Fete din Austria(11)
Raspunsuri - Pagina 14
justasmallkiss spune:
Mi-am adus aminte!!!
Stiu ca parerile sunt impartite si unii spun ca mielea e buna pt bebelusi,altii spun ca nu e buna!
Eu am citit de curand un articol in revista Mami si cativa doctori spuneau ca mierea e fffffffffffffffffff buna atat pt adulti cat si pt bebelusi.
Un bebelus care bea lapticul de seara si dimineata cu miere(in cazul in care mananca artificial)va fi mai puternic,mai sanatos si se va imbolnavii mai greu!
Se recomanda la adulti,zi de zi sa se ia cate o lingurita de miere dimineata,respectiv una seara.
Si la bebei,depinde de varsta,in fructe,in lapte....
Fina mea,cand baietelul a inceput sa aiba colici pe la 2-3 saptamani cred ca avea,i-a facut ceai dupa "reteta din batrani".
Adica:ceai de ceapa fiarta cu chimen(chimion) si indulcit cu putina miere.
A fost nevoie sa ii dea doar de cateva ori si nu a mai avut probleme cu micutzul!
Dupa ce ii dadea ceaiul,tragea David al meu niste "aere"...de nu ti venea sa crezi.Dar burtica trecea...pt ca de fapt asta sunt colicii,balonari!
Din pacate la Delia nici aceasta retea nu a folosit!
Alina...ramane la aprecierea ta....daca cel mic continua sa aiba dureri de burtica...vezi tu cu ce merge...picaturi,granule,ceaiuri sau leacuri babesti!
IOANA
http://delialaryssa.fotopages.com/
Viktoria spune:
Draga Ioana sa-ti traiasca sotul si tu cu micuta ta alaturi de el. "La Multi Ani". De asemenea sa ai parte de un finut sanatos, sa creasca mare si voios. Citi ani are Delia? Spor la treaba si pe curind.
justasmallkiss spune:
Buna seara fetelor!
Merci pt urari Viktoria!Delia a implinit ieri un an si o luna!
Doamne ce trece timpul asta...azi cand am vazut ghemotocul ala mic de om,mi-am dat seama ce trece timpul.
Parca ieri era Delia asa mica mica!
Noapte bunaaa fetele!Trebuie sa fug.Delia si-a demolat camera si acum a trecut la dulapurile de bucatarie!
IOANA
alexa22gandi81 spune:
Buna fetele!
Ioana LA MULTI ANI sotului,multa sanatate.
Alina eu am luat de la farmacie supozitoare pe baza de plante(musetel....),dar am aruncat cutia si nu mai stiu exact cum se cheama,dar la farmacie stie sigur.Mi-a spus sa-i dau 3 pe zi dar mi sa parut prea mult pt. ca nici nu-l durea asa de tare;al meu cum nu a vrut ceiut nu am putut sa-i dau picaturile alea ce se pun in ceai,dar supozitoarele mi s-au parut f bune la 10min deja se linistea si voia sa doarma.Nu e rau daca mergi chiar azi sa intrebi.
Noi suntem bine,alintat mare,mare doar la mama vrea si mereu vorbit cu el,cat mai mult la tatuca,dar ce nu face mama pt el,ca imi vine sa-l mananc ce scump e.
Cam atat de la noi.
A!Cu intalnirea la Craciun e o ideie buna eu ma inscriu.
pupici dulci.
alexandra si bebe Alexander
www.schloesslstube.com/bogendorf/de/default.htm
http://de.f2.pg.photos.yahoo.com/ph/alexastan1981/my_photos
justasmallkiss spune:
Buna dimineata fetele!
Merci Alexa pt urari!
Uite acum mi-am adus aminte si de supozitoare!Ca eu am incercat tot ce a fost posibil!Ce mi-a dat mie de la farmacie se numeau:Kümmelzäpfchen!
Alexa deci asa cu golanul mic,vrea sa ii vorbesti tot timpul!
Lasa ca e bine,la fel era si Delia ii trebuia tot timpul vorba si cum i-am vorbit tot timpul,ea la 3 luni a spus primul cuvant:pa-pa!
Eu am crezut ca nu aud bine,ca mi se pare,dar era si mama langa mine care cand i-am vazut expresia fetzei,mi--am dat seama ca pitica chiar spusese:pa-pa!
La 4 luni deja spunea mama intr-una.Si la 6 luni tata.Si de atunci dai cu vorba,ca nu ii tace gurita!Cateodata ma doare si capul de cat vorbeste:).Bine ca mult din ce zice se intelege numai ea!
Mama,papa,tata,dai-dai(cand vrea sa ii dau ceva),da,nu,apa,aoo(alo) si tai tai(adica sa o duc afara)inteleg cand spune.Ia cheia si se duce la usa si incearca sa bage cheia sa deschida,si face cu manutza tai tai!
E bine sa ii vorbesti f mult bebelusului,asa isi va da drumul la vorba repede!
Pai cum sa nu fie alintati,doar sunt comorile noastre!
Iar nu mai stiu ce sa ii dau sa manance.Ea mananca legumele din ciorba zdrobite cu furculita,carnea taiata fffff marunt,putina zeama,si paine,sau sos de la tocana cu paine,pilaf de legume,ou,lapte si fructe.Atat!
Nu mananca ce e putin mai mare,ce trebuie mestecat.Doar ce e f moale si marunt!
Refuza tot ce e mare...ori arunca din gura,ori isi provoaca stare de voma cand simte bucati in gurita.
Si am tot incercat sa ii dau si bucatele mai mari de mancare,dar nu vrea deloc!
Mamicile cu bebici mai mari..mai tineti minte ce le gateati voi la pitici pe la un an??????????
Acum fug,sa mai fac cvea treaba pana se trezeste!
Va pupicesc!
IOANA
Viktoria spune:
Draga Ioana, sa-ti traiasca scumpetea am vazut pozele cu ea. Sa stii ca timpul trece foarte repede si azi miine te trezesti ca merge la gradinita, pe urma la scoala.
Eu la Doris i-am dat pe la virsta de un an aproape tot ce am mincat si noi. Cartofi, legume, crevunsti fierti ii placeau la inebunie si pestele. Poti sa-i faci orez cu lapte, fructe, morcovi. Deocamdata poate ii ies dinti la Delia si de aceea nu vrea sa manince decit piuree, insa nu exaspera se va obisnui ea sa manince si bucatele mai mari.
la toate si o zi insorita in inimile voastre
justasmallkiss spune:
Ehe Viktoria,nu cred ca sunt dintii problema.Ea decand o am e mofturoasa,mananca bine DAR numai ce ii place ei!
Stiu ca de la un an are voie sa manance aproape orice,problema e ca nu accepta mancaruri noi in alimentatie.
Uite de ex daca acum as vrea sa ii dau sa pape,cremvusti,branza,painica...mananca o gura,2 si atat!Dupa aia cum simte "bucata" in gura isi face scarba.
Ori nu mananca pt ca nu are inca dintisori sa mestece,ori de lene!Cred ca a doua varianta:)
Dar important este ca e sanatoasa tun!Asa mofturoasa si nemancacioasa cum e ea!
O sa vina si vremurile bune,cand o sa pape painica cu branza si sunculita....cremvusi....si nu o sa-si mai stoarca mama creierul ce sa-i dea in dimineata asta sa manance
Ieri m-am crucit,pt ca niciodata nu mi-a mancat cartofi,nici pireu,nici in ciorba,tocana....si ieri a mancat prajiti si pulpita de pui!Si le-a mancat smechera si nemaruntzite!
Acum o "tai" la chinuiala,adica sa ii dau sa manance....
O zi buna va doresc,voua si puilor vostrii!
IOANA
justasmallkiss spune:
Fetele,totul in regula la voi?Copiii sunt bine????
IOANA
nikomiko spune:
Eu am inceput astazi cursurile. Nici nu va pot spune ce ameteala e in capul meu acum. Am avut primul curs de matematica. La cursul de germana n-am facut deloc termeni folositi in matematica si acum ma prind ce zice profu' abia cand scrie formulele pe tabla. Partea proasta e ca pana ma luminez eu, pierd o parte din explicatii.
Of of... complicat...
Bebe la noi inca nu vrea sa vina :(... mai asteptam si pana atunci ne umplem timpul cu ce se poate.
Am si o veste buna pe saptamana asta, prima mea poza a ajuns "poza saptamanii" pe www.fotocamera.ro (asta ca sa ma laud :)).
Alina, cum e cu mama ta la tine? De Craciun or sa vina si mamele noastre la noi (adica mama mea si a lui Gabi (respectiv mama-soacra)). De-abia astept!
Va pup si va urez o saptamana placuta la toate!
Nico.
_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
www.unet.univie.ac.at/~a0307778
carolada spune:
buna fetelor,
si eu pe aici.
nikomikoimi place poza ta ,nu degeaba au ales odar ce cursuri faci?mie nu mi intra germana -n cap cred ca s prea batrana pt.astasper macar la anu, sa stiu mai multe
fetelor eu vreau sa dau de permis a facut vreuna scoala de soferi aici ,ca eu n am facut o in ro si acu degeaba o mai fac acolo,tre s o fac aici
fetelor am fost la o party braziliana sambata a fost super mishto,am dansat de ma dor si acu picioarele
o seara placuta
www.camping-kasern-salzburg.com