Canada (6)
Raspunsuri - Pagina 9
Donia spune:
quote:
Originally posted by monbb1
Anca67: In Quebec toti rezidentii permanenti si cetatenii au asigurare gratuita de la stat.
O completare: rezidentii permanenti au asigurare medicala dupa 3 luni de la intrarea in Canada.
Anca, mai multe nu-ti pot spune, pentru ca eu stau in Ontario. Dar din ce am tot citit inainte de a emigra, am ajuns la concluzia ca in Quebec protectia sociala e mai buna decat in Ontario, poate mai buna decat in toata Canada.
anca67 spune:
eu sunt inginer chimist,specialitatea celuloza si hartie,iar sotul este medic pediatru.
multumesc foarte mult de informatii,orice ma poate ajuta.
situatia noastra financiara si sociala este in limite rezonabile aici,eu ma gandesc mai mult la viitorul copiilor...
cam asta-i despre mine,sa ne "citim" de bine!!!!!!!
monbb1 spune:
Noi am emigrat in '99 in Quebec si atunci aveai asigurare medicala imediat, de cum intrai in tara. Poate s-a schimbat intre timp, eventual sa confirme cineva care a emigrat mai de curand in Quebec.
Scuze de confuzie.
Anca, eu zic sa te informezi bine si sa compari bine inainte de a face o miscare atat de importanta. Bafta.
Bubbles spune:
Anca, nu stiu din propria experienta cum este mai nou cu asigurarea medicala, deoarece noi suntem mai demult aici, insa avem prieteni sositi in decursul ultimului an. Ei au venit cu asigurare medicala ptr. primele 3 luni, facuta in Ro.. Intr-adevar, asigurarea medicala provinciala intra in vigoare dupa primele 3 luni de rezidenta in Quebec.
Pentru copii sunt mai multe avantaje pina-n virsta de 9 ani (iarasi, stiu din auzite), problemele stomatologice, consultatiile la ochi se rezolva gratis.
Cred ca o-ntrebare postata pe un forum de emigrare ar putea aduce cu sine raspunsuri proaspete si sigure. Vezi la quebec.ro sau montreal.ro.
monat spune:
Buna fetelor!
Sunt o membra mai veche a forumului, de cand am ramas gravida in Romania adica din ianuarie. Atunci postam pe mamici de septembrie-octombrie, dar intre timp am facut pasul cel mare si am ajuns in Toronto asa ca ma "mut" pe subiectul acesta.
Mi-a luat ceva timp sa ma urnesc sa scriu, dar v-am citit cu atentie si am o gramada de intrebari ca noua in Canada si in curand in ale bebelusilor. Sper sa va pot fi de folos, cu putinele pe care le-am invatat aici deocamdata.
Grija mea majora acum este achizitionarea unui carucior si a unui patut, daca ma puteti sfatui incotro sa o apuc sa caut, ce modele.
Nu de alta dar maiine - poimaiine vine marele eveniment si eu n-am in ce-l pune pe bebe. Dupa calcule mai am ragaz totusi pana la inceputul lui octombrie.
Vad ca sunteti cateva fete din Toronto, luminati-ma si pe mine ce carucior si patut sa caut si unde.
Multumesc,
Monica
DIALORI spune:
Buna monat,
Bine ai venin Canada si iti doresc nastere usoara.
Eu, patutul fetitze mele l-am cumparat de la zellers si poti gasi si la walmart; acolo vei gasi si carute; la walmart le gasesti mai ieftine, chiar si lenjeria de patut.
sunt o gramda de magazine dar sunt si scumpe.La walmart sunt mai ieftine.
Cam atit te las si mai asteptam intrebari, daca mai ai.
sweet spune:
Pt monat
Poti cumpara si online de pe site-ul lui Zellers": deals outlet.ca mergi pe "baby" ( http://www.hbc.com/hbconline/Catalog/splash.asp?langid=EN&imgthumb=True&catid=d_501&pcatid=d_1;d_501&Abstract=True&MSCSProfile=61E4CECF7275066FD87B9817DA5865CB585AD268E700BE6BD1C582E137A7E6E2BC7594AF0FB82B10631572B7F9A8B9EE0EF420BB2C842358AF96447AAA14EEBC043134514F477B1C4FCFF219FB0E32F00962014390D96891301342ECA4BC674B95F9E6BFF6FB524FF1C21B891172599A86EDC1EA7FE9887CFAF5BDD86B40FB87A861ED1802798BEA ) unde au mai tot timpul reduceri de preturi. Daca vrei poti sa ceri sa ti-l aduca la cel mai apropiat magazin Zellers din zona ta si atunci nu platesti delivery sau ti-l pot aduce acasa contra cost.
Mona & Alex (5 luni)
Simona73 spune:
Cunoasteti un medic ginecolog roman in Toronto?V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un nr. de telefon...
SIMONA
rosa spune:
Simona, roman get beget nu cred ca exista, dar este un doctor in North York care o gramada de paciente romance si am inteles ca o si rupe pe romaneste un pic. Eu personal nu-l recomand pentru ca am avut o experienta personala deosebit de neplacuta cu el in spital cind era de garda, e foarte nepoliticos, ca sa ma exprim frumos.
Daca vrei sa-ti dau numele, scrie-mi pe PM.
Si eu caut un ginecolog bun, dar pina la urma o sa ma duc unde ma trimite doctorul de familie, se pare ca n-am de ales.
Pucku spune:
Fetelor care aveti probleme cu ginecologul....eu am unul tare fain recunoscut , prof la universitate, tare bizzi dar e o scumpete. E doctor la Mount Sinai. Suntem deja 3 prietene care am mers si nascut cu el si toate am fost super multumite.
Daca vreti da-tzi-mi un pm sa va dau adresa si nr de telefon.
A, are cabinet in downtown, asta ca sa stiti unde va trimit. Eu locuiesc in Etobicoke dar decat sa dau peste un amarat cum l-am avut pe primul prefer sa bat drumul pana acolo, oricum nu merg in fiecare zi
Pupicei
Corina si Stephanie- 18.04.04
Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi