Bebelusi de ian-feb 2004 (27)
Raspunsuri - Pagina 10
DARAEL spune:
Stazi am sa scriu mai putin ca de obicei ca m-a apucat o oboseala acum pe seara... nici nu stiu ce m-a apucat. Sper ca nu e vreo raceala, desi asta ar fi un motiv de mandrie pentru unii; se zice ca numai oamenii destepti se imbolnavesc vara !?
Oricum, sper ca scap de data asta – o sa trag o fuga spre patul conjugal si o sa-mi pun jumatatea sa ma incalzeasca. Nu chicotiti, fetelor, al 2-lea BB va mai astepta un pic !
Astazi am pus gem de piersici – nu mult, doar vreo 6 kg, asa ca incepe sa se umple camara pentru iarna, mai ales ca ieri am mai adaugat 26 de borcane de compot, tot de piersici. Doar e sezonul, nu-i asa ?
Voi ce bunatati mai pregatiti pentru perioada friguroasa ? In afara de palinca care „se frige” in perioada asta, imi sopteste hotomanul de undeva din usa. Vede el curiosul cand il pun sa ma incalzeasca – ce, crede ca scapa ???
Daaaa, chiar, ce retete pentru iarna mai aveti ? dar nu foarte complicate, ca nu rezist sa stau ore intregi ascunsa la bucatarie – ma apuca dorul dupa Daria !
Care a fost super cumintica astazi – in ultima perioada a descoperit ca suculetul de mere este mai practic decat nenea supozitorul, asa ca ne bucura zilnic cand ne duce catre baie si rade de mama focului cand vede ca scapa de pampers. Nu mai spun ce fericire este cand vede furtunul de la dus – atata de stralucitor... precis e si el gustos, pacat ca parintii astia ciudati nu o lasa sa il guste deloc !
Fetelor, ziceam ceva de patut mai sus ? Precis ziceam, ca scrie pe mine acum. Totusi, inainte de a pleca mai am cate ceva:
adlemi – poti sa ne dai si noua reteta de dintisori, ca la noi nu vrea sa iasa si pace buna.
Ioana77 – fata frumoasa, ce ai tu cu tutunul ? Ai cumva mosie si plantatie ca in filmele acelea super meseriase sudamericane si nu ne spui si noua ? Pai asa tii tu la noi ? Ia trimite poporului macar cateva frunze ca sa le punem in dulap sa scapam de molii .
Adina Iulia – vezi ca o sa te puna Andruska nasa la fetita daca insisti asa de mult ! Si oricum, o sa scapi ieftin. Daca o sa vrea si Ioana77 la cele trei fetite (adica cele trei triplete vroiam sa spun...) ai pus-o ! va trebui sa cumperi toti mieii din zona si o sa se supere italienii pe tine ca le iei carnea de la gura !!!
Emilly – noi am inceput cu suculetul de mar facut prin storcator electric. Apoi am adaugat sucul de portocala stors normal si dat prin sita si tot asa. Ca pireuri am inceput cu mar ras pe razatoare, apoi am pus si banana mixata cu mixerul de mana. Acum punem si piersica la greu, ca e sezonul. Intre timp, am incercat si caisele, dar au cam trecut, visinele, un pic de pepene. Ca regula, se introduce cate unul, cate unul, la inceput cantitati mai mici si apoi mai mari. Uf, cum am uitat ? Si sucul de morcov – esential pentru vitamina A.
Parca mai vroiam ceva, ca am tot uitat: Daria a avut in primele luni saltea de burete, dar avea valuri, asa ca bunica i-a luat saltea din iarba de mare si suntem foarte, foarte multumiti. La cat da din picioare (asa se trezeste si ne trezeste si pe noi, ati ghicit) nu se vede deloc.
Gata ! Sa fiti iubite !
,
DARAEL & Maria-Daria (16.02.2004)
http://community.webshots.com/user/darael100
http://community.webshots.com/user/bbianfebr2004
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
dadi_t spune:
Azi am fost toata ziua plecata si cu tot familionul dupa mine si nu la distractie.......ceva treaba la serviciu, prin oras si uite asa a trecut ziua!
Adelmi-felicitari pt. dintisor!!!!
Mickky si Soleil- concedii placute cu vreme superbuna!!
Cata- mama de super-fetita. Sa-ti traiasca vorbareata!!
Roxana, multa sanatate lui Alexuta!Cred ca o luam si noi pe urmele voastre... Numai ca noi facem kk la 4-5 zile si cu ceva mucozitati ciudate. Maine recoltam kk si ...la spital cu proba. Tineti-ne pumnii sa nu fie nimic, ca pana acum n-am avut nici-o problema.
Emilly- pediatra mea mi-a spus azi sa n-o fortez pe Bibi cu diversificare. Cica o sa vrea singurica cand nu-i mai ajunge tzatza. Ce ma fac daca vrea ...pana la 2 ani???
Ioana, dar ce vaccinuri ai cumparat...nu sunt gratuite????
Darael iubita, dar esti harnicutza tare! Abia cand am citit mi-am dat seama ca trebe sa ma pun si io pe treaba...ca iarna-i lunga.Spor la...dulceturi!!
Distractie placuta la intalneala maine...adica azi!!!!
Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)
...si fam.Bugy
Andruska spune:
Matei si-a luat micul dejun si acum nani. L-am lasat pe Daniel sa doarma cu el iar eu Andrei la 22,30 eram la nanic ca nu mai puteam, simteam ca pic din picioare INSA mi-am revenit .
Emilly- daca imi poti da detalii despre modul de congelare sigur ca sunt interesata mai ales ca acum cand m-am trezit chiar ma gandeam sa caut pe net info, asa ca ai venit la fix . M-ar interesa mai ales ca el suge f putin si numai cand este semiadormit si uite ca vine toamna si cu toate virozele astea macar sa fie protejat .
Eu diversificarea am inceput-o la fix 5 luni: vreo 2 sapt am stat cu sucul dupa care i-am introdus si piureul de legume si dupa inca vreo saptamana iaurtul si GATA. Astept 6 luni sa vad cum ii mai pot imbunatati piureul (cu ce legume sau poate cu galbenus de ou? ca eu carne nu as vrea sa ii dau pana la 1 an, poate peste pe la 10 luni, la fel ca lui Andrei) ca in rest nu ii mai introduc nimic. Poate seara sa inlocuiesc iaurtul (o data sau maxim de 2 ori pe sapt) cu cereale cu lapte si fructe de la MILUPA.
DARAEL- fata harnicutza , da-ne si noua retete de compot si dulceturi din piersici ca eu nu mai pot dupa fructele astea (si toate care-s acre ) plus de asta vad ca toamna se apropie vertiginos asa ca mi-ar prinde bine si mie niste rezerve in camara. Saru'mana !!! Eu nu prea ma pricep la compoturi deloc numai dulceata am mai facut asa din cand in cand...
Cum te mai simti? Nu ai racit nu?
Tania- sanatate multa Biancai si sa dea Dumnezeu sa nu aiba nimic
Mai fug si eu la o repriza de
Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
http://community.webshots.com/user/andruska30
DARAEL spune:
Nu am racit deloc (m-a incalzit bine jumatatea noaptea asta ), poate doar cu ureschile sa am ceva ca am fost sculata de fomista mica si va dati seama cum am fost sculati: CU TROMPETAAAAAAAAA !!!
Retetele le postez mai tarziu, ca acum tare as vrea sa mai trag un pui se somnic... aaaahhhhhhh !
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Andruska spune:
Intalnirea cu Ioana din Gradina BOTANICA a cazut. Are niste probleme care trebuie rezolvate.
Arturicii sunt bine si au dormit toata noaptea.
Pe noi ne-au trezit vecinii cu ciocanul si acum tragem chiote in sufragerie...poate trezim si noi pe altii . Daca tot s-a schimbat programul poate mergem sa luam baiatului saltea.
si o zi cat mai frumoasa
DARAEL- eu sa stii ca astept retetele, da?
Helen spune:
URA!!! din nou! Cosmin a papat si piure de legume cu ficatel de pui (230g a avut portia) si ce i-a mai placut... am gusttt si eu... era dulce de la atata morcov si foarte aromata de la telina... se pare ca am pus prea multa, o ramurica intreaga, ca radacina nu am mai gasit de mult, si nu am scos decat codita aia mai groasa, restul am mixat in piure: adica: morcov, ardei, telina, o rondea de ceapa, unt si ficatelul adaugat apoi...mai, si ce i-a placut! Se pare ca trebuie incercat orice cu copiii astia ca te surprind cu preferintele si gusturile lor.
Am mai renuntat si eu la danonino dar pe aici nu gasesc celelalte sortimente de iaurt, de care ziceati voi si i-am dat Danone Natural cu biscuiti; i-a placut si asta... (ieri, in loc de barnza de vaci) Probabil o sa ii dau doua zile branzica calcica si una iart...asa sa mai schimbam...pana ne mai vin idei noi. Mie cel mai rau imi pare ca se trezeste tarziu, mai nou 8-8:30 si nu am cand sa ii dau o masa numai cu piure de fructe (ii pun doar in branza de vaci)... nu pot sa renunt la laptele cu cereale de dimineata si seara si nici la piureul de la pranz...
Helen siDan Cosmin 21.01.2004
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004
Andruska spune:
Helen- ai vazut ca si-a revenit bursucul? BRAVO si sa o tina tot asa !!!
Nu am rezolvat-o cu salteaua si nici in Botanica nu am ajuns...am stat pe langa casa si cu multa treaba.
Fug la bucatarie...
Roxana- cum se mai simte Alexutza?
Saphir- unde esti?
Babee- ne este dor de tine si de Philip !!! Hai scrie si tu, te rrooooogggg
DARAEL spune:
Am revenit cu “SECRETE DIN BUCATARIA NOASTRA”:
1. Reteta de compot de piersici:
Se trimite jumatatea sa cumpere piersici mai tari, frumoase, nelovite (sa nu aibă sub coaja zone inchise la culoare) care sa se desprinda usor de pe os.
Se spune „DOAMNE AJUTA !” si apoi se incepe cu spalatul si pregatitul borcanelor (noi folosim cele de 800g, cu capac filetat) in functie de cantitatea de piersici.
Se iau piersicile, se spala bine si apoi se taie in 4, luand fructul de pe os.
Se pun bucatile obtinute pana la partea superioara a borcanelor pregatite anterior.
Se pune apa in borcanele umplute cu bucatile de piersici.
Se toarna apoi aceasta apa intr-un vas mare si se indulceste dupa gust. Noi am pus la apa obtinuta din 26 de borcane (unde au intrat 11 kg piersici taiate), 2,5 kg zahar, dar cantitatea se poate modifica dupa gustul fiecaruia. Totusi, nu puneti prea putin deoarece nu o sa va reziste compotul si o sa faca floare. In plus, in aceasta oala se mai pun si oasele de la piersici – nu multe, dar trebuie cateva, cele mai frumoase pentru aroma si culoare. Se fierbe la foc potrivit pana se dizolva zaharul.
In oala cu suc clocotind, fara a opri focul, se pun la oparit fructele din borcane 2-3 minute, apoi se repun in borcanele respective. Noi puneam la o tura de oparit bucatile de piersica din 3-4 borcane odata. Dupa ce sunt oparite toate fructele, ele se vor mai „aseza” in borcan, asa ca nu trebuie sa va speriati ca nu intra toate.
Dupa ce s-au oparit toate fructele, se pune in suc aspirina simpla, netamponata, faramitata, jumatate tableta la 1 borcan. Se mai dau cateva clocote. Se opreste focul.
In final, se toarna sucul in borcane cu un ibric, se infileteaza capacele foarte strans si se pun la”dormit” intr-un asternut format din paturi si perne (se pune si un nailon jos pentru a nu pata in caz ca mai curge cate ceva dintr-un borcan) pana se racesc – cam 24-48 ore.
Se spune „DOAMNE MULTUMESC PENTRU TOT !”
2. Reteta pentru gem de piersici:
Se trimite jumatatea sa cumpere piersicile cele mai frumoase din piata, tot nelovite (sa nu aibă sub coaja zone inchise la culoare) coapte, care sa se desprinda usor de pe os.
Se spune „DOAMNE AJUTA !”
Se taie in felii (cam 6-8 pentru fiecare piersica) luand pulpa jos de pe os.
Se cantaresc si se pun intr-un vas mare.
Se adauga zahar, 600 g zahar la fiecare kg felii de piersica.
Se lasa cateva ore, apoi se fierb cam 10-15 minute, mestecand usor ca sa nu se prinda, dar nici sa nu se sparga feliile.
Se lasa la racit. A doua zi se fierbe dimineata la foc potrivit cam 1 ora pentru a se intari un pic.
Seara, se pregatesc borcanele (tot cu capac filetat folosim noi), se spala bine, iar apoi, dupa ce s-au uscat, se pun in cuptor unde se incalzesc bine si se usuca perfect.
In borcanele fierbinti, se toarna gemul incalzit din nou si fiert pentru ultima data pana la consistenta dorita. Daca nu este fiert destul, gemul va face floare !!!
Se inchid borcanele.
Se spune „DOAMNE MULTUMESC PENTRU TOT !”
3. Supica pentru Daria o facem in kukta ca s nu asteptam 2 ore sa fiarba legumele!!!
Spunem „DOAMNE AJUTA !”, punem apa, zarzavaturi (morcovei, patrunjel, telina, cartofior, ardei si ceapa) si lasam sa fiarba cam 20 minute si apoi este gata. Mai adaugam ca bonus un pic de ulei de masline si mai dam un clocot fara capac si avem o supica super, super. iar legumele sunt gata fierte, numai bune pentru pireut bun, bun de tot.
Cum cantitatea este destul de mare, ce mai ramane folosim noi pe post de supa cu taitei (punem taitei de casa) dupa ce o mai dregem cu ceva Delikat.
POFTA BUNA !
,
Roxana_G spune:
Dady, va tin pumnii sa nu aveti nici un fel de probleme!
Ioana, mare noroc ai cu Arturicii, baieti asa cuminti si rezistenti. Oricum mi-ai mai dat sperante ca la vaccinul de 6 luni vom scapa si noi usor.
Andra, imi pare rau ca nu am mai ajuns. Uitasem ceva acasa si daca tot m-am intors mi-a fost lene sa plec iar spre Botanica. Poate ne vedem maine. Of, ce zi frumoasa am pierdut azi. Oricum Alex se simte bine, ea s-a simtit mereu bine. In ultima vreme si mananca foarte bine. Singura problema este cresterea in greutate sau lipsa ei. Si maraielile care pot fi de la dinti sau eventual de la dureri la urinat. Ramane de vazut. Oricum vad ca nu a avut probleme de la Ospamox si uite cum trece timpul ca deja e a3a zi de tratament.
Darael, yam yam ce minunatii. Ia ca acum ma apuc de bucatareala pana nu ma intorc la serviciu, ca e pacat sa nu mancam si noi bunatati facute in casa.
Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)
Andruska spune:
DARAEL- hai ca saptamana crae vine ma apuc si eu de compoturi si gemuri... abia astept...sa le mananc
Roxana- ma bucur ca Alexutza este bine, Doamne ajuta !!!
Anca, Ane unde sunteti?
Cum toti baietii mei ma duc si eu tot acolo !!!