pot sa imi pastrez pisica daca am un copil mic?
Raspunsuri - Pagina 3
Nora spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
... si am ales sa fiu cu ochii doar pe David...
Sinzi
Ma bag si eu ca musca in lapte
Sanatate!
Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://community.webshots.com/user/NoraCosmin
Veve spune:
03. Retineti esenta dialogului
Nu uitati ca scopul participarii in cadrul discutiilor, nu trebuie sa fie convingerea celorlalti participanti ca punctul de vedere propriu este cel corect. Retineti ca nu este obligatoriu ca discutia sa se termine cu un acord. Nimeni nu are dreptul sa se supere daca ceilalti participanti nu ii impartasesc opiniile. Aceasta este esenta dialogului.
04. Incercati sa combateti idei, nu persoane
Incercati sa combateti idei, nu persoane. In momentul in care un mesaj degaja un atac la persoana - mesajul va fi sters de catre moderatori iar, in fuctie de gravitatea atacului, utilizatorul va fi sanctionat.
Va rog incercati sa nu deviati prea mult de la subiect!In caz contrar ne mutam la "Zona zoster"!
Si nu uitati ca fiecare e liber sa-si spuna parerea,in cate postari vrea muschiul lui
,atata timp cat interventiile sunt la obiect.
Multumesc pentru intelegere!
Irina,veve & croko
alssa spune:
Ei bine, eu reusesc sa am casa luna, sa ma joc cu Clara, sa fie si ea "luna", mincata, jucata, imbracata, fericita, si am 2 pisici si 3 ogari afgani.
SE POATE.
Depinde cit de mult iti doresti, cit de mult esti dispusa sa te sacrifici pentru ceea ce iubesti.
Daca are cineva indoieli ca ar face fatza, atunci mai bine sa lase animalele.
Am crescut si cu pisici, si cu caini si n-am avut nimic. Am vazut si case unde parul de pisica sau de caine zbura prin aer mai ceva ca intr-un adapost si am condamnat asta.
Cine doreste, il invit la mine in casa numai ca sa vada ca se poate sa le tii pe toate. Evident, nu spun aici ce inseamna sacrificiul.
Dar in VECI, nu m-ar lamuri cineva ca animalul nu este altceva decit un aducator de mizerie si de rele.
Parere personala:
condamn stapinii de animale care le fac vint din casa pina le creste copilul. Asta denota destul de multe despre persoana respectiva... nu spun a ce suna...
Evident, cum e expresia pe aici, am sa-mi iau rosii in cap.
N-aveti decit.
Este parerea mea.
Restul... ginditi-va de 10 ori INAINTE de a va lua un animal si incercati sa intuiti eventualele probleme: copil, plecat de-acasa, samd. Mai bine nu va mai luati decit sa-i abandonati aiurea.
Alssa si Clara (1 an si 8 luni)
ligiacobalt spune:
Buna
Un raspuns logic de la persoanele care nu au animale ar fi sa nu ai nici un animal in casa.
Eu am o birmaneza de 3 ani si am o fetita de 1 an. In perioada cat am fost insarcinata mi-am facut analizale de clamidia si toxoplasmoza ca sa fiu sigura. Inainte cu un an de a fi insarcinata nu am mai lasat pisica sa intre in dormitor. Acum pisica nu sta in aceeasi camera cu fetita plus ca pisica o ignora aproape in totalitate pe Ioana. Am lasat-o de cateva ori pe Ioana sa o apuce de Bambi (pisica) de par ca sa isi faca damblaua dupa care am spalat-o. Am evitat sa mai am in casa covoare persane mari caci ele atrag parul si avand parchet am pus cate o mocheta. In ficare zi aspir si sterg pe jos cu putin clor in apa pentru orice eventualitate
Pana acum nu am avut nici o problema cu pisica si Ioana si nici in continuare nu cred sa am Important este sa nu lasi pisica in camera copilului doar asa o data sa inspecteze ca de stii cum sunt animalele si sa o deparazitezi si vaccinezi regulat
Emak spune:
Bravo, Alssa - touche!
Imi place ca privesti problema si din punctul de vedere al amaratului ala de animal! Sa nu fiu inteleasa gresit - categoric, prioritatea nr. 1 este copilul - dar si sa "scapi" de un animal, care s-a atasat de tine, de mediul lui, care te iubeste NECONDITIONAT si care nu isi poate alege stapanul, ca de o mobila veche ce a devenit incomoda ... nu mi se pare de loc "fair". Totusi, e si el un suflet, are sentimente si mai ales ca la o varsta matura se adapteaza foarte greu la un stapan nou și la un mediu nou...
asa ca sunt gata sa iau si eu rosiile in cap...
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by Emak
Bravo, Alssa - touche!
Imi place ca privesti problema si din punctul de vedere al amaratului ala de animal!
emak
Nu stiu cum e cu pisicile...dar eu cred ca am facut in primul rand ce e mai bine pentru catel...la socara-mea are curte, il scoate la plimbari tot timpul, ii da atentie non-stop (cainele nostru e dalmatian si are mereu nevoie de atentie si miscare)
In alta oridine de idei, copiii, chiar daca nu isi propun asta, chinuie animalele, care saracele indura, inghit, si rabda...
Nu mai ai timp sa iesi asa mult si cu cainele pe afara si ii acorzi mai putin atentie. Am iesit eu de cateva ori cu cainele si copilul in parc, Radio e nebuna, aleagra, daca o scot in parc imi e mila sa o tin in lesa, David alearga si el (imi e mila sa il las in carucior), nici unul nu prea ma asculta si eu ma trezesc ca nu stiu dupa care sa tip mai intai...Cainele nu pot sa il tin in preajma altor copiii, ca sa fim seriosi, sunt foarte putine mamici care accepta sa se joace un catel langa copiii lor, chiar daca acesta e obisnuit cu copiii mici...lana alti caini nu ma pot duce, ca sunt cu David...Parca sunt cu drobul si cu sarea... si nu prea am oferte sa ii pot scoate separat, sau sa ma insoteasca cineva.
De asta cred ca cel mai bine pentru Radio este ceea ce ii ofera soacra mea (cu care e obisnuita) si noi ne vedem in weekenduri.
DAr la copiii pe care ii cresc bunicii nu va ganditi ???? Nu e acelasi lucru? Nu ducem copiii la bunici pentru ca noi muncim (in cazul meu, full time David) si nu mai avem timp cum am vrea sa ne ocupam de ei??? Ca doar nu abandonezi nici copilul nici animalul definitiv????
Sinzi si David
blerina spune:
ciao tuturor.hai ca mi spun si eu opinia.n am vrut sa ma bag dar cred ca e cazul.noi avem un ciobanesc mioritic.superb, rasfatat,destept e baiatul casei de 4 ani.nu stam la curte deocamdata.avem un apartament foarte mare,gen duplex,si camere spatioase.avem o fetita de 4 luni.casa sta supercurata.asa cum tb, sa stea orice casa.pe jos avem greisie piatra si parchet.a fost mai scump dar se curata usor.nu prea au ei o relatie acum, dar el fiind caine de paza e extrem de fericit ca apara carutul in parc si cu ocazia asta am scapat de oameni cu:vai ce copil frumos ,sa vad si eu ,sa mangai si eu.e dresat.are dresor care il scoate in continuare.doctora pediatra e o persoana care ii e frica de caini.dar n a avut nimic de comentat cu dulaul.a vazut ca totul e curat.baiatu e sub control. si e doc. f. buna.dna. carja de la spitalul elias.si ca posesore de caini si ca persoana care a citit destul pe tema asta,si din discutile cu dresorul va spun ca un caine e fericit numai cu stapanul.richard a mers peste tot cu noi,si in hoteluri si in restaurane,de fel e si o fugura cunoscuta prin bucuresti,predal si mamaia,azuga.sa ti duci catelul in vacanta e o scuza alimentata de lene si egoism.catelul nostru ,intradevar are dresor care ii asigura miscarea, antrenament etc de 3 ani de zile.dar dim. la 7 30 in fiecare zi ese cu noi si cu copilul in parc.si noi ne miscam si dupa bem cafeaua la terasa.si bb sta in aer curat si ia ultrviolete.cum spunea doamna cu ogari afgan totul tine de dorinta si de dragoste.si nu e deloc un sacrificiu.e fun.
p.s are toate vaccine,deparazitare la zi.si isi face toaleta la medicul lui veterinar.
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by blerina
ciao tuturor.hai ca mi spun si eu opinia.n am vrut sa ma bag dar cred ca e cazul.noi avem un ciobanesc mioritic.superb, rasfatat,destept e baiatul casei de 4 ani.nu stam la curte deocamdata.avem un apartament foarte mare,gen duplex,si camere spatioase.avem o fetita de 4 luni.casa sta supercurata.asa cum tb, sa stea orice casa.pe jos avem greisie piatra si parchet.a fost mai scump dar se curata usor.nu prea au ei o relatie acum, dar el fiind caine de paza e extrem de fericit ca apara carutul in parc si cu ocazia asta am scapat de oameni cu:vai ce copil frumos ,sa vad si eu ,sa mangai si eu.e dresat.are dresor care il scoate in continuare.doctora pediatra e o persoana care ii e frica de caini.dar n a avut nimic de comentat cu dulaul.a vazut ca totul e curat.baiatu e sub control. si e doc. f. buna.dna. carja de la spitalul elias.si ca posesore de caini si ca persoana care a citit destul pe tema asta,si din discutile cu dresorul va spun ca un caine e fericit numai cu stapanul.richard a mers peste tot cu noi,si in hoteluri si in restaurane,de fel e si o fugura cunoscuta prin bucuresti,predal si mamaia,azuga.sa ti duci catelul in vacanta e o scuza alimentata de lene si egoism.catelul nostru ,intradevar are dresor care ii asigura miscarea, antrenament etc de 3 ani de zile.dar dim. la 7 30 in fiecare zi ese cu noi si cu copilul in parc.si noi ne miscam si dupa bem cafeaua la terasa.si bb sta in aer curat si ia ultrviolete.cum spunea doamna cu ogari afgan totul tine de dorinta si de dragoste.si nu e deloc un sacrificiu.e fun.
p.s are toate vaccine,deparazitare la zi.si isi face toaleta la medicul lui veterinar.
nu cred ca lenea si egoismul ma caracterizeaza...
David alearga foarte mult, fara carut nu ma descurc, ca trebuie sa caram, schimburi, mancare jucarii, Cora alearga la fel de mult, e nebunatica, si repezita. Sotul meu e plecat in voiaj cateva luni. ASa ca acasa sunt eu si David. Nu as face fata si catelului (care nu are dresor sa vina cu mine in parc!!!), la piata de abia intru cu copilul, eu trebuie sa le fac pe toate in casa si pe langa casa si peste tot il iau pe David cu mine. Nu as putea sa merg de ex. sa imi platesc curentul la coada cu copilul in brate si cainele in lesa de fiecare data...
Cora doarme in pat cu cineva...David obisnuia intr-un timp sa doarma si el in pat cu noi, amandoi sunt la fel de rasfatati si pretentiosi...iar eu sunt doar UN om!!!
Daca Radu ar fi fost acasa, sa scoata el ori cainele ori copilul dimineata si seara...s-ar fi schimbat, poate, problema. Dar de una singura nu as putea sa ii acord atentie nici catelului nici copilului cum ar merita.
Ciobanestii mioritici din cate stiu eu, sunt caini calmi, linistiti, cu par lung care se curata usor si sedentari. Dalmatienii sunt incapatanati, vioi, cu o pofta nemasurata de miscare, repeziti si neascultatori. Cel putin Radio asa este...
Concluzia mea este sa nu generalizezi, toti care isi "dau" animalele dupa ce vin pe lume copiii sunt egoisti si lenesi, pentru ca sunt cazuri si cazuri...
Sinzi si David
loredanaiascu spune:
eu sunt impotriva animalelor atunci cand ai copii in casa. Spun asta deoarece am un caz real, verisorul meu a avut pisicuta in casa, tare draga ne-a fost la toti, ca dupa ceva timp copilul sa ajunga prin toate spitalele tarii, fara ca doctorii sa stie ce are. A facut o alergie, boala cumplita de la parul de pisica, ani de zile a facut tratamente pe la Timisoara, medicamente cu pumnul de si-a distrus ficatul.
lore