Fete din Austria(11)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
nikomiko spune:
Carolada, acum am inceput cursurile normale de la Universitate. M-am inscris vara trecuta, dar prima data m-au trimis la cursuri de germana (cum era si normal ca nu stiam nici un cuvintel). Si acum mi-e groaza tare de vorbit. Dar daca trebuie numai sa-i ascult, atunci merge treaba relativ bine.
Acum cand am ajuns la termeni de specialitate e putin mai greu. Partea buna e ca eu am facut in Timisoara fac. de fizica si partea asta de mate si fizica care se face la inceput o stiu deja, asa ca-mi foloseste sa ma prind mai repede la ce se refera termenii aia .
Sunt inscrisa la Lehramt, adica tot profa o sa ajung. Asta-i partea frumoasa, ca oricum mi-a placut tare meseria asta. Si la Lehramt trebuie facute 2 materii si eu mi-am ales Informatica si Fizica.
Fizica pt. ca stiu deja despre ce-i vorba si informatica pt. ca inainte de a veni in Austria am lucrat la o firma de Operare si Programare. Eu am lucrat la partea de operare, dar mi-ar fi placut sa stiu mai multe ce misca pe la programare. Sper ca acum o sa stiu .
Mai complicat o sa fie la cursurile de pedagogie si practica in scoli. Inca nu mi-am luat nici un curs de genul asta, ca nu ma simt in stare sa povestesc asa multe la copii deocamdata. Poate semestrul urmator...
Gata, v-am lasat, ca in 30 de minute trebuie sa plec catre scoala.
Pa!
_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
www.unet.univie.ac.at/~a0307778
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
carolada spune:
nikomiko de ce oare ne o fi groaza sa vorbim germana?am citi undeva ca in primul an de invatare a unei limbi straine avem o reactie de respingere
´cred ca asta o fi.
spor la invatzat
www.camping-kasern-salzburg.com
justasmallkiss spune:
Buna seara fetelor!
nikomiko,intr-adevar ffff frumoasa poza!Vorba Caroladei au avut si de ce sa o aleaga!
Bravo tie ca vrei sa iti continui si aici meseria.Sunt multe fete care au studii superioare si venind aici raman doar cu diploma ...
d.p.d.v profesional(ce ramane in "cap",e batut acolo incuie)!Pt ca le e prea greu sa o ia de la inceput,sau pur si simplu,pt ca nu isi gasesc de lucru!
Iti doresc succes in continuare la scoala!Si....va doresc sa vina si in viata voastra o minune mica,sa va implineasca intr-u totul!
Caro...limba asta...tot nu o sa o invatam noi perfect...daca nu suntem venite din copilarie,sa trecem prin gradinitze,scoli...facultati!!!!
De gresit vom gresii mereu...e si omenesc!Gresesc si ei de multe ori mai mult ca noi,chiar daca le este limba materna!
Eu am facut juma' de an scoala,3 "trepte" si apoi lucrand inca 3 luni intre ei ajunsesem sa ma descurc destul de bine...dar de 2 ani decand sunt acasa...am uitat nu mult ci fffffffffffffffff mult!
Inainte sa imi incep si eu vreo meserie trebuie sa ma pun putin iar la punct cu gramatica si apoi incet incet prin contact cu ei,sper sa imi dau drumul la vorbit repede!
Fetele celelalte pe unde umblati?Ocupate cu bebici...cu munca(care lucrati),nu?
La noi totul ok....mai mult pe acasa,pt ca de o saptamana si ceva nu avem lift...si tare greu imi e sa urc 6 etaje...cu fetita intr-o mana si carutul in alta....
Salutari la toata lumea...aveti grija de voi!
IOANA
http://delialaryssa.fotopages.com/
Viktoria spune:
Buna fetelor
Dar ce harnicute mai sinteti. Asa e si bine sa faceti ce vreti si ce va place in timpul liber. Eu sint in concediu si am totusi o sumedenie de lucruri de facut. Doris merge la scoala pina la 11.30 asa ca dimineata fac de mincare, cumparaturi ca dupa-masa sa am timp pentru ea. Am mai colindat niste magazine de mobila, de haine pt. deoarece la anul ne mutam si noi in casa si vor fi prea multe dintr-o data pe capul meu.
care vine in februarie, mutarea insa important e sa fim sanatosi si in rest trece. Doris are de o vreme nasul infundat si noaptea sforaie asa ca am mers ieri cu ea la pediatra sa vad daca nu i-au crescut din nou polipi.(a fost operata acum 2 ani) Mi-a dat niste picaturi din plante medicinale si pt. nas sare de mare.in rest
burtica creste si pe 19 Oktombrie am din nou termin la medic.
Va doresc o zi placuta
nshiro spune:
Buna! Fetelor intraznesc sa intru aici la voi la subiect caci as avea nevoie de o informatie .... Ce preturi se practica in Viena pt o noapte la hotel? Se plateste camera sau numarul persoanelor, adica doua? E mai avantajos sa-mi iau camera la un hotel de pe langa aeroport sau unul care nu are legatura cu serviciile aeriene? Va intreb pentru ca anul trecut am mers acasa din
cu escala in Londra iar pretzul hotelului din apropierea aeroportului si apartinand de aeroport cred, a fost dublu decat ar fi fost la o pensiune, sau mic hotel in oras....am mers de acolo in oras iar pretzul taxi-ului ne-a rupt si ala.. asa ca am cam luat tzeapa cum s-ar zice pe romaneste. Si de data asta am avea timp berechet sa vizitam Viena, asa ca problema distantzei fatza de aeroport nu ne-ar deranja... Va multumesc mult si scuze de deranj
rocsana
oanab spune:
Buna, fetelor!
sper sa nu incurce un nou venit cu intrebari....
Mai intai sa va spun cate ceva despre mine: sunt din Bucuresti, am terminat facultatea acum 2 ani si lucrez ca programator. Anul trecut am fost intr-o excursie in Austria si m-am indragostit nebuneste de tara asta.
De mult timp ma batea gandul emigrarii pentru ca in Romania nu vad perspective pentru viata pe care mi-o doresc. Socul pe care l-am avut mergand in excursie a fost foarte mare, a fost prima mea iesire din Romania. Dupa cele 9 zile ale excursiei, la vama, la intoarcere, am avut impresia ca s-a terminat un vis frumos....
Asa ca acum am inceput sa caut informatii in legatura cu tot ce presupune emigrarea in Austria. Sper sa-mi gasesc de lucru inainte, si as avea nevoie de sfaturi de la voi....mi se pare destul de greu sa obtii un job de la distanta.
Dar sansele de a obtine o bursa la vreo universitate, pentru doctorat, cum sunt?
Cum este viata in Austria, ce conditii tb sa indeplinesc ca sa vin acolo?
Orice informatie este binevenita.
Pupici si multumesc mult
tanja spune:
buna dragele mele prietene,
Inca nu mam intors din romania dar o voi face in 3 zile cand va veni sotul sa ma ia.Am dat pentru carnetul de sofer dar din nefericire ma picat la oras sala am luat-o cu 24 de puncte.
meu ia priit in Romania.De cand suntem aici iau dat 4 dintisori si merge singurele.A inceput sa vorbeasca in limba lui dar zice si cuvinte ca :TATA,MAMA,NAI.
Asa de dor imi este de voi si de abia astept sa ajung acasa sa pot scrie in fiecare zi .
Salutari la toate si multi pupici ..
alexa22gandi81 spune:
Tanja imi pare rau ca nu ai carnetul,ai patit la fel ca mine ,am luat sala cu 26 si m-a picat la oras,asteptau bani ca stiau ca am fost afara si asa sunt pe la noi;sincera sa fiu nu meriatam sa fiu picata eu ramasem singura cu politaiul in masina si ca martor nu aveam pe nimeni sa spuna ce am facut,nu stiu ce a asteptat,sau ce a avut in cap,ce mai mi-a parut rau de tot,dar asta e viata.
Celelalte lalele m-a luat dorul de voi,sper cel tarziu la Craciun sa ne vedem,daca nu mai de vreme.
Pupici dulci.
alexandra si bebe Alexander
www.schloesslstube.com/bogendorf/de/default.htm
http://de.f2.pg.photos.yahoo.com/ph/alexastan1981/my_photos
carolada spune:
buna fetele
dupa cateva zile frumoase,vremea nu se dezminte si avem iar ploaie
nshiro (rocsana)poti sa dai o cautare pe google sau yahoo pt.ho(s)teluri in viena sau poti sa te uiti aici:
http://www.hostelworld.com/
sunt pt.toate gusturile .din ce stiu eu se plateste per persoana nu per camera.pai daca tot ai timp mai bine stai undeva aproape de centru ca sa si vizitezi cate ceva,nu?la salzburg nu vii ca ti gaseam ceva fain
hai succes si asteptam impresii despre viena
oanabimi pare rau nu pot sa te ajut cu vreo informatie,habar n am ,ce stiu e ca e cam greu sa vii aici legaldaca nu esti maritata ,gaseste ti un austriac
si vino incoace noi te asteptam cu drag.hai ca glumesc sper ca nu te am deranjat
dar daca ti doresti asa de mult sa vii,eu cred c o sa gasesti o solutie ,nu?orice e posibil,urmeaza ti visul
alexa daca ar fi dupa mine eu m as gasi si maine cu voi
bai fetelor chiar nici una din voi nu si a facut permisul de conducere aici sa mi spuneti si mie cum e?
weekend placut
www.camping-kasern-salzburg.com
Viktoria spune:
Draga Tanja,
Imi pare rau insa stii cum e unde e vointa e si un drum.De ce nu mai ramii in tara si repeti examenul? Te asteptam cu drag in rindul nostru.carolda eu am facut scoala de soferi tot in tara, in 1993 cind am venit eu aiceea nu trebuia sa mai dai un examen si aiceea , ci carnetul mi-a fost recunoscut dupa un an de condus in Austria. Stiu insa de la colegele mele de la colegiu ca aiceea trebuie sa dai examenul pe computer, de aceea iti poti cumpara programul de la scoala de soferi pe care o vei urma. Nu mai trebuie sa dai poligonul ca si in tara in schimb te plimba prin oras. Oanab intereseaza-te la facultatea pe care ai terminato in legatura cu bursa pentru doctorat. Ei au contract cu facultatile din Austria si te pot ajuta. Pe urma iti va fi mult mai usor sa-ti gasesti de munca aiceea. Normal ai dreptul de sedere in Austria 3 luni daca nu esti aiceea casatorita sau ai drept de studii.Sper sa te fi putut ajuta cu ceva, daca mai ai nevoie de informatii scrie.
Alexa ce mai face
Un sfirsit de saptamina placut