Mamici de septembrie-octombrie 2004 (24)
Raspunsuri - Pagina 14
doxi spune:
Frosi, de unde din Unirea ti-ai luat camasile de noapte pt gravide? Ca am intrat si eu in 34 de saptamani si ma gandesc ca e momentul sa incep sa-mi fac trusoul... Multumesc.
Sanatate tuturor!
mcm spune:
Buna mamici,
Am revenit in Bucuresti dupa o perioada mai lunga petrecuta in Brasov. N-am reusit sa dorm jumatate de noapte din cauza zgomotului produs de masinile cu gabarit mare care treceau azi-noapte pe sub geamul meu.
Astazi am fost la medicul de familie unde am facut un vaccin antitetanos, voi ati facut asa ceva? Mi-a zis ca este pentru bebe.......Tot zilele acestea voi merge la ginecologie si probabil voi avea si noutati despre bebelina mea.
In Brasov am vizitat o verisoara care tocmai nascuse un baietel prin nastere indusa si mi s-a parut cam ciudata aceasta modalitate de nastere din povestirile ei. Noi nu stim inca cum vom veni pe lume, cel mai probabil cu epidurala.
Nastere usoara!
Naty spune:
Buna, fetele!
Chiar ati inceput sa va faceti bagajul pentru spital? Eu nici nu stiu ce trebuie sa contina si nu am cumparat absolut nimic, nici pentru mine, nici pentru bebelusa.
Vad ca mai toate aranjam casele. Eu una sunt cu nervii la pamant, de 3 saptamani trebuia sa vina echipa de muncitori sa inceapa treaba si nimic pana acum. Noroc ca nu locuim acolo, cred ca as innebuni.
Fetelor, pe mine ma chinuie grozav o indigestie de vreo 2 zile, nu ami stiu ce sa fac. Azi noapte nu am putut dormi din cauza unei dureri foarte puternice intr-un punct fix al burticii, aproape de buric. Cand ma miscam se difuza un pic, apoi iar se concentra in acelasi punct. Ma tinea vreo 15 minute, apoi ma lasa si ma apuca iar dupa o ora.
Are cineva idee ce poate sa fie? Eu am zis ca or fi gaze sau colici, dar atat de mult?
MIHAELA, ma bucur ac analizele sunt bune si lucrurile intra in normal. Tu nasti la Municipal sau am retinut eu gresit?
Raluca 30 sapt + 3 zile.
frosa spune:
Doxi o sa incerc sa/ti explic cit mai bine ca sa nimeresti magazinul. Am trimis/o si pe o prietena si a reusit sa/l gaseasca. Trebuie sa intri pe unde era parcarea din spate si sa urci pina la et 3 (cred ..... este etajul care face legatura cu partea din fata a magazinului). Aici sunt multe magazine mici cu fel si fel de lucruri. Daca urci pe scari, cind ajungi la acest etaj este exact magazinul din fata ta, de fapt nu este chiar magazin pt ca nu are tejghea dar o sa vezi probabil multe pijamale prezentate pe umerase. Calitativ sunt foarte bune, eu am dat acum citeva luni cam 300.000 lei pe una.
Succes
georgiana.david spune:
La prima nastere, cezariana, mi-am facut toaleta singura si m-am miscat destul de bine de aceea sper sa nu am probleme nici acum.
Mihaela, in ceea ce priveste "montarea" unui sterilet vreau sa va spun ca imi era o frica de moarte ca o sa ma doara dar de fapt nici macar nu am simtit cand mi l-a pus, nu glumesc. Si nu cred sa fi durat 5 minute (ooo e mult 5 minute, chiar mai putin). Din pacate preturi nu mai stiu, eu l-al pus in 1999 si de atunci a cam trecut ceva vreme! Nici de cumparat nu stiu de unde ai putea sa-l iei pentru ca mie mi l-a adus dr.
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72
roandre spune:
Merci Georgiana pt informatii. Oricum, nu credeam sa doara mai rau ca o nastere!
Naty, eu voi naste la Cantacuzino. Inainte eram la Polizu dar mi-am schimbat medicul. Fetelor, medicul pediatru trebuie sa-l stim inainte de a naste? Sau cum se procedeaza? Daca nu ai, iti repartizeaza ei unul?
Mihaela si puiul mic de 32 saptamani si 5 zile
Dr Ciulcu, Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/roandre
cristia spune:
Buna burtici!
Crismir ma bucur ca te-am vazut!Frumoasa burtica! Ce bine de tine ca te poti racori in piscina!!!Si ai facut niste sani!!!
Mai sa stii ca si eu ma intreb ce-o fi cu Adela...Ma gandesc ca are probleme cu netul ca parca asa zicea ultima data...
Ieri te consolam pe tine si-ti explicam ca e normal ca bebeii sa aiba si zile mai linistite si azi sunt trista ca bebelushul meu nu asa vioi... Daca-ar fi dupa mine as prefera sa ma tina tot in pumnisori si sutulete!!
Naty: salta-ti nervii de la pamant ca si daca te enervezi tu tot nu-i aduci pe zidari mai devreme. Eu incerc (nu-mi iese mereu) sa nu ma mai enervez pentru lucrurile pe care nu le pot controla.
Roandre ce ma bucur ca analizele sunt bune si ca esti pe fagas normal! La bebelina ta grasutza!
Mcm :bine ai revenit! Nasol cu zgomotul din Bucuresti noaptea...
Lorena: bafta la somn in continuare! Eu tocmai aseara m-am invartit cel mai mult in pat...
Apropos de ce-i ziceai tu Annei: sotul meu e oltean (din Severin) deci eu am in burtica un puiut de oltenas
Anielas: eu iau vitmanite prenatale (New Life) de la inceput...
Danyce unde esti? Pai e frumos?!? Ieri ne certai ca suntem lenese la scris si acum nu mai stai tu cu noi? Te-ai suparat?
In ultimele zile am tras cam tare la servici si ma resimt...Aseara m-a durut putin si burtica...Am luat un Nospa si ma gandesc ca de-aia o fi bebe mai linistit azi...Voi ce stiti antispasticele astea "adorm" bebeii? Cred ca m-am tzacanit total....
In rest sunt ferm hotarata sa nu ma mai agit asa tare la servici ca bebe e cel mai important!Vorba aia nu-i firma lu' tata, nu se darama fara mine si nici nu am vazut vreun soclu (de statuie) pregatindu-se in fata cladirii
Apropos de tinuta de spital si eu cred ca, camasile sunt cele mai nimerite pentru spital cand vom naste. Nici mie nu-mi plac defel si drept urmare nici nu am purtat vreuna pana acum. Dar tinand cont ca-i pentru un scop inalt mi-am luat doua, sa fie.
Aveti idee in ce suntem imbracate daca nastem normal? Adica ne dau de la spital ceva sau poarta fiecare ce are?
Nu radeti...ca eu chiar nu am idee...
Cristiana si bebe din burtica (32 saptamani si 4 zile)
danyce spune:
Buna, fetelor,
Mama mia! Dar chiar ca v-ati facut acum harnicute!
Eu inca nu mi-am pus problema bagajului de spital, asta si pt. ca aici, in Olanda, daca alegi sa nasti in spital nu iei prea multe lucruri cu tine (ev. o camasa de noapte pt. momentul nasterii- cumnata-mea a fost alaltaieri naked 100% - si ceva lucruri pt. bebelus sa-l aduci acasa) deoarece daca e totul Ok esti externata dupa vreo 2 ore. Acasa vine un ajutor specializat pt. o saptamana, care va face de toate (de la spalarea si schimbarea bebelusui - daca e cazul si hranirea lui -la spalarea si ajutarea mamei sa se imbrace si la curatenie in casa, gatit, primit musafiri, sevit, etc.)Pt. acasa am deja un pachet de la asigurari, cu tot felul de vata, tampoane, comprese sterile, diferite solutii si nu mai stiu ce ca nu l-am luat inca la puricat.In orice caz, e un pachet de ingrijire a mamei si bebelusului imediat dupa nastere.
Citesc randurile voastre si ma gandesc ce diferit e sistemul medical aici. Voi vorbiti de un pediatru personal, in timp ce aici ajung copiii la pediatru doar daca alte cadre medicale (asistente, medicul de familie, etc.) suspecteaza ca ar fi ceva in neegula cu copilasul si doar cu o recomandare speciala se ajunge la acesta (din partea mea pt. sistemul asta ca eu nu am incredere in el si nu ma declar multumita).
Anielas, bine ai venit! Sa te bucuri din plin de burtica atata vreme cat o mai ai si sa ai un bebe sanatos si frumos.
Eu cam sufar de insomnii si apoi ma trezesc pe la amiaza. Asa mi s-a intamplat acum. Si inca am destule de facut. Noroc ca am avut inspiratia de a trimite ieri proiectul ca altfel nu mai ajungea azi la timp.
Simt ca ma topesc de cald, dar asta e. Merg inainte ca n-am ce face. Trebuie sa iau ceva cadou dragut pt. nepotica mea pt. ca cel tarziu maine ma duc in vizita la ea.Si inca nu am inspiratie in privinta asta. Cred ca ma uit pe net pt. idei.
Pupici tuturor burticilor. Ne recitim mai tarziu.
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
elyanne spune:
Buna fetele!
Am aparut si noi dupa vreo 10 zile de absenta!
Noi am fost plecati la mare si am prins o vreme asa de frumoasa... Si m-am balacit. Nu aveam de gand sa mergem nicaieri anul asta, dar cand am auzit ca toti prietenii sunt pe la mare m-am hotarat sa mergem si noi. Si bine am facut.
Oricum nu am stat la soare si am avut mereu capul acoperit ca sa nu fac vreo insolatie.
In rest, noi suntem bine. Ma mai doare burtica din cand in cand. O simt grea ca un pietroi...
Si bebele meu are perioade cand simt ca se misca regulat, dar nu m-am gandit ca sughite. Chiar ma intrebam cum reuseste sa se miste asa. Ma gandeam ca o fi nervoasa si da din picioare...
si aveti grija de voi!
Eliana, Dr. Ciulcu Alexandru, Spitalul Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/elianacalin
cristina78 spune:
Buna!
MCM chiar vorbeam cu ceva timp in urma de vaccinul antitetanos pe care si mie mi l-a recomandat medicul de familie sa-l fac dar am refuzat cu inversunare.Nu l-am facut nici la prima sarcina si nu am de gand nici acum sa-l fac.
Oricum maine cand merg la doctor (obstreticianul) am sa-l intreb ce parere are.
Roandre Daca intrebi de cel la care vei avea bebelina inscrisa si nu de neonatolog, sa stii ca nici eu nu aveam habar care-i procedura cand am iesit din spital cu bebita si cand am ajuns acasa m-am trezit cu d-na doctor si asistenta la usa.
Ma gandesc ca cei de la maternitate ii informeaza pe medicii de la dispensarul din zona de care apartii si vin ei la tine(asta in cazul in care nu trimiti tu inainte sotul sa inscrie papusica la alt medic)
Cristina (31 saptamani ) & Cristina 2 ani si 8 luni
Dr. Puia -Giulesti
www.babiesonline.com/babies/c/cristina