Bebelusi de mai 2003 (27)
Raspunsuri - Pagina 11
korinna spune:
B una fetelor!!
La Galati vad ca deja s-a inurat!!
Deci noi avem acum:3 dinti jos,4 sus si 2 masele sus.La prima masea a facut urat tare...febra..diaree cam o saptamana.In schimb la a doua nu a avut nici un semn derau.Decat ca am vazut eu cand radea ca era ceva alb acolo!
Ma omoara cu plimbarile Il scot si dimineata si seara.Nu tace nici 10 secunde..el stie ce spune acolo..!!Oricum ceva reportoriu inteligibil tot avem.
Aaa si inca ceva..daca careva din familie se pregateste sa plece de acasa si se incalta..el desi nu pleaca..e prim ul la usa..un ducaci..mama-mama!!!
OLO pupi la donsoaree!!
Cris....salutari la tot famelonu!!!
aalina...multumim de pupici..asemenea si noi la Dori!!cand mai veniti???Mai treceti anul asta pe aici??
Amge...saluatari lu colegu///si la prichindel...pupici la donsoara Mara!!
Corina mamika de 2 baietzi
http://community.webshots.com/user/korinnay
Aalina spune:
Minimona noi am fost mai putin departe de bebe iar cand ne-am intors a fost tare iubaret. Dar stiu cazul unei prietene care a stat o saptamana fara fetita si la intoarcere tot asa suparata era. E doar o reactie de moment, modul lui de a va arata ca e suparat pe voi. Da ii trece :)))
Carrie cum noi l-am scos pe Dori iarna trecuta intr-o dimineata cand afara erau -20 de grade..nu imi fac probleme cu vremea rea :))
Korinna speram sa ajungem pe la sfarsitul lui octombrie intr-o noua vizita la Galati, ultima pe anul asta. Adevarul e ca m-am invatat cu plecarile si acum imi cam lipsesc :)))Plus ca tare mi-a fost bine sa stau atat in Galati.
Cand e vorba de plimbare si Dori e la fel de dornic. Ce m-a surprins zilele trecute a fost ca venind spre casa a refuzat sa treaca strada stiind ca nu mai stam afara. Deja constientiza ca s-a terminat plimbarea si nu l-am putut face sa mearga spre bloc decat intrand intr-un magazin si luand o minge pe care a fugarit-o pana in scara :)))
http://community.webshots.com/user/aalinador
dana d spune:
Buna mamici! Iaca am reusit si eu sa rezolv cu calculatorul ca tare mi-a mancat zilele. Am avut 80 si ceva de virusi!!! Ati mai auzit de asa ceva? Dupa ce l-am devirusat nu mai mergeau multe, asa ca am instalat din nou sistemul de operare. Apoi instaleaza toate astea pe el, tastatura, modem, etc. O multime de probleme am avut cu el, cred ca m-a imbatranit cu 5 ani. Cand ziceam ca e gata, totul in regula, ba nu mergea mouse-ul, ba nu aveam sunet... baaa.. trebuia sa fie ceva. L-am plimbat si la Service, si la un prieten care m-a ajutat (adica el a facut totul, eu doar m-am dat cu capul de pereti).
Acum gata, am revenit chiar azi cand e ziua Alexandrei care implineste 10 ani, a schimbat prefixul dar nu si naravul. Ca tot ma intreba zilele trecute cum e la 10 ani, daca e altfel decat la 9, se poarta lumea altfel cu tine? te trateaza ca pe un om mai mare?
Hai ca Ilinca a luat un obicei prost de cateva zile: seara cand o culc, termina biberonul apoi incepe sa tipe/planga. Am observat ca daca ma rastesc la ea sa taca si ii spun gata, fa nani, imediat tace si adoarme in cateva minute. Acum e foarte obosita ca a sculat-o interfonul cand nu dormise decat o ora, apoi am avut musafiri si nu s-a mai culcat. Toata dupa-amiaza s-a zbantuit pe aici si ne-a distrat cu veselia si pofta ei de viata, asa ca acum e franta. Altfel, e tare smechera, cum vad ca sunt si ai vostri, intelege tot ce vorbim, ii place sa fie in centrul atentiei, nu e deloc timida cu strainii, dar stiu ca o data cu varsta apare si timiditatea din pacate. De vorbit... ii merge gurita toata ziua dar ea stie ce spune, in afara de cateva cuvinte uzuale (mama, tata, Dana, papa, apa, beee, beee in loc de baie baie), incearca sa repete si ce o punem noi daca cuvantul nu e prea complica. Partial si reuseste, mai ales terminatia, prima parte a cuvantului o cam bombane apoi terminatia ii iese mai bine, astfel cuvantul seamana oarecum cu originalul.
Cu olita nu ne intelegem prea bine, stam pe ea putin si fara folos, rar se intampla sa si faca ceva acolo. I-am facut niste analize acum vreo doua saptamani, mi-a fost practic imposibil sa duc urina la analiza, am incercat in fiecare dimineata, in cada, cu apa curgand, stateam degeaba cu eprubeta pegatita... nimic, am facut analizele incomplete. Au iesit bine, o usoara anemie.
Acum va las sa mai citesc si eu pe aici ca am lipsit asa de mult... sa ma pun la curent cu noutatile. Va pup si revin curand.
http://www.babiesonline.com/babies/i/ilinca
http://community.webshots.com/user/danaf123
oLo spune:
Dana, bine ai revenit! Chiar ma gandeam, tu care ai deschis forumul asta, sa dispari in ceatza??? :D
Nu mai chinuiti copii cu olita. La cresa unde merge KiKI, am avut reuniune cu parinti. Si o mamica de gemeni (baiat si fata) care au implinit de curand un an, se lauda ca fetita a facut de cateva ori la olita. Pediatra ne-a explicat (a nu stiu cata oara) ca n-are sens sa stresam copilu ci olita, ca oricum nu-i pregatit pentru ea decat in momentul in care poate sa urce si sa coboare scarile fara sprijin. Asta nu inseamna ca de maine o s-o pun pe kiki pe olitza. Mai intai trebuie sa se prinsa si ea ca vrea sa faca.
Faptul ca noi stim programul de pipi al copilului, nu ajuta la nimic. Daca-l punem la ore exacte pe olita, nu-l, ajuta sa devina mai repede independent. pentru ca BB NU SIMTE ca vine pipi . Asta e :(.
So... KiKI a avut vizita la pediatrul cresei. Si o dezbraca pediatra s-o masoare si s-o cantareasca (are 77 cm si 9.800 kg) Si-i scoate pantofii. Si KiKI striga la ea: les chaussures! les chaussures! Ramane un pic pediatra cu gura cascata, dar nu zice nimic. Pe urma ii mai zice cateva pediatrei (ca BB face nani (era o papusa intr-in patic), ca vrea lapte samd) la care pediatra o intreaba pe soacra-mea (care o insotea pe KiKi) 'Doamna, dar ce varsta are copilul? Numai 15 luni???'
Oricum, are o memorie fantastica si retine o multime de cuvinte. Inca nu suntem la faraze, dar propozitii simple face ;)
A!!! si acu nu mai e KiKi mic si cuminte. S-a transformat subit in KiKi mic si rau :)) Dar tot scumpa e ;)
Mihaela
Anaïs & Emma
adita spune:
Olo, nu stiu cata dreptate are pediatra asta, ca eu vad ca Elena a inceput sa stie cand ii vine sa faca pipi sau caca. Pune mana la pampers si incepe sa traga de el, zice pis-pis, si daca o pun imediat la wc face pipi.sau daca trage un part imediat zice caca. deci eu una nu cred ca e prea devreme sa inteleaga cum sta treaba cu olita. Asa am zis eu cu Antim, sa nu-l stresez, sa-l las pana intelege el, si simteam ca innebunesc ca se apropia de 3 ani si nu mai scapa de scutece. Nici pe Elena n-am fortat-o, dar vazandu-l mereu pe Antim a vrut sa-l imite si tot punand-o pe olita a invatat la ce foloseste.
dana d spune:
Si Ilinca arata cand face pipi sau caca. La pipi pune mana in fata la pampers iar la caca face "phuuuuueeeee!!!" E tare haioasa, dar ce folos ca anunta cand e prea tarziu. Eu o pun la olita dimineata dupa ce se scoala dar niciodata nu face nimic chiar daca sta acolo cu ceva jucarii in fata.
De cateva zile se scoala noaptea plangand, nu o potolesc decat cu un bibe cu lapte, suzeta nu o impresioneaza. Cred ca o supara maselutele (mai are una de iesit, e tare umflata) sau caninii care dau sa iasa sus. Dar oare o scoala maselele din somn sau o visa urat? Ne-am cam obisnuit sa dam vina pe masele pentru orice si cred ca gresim. Va pup!
korinna spune:
Bine ai revenit Dana!!!Nu mai stiam nimik de tine!!!
Mai..eu nu am de gand sa-l inebunesc pe Stefu cu olita..nici pe Mihai nu l-am pus niciodata!!!La 2 ani a facut la wc si gata.Asa fac si cu Stefan!!!Nici nu ma gendesc sa satu sa pazesc sa vad ....daca se trage de putzica..sau altele!!!
In rest..mare tampenie cu vremea asta..aseara l-am scos afara pe Stefu de ziceai ca vine de la Polu Nord!!Frig ma..da frig..si un vant de te lua batzul!!Caciula..gluga..naspa tare..cand ma ganedsc ca vine iara iarna..iar infofoleala....offf..naspa de naspa!!
Corina mamika de 2 baietzi
http://community.webshots.com/user/korinnay
dana d spune:
Buna mamici!
Kori, mie imi place toamna, ca si iarna, primavara, vara.... da mai ales imi place tranzitia de la vara la toamna si de la iarna la primavara. Imi place si vremea rea, ploaia, frigul, am un motiv de a cumpara alte si alte hainute si incaltari. Apropo, mai e cineva asa obsedata de cumaparat hainute ca mine? Eu imi fac un scop in viata din asta mai ales la schimbarea anotimpurilor. Acum deja am achizitionat trei treninguri deosebite, toate din trei piese, doua perechi de pantofiori si una de ghete pentru vreme mai rece. Acum astept vremea rece sa facem parada modei prin parcurile cartierului. Ce sa-i faci, am si eu o dambla, Ovidiu zice ca e o boala, iar Alexa ca "numai lui Ilinca ii cumpar". Ii cumpar si ei dar mai putine ca ea nu creste asa repede si pentru ea nu sunt asa frumoase...
Sa va povestesc repede ce am patit aseara cu Ilinca la baie. Trec peste jena ca trebuie sa radeti si voi de ce am patit noi. Noi la baita mai stam sa ne jucam, eu stau pe un scaunel langa cada si o supraveghez (uneori vorbesc la telefon ca nu prea am multe clipe de ragaz cand sa fac asta) Asa si aseara, ea in baie cu jucarii, eu alaturi cu telefonul, la un moment dat o vad ca se concentreaza, se inroseste putin la fata si imi dau seama ca se screme. Statea pe vine in apa. O las, eram si ocupata si am zis ca nu o fi o nenorocire.... poate poarta si noroc... Curand apare o biluta, plutea, (stiam ca e constipata si face bilute),Ilinca se uita mirata si da sa puna mana pe ea, eu: Nu! Nu! imediat mai apar doua bile, Ilinca reuseste sa atinga prima maslina si se sperie parca ar fi curentat-o, incepe sa planga si sa fuga speriata de ele, se agata de mine sa o scot repede din apa de parca o mancau crocodilii... Am inchis repede telefonul, am luat-o si am spalat-o in chiuveta ca in vremurile de demult cand avea 50 si ceva de centimetri. Am ras cu totii si abia am asteptat ocazia sa povestesc si altora.
Acum va las ca iar e ora de baie si Ilinca e calare pe mine, e foarte greu sa scriu cu manutele ei pe langa tastatura incercand disperate sa atinga butoanele. Pupici!
dana d spune:
Mai fetelor, dar ce se intampla? sunteti si voi in greva? anuntati-ma si pe mine ca am ramas singura pe aici.
parpalak spune:
Vad ca va distrati de minute cu patanii si peripetii! :)
Pupicei la toti bebeii.. sa tratam cu moderatorii sa nu mai fim bebei de la subiectul viitor, ca vorba aia.. :)
Noi sintem in zugraveli de vreo doua saptamini si diverse alte reparatii prin casa.. in cursul carora calculatorul cu pagina lui Paul a facut buba si acuma il asteptam pe tati sa-si faca timp sa-l repare (speram sa se poata).
Paul pronunta clar diverse silabe, dar n-am identificat decit pe "haide" ca fiind asociat unui lucru clar.. In rest.. nici cind zice mama nu se uita la mine.. :D. Cu priceputul nu-mi fac griji, ca-i clar ca pricepe o gramada de cuvinte.. :) Si de imitat imita el o gramada, dar inca n-a inceput sa le foloseasca pe post de mecanism de comunicare cu noi.. Are el metodele lui.. :)
Cu dintisorii noi am ramas la 4 sus si 2 jos, din ce in ce mai mari, iar maselele tooooot dau semne ca stau sa apara, dar inca n-avem..
Pupa mama la copilasi draguti foc..