Bebelusi de Oct-Noi-Dec 2003 (32)
Raspunsuri - Pagina 14
Ven spune:
Elena, va tinem pumnii, mult curaj si sanatate maxima dragutului de Alvaro!!!
Fetelor, in afara de Danonino, voi ce iaurt dati copiilor? Ce firme mai prezinta "garantii" ?
DanaP (ca tu esti cea mai aproape de mine), tu ce iaurt cumperi din Cluj? Cum e Napolact cu fructe? Dar cel fara? Ai idee?
Mersi!
Noi azi am fost cuminti, am papat iar foarte bine (prima data carne de pui, n-a comentat nimic piticul, deschidea gurita ca o vrabiuta ), il asteptam pe tati sa ne scoata la o berica
Sunt happy si abia astept sa plecam in concediu, sa ne regasim si noi trei zile, ca pe cuvant ca parca am si uitat cum e fara griji zilnice........
Va pe toti!
Venera si Markus (10 decembrie 2003)
Fotografiile noastre
ciuf spune:
Buna, mai fetelor
am revenit si nou cu ceva forte mai proaspete.
Sa fiu sincera nu v-am mai citit si nici pofta de scris nu am mai avut.
Duminica a fost o zi de cacao pentru noi, caci a doua zi era operatia lui Luca. In capul meu erau numai lucruri negre si de fiecare data cand ma uitam la copil ma podidea plansul si ma gandeam doar la prostii.
Duminica seara a mancat binicel iar pana dupa operatia nu mai trebuia sa manance nimic si nici sa bea apa. Groaznic.
Problema lui a fost ca avea o gaurica un pic mai jos decat cea normala prin care facea pishulica (nu stiu daca va mai amintiti, dar si Elena avea problema asta cu puiutul ei) - boala se cheama hypospadias. Asa ca dim. ne-am trezit devreme si ne-am dus la Denver, care este la o ora si un sfert distanta de Colorado Springs. Mititelul mi-a plans in masina ca vroia sa manance sau sa bea apa. Acolo ne-au tinut vreo doua ore pana l-au pregatit pe puiut, a venit doctorul la noi sa ne spuna cum va decurge operatia, apoi anestezistul si-a spus si el lectia (doar era anestezie generala), iar la sfarsit asistenta sa ia copilul care tocmai ce adormise.
Operatia a durat o ora si 45 min., timp in care nu am avut deloc liniste. Doctorul a venit la noi imediat ce a iesit din sala de operatii si ne-a spus ca totul a decurs normal, iar apoi anestezistul care ne-a luat la reanimare.
Doamne-Doamne cum imi arata copilul!!! Parca era leguma. Asistenta il tinea in brate, o negresa, si ii canta cantece religioase. Cu o mana il tinea in brate, cu cealalta furtunul de oxigen. Credeti-ma ca nu am avut curajul sa-mi iau copilul in brate. Dan imediat l-a luat si i-a cantat. Am stat in sala aia timp de o ora ca sa fim si noi comfortabili, cat si copilul. Asistenta ne-a aratat noua putzica, mai maricica si dreapta. Din cauza bolii putzica ii era un pic curbata si parea foarte mica. Cu operatia asta i-a facut si circumcizie caci ii trebuia piele ca sa acopere vechea gaurica.
Dupa o ora jumate de la operatie am fost gata de plecat acasa. Sa fiu sincera m-a cam ingrijorat chestia asta. Ca dupa asa scurt timp sa mi-l dea acasa.
M-am bucurat ca imediat dupa ce s-a trezit din anestezie a vrut sa bea apa. Asta a fost un semn bun.
Toata ziua aia a fost un calvar pentru noi doi, cat si pentru el. Mititelul nu putea adormi ca incepeau durerile, i-am mai dat noi Tylenol si Codeina, dar tot il durea. Cel mai bine se simtea la noi in brate. L-am plimbat in ziua aia 3 ore afara ca asa mai uita de problema lui, si alte lucruri il captivau.
Seara chiar a vrut sa se joace un pic.
Nu va pot spune ce groaznic e cand ii schimbam scutecul. Timp de 5 zile are o sonda prin care face pipi si putzica ii e bandajata. Sambata trebuie sa-i dam jos dressingul.
In noaptea aia a dormit tun. S-a trezit dimineata cu chef de taina. Fetelor, de atunci nu a mai avut o durere. Nu-mi vine sa cred cat de repede se pot reface bebelusii. Citeam pe Internet ca operatia asta este recomandata intre 8 si 18 luni. E timpul perfect.
Nu am voie sa-l pun in premergator, topaitoare si sa-l tin cumva pe soldul meu timp de 2 sapt.
E un calvar cand il schimbam de scutec. De fapt are doua. UNul in care face caca, iar peste ala e cel de-al doilea in care curge pipi prin sonda. Am rugat o prietena sa stea cu mine, pentru ca e nevoie de doua persoane cand il schimbam. Ne e teama sa nu-si traga sonda aia din gresala.
Toata ziua stau dupa el ca nu cumva sa se loveasca. Dar acum e bine.
Visul cel urat a trecut si sper sa nu mai avem parte de asa ceva.
Aseara am gatit pilaf de pui si i-am dat si lui. Mi se pare ca nu prea are pofta de mancare. Dar om vedea.
Luna asta trebuie sa mergem la pediatru sa-i facem programare pentru vaccinul de luna a noua. Am zis sa mai asteptam un pic ca sa se refaca sa nu mai sufere si el asa de repede.
Fetelor, va pupicesc si promit ca o sa va scriu mai des.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
Ellie spune:
Ciuf,sa va pazeasca Dumnezeu de toate relele si sa te binecuvinteze pe tine si pe micut,esti o mama puternica si asa sa tetii.Noi ne rugam pt voi.
Ally,Simion si Samuel Claudiu 9 ianuarie20004
http://community.webshots.com/user/samuelclaudiu2004
http://community.webshots.com/user/ssacerchez
vikinga spune:
Ciuf stiam ca vrei sa faci circumcizie dar am crezut ca asa e alegerea voastra, acum aflu motivele, imi pare rau ca ati avut problemute. Acum bine ca a trecut greul, ma bucur ca Luca se reface asa repede! Lasa ca o sa treaca! Te cred ca e atit de greu pentru voi si inteleg cit ai suferit cit a fost in operatie.. Dar trebuia sa fie facuta, asa ca recuperare grabnica si sper din tot sufletul ca Luca nu mai simte nimic dureros! Pofta de mincare vine ea!Inseamna ca nici Elena nu e in spital, cred ca am inteles eu aiurea. era vb de o sapt cu sonda pusa. Las ca ne spune ea. Sa speram ca si Alvarica trece cu bine si fara prea multa durere peste acesta problema.Ven eu ii dau mai tot timpul iaurt si brinza proaspata(quarq) cu fructe de la Hipp, nu mi-a facut niciodata probleme. Si le si accepeta binisor. Ma bucur pt voi ca Markus papa asa de bine! Gata e pe drumul bun! Inseamna ca mari biberonari in grupa au ramas Aldo si AlvaroAvem acum 3 colti de dinti, sunt inca micuti dar cred ca mai iese unul ca e cam miorlait, il ajuta gelul calmat si ce credeti voi?! O felie de castravete rece. Nu o papa ci o roade acolo si tre sa i-o schimb des sa fie proaspata!Gata va pupVikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
moka spune:
Doamnelor, nu stiu daca ma mai tineti minte sau nu, da' am disparut subit de pe forum acu' vreo cateva luni. Am inceput serviciul si bb, casa, servici... n-am mai avut timp de net. Oricum multam mult ca nu ne-ati sters de pe lista, tare ne-am mai bucurat ca suntem inca in familia coresp. varstei. Aveti bebei tare frumosi, m-am uitat pe poze. O sa punem si noi, avem un bb super frumos, destept si smecheros (ca oricine de altfel) spre deosebire de mami care e inca grasa si urata. Am si eu cateva subiecte "fierbinti":
1. Vladutz n-are decat doi dinti, cei de jos, care au aparut acu' vreo doua luni. Ei si problema e ca in doua luni n-au crescut decat vreo doi mm in lungime, ce ziceti, e normal? Mai cresc?
2. De vreo saptamana s-a transformat din blandul Ben in Leo cel fioros, ca-i mai cresc doi dinti sus, dar problema e ca are diaree, adica scaune cam ca de nou-nascut. O fi de la dinti?
3. Cred ca noi suntem cam rigizi cu mancarea, el papa aceleasi chestii in fiecare zi: branzica dulce facuta in casa cu fructe, supa de carne cu legume pasate, iaurt cu banana si lapte. Toata mancarea lui e fie lichida fie sub forma de terci, ca mi-e frica sa-i dau bucati ca n-are dinti sa mestece si sa nu se inece. Pe de alta parte, in mancarea mea gatita io mai pun un cub de supa, un condiment, si nu stiu daca-i bine sa-i dau si lui. Voi cam cu ce hraniti bebeii?
Sanatate la bbi si mamaici.
(29oct)
liliana csaki spune:
Wow, lume veche si noua in acelasi timp, bine-ai revenit Moka, ne-am intrebat noi la vremea aia ce-o fi cu tine dar nici una din noi nu stia. Speram ca de-acum sa vii mai des.
Ciuf, sa va faceti bine cat mai curand si sa nu mai aveti probleme. Noi ne-am confruntat cu anestezia generala la 5 luni cand l-am operat de polipi si stiu cum e cand il vezi imediat dupa ce vine din sala.
Ven, uite ca a venit si vremea voastra, ati intrat in randul lumii,noi mancam doar Danonino, am vazut si subiectul tau de la Parintii.....Si la Hipp, ca asta mancam noi, de la 7-8 luni sunt unele borcanele care au zahar sau sare iodata, sunt sigura insa ca doar atat cat sa nu faca rau. Laura a mancat la vremea ei Hero si Alete si i-a mers super, n-a primit nimic altceva cu adaos de zahar(facut de mine) pana acum, n-a mancat dulciuri pana pe la 3 ani si nici acum nu se omoara, mai mananca uneori napolitane, biscuiti sau inghetata, e preferata ei, dar nu mi-a cerut niciodata sa-i cumpar o ciocolata. Borcanelele despre care-ti spunea Vikinga cu fructe si quark, mai sunt unele cu fructe si yoghurt, sunt excelente, David le mananca cu multa placere, din pacate la noi nu se gasesc. Stiu ca soacra ta e in Germania, de ce nu-i zici sa-ti trimita ea, varietatea e foarte mare la ei si sunt chiar si mai ieftine decat la noi. Eu, pt. ca David mananca exclusiv borcanele, imi fac stoc, la doua luni imi trimite o prietena cate 110-120 de borcanele si asa in fiecare zi avem alt meniu.
Elena, sanatate multa lui Alvarica si hai sa ne spui ce mai faceti.
Fetelor, da' unde-i Adameasca, mie-mi lipseste prezenta ei, ma obisnuisem ca de fiecare data cand intram sa citesc ce-a mai facut Luca haiducul?
M-am intalnit azi cu Onutza, am fost in parc cu copiii, cei mici super cuminti, cei mari, doi draci amandoi, sacul si petecul, cica Brian si-a gasit nasul adica nasa, ca l-a mai "alergat" putin Laura, da' pana la urma se pare ca s-au inteles si placut pt. ca la plecare Laura vroia sa mergem acasa la Brian iar el sa se vada maine. Indraznete fetele astea..
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki