help!!! - costuri analize

help!!! - costuri analize | Autor: lordra

Link direct la acest mesaj

Hello dragelor!

Azi am fost la Dr. Denisa Protopopescu( pt. prima oara) pt multele probleme pe care le am. O intrebare am, evident pt cine o cunoaste:tipa e cam spagara sau mi se pare mie? Am cautat-o in spital si mi-a spus ca de acum inainte sa merg doar la Medsana sau la Centrul International, inclusiv pt ecografii (te pomeni ca n-or avea ecograf la Municipal).
Mai am o nelamurire pe care va implor sa ma ajutati s-o rezolv. Mi-a dat un listalau baban de analize si, din cate am inteles, ma va costa toata pielea de pe mine. O sa scriu mai jos ce mi-a cerut sa fac si va rog sa-mi spuneti daca printre cele enumarate exista ceva compensat sau chiar gratuit (prin medicul de familie):
- toxoplasmoza
- chlamidia - ser, vag
- ureaplasma
- microplasma
- cultura col
- secretie vaginala
- Papanicolau
- CMV
- Rubella

- FSH
- LH
- Prolactina
- Estradiol
Dozarile astea hormonale cand se fac? De FSH mi-a spus ca se face in ziua 3, insa de celalalte nu mi-a spus nimic.

Cam astea-s.Evident ca dr. Protopopescu m-a trimis sa le fac pe toate la Medsana, insa chiar nu-mi pot pune mintea (si nici buzunarul) cu ea. Trebuie sa mai si traiesc dupa toate analizele astea.
Multzam anticipat pentru cine va putea sa-mi sara in ajutor cu niste raspunsuri.

Numai bine!
Lordra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns heleny spune:

Prima lista poti sa o faci la Cantacuzino pentru ca am inteles ca este cel mai ieftin si sunt si foarte competenti iar analizele hormonale la Medicover sau Sanador. Daca insa te indrepti catre vreun Fiv sau inseminare la Medsana va trebui sa faci aceste analize acolo.Eu cred ca in sensul acesta te-a trimis Dr. Denisa sa-ti faci analizele la Medsana.Daca insa nu ai de gand sa faci Fiv in viitorul apropiat nu are rost sa le faci acolo pentru ca intradevar este extrem de scump.
Pupici.
heleny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Draga Lordra, incerc eu sa-ti raspund si sa-ti spun ca sunt pacienta dnei dr Protopopescu de un an si jumatate si pot spune ca fac parte dintre norocoasele care au reusit destul de repede sa aiba un bebe.
In primul rand, legat de locul consultatiilor: dansa nu da consultatii de infertilitate decat la cabinet. Si asta pentru ca in spital nu este un loc propice pentru consultatie si mai ales pentru discutia care are loc. Cat despre ecografii, in Municipal, nu stiu daca stii, dar ecografiile se fac numai de catre medicii radiologi, medicii ginecologi neavand acces la ecograf. De asta, pentru a te vedea personal la eco, te-a chemat la unul din cabinete.
In legatura cu analizele, asta este strategia care mi se pare super, aceea de a stabili inca de la inceput toate problemele cuplului, de a sti pe ce cai stati. Eu am multumit lui Dumnezeu ca intr-o luna stiam si eu, in sfarsit, de ce nu putem avea copii. Si stiam exact ce am si ce nu am. Mi se pare cea mai valabila atitudine. Eu am fost inainte pacienta dr Marinescu de la Giulesti si m-a aburit un an de zile fara sa stiu exact ce probleme avem si fara sa-mi faca un minimc de investigatii necesare, asa ca eu zic ca daca esti hotarata sa afli ceva sigur despre asta, va trebui sa faceti toate acele analize.
Dansa ne-a spus si noua ca are mare incredere in laboratorul de la Medsana, dar ca daca vrem sa le facem in alta parte, nu-i bai. Eu am ales Medsana, dar poti face si la Medicover sau Sanador.
Iti urez multa bafta si sa ne dai vesti bune cat mai curand.

Anemona si bb Denisa
http://community.webshots.com/user/anemona112

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Anemona si Heleny

Multam tare mult de raspunsuri...ete ca nu stiam ca chestia cu ecografiile la Municipal.Eu am ramas gravida, insa am pierdut sarcina foarte repede (deci nu se pune problema de vreun FIV). Ma bucur ca mi-a dat lista asta de analize pt ca oricum o data si-o data ar fi trebuit sa le fac, insa deja am vazut negru-n fatza ochilor cand am facut un calcul pt preturile de la Medsana. Dr. Protopopescu mi-a spus ca toxoplasmoza nu se poate face decat la Medsana si la Cantacuzino, insa eu am gasit-o si pe lista analizelor facute la Medicover. Culmea e ca la Medicover( 590 000lei) e chiar mai ieftina decat la Cantacuzino(800 000lei). Ce-o fi, ce-o fi?!
Or fi de bina calitate analizele facute la Medicover sau sunt mai sigure cele de la Cantacuzino?
De Medsana realmente n-am curaj sa ma apropii.

Hai va pup si vorbim
Lordra

Mergi la inceput

Anemona, ce e cu Centrul Medical International? Am inteles ca si acolo poate fi gasita dr. Protopopescu. Cam pe unde este si cam ce preturi se practica, ca n-am gasit nimic pe net legat de el - ma intereseaza cat este consultul si cat ecografia.
Multzam!

lordra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heleny spune:

Este in spatele magazinului Adam la Sala Palatului.In total costa
1 850 000 lei.
heleny

Mergi la inceput

]
Vai de capul meeeeeeeeeeeeeuuu! Traim in Ro sau sunt deja in alta tzara si nu stiu eu? E si mai scump ca la Medsana! Cre' ca e cazul sa emigrez...preturile serviciilor medicale nu tin deloc pasul cu salariile

Pe lista de preturi de la medicover am gasit urmatoarele:
Toxoplasma : Anti Toxo- Ig G ( calitativ )
Toxoplasma : Anti Toxo- Ig G ( cantitativ )
Toxoplasma : Anti Toxo- Ig M

E una si aceeasi analiza cu toxoplasmoza? Mie asha imi suna, insa poate ma insel.

Lordra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Da. lordra, e acelasi lucru. Si eu am facut-o la Medicover si am fost multumita: rapid, fara sa simt intepatura(nu ca asta ar fi o problema), cu rezultate in citeva zile si ceea ce era destul de important pt mine recoltarea am facut-o simbata. Eu am ales sa fac (am discutat si cu asistenta de acolo)numai IGG cantitativ si IGM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ig G pozitiv arata prezenta anticorpilor in organism (ai facut mai demult boala si ai dezvoltat anticorpi).
Ig M pozitiv (Doamne-fereste!) arata o infectie prezenta.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Dragelor,

Problema la Medicover nu este durerea la recoltare,ci rezultatele care in ultimul timp se pare ca difera din ce in ce mai des de rezultatele acelorasi analize facute in alte centre medicale. Am intalnit pana acum trei cazuri de acest gen. In timp ce dupa analizele de la Medicover mai aveau putin si isi cumparau cruce, dupa analize din alte parti (cel putin 2 confirmari) erau cat de cat mai sanatosi mai aveau o sansa in viata.....

Eu deja am cam uitat de Medicover.

Flory

Mergi la inceput

Mai exista programul acela de analize gratuite la Cantacuzino la inceputul fiecarei luni? Daca da, include cumva si analize pt: toxoplasmoza, chlamidia, citomegalovirus, rubella, listeria, ureaplasma, micoplasma?

Si inca o intrebare:
In care zile ale ciclului trebuie facute: FSH, LH, Prolactina si Estradiol-ul? Probabil ca s-a mai discutat asta, insa nu stiu exact linku' cu pricina.

Hai va pup!
Lordra

Mergi la inceput