai simplu mult mai simplu din moment ce nu exista copii, si...
dar pe de alta parte suntem cam in aceeasi oala din moment ce suntem iubite doar pe jumatate (teoretic cam asa ar fi.)Voi de cat timp va cunoasteti?? Sotia lui stie...?Cum va intalniti, cum te simti in situatia asta..?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frantuzoaica spune:

Nordy,faci cum iti spune inima,important este sa nu ai regrete mai tarziu.*Analizeaza-ti* inima,sufletul,constiinta si sfaturile pe care le-ai primit aici si doar TU o sa stii ce mai bine!
Multa bafta iti doresc in orice hotarare vei lua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela R spune:

Urmaresc de ceva timp subiectul, si s-a spus deja cam tot ce se putea spune, dar chiar nu ma mai pot abtine, cu riscul de a repeta ceea ce au postat fetele. Nordy, tu chiar dormi linistita noaptea stiind ca te joci cu viata altor oameni? Ai spus chiar tu ca sotia amantului tau banuieste ceva, ca l-a intrebat daca are pe altcineva, ca el a negat...Crezi ca femeii i-a fost de ajuns faptul ca el a negat? Fericirea ei deja se clatina. De unde stii tu ca ea nu trece deja printr-un adevarat iad? De care el s-ar putea sa nu aiba habar? Stii tu, femeile simt intotdeauna...Chiar te simti bine cind pleci cu el undeva, stiind ca acasa a lasat o alta femeie si un copil. Eu n-as putea, zau..., dar, ma rog, fiecare cu ale lui.
Dar in toata treaba asta tu vrei sa mai creezi un suflet chinuit? Te-ai gindit cum ii vei explica copilului cum a venit el pe lume? Poate nu iti pasa, dar eu zic ca asta se numeste egoism, ca sa nu spun altfel, ca limba romana e "generoasa". Nu vreau sa te jignesc, dar zau daca te pot intelege...Daca tot ai cerut sfaturi. Speri sa nu te supere sinceritatea.
Si inca o intrebare: asa intelegi tu sa procedezi toata viata? Sa accepti jumatati de masura, sa te multumesti cu firmituri, si sa calci peste "cadavre" pentru ca asa ti-e tie bine? Este o vorba din batrini, ti-o spun si tie, poate nu o stiai: Orice, dar absolut orice ti se intoarce in viata. Nu iti doresc asta, dar fereasca D-zeu, ca atunci suferinta va avea o intensitate muuuult mai mare decit ceea ce simti tu acum. Nu de alta, dar te vad si destul de patimasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

NU e chiar asa simplu,chiar daca nu sunt copii la mijloc.Noi suntem impreuna de 2 ani ,impliniti in iulie.Aici daca divortezi imparti toata averea,prieteni, afaceri,rahaturi,etc. de care el se teme cumplit;si pe deasupra el ar zice orice ca sa aiba un bebe cu mine.Dar i-am spus ca se insala daca crede ca ma fraiereste cu promisiuni.Chiar i-am sugerat sa-i vorbeasca nevesti-si de variante gen adoptie sau mama purtatoare.Dar mi-a spus ca intre ei nu mai exista intimitati de multi ani.In timp o sa vad ce se intampla cu noi.Am incercat de vreo 2 ori sa rup relatia cu el dar...plangeam amandoi...si n-am mai rupt-o.Oricum stim amandoi ca mai devreme sau mai tarziu unul dintre noi va trebui sa aleaga.Am 24 de ani,luna viitoare 25,si il iubesc mult dar nu ma vad in stare sa-mi irosesc viata asteptandu-l pe fat-frumos din lacrima sa se decida.N-am eu stofa de asemenea eroisme de genul Katherinei Hepburn.Nu stiu daca tu stii dar tipa asta l-a iubit pe unul,actor frumos si el,casatorit cu copii, si toata viata a fost cu el.A stiut toata lumea de ei dar el nu a renuntat la familie;el a murit si ea nu s-a putut duce nici macar la inmormantare caci decenta era la mare pret.Dar poate totusi in tipm,cine stie,ramane de vazut.

Mergi la inceput